אזהרה

Your session has expired. Please log in again.

שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא הפרויקט של תדהר

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2680

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
לאה כתב:
מר דודי הנכבד !

אני לא מנסה להלהיט את הרוחות.
מי שמנסה להלהיט את הרוחות זה כמה מחברי הפורום שהם מביאים דברים שבכלל לא מבוססים.
אני גרה בכפר סבא שנים רבות ובית החולים מאיר נמצא כבר שנים רבות באותו מקום מעולם לא שמענו ולא קראנו שהוא מפעל מזהם.

בית החולים נמצא בשכונות מגורים ואתה מוזמן לערוף סקרים עם דיירי השכונות לגבי זיהומים ורעשים (פרט לאמבולנסים)

כנ"ל לגבי קניאל אני גרה בשכונה הסמוכה למפעל ואנו "בשכנות טובה איתם"

ותאמין לי שאני לא בת יענה שטומנת את ראשה בחול ואני מודעת לכל המפגעים שאולי יהיו ובכל זאת קניתי בשכונה.

אז אנא ממך......להתראות בטלא פלא.

לאה אין צורך להתעצבן. dudig ואני ורוב הקונים מודעים למפגעים הפוטנציאלים והיות והחלטנו לקנות בשכונה נראה שאנו מוכנים לחיות איתם. נשאלו שאלות לגבי המפעל ופוטנציאל הזיהום באיזור זה או אחר על ידי קונים פונטציאלים והתעורר דיון. זו מהות הפורום הזה וכל פורום אחר, לנהל דיונים ולהעביר מידע. לא קרה שום דבר.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2681

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
אני לא טענתי אף פעם שבית החולים מהווה מטרד בעייתי עם דגש על עד היום.

לעומת זאת גברת לאה הנכבדת אם לא קראת עד עתה ,למפעל קניאל שליידך הותר לאחרונה להתרחב , המשמעות לכך היא הגברת קווי הייצור + דוחות מפורשים שמוכחים שהפעל במתכונתו הנוכחית חורג מהסטנדרטים המותרים לזיהום.

תוסיפי לזה ישיבות מתפוצצות של העירייה שלא מסוגלת (עם דגש עד היום) לתת פתרון לבעיית קניאל.

ולמרות זאת אני עדיין לא טוען ולא אומר ש כ"ס 80 היא פחות טובה או יותר מזוהמת מכ"ס 60.
הדבר היחידי שאני אומר זה שכרגע ישנה אי וודאות לגביה , מה שעובדתית גם מוריד (בקצת) את המחירים שם.

זהו סטו.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2687

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
כדי לסיים את הסאגה של "שמועות כנגד עובדות"ֿ, אני מניח שרוב הדוברים כנגד בית החולים מבססים את דבריהם לפי הדו"ח שניתן להוריד מכאן http://www.4shared.com/file/136258500/689642f5/factories.html
הדו"ח הזה היה הבסיס לדיון בנושא קניאל (שכמובן קיבל התפתחויות עם הכוונה להרחיב אותו), אולם הוא גם מתייחס לבית החולים, אם כי בלקוניות משהו. כל אחד לפרש את הדו"ח הזה כרצונו. מי שרוצה לטעון שאין בו ממש, מוזמן לעשות כן, כמו גם מי שרוצה לצרוח בבעתה.

אני חושב שזה מצויין שיש אנשים עם מודעות סביביתית, שמאמינים שאם יש מפעל או בית חולים עם פוטנציאל לבעיות (כל שכן, כאשר יש עדויות נסיבתיות לקיום בעיה) הם אינם מחכים לעדויות מוצקות שאכן יש סכנה לציבור (ורק אז שוקלים לפעול), אלא דורשים מהרשויות המתאימות שיוודאו מראש שהכל אכן מתנהל כשורה (או יפעלו בהתאם אם לא). מה שכן, כל האנרגיות האלו צריכות להיות מופנות כלפי נבחרי הציבור שאמורים להגן על האינטרסים שלנו, ולא אחד כנגד השני.

ולענייננו: אישית, אני מאמין שאין סכנה אמיתית לא במפעל (אפילו המורחב) ולא בבית החולים, גם אם מדי פעם הם נכשלים בבדיקה זו או אחרת, או שפשוט "שוכחים" לבצע בדיקות. כמו כן, אני מאמין שיבוא יום והמפעל יעבור, ואילו בית החולים ישאר "שכן ידידותי". עם זאת, כדי להבטיח שהתסריט האופטימי הזה יתקיים, צריך דיירים אקטיבים שאינם מחכים ל"אקדח מעשן" בכדי לפעול (ולכן, לדעתי הדרישות בנוסח "תביאו הוכחות ולא ספקולציות" אינן במקום, גם אם כוונתן טובה) ומשמיעים את קולם בסימן הראשון לבעיה פוטנציאלית.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2689

תראו כמה פרסומת עשינו לתדהר. בסוף הם באמת יקבלו 2.7 מיליון על דירת גן:) .

בכל מקרה- חתמנו עם בוני התיכון עכשיו. מזל טוב לנו.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2690

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
שיהיה במזל טוב!
ברוכים הבאים לשכונה

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2692

תודה רבה :-)

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2693

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אפרת ושי שחר כתב:
תראו כמה פרסומת עשינו לתדהר. בסוף הם באמת יקבלו 2.7 מיליון על דירת גן:) .

בכל מקרה- חתמנו עם בוני התיכון עכשיו. מזל טוב לנו.

אז אני צריך לקבל מהם תמלוגים :silly:
כשפתחתי את השרשור לא תארתי לעצמי לאן הוא יכול להתדרדר . . .
שיהיה לכם בכיף !

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2694

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
דודי ,

1. לכל אחד יש דעה משלו , וזה שהדעה שלי מנוגדת לדעה שלך לא הופך אותי לחייה "בארץ חלומות" כמו שכתבת . אני חושבת שהפורום נותן במה לכל מי שרוצה להגיד את דעותיו גם אם אתה לא מסכים איתם. קצת תרבות דיון לא יזיק כאן. אם הייתי חייה בארץ החלומות שום דבר לא היה מפריע לי .....וכנראה שלא כך הדבר :cheer:

2. אני לא יודעת שום דבר על זיהום אויר מבית החולים . אני ראיתי דוחות שבית החולים לא עבר את בדיקות השפכים. הדו"ח הוא אם אני לא טועה מ 2005 ועד 2009 . שבחלק מהשנים הוא לא הגיש דוחות , בחלק עבר את הבדיקות ובחלק לא. בשנת 2009 הוא לא עבר בדיקת שפכים והיה צריך לבצע בדיקה חוזרת. אין לי מושג מה תוצאות הבדיקה החוזרת. לא ראיתי דו"ח כזה. אם למישהו יש דו"ח כזה אשמח לקבל אותו במייל או שהוא יעלה אותו כאן בפורום.

3. כתבת "שעובדתית המפעל מוריד מחירים" - לא ברור לי מאיפה הנתון הזה. אשמח לדעת על מה אתה מבסס את הנתון הזה. אני התחלתי לבדוק דירות לפני יותר משנה בשכונה (גם ב 60 וגם ב 80) ועוד לפני שידעו "שהמפעל הוא בעייתי" המחירים ב 60 היו בקצת יותר גבוהים מהמחירים ב 80 . לפי דעתי זה בגלל העובדה שהאיכלוס על 60 הוא לפני האיכלוס של 80 . אני לא ראיתי שום סיבה אחרת. אבל אולי זה בגלל שאני גרה ב"ארץ החלומות". מאיפה הגעת למסקנה שהורידו מחירים בגלל המפעל?

4. "אני מבקש מכם להפסיק להמציא גורמי זיהום בגלל שלכם יש מפעל שעתידו לא ברור" - אני מניחה שהתכוונת ש"לנו" יש מפעל שעתידו לא ברור. :)

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2697

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
דירה2011 כתב:
ולענייננו: אישית, אני מאמין שאין סכנה אמיתית לא במפעל (אפילו המורחב) ולא בבית החולים, גם אם מדי פעם הם נכשלים בבדיקה זו או אחרת, או שפשוט "שוכחים" לבצע בדיקות. כמו כן, אני מאמין שיבוא יום והמפעל יעבור, ואילו בית החולים ישאר "שכן ידידותי". עם זאת, כדי להבטיח שהתסריט האופטימי הזה יתקיים, צריך דיירים אקטיבים שאינם מחכים ל"אקדח מעשן" בכדי לפעול (ולכן, לדעתי הדרישות בנוסח "תביאו הוכחות ולא ספקולציות" אינן במקום, גם אם כוונתן טובה) ומשמיעים את קולם בסימן הראשון לבעיה פוטנציאלית.

בנוסף לדוח שהוזכר המדבר על חריגה של 2400% בערכי הסולפידים (החומר שגורם לריחות של ביוב)שמזרים מפעל קניאל. ידוע גם על מכתבו של אורן תבור מהמשרד לאיכות הסביבה האומר מפורשות כי מתקן הטיפול באויר של המפעל המאוחד בכפר סבא לא יהיה מסוגל לטפל בכל זיהום האויר של קווי היצור החדשים והקימים.

www.clean-kfarsaba.com/docs/KANIEL-oren-tavor.PNG

המכתב הזה צריך להדאיג מאוד את כולנו
מי שמעונין במידע נוסף יכול למצוא הכל באתר
www.clean-kfarsaba.com/
עריכה אחרונה: 16 שנים 6 חודשים ago על ידי pnina. Reason: תיקון הופעת הציטוט

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2698

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
רמבו

אני לא מתעצבנת, פשוט נוכחתי לדעת כבר בכמה נושאים שאם דעתו של אחד המשתתפים בפורום מנוגדת לדעתו של דודי אז הוא ישר קוטל את אותו משתתף.

הפורום היא במה להעלות נושאים, לקבל יעוץ ולתת יעוץ במידת האפשר
בשורה התחתונה כולנו נגור בשכונה "הירוקה" וכולנו "נסבול" מאותן מפגעים אם יהיו בעתיד ואולי בעזרת אללה כל זה יהיה מאחורינו.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2700

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
pnina כתב:
ידוע גם על מכתבו של אורן תבור מהמשרד לאיכות הסביבה האומר מפורשות כי מתקן הטיפול באויר של המפעל המאוחד בכפר סבא לא יהיה מסוגל לטפל בכל זיהום האויר של קווי היצור החדשים והקימים.
המכתב הזה צריך להדאיג מאוד את כולנו

פנינה,
אין ויכוח על העובדות - יכול להיות ויכוח על הפרשנות. נושא מתקן הטיפול באוויר נמצא בדיונים בין המפעל לגורמי איכות הסביבה. אני לא רואה תרחיש שמעבירים את המפעל ולא מרחיבים את מתקן הטיפול באויר. בלי אישורי המשרד להגנת הסביבה המפעל עובר על החוק וראינו מה גלעד ארדן עשה למפעלים שלא עומדים בדרישות המשרד.
הרי אם המתקן יופעל בהתאם לדרישות המשרד להגנת הסביבה, לא צפוי זיהום מהמפעל.
לא כדאי ליצור פאניקה ציבורית במקומות שהיא לא קיימת. יש מספיק דברים לדאוג מהם בארץ בלי להמציא חדשים.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2702

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
לי מציק שאחרי שקניתי מישהו בא ואומר לי קנית משהו דפוק. לקחתי בחשבון את כל הדברים. אני בא לגור בשכונה כי היא נראית לי המקום בו אני רוצה לגדל את ילדי ולשהות בו. כשמישהו אומר לי משהו בסגנון "אכלת אותה כי קנית ליד בית חולים" זה מעצבן אותי, באותה מידה שיגידו לי "אכלת אותה כי קנית ליד מפעל". כדאי לנצל את הפורום להתארגנויות מועילות ולא סתם הצקות ילדותיות.
כמו כן, זכות כל אחד לפרטיות אבל בכל זאת הייתי מצפה ממי שכותב מספר הודעות ארוכות ובוחר להשתתף באופן פעיל לפחות שיוסיף בפרטים האישיים שלו באיזה פרויקט קנה או אם לא קנה שיכתוב שמתעניין ברכישה (ניתן לשנות את זה אח"כ, ראו הוראות בפורום) שנדע גם פחות או יותר מה הבסיס להתעניינותו.