כדי לסיים את הסאגה של "שמועות כנגד עובדות"ֿ, אני מניח שרוב הדוברים כנגד בית החולים מבססים את דבריהם לפי הדו"ח שניתן להוריד מכאן
http://www.4shared.com/file/136258500/689642f5/factories.html
הדו"ח הזה היה הבסיס לדיון בנושא קניאל (שכמובן קיבל התפתחויות עם הכוונה להרחיב אותו), אולם הוא גם מתייחס לבית החולים, אם כי בלקוניות משהו. כל אחד לפרש את הדו"ח הזה כרצונו. מי שרוצה לטעון שאין בו ממש, מוזמן לעשות כן, כמו גם מי שרוצה לצרוח בבעתה.
אני חושב שזה מצויין שיש אנשים עם מודעות סביביתית, שמאמינים שאם יש מפעל או בית חולים עם
פוטנציאל לבעיות (כל שכן, כאשר יש עדויות נסיבתיות לקיום בעיה) הם אינם מחכים לעדויות מוצקות שאכן יש סכנה לציבור (ורק אז שוקלים לפעול), אלא דורשים מהרשויות המתאימות שיוודאו מראש שהכל אכן מתנהל כשורה (או יפעלו בהתאם אם לא). מה שכן, כל האנרגיות האלו צריכות להיות מופנות כלפי נבחרי הציבור שאמורים להגן על האינטרסים שלנו, ולא אחד כנגד השני.
ולענייננו: אישית, אני מאמין שאין סכנה אמיתית לא במפעל (אפילו המורחב) ולא בבית החולים, גם אם מדי פעם הם נכשלים בבדיקה זו או אחרת, או שפשוט "שוכחים" לבצע בדיקות. כמו כן, אני מאמין שיבוא יום והמפעל יעבור, ואילו בית החולים ישאר "שכן ידידותי". עם זאת, כדי להבטיח שהתסריט האופטימי הזה יתקיים, צריך דיירים אקטיבים שאינם מחכים ל"אקדח מעשן" בכדי לפעול (ולכן, לדעתי הדרישות בנוסח "תביאו הוכחות ולא ספקולציות" אינן במקום, גם אם כוונתן טובה) ומשמיעים את קולם בסימן הראשון לבעיה פוטנציאלית.