אזהרה

Your session has expired. Please log in again.

שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא הפרויקט של תדהר

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2664

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
מאיה, אם את מפרסמת מידע לגבי בית החולים כדאי שהוא יהיה מגובה בעובדות.
את מסתמכת על חלקי דוח ישן שפורסם באינטרנט ולא ממש ברור ממנו המידע. על סמך זה את כבר גולשת למסקנות שבית החולים "לא עומד בתקנים ומצפצף על החוק", כפי שאת כותבת.
המשרד להגנת הסביבה לא מכיר את הנתונים האלה ובטח לא ננקטו הליכים נגד בית החולים (למיטב ידיעתי) אז לא מזיק קצת זהירות לפני שמפיצים שמועות.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2666

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
עכשיו צריך רק להחליט - האם השם של השכונות יהיה קניאל הירוקה א' וקניאל הירוקה ב', או ש-80 יהיה קניאל הירוקה ו-60 יהיה מאיר הירוקה? אולי בעצם כדאי משהו בסגנון "גן מאיר" כדי שנרגיש בלב תל אביב? :P

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2669

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
מאיה, סליחה על הביטוי אבל גם את וגם רמבו חיים כנראה ב"ארץ החלומות".

בתור אחד שחי 3 שנים בשכונת סביוני הכפר (ברחוב מענית) ושהמרפסת שלו פנתה ישירות לבית חולים , אני יכול לומר בלב שלם שבית החולים לא היווה שום אלמנט מזהם לשכונה.
לא מבחינת רעש (אמבולנסים) ולא מבחינת זיהום אוויר.

לבתי חולים אין ארובות!.

אני מבקש מכם להפסיק להמציע גורמי זיהום בגלל שלכם יש מפעל שעתידו לא ברור , וכנראה להמשך פעילותו יצטרך לבנות ארובות.

אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה לא לעלות טעיונים ספקולטיבים , זו אינה תחרות בין השכונות אבל אם מדברים מבחינה עובדתית הגורמים המזהמים נכון להיום ב-80 הינם רבים יותר (ולרמבו אל תעלה את כביש מנחם בגין שוב כטיעון , אני מדבר על הבניינים הפנימיים יותר).

תודה

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2670

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
dudig כתב:
מאיה, סליחה על הביטוי אבל גם את וגם רמבו חיים כנראה ב"ארץ החלומות".

בתור אחד שחי 3 שנים בשכונת סביוני הכפר (ברחוב מענית) ושהמרפסת שלו פנתה ישירות לבית חולים , אני יכול לומר בלב שלם שבית החולים לא היווה שום אלמנט מזהם לשכונה.
לא מבחינת רעש (אמבולנסים) ולא מבחינת זיהום אוויר.

לבתי חולים אין ארובות!.

אני מבקש מכם להפסיק להמציע גורמי זיהום בגלל שלכם יש מפעל שעתידו לא ברור , וכנראה להמשך פעילותו יצטרך לבנות ארובות.

אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה לא לעלות טעיונים ספקולטיבים , זו אינה תחרות בין השכונות אבל אם מדברים מבחינה עובדתית הגורמים המזהמים נכון להיום ב-80 הינם רבים יותר (ולרמבו אל תעלה את כביש מנחם בגין שוב כטיעון , אני מדבר על הבניינים הפנימיים יותר).

תודה

dudig, אתה נראה אדם משכיל. לפני שאתה משמיץ אנא בדוק את העובדות. לביה"ח מאיר יש ארובה וכמו כל בית חולים הוא נחשב גורם עם פוטנציאל זיהומי (לא רק בגלל הארובה). הנה לינק לדוח לשנת 2008 בו בית החולים עמד בתקנים. שם לב שהמשרד לאיכות הסביבה מחשיב את בית החולים כ"מפעל":

www.sviva.gov.il/Enviroment/Static/Binar...ot_report_2008_1.pdf

בשנים מוקדמות יותר אכן הייתה תקופה שביה"ח לא עמד בתקנים. למיטב ידיעתי זה לא המצב היום.

דרך אגב, המרחקים בין ביה"ח מאיר לבניינים (אפילו הפנימיים) של מתחם 80 הנו פחות מקילומטר (מרחקים כאלה לא מוגנים מעשן או שפכים). אני חושב שזה משפיע עלי בדיוק כמו שזה משפיע עליך ובדיוק כמו שקניאל ישפיע על שני המתחמים. אני לא חושב שזה מה שהופך מתחם אחד לכדאי יותר.

דרך אגב, אני גם חושב שהשכונות הירוקות לא מזוהמות יותר מכל שכונה אחרת במרכז הארץ. אם תבדוק טוב תראה שכל איזור במרכז הארץ מושפע מגורם מזהם זה או אחר. הרעש שכולם עושים פה לגבי קניאל נובע מהעובדה שהוא נראה מאד מאיים כשמסתכלים עליו מהשטחים הפתוחים של איזור 80.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2671

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
רמבו הדוח ששלחת הוא פשוט מגוחך.

א) שים לב שבנתונים שהציגו בית חולים מאיר נבדק ביחד עם "נשר רמלה" , "תחנת כח גזר" , שהינם מפעלים לכל דבר.

התוצאות שהוצגו לא מראות באופן פרטני כמה בית החולים באמת מזהם אלא מציג את הנתונים של כל המחוז!.

ב) לא ניראה לי שקראת את מה ששלחת כיוון שבית חולים מאיר נמצא תחת הכותרת "רשימת מפעלים שעמדו בתקנים/קריטריונים מקובלים" , :).

ג) אחי לא זכורה לי ארובה או אפילו משהו דומה לארובה .

אז בואו נחזור שוב לשאלה יש לך משהו מבוסס שמציג את בית החולים כגורם מזהם?????

אשמח לקרוא ולהפנים.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2672

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
מאז שנת 2003 בית החולים מאיר עושה שימוש בגז במקום סולר / מזוט לחימום וכו', כך שהארובה שנמצאת בצידו המזרחי של בית החולים (סמוך לרחוב ויצמן) אינה פעילה.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2673

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
לרגע לא אמרתי שביה"ח אינו עומד בתקנים להיפך (אנא קרא את הפוסט שלי לפני שאתה קופץ). הדו"ח מפרט רשימת המפעלים שנבדקו וכולל את ביה"ח. אם המשרד לאיכות הסביבה חושב שביה"ח הוא עם פוטנציאל זיהום ככל המפעלים ובודק אותו ביחד עם המפעלים האחרים אז אני מאמין למשרד. אתה יכול לגחך כמה שתרצה. לגבי הארובה, בשנת 2008 נבדקה ארובת בית החולים. זו עובדה. לא מובן לי למה לבדוק אותה אם היא אינה פעילה, אבל אם אתם צודקים אז יופי. כפי שציינתי, זיהום פוטנציאלי ממאיר ישפיע עלי בדיוק כמו עליכם כך שאני שמח שהמצב טוב.

אני לא עושה פה תחרות. בסה"כ אני חושב ש-dudig קצת נאיבי אם הוא חושב שכמה מאות מטרים מחסנים אותו מהפוטנציאל הזיהומי יחסית לתושבי מתחם 80 ואני גם מנסה להמחיש שקניאל אינו בעיה יחודית לגורמי זיהום באיזור המרכז.

דרך אגב, מיקום הבניין שלי הוא בקצה השני של המתחם, כ-600 מטר מהמפעל כך שאני רחוק יותר מהמפעל מהרבה תושבים במתחם 60. זאת לא הנקודה.

dudig, אין לי כוונה לריב אתך. אני בטוח שמיקןם הבניין שלך מצויין ונהדר ושעשית עסקה מצויינת. אני לא מודאג מקניאל כמו אחרים בפורום, אבל אשמח אם הוא יעלם גם אם זה לא יגרום לערך הדירה שלי לעלות.
www.shatefot.com

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2675

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
אתם כבר מתחילים לעצבן.
אף אחד לא עמד עם שוט והצליף בכם על מנת שתקנו דירה בשכונה הירוקה.
האם לא ידעתם שבית חולים מאיר שכן למתחם 60 וקניאל שכן למתחם 80 ?

אתם כותבים דברים כאילו נפלתם קורבן וקניתם חתול בשק.

די תפסיקו כבר !!!!!!!

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2676

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
רמבו , אף אחד לא מנסה לריב פה :) אני לא מנסה לקפוץ או לריב איתך באופן אישי, ממש לא ואם ככה הבנת את דבריי אז אני מתנצל.

אבל חשוב לי להבין מבחינה עובדתית , נקייה מספקולציות או מדעות אישיות של אנשים לגבי גורמים בעייתים בשכונה.
אני לא מנסה לסתום פיות חס וחלילה אבל אם משהו חושב שמקור כלשהוא מהווה מטרד מזהם חשוב שיבסס את דבריו על דברים בדוקים או שיכתוב את הדברים ברוח של "לפי דעתי .......".
בנוסף בעיית קניאל הינה בעיה של כל השכונה אני מסכים איתך לגמרי שאם המפעל ימשיך במתכונתו וימשיך לזהם , כולנו נהייה בבעיה.

אישית לא ניראה לי שהמפעל ימשיך במתכונתו וכוח של 5000 דיירים אינו מוטל בספק , המפעל יסגר בסופו של הדבר הכל שאלה של זמן.

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2677

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
לאה,
אני מבקש ממך אל תלהיטי את הרוחות אף אחד לא רב פה ואף אחד לא אומר את הדברים בלשון לא ראויה.
אם אין לך מה לתרום לדיון אז עדיף שתתני למקלדת שלך לנוח.

קניית דירה היא לא כמו קניית חולצה , חשוב לעלות כל גורם שיש עליו מחלוקות לדיון ,וללמוד את הדברים לעומק.
מי שמעוניין לטמון את ראשו בחול כמו בת יענה במקום ללמוד ולהתעמת עם העניינים מוזמן לעשות כך.
א

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2678

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
dudig כתב:
אישית לא ניראה לי שהמפעל ימשיך במתכונתו וכוח של 5000 דיירים אינו מוטל בספק , המפעל יסגר בסופו של הדבר הכל שאלה של זמן.

בזה אני מסכים אתך (למרות שלדעתי זה ודאי יקח לא מעט זמן) בעיקר בגלל ערך הקרקע. אם יגיעו להסדר על שינוי יעוד למפעל פשוט ישתלם לעבור למקום אחר, בדיוק כמו שקרה בפתח תקווה.
www.shatefot.com

תגובה:הפרויקט של תדהר 16 שנים 6 חודשים ago #2679

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
מר דודי הנכבד !

אני לא מנסה להלהיט את הרוחות.
מי שמנסה להלהיט את הרוחות זה כמה מחברי הפורום שהם מביאים דברים שבכלל לא מבוססים.
אני גרה בכפר סבא שנים רבות ובית החולים מאיר נמצא כבר שנים רבות באותו מקום מעולם לא שמענו ולא קראנו שהוא מפעל מזהם.

בית החולים נמצא בשכונות מגורים ואתה מוזמן לערוף סקרים עם דיירי השכונות לגבי זיהומים ורעשים (פרט לאמבולנסים)

כנ"ל לגבי קניאל אני גרה בשכונה הסמוכה למפעל ואנו "בשכנות טובה איתם"

ותאמין לי שאני לא בת יענה שטומנת את ראשה בחול ואני מודעת לכל המפגעים שאולי יהיו ובכל זאת קניתי בשכונה.

אז אנא ממך......להתראות בטלא פלא.