שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא הפרויקט של תדהר

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2703

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אריק כתב:
לי מציק שאחרי שקניתי מישהו בא ואומר לי קנית משהו דפוק. לקחתי בחשבון את כל הדברים. אני בא לגור בשכונה כי היא נראית לי המקום בו אני רוצה לגדל את ילדי ולשהות בו. כשמישהו אומר לי משהו בסגנון "אכלת אותה כי קנית ליד בית חולים" זה מעצבן אותי, באותה מידה שיגידו לי "אכלת אותה כי קנית ליד מפעל

אריק - אין לך מה להתעצבן.
הרי לפני שקיבלת את ההחלטה היכן לרכוש ערכת את כל הבדיקות האפשריות - מה זה משנה מה אומרים אנשים שחלק מהם כלל לא רכש בשכונה ולא ממש ברורים (אולי כן) האינטרסים שלהם.

מי שרוצה לגור בעיר משלם מחיר. אם רוצים ירוק מוחלט (אם יש בכלל דבר כזה) קונים בגליל. לא בטוח ששם אין מפגעים.

אני מצטרף לקריאתך - בואו נשקיע את הזמן במסרים שיועילו לרוכשים בשכונה ולא בבזבוז סרק של רוחב פס על יבבנות והשמצות שלא מובילות אף אחד לשום מקום.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2704

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אריק כתב:
לי מציק שאחרי שקניתי מישהו בא ואומר לי קנית משהו דפוק. לקחתי בחשבון את כל הדברים. אני בא לגור בשכונה כי היא נראית לי המקום בו אני רוצה לגדל את ילדי ולשהות בו. כשמישהו אומר לי משהו בסגנון "אכלת אותה כי קנית ליד בית חולים" זה מעצבן אותי, באותה מידה שיגידו לי "אכלת אותה כי קנית ליד מפעל". כדאי לנצל את הפורום להתארגנויות מועילות ולא סתם הצקות ילדותיות.
כמו כן, זכות כל אחד לפרטיות אבל בכל זאת הייתי מצפה ממי שכותב מספר הודעות ארוכות ובוחר להשתתף באופן פעיל לפחות שיוסיף בפרטים האישיים שלו באיזה פרויקט קנה או אם לא קנה שיכתוב שמתעניין ברכישה (ניתן לשנות את זה אח"כ, ראו הוראות בפורום) שנדע גם פחות או יותר מה הבסיס להתעניינותו.

אריק,

הגבתי לדברי dudig שהחליט לערוך השוואות בין זיהום האויר במתחמים השונים (ראה עמוד 2). אמנם, אני לא חושב שמתחם 80 טוב יותר מ-60 או להיפך (וזו בדיוק הנקודה אותה אני ומאיה ניסינו להבהיר) אבל אם לא נעים לך לשמוע שלמשהו יש בקורת על האיזור בו קנית את דירתך כדאי לך להסתגר בבית. יש פה דיון בו משמיעים דעות, הדעות לא חייבות להועיל לך ספציפית או למשהו אחר (אני כן חושב שהדיון עוזר למי שעוד לא קנה ומתלבט). הטענה שאין לי זכות להשמיע את דעתי אם איני מציין היכן קניתי ואם קניתי היא מגוכחת ונדונה כאן בעבר (ודרך אגב, כן רכשתי דירה בשכונה).
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות
עריכה אחרונה: 16 שנים 6 חודשים ago על ידי rambo.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2705

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
rambo כתב:
הטענה שאין לי זכות להשמיע את דעתי אם איני מציין היכן קניתי ואם קניתי היא מגוכחת ונדונה כאן בעבר (ודרך אגב, כן רכשתי דירה בשכונה).

רמבו היקר,

אף אחד לא טוען כי רכישת דירה היא הכלי היחיד המקנה זכות להביע דעה בפורום, אבל חברי הפורום צריכים ויכולים להתייחס ביתר רצינות למי שהוא בעל עניין בשכונה מתוקף רכישת דירה ורצון להתגורר בה ולא בעל עניין אחר (עסקי, מסחרי או שעמום צרוף).

כל אחד יכול להגיד בפורום מה שהוא רוצה (כל עוד ההודעה עומדת בסטנדרט הנדרש בחוק) - זכותם של הקוראים לבחור את מידת ההתייחסות לכותב בהתאם לרמת העניין שלו בשכונה.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2706

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
אריק

על תיפול ברוחך, קנינו באחלה של מקום.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2707

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גיא היקר
בכל פעם שאתה סומך ידיך על על גורמים כמו איכות הסביבה או השר הממונה אני תופס את הראש.
1. תתחיל להסתכל לעובדות בעיניים, דיי כבר עם מדיניות "סמוך על סמוך"
2. תבדוק באתר שפנינה צרפה ותוכל לראות במו עיניך איך המפעל מזלזל ועובר על החוק: העביר קווי ייצור ללא היתר, לצורך כך הכניס חומרים רעילים חדשים שאין לו רשיון לכך. ואף אחד לא תובע אותו על חריגות של מאות ואלפי אחוזים!
כמו כן, תוכל למצוא תביעה של תושבי ירושלים כנגד עיריית ירושלים ומשרד החינוך ששיכן את ילדיהם לצד מפעל מזהם - אתה מאלה שסומכים עליהם???!! במדינה הזו צריך לתבוע את מה שמגיע לך, אף אחד לא ממהר לשמור על האינטרסים שלך.
3. אני קורא לך ולכל רוכשי הדירות בשכונה הירוקה להרשם לפורום המתנגדים להרחבת המפעל, רק כך נוכל למנוע את הכנסת המזהמים החדשים
4. לאה - חיית בשלום עם מפעל קניאל כ"ס, לא חיית בשלום עם מפעל קניאל פ"ת. תכנסי גם את לאתר שפנינה ציינה - ישנן עובדות מהחודשים האחרונים. כדאי גם לך להיות חלק מהמתנגדים להרחבה.

צאו מהאדישות ותתחילו לפעול.

guy-sh כתב:
pnina כתב:
ידוע גם על מכתבו של אורן תבור מהמשרד לאיכות הסביבה האומר מפורשות כי מתקן הטיפול באויר של המפעל המאוחד בכפר סבא לא יהיה מסוגל לטפל בכל זיהום האויר של קווי היצור החדשים והקימים.
המכתב הזה צריך להדאיג מאוד את כולנו

פנינה,
אין ויכוח על העובדות - יכול להיות ויכוח על הפרשנות. נושא מתקן הטיפול באוויר נמצא בדיונים בין המפעל לגורמי איכות הסביבה. אני לא רואה תרחיש שמעבירים את המפעל ולא מרחיבים את מתקן הטיפול באויר. בלי אישורי המשרד להגנת הסביבה המפעל עובר על החוק וראינו מה גלעד ארדן עשה למפעלים שלא עומדים בדרישות המשרד.
הרי אם המתקן יופעל בהתאם לדרישות המשרד להגנת הסביבה, לא צפוי זיהום מהמפעל.
לא כדאי ליצור פאניקה ציבורית במקומות שהיא לא קיימת. יש מספיק דברים לדאוג מהם בארץ בלי להמציא חדשים.
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2708

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
אריק - כבר הציעו את זה ואם תשים לב רוב הרשומים מיישמים את הבקשה וכותבים איפה הם קנו.

מאיה - את מציגה אותי בתור אחד שלא פתוח לדעותיהם של אחרים , אבל כשאת כותבת דברים לא מבוססים ולא מציגה אותם כדעתך האישית , זאת חוצפה!
ואני מצטט:
מהדוחות שראיתי בשנים האחרונות בית החולים לא עובר את הבדיקות והיו שנים שבהן הוא להגיש תוצאות (בקיצור , עושה מה שהוא רוצה). ממדידה גסה המרחק מקצה בית החולים למתחם 60 הוא 300- 400 מטר. גם זה צריך להטריד אותנו . מפעל אפשר להזיז בית חולים אי אפשר.

איזה דוחות? יש לך הוכחות לדבריך?

לגבי המחירים, גם אני עוקב כמעט שנה אחרי המחירים ומועדי האיכלוס של שלב א' ב-80 הם לא בהרבה רחוקים מ-60 אם לא סמוכים מאוד, עדיין ישנו הבדל של 100K לערך (תלוי בפרוייקט) בין השכונות .
בנוסף וזאת שוב דעתי האישית בתוך 80 עצמה ככל שמתרחקים מהמפעל המחירים עולים לדוגמא ידוע ששיכון בינוי רצתה עד לא מזמן 1.4 מליון לדירת 4 חדרים לעומת VIEW וקירת שנתנו אותו סדר גודל של דירה אם לא יותר ב1.35 לערך.

לאה - מה את רוצה ממני ? משהו נפגע מדבריי? אני מבקש ממך שוב אין אף אחד כאן שטען שאני קוטל אותו חוץ ממך, אני משתדל להיות ענייני אם זה מפריע לך תתעלמי ממני ,את יכולה להמשיך לצייר עננים ורודים בכיף.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2710

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
זו לא דעתי האישית.
יש מישהו ששם לינק לדוחות המדוברים (בשירשור הזה). ואם לא מצאת אותם אני מוכנה לשלוח לך אותם או להעלות אותם לכאן.
קצת הגזמנו עם החוצפה.:( . בבקשה לא לתקוף. היה נחמד אם היית אומר שאתה רוצה לראות את הדוחות במקום להאשים אני ממציאה דברים.

בקשר להשוואת מחירים , לפי דעתי היא לא נכונה . לא כך משווים מחירים , אבל כנראה שלא נסכים על זה.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2713

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
יובל כתב:
גיא היקר
בכל פעם שאתה סומך ידיך על על גורמים כמו איכות הסביבה או השר הממונה אני תופס את הראש

יובל היקר,

הפטרונות שלך ושל שותפיך מתחילה להימאס עלי. המאבק חשוב - אין ספק, אבל כדאי שתפסיקו ליצור אווירה של כור גרעיני דולף בסמוך לשכונה. אם זה מה שאתם חושבים, יש לי רק עצה ידידותית אחת בשבילכם, בטלו את העסקה שחתמתם עליה וחפשו דירה במקום אחר.

אתם ממשיכים להפיץ דיבורים על "בועה כימית" מתחת לכל פורום רענן ומציגים מידע על מפעל ענק שהולך להיות מוקם בסמוך לשכונה - אני במקומכם, אם הייתי חושב כך, לא הייתי גר במקום כזה. לי נמאס לקרוא בכל מקומון את הפוליטיקאים ששופכים שמן למדורה ומנסים להרוויח עוד כותרת על חשבון התושבים העתידיים בשכונה. להם לא אכפת מה יהיה עם השכונה - להם אכפת מעוד כותרת קטנה במקומון.

גם אני יודע לקרוא דוחות, נכנסתי לאתר המאבק שהקמתם, אפילו קראתי על בית הספר בירושלים. מה הקשר בין זה לבין קניאל ? כנראה רק אתם מבינים. אני לא הצלחתי להבין. אתם מחברים באתר כל מיני מסמכים שקשורים לבעיות אחרות שהיו בעיר, העיקר ליצור אווירה ציבורית של חרדה והיסטריה ולהציג למי שאינו מכיר את הנושא מצג כאילו הוא הולך לגור בצ'רנוביל 2. מצטער, אני לא קונה את זה.

המפעל קיים שלושים שנה ליד השכונה ולא ממש ברור איך הרחבתו תשפיע על התושבים העתידיים, בהנחה שנושא הטיפול באוויר יבוצע לשביעות רצון המשרד להגנת הסביבה. אתם החלטתם שזו תהיה בעיה ומאותה נקודה כל המנופים שבונים את השכונה לא יכולים להזיז אתכם.

"תתחיל להסתכל לעובדות בעיניים" אתה מטיף לי - רק אתה יודע מה העובדות ? רק אתה יודע איך להסתכל להן בלבן של העיניים ?

יש בשכונה המוקמת לא מעט אנשים מבוגרים שמאמינים שצריך לפעול למנוע את הרחבת המפעל. ואתה יודע מה, למרות שהם מכירים את המפעל המוקם ולמרות ששמעו על המאבק המתקיים במפעל בחרו לרכוש דירות בשכונה.

אני חושב שהמשך הפצת ססמאות שדומות בצורה מפתיעה (או לא) לכמה מאבקים תקשורתיים שנוהלו בכפר סבא בשנים האחרונות לא יובילו את השכונות הירוקות לשום מקום. מקסימום יובילו מישהו ממובילי המאבק או הפוליטיקאים למועצת העיר בבחירות הבאות.

בלי שום בדיקה מקצועית או ביסוס החלטתם על מעגלי פגיעה פוטנציאליים של קילומטרים, וכל מי שמנסה לטעון אחרת מיד זוכה לקיתונות של ביקורת שמסבירה לו בצורה ברורה למה רק אתם מחזיקים באמת במלואה. מי אנשי המקצוע שהתייעתם איתם ???

בעיניכם, העיריה, ראש העיריה, המשרד להגנת הסביבה, היחידה האזורית להגנת הסביבה - כולם אינטרסנטים טועים ורק אתם מחזיקים את גרעין האמת הצרופה.

זכותך להחזיק בדעות שלך, אבל ממש לא יזיק אם תפסיק לזלזל בכל מי שמחזיק דעה קצת שונה משלך. לא כל החוכמה התרכזה במתחם 80...לא יזיק אם תפסיק לזלזל בכל מה שמישהו אחר אומר, חושב או מציע.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 6 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2714

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גיא,
שוב אתה מוציא דברים מהקשרם: "צ'רנוביל 2" - אף אחד לא אמר על זה דבר
דעתך במקומה מונח וזכותך להחזיק בה. מי שמוכן וחושב שיש צורך במאבק בנושא ההתרחבות המתוכננת מוזמן להצטרף למאבק, ומי שלא אז לא, זכותו.
נכון, דעותנו חלוקות, אני מאוד מוטרד מהעובדות בשטח ואתה מאמין שיהיה בסדר.
"יש בשכונה המוקמת לא מעט אנשים מבוגרים שמאמינים שצריך לפעול למנוע את הרחבת המפעל" - מצויין, טוב מאוד שיש כאלה אנשים, אנא קשר אותי איתם.
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2715

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
יובל כתב:
גיא,
שוב אתה מוציא דברים מהקשרם

לדעתי לא אני זה שמוציא את הדברים מהקשרם...:)
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2718

• jenny
  • jenny's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • שבירו - בניין 1א'
מאיה - אני אשמח אם תוכלי לשלוח את הלינק שמדבר על החריגות של בית חולים מאיר .
הלינק היחיד שמצאתי מדבר על הממצאים לשנת 2008 שהמשרד לאיכות הסביבה ערך ובית החולים עמד בתקנים

www.sviva.gov.il/bin/en.jsp?enPage=Blank...ws^l4741&enZone=news

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2720

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
כן , אין בעיה לשלוח.
אי אפשר להעלות אותו לפורום הוא גדול מידי.
יש לינק ששם דירה2011 ושם תוכל לראות את הדוחות.
אם לא תצליח לראות את מוזמן לשלוח לי מייל ואני אשלח לך

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.