שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1087

• היליטל
  • היליטל's Avatar
מישהו כאן בעל כישורים לנסח עצומה בענין?
כדאי שנתחיל להריץ אותה.
וגיא, המון תודה (וד"ש- היינו פעם באותה מועצת תלמידים(-:)
The topic has been locked.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1088

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גיא בן גל, לא צירפת את המכתב ששלחת לראש העיר.. או שאני לא רואה

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1089

• itaig
  • itaig's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
קודם כל אני רוצה לומר שיפה מאוד שגם חברי מועצת העיר (יו"ר האופוזיציה) מתענינים ומתערבים בעסק הזה בזכות הפורום הזה.זה מראה שיש לפורום הזה המון כוח. להזכירכם השכונה הזאת תהווה בעתיד כחמישית מאוכלוסית העיר.
אם גיא בן גל יצליח למנוע את העברת המפעל אולי עוד כמה שנים תהפוך לראש העיר...
מקווה להצלחת המשך המאבק!

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1090

• עינת
  • עינת's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • eco 5
גיא המון תודות על כל המידע טוב לדעת שיש אנשים שפויים בעיריה, בכל אופן מה אנחנו יכולים לעשות, תגייס כאן את האנשים ותפעיל אותנו..

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1092

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
גיא,
תודה על המעורבות וההשקעה
וד"ש גם ממני - היינו יחד בכנס במאלמה שבשוודיה לפני 9 שנים (כשסוציאליזם לא היה מילה גסה).

ניר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1093

רועי שלום,

בסוף דברי אחרי פירוט המייל והטלפון מופיע קישור שאם תקליק עליו תוכל לעיין במכתב שהועבר על ידי לראש העיר.

גיא בן גל

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1094

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
לגיא בן גל ,

מבחינתי אתה הקול השפוי.
אני עדיין לא מצליחה להבין איך מישהו בכלל חושב לתת אישור להרחבת המפעל.
כפר סבא מתימרת להיות ירוקה , ובטח עכשיו שהיא מקימה את השכונות הירוקות הראשונות של ישראל , לא יכולה להרשות לעצמה מפעל כזה בשיטחה.

אנשים השקיעו את מירב כספם וחיסכונותיהם על מנת לרכוש דירה בשכונות הירוקות , לא כדי לגלות עוד 5-10 שנים שהם או ילדיהם חולים .

כרגע נראה שאין עם מי לדבר , התשובות שאנחנו מקבלים לא מספקות . והחוסר ודאות של מה הולך לקרות עם המפעל יושבת כמו עצם בגרון.

תודה על ההשקעה והמאמץ , אני מכונה לעזור בכל מה שצריך ואני בטוחה שעוד הרבה אנשים כאן בפורום מוכנים לעזור. רק תגיד...

בתור ילידת כפר סבא שחוזרת לעיר אחרי כמה שנים שלא גרתי בה , אני מוכרחה להגיד שלא לקבלת פנים הזאת ציפיתי.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1095

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אני מציע לשלוח מכתבים רשמיים לראש העיר. ראש העיר: יהודה בן -חמו
כתובת: רח' ויצמן 135, לשכת ראש העיר - עשיתי זאת הבוקר מעבר למיילים שנשלחו בעבר ושיחה טלפונית שהובילה למבוי סתום. כמו כן להגיב לכתבות בנושא ע"י אירית מרק מעיתון קול הכפר
www.local.co.il/kfar-saba/56015/article.htm

טוב שיש את גיא בן גל בסביבה, בבקשה תעדכן מתי נוכל לערער לוועדה המחוזית ברמלה.
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #1096

גולשי הפורום שלום,

קיבלתי מכם פניות רבות בפורום וכן בתיבת הדוא"ל שלי שהשארתי בהודעה הקודמת. המכנה המשותף למרבית הפניות הוא שאתם רוצים לקבל הכוונה לגבי צעדים נוספים שכדי לנקוט על מנת לקדם את הנושא. מאחר ורבים מכם שואלים מה עוד אפשר לעשות כדי לגרום לעירייה להבין שהרחבת המפעל אינה גזירה שהציבור חייב להשלים איתה יש כמה אפיקים נוספים שאפשר ורצוי לקדם כבר בעתיד הקרוב:

טיפים נוספים לקידום הטיפול בהרחבת מפעל קניאל:

1. עבודה מול העירייה והקמת ועד פעולה לעניין מפעל קניאל:
אחת הסיבות שבשלב זה העירייה לא ממש סופרת אתכם, ומסתפקת במשלוח תשובות מתחמקות שאינן מחדשות דבר, נובעת מכך שאתם אמנם מצויים בקשר אחד עם השני בפורום ואולי גם באמצעים נוספים, אבל אתם לא מדברים בקול אחד מול העירייה. כל אחד מכם פונה בנפרד ומקבל את אותם תשובות מהעירייה בנפרד. על בסיס שיטת "הפרד ומשול" לעיירייה מאד נוח לעבוד מול כל אחד מכם בנפרד.

המציאות בכפר סבא, כמו גם בערים אחרות הוכיחה, שעד שלא קמו ועדי פעולה מאורגנים בנושא אד - הוק, לא הושגה שום התקדמות בנושא. 2 דוגמאות מאד רלבנטיות בכפר סבא בנושאים סביבתיים הם:
א. ועד הפעולה של שכונת אל רם, שהביא לפינוי בית הספר גולדה בגלל
מפגעי הגזים בתשתית הביוב של השכונה וגרם להשבתה של בית הספר.
ב. ועד הפעולה בנושא אנטנטת אוסישקין, שגרם להשבתה של בית הספר,
והביא לכך שכיום עיריית כפר סבא מנהלת מאבק משפטי למען הזזת
האנטנה לצד התושבים.

חשוב להבין שעיריית כפר סבא היא גוף גדול שאמור לספק שירות לקרוב ל - 90 אלף תושבים עם תקציב שנתי של למעלה מ - 400 מיליון ש"ח ומעל ל - 1000 עובדים. יחד עם זאת, כמו כל גוף גדול, היקף הבעיות והנושאים לטיפול הוא אדיר, ולכן השיטה במקרים רבים היא של כיבוי שריפות ומתן מענה ללחצים. אם לא יקום מטעם הרוכשים של השכונות הירוקות ועד פעולה בנושא קניאל, הסבירות שמשהו יצליח לזוז קטנה ביותר.
המשימה החשובה ביותר שלכם, היא לארגן מפגש ראשוני, להסכים על קבוצה מובילה של אנשים ( 5 עד 10 אנשים יספיקו בהחלט) ולהתחיל לקדם את הטיפול בנושא בצורה מערכתית ומאורגנת.

2. ריכוז מאמץ מול החברות הקבלניות:

מישהו מכם חייב להתחיל לשאול שאלות נוקבות את החברות הקבלניות בכל הקשור להסתרת המידע מהרוכשים לגבי הרחבת המפעל. לפי כל סטנדרט היו מחויבות החברות הקבלניות ליידע את הרוכשים הפוטנציאלים על הליך ההרחבה המתוכנן של המפעל.
צריך לברר מדוע עד כה לא מימשו החברות עצמן את זכותן להתנגד להרחבת המפעל ולבלום את ההליך התכנוני של בקשת ההרחבה.
מאחר ואני חבר בועדת התכנון והבניה אני יכול רק לשער שבתמורה לכך שהחברות קיבלו הקלות בניה שונות, הם העדיפו לשתוק ולא להוביל את מהלך ההתנגדות.
אולם, מאחר והליך המכירה נמצא בעיצומו, יש לחברות הקבלניות הרבה מה להפסיד אם פרשת ההרחבה של קניאל תצבור תאוצה, ומבחינה פוטנציאלית תפגע במכירות, או אף בערך הדירות הקיים.
מאחר ויש לחברות הקבלניות את האמצעים הכספיים ואת הידע המשפטי, צריך לדבר איתם מטעם התושבים ולנסות לדרבן אותם בכיוון הזה.

3. ריכוז מאמץ מול גורמי המשרד להגנת הסביבה:
אנשי המשרד להגנת הסביבה, הם אנשים טובים ומקצועיים, הבעיה שהם סובלים מתקן חסר של כוח אדם ואין להם באמת את המשאבים הדרושים לפקח בצורה אפקטיבית על מפעל קניאל. בשלב זה מי שמרכז את עבודת הפיקוח על מפעל קניאל מטעם היחידה האזורית לאיכות הסביבה הוא ראש מדור תכנון סביבתי ביחידה מר אורן תבור. מנהל היחידה יהודה אולנדר אמור גם הוא לפקח על הנעשה. יש במקביל רכזי תעשיות של המשרד להגנת הסביבה במחוז מרכז וכן גורמים נוספים, אבל השיח של תושבי השכונות הירוקות חייב להתחיל מול הפקידים של היחידה האזורית הסביבתית.

4. ריכוז מאמת מול הנהלת מפעל קניאל:
במקביל חשוב לפתח שיח מול הנהלת מפעל קניאל. אין מניעה שהתושבים עצמם יפנו ישירות להנהלת המפעל כדי לקבל תשובות לשאלות שונות. אחד הטענות של הגורמים הסביבתיים היא שגורמים במפעל לא עבדו עד כה בשקיפות מלאה. אם המטרה הסופית היא לבלום את הרחבת המפעל, אסור להזניח את גורמי המפעל עצמם, גם אם הם האחרונים שמעוניינים בכך.

5. פניה לאדם טבע ודין:
עמותת אדם טבע ודין נחשבת לגוף הסביבתי המוביל כיום בישראל בכל הקשור לקשר בין משפט וסביבה. העמותה מקדמת עשרות נושאים באפיקים משפטיים מול הרשויות השונות במדינת ישראל. העמותה מסייעת גם לתושבים מן השורה המתלוננים על מפגעים סביבתיים, והרחבת מפעל קניאל עונה להגדרה של מקרה בוחן, שמאד ייתכן שנציגי העמותה ישקלו לסייע בקידומו.

יש עוד הרבה דברים נוספים שכדי ורצוי לעשותם, אבל המהלך הראשון חייב להיות הקמת ועד פעולה של תושבי השכונות הירוקות.
אתם חייבים לאתר בינכם מספר אנשים שמוכנים לקחת על עצמם את ההובלה על הבטחת איכות החיים שלכם ושל הילדים שלכם. לצערי אף אחד לא יעשה את העבודה החשובה הזו במקומכם.

אני אשמח להמשיך ללוות ולסייע בכל האמצעים שעומדים לרשותי כבחר מועצה מטעם הירוקים

גיא בן גל
052-2538840

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1099

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
גיא (בן גל) תודה רבה על ההכוונה ותשומת הלב, אני חושב שאחד הדברים הראשונים (כפי שציינת גם אתה) והחשוב מכולם הוא הקמת וועד פעולה בנושא שייזום פעולות ופגישות מול הגורמים שציינת כי ללא גוף מייצג לא יזוז דבר.

אבל.....המצב כרגע הוא, שלפורום רשומים קצת מעל ל-100 חברים שהם אפילו לא קצה קצהו של הקרחון (5000 משפחות עתידיות). גם אם כולם יחתמו על עצומה ויוקם וועד פעולה, הוא מייצג אולי 300 משפחות (נגיד שנגייס עוד כמה קולות מהשכונות הצמודות.

האם נראה לך הגיוני שמישהו יקשיב לוועד שמייצג מס' קטן כל כך של אנשים? כשהבעיה העיקרית היא שהשכונה לא קרובה אפילו לאכלוס על מס' דייריה המקסימאלי או אפילו חצי מזה כעט.

אני שואל את השאלות הללו לא מתוך קנטרנות אלא מתוך חוסר נסיון בטיפול בהיקפים כאלו מול העיריה. האם אתה ממליץ בכל זאת להתחיל בבניה של וועד שכזה גם אם השכונה ודייריה עדיין בחיתולים? או להמתין לפחות לאיכלוס חלקי?

נ.ב.
טוב לראות שישנם עדיין אנשי ציבור שלא התנתקו מהעם ויתרה מזאת לא שכחו את דרכם. שאפו.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1100

• jenny
  • jenny's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • שבירו - בניין 1א'
גיא שלום ,
אני רוצה כל הכבוד !!!!!!!
טוב לדעת שהתושבים לא נמצאים לבד במערכה מול העייריה ומול המפעל .
את הקול שלי תקבל שוב בבחירות הבאות.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1101

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אני מקבל את הצעתו של גיא בן גל ומוכן לקחת חלק פעיל כחבר וועד המאבק כנגד התרחבות המפעל. כל המעוניין לחבור ולהיות פעיל מוזמן ליצור איתי קשר This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
יובל
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.