שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1117

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
השאלה אם לא כדאי לנסות להביא למיצוי הליכים אחרים ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
The topic has been locked.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1118

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
אני לא חושבת שכתבה על הנושא יכולה להזיק או למנוע הליכים אחרים. היא יכולה להפעיל לחץ ציבורי על בעלי הסמכות ולחילופין לעורר עוד רוכשי דירות פוטנציאלים שלא ערים להתאגדות שמתחילה פה בפורום.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1120

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
המשך פעולה
שלום לכולם כמי שפתחו ראשונים את נושא מפעל קניאל בפורום זה
(ההודעה הראשונה ופתיחת הנושא היא של בעלי גיא) אני שמחה מאוד שהנושא תפס תאוצה רצינית!!
מקריאת כל התגובות עולה שיש כאן שפע של רעיונות וצורך אמיתי לפעולה
אולם לא ברור מה "תכלס" עושים הלאה.
לכן ההצעה שלי לכל המתענינים בנושא היא להפגש מחוץ לפורום, "בעולם האמיתי" ולהתחיל לארגן ולהוציא לפועל את דרכי ההתנגדות.
אשמח לשמוע את דעתכם כדי לארגן את המפגש

פנינה לורמן
054-3048174

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1121

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
על מנת שיהיה יותר קל בדיון זה ובדיונים אחרים: כדאי להוסיף את הפרויקט בו רכשתם לפרופיל המשתמש.
רוצים מידע איך עושים את זה ?
www.green-kfarsaba.co.il/forum.html?func=view&catid=9&id=992
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1122

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
גיא, לגבי נושא התב"ע. התב"ע של כ"ס 80 וכן התב"ע של אזור התעשיה - שתהין מאושרות. לא ראיתי עדיין את הוראות התכנית שחלה על שטח המפעל לכן אינני יכולה לקבוע לאן המפעל יכול להתרחב. על מנת שהמפעל יתרחב על השטחים המיועדים לשטחי ציבור בשכונה יש צורך בשינוי תב"ע ושינוי ייעוד, תהליך לא כ"כ פשוט ומהיר ולא תמיד מבטיח..מאשר ניצול הזכויות הקיימות בשטח תכנית המפעל.

באשר להתנגדויות, מנסיוני, הגשת התנגדות בד"כ עדיפה כאשר יש כוח של מתנגדים וכן, ההתנגדות היא מבוססת ומראה פגיעה במתנגדים. הגשת התנגדויות בבודדים היא לא צעד נכון במקרה זה, לדעתי. זה לא יעשה יותר רעש וימחיש את אפקט הפגיעה..

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1124

גולשי פורום יקרים,

אני שמח שבשלה בליבכם ההחלטה להתחיל לעבור לפסים יותר ממוסדים של התארגנות. הנסיון מלמד שבמקומות בהם הייתה התארגנות מקצועית של תושבים, המאבקים הסביבתיים הצליחו.

הואיל ואני טס לחופשה ביום ראשון הקרוב וחוזר רק בתאריך 21.8.09, לא אהיה זמין בתקופה זו, אבל עם חזרתי אשמח לשתף פעולה ולהמשיך לייעץ לקבוצת התושבים מקרבכם שמעוניינת להמשיך ולקדם את הנושא מניעת הרחבת מפעל קניאל.

גיא בן גל
חבר מועצת העיר
יו"ר סיעת הירוקים

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1125

היי לכולם

שמי אבישי מתיה, תושב כפר סבא ב-8 השנים האחרונות.
מאמן ואיש תקשורת.

למרבה הצער, בשנה וחצי האחרונות נאלצתי להירתם לפעילות ציבורית, כדי להציל, פשוטו כמשמעו, את חיי ואת חיי ילדיי.
נבחרתי ליו"ר ועד הפעולה של שכונת גני אל רם, הטובעת במפגע ביוב חמור, מעשה ידיה להתפאר של עיריית כפר סבא, שמנסה נואשות למתג את עצמה כ"עיר ירוקה".

ובכן, לא ירוקה ולא בטיח.
מדובר בעיר שמערכת הביוב שבה מפוקפקת במקרה הטוב ומסכנת חיי אדם במקרה הרע.

אני לא כותב זאת כדי לרפות את ידיכם או כדי לפגוע בשמה הטוב של העיר, אלא מפני שאני ומאות שכניי חווינו ניסיון מר במאבק מתמשך מול הרשות הזו והעומד בראשה.
אני כותב זאת כי בשכונה שלנו מסריח, כמות החומרים המסרטנים ומקורם אינם ברורים, ומשרדי הממשלה, בצוותא עם העירייה והעומד בראשה, מנסים לטייח את חומרת הממצאים.

הרחבת מפעל קניאל - שנגדו, עפ"י טענת מנכ"ל העיריה באוקטובר 2008 (אני נכחתי שם), התנהלה חקירה סמויה - צריכה להטריד אתכם מאד.
לידיעתנו, בדיקות השפכים מסביבת המפעל בינואר 2009 היו לא תקינות.
וראש העירייה עצמו הצהיר כי המפעל היה על כוונת העירייה במשך 15 שנה.

לא ידוע אם הוא הגורם שזיהם את ריאותיהם ומוחותיהם של ילדי השכונה שלי ובית הספר גולדה השוכן בטבורה (את בית הספר הזה, תודה לאל, הצלחנו לסגור) - אבל אי הוודאות מפחידה, תודו, הרבה יותר.

אתם מוזמנים לפנות אלי בכל שאלה בטל' 0522-770527 או בדוא"ל שלי, המופיע כאן.

שתהיה לכם שבת שלום
ואל תעצמו עיניים.
אלו החיים שלכם ושל ילדיכם.

אבישי מתיה
יו"ר ועד הפעולה
שכונת גני אל רם
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1127

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
אני מתלבט יחד אתכם.
יש לי הרגשה שכל מיני גורמים מנסים לתפוס טרמפ על הסיפור ולגייס קולות / תמיכה / אהדה / מתקפה (מחק את המיותר).
אני סבור שהדיון הזה צריך להישאר ענייני ולא להגרר למחוזות לא רלוונטיים.
מה עניין שמיטה להר סיני או מה עניין בית הספר גולדה למפעל קניאל.
מרוב דעות ואינטרסים כבר לא רואים את היער.
בואו נחזור לפרופורציות - מדובר על מפעל שמבקש להתרחב ונמצא תחת ביקורת קפדנית של המשרד להגנת הסביבה. לא הולכים להקים כור גרעיני בצמוד למתחם 80 (כנראה) ולא תחת כוח פחמית. אני מרגיש שבים האמוציות אובדת במקצת המהות.
אם הרחבת המפעל תאושר בהתאם לדרישות המשרד להכנת הסביבה, אני לא חושב שהוא יהיה כזה מטרד. כמובן שעדיף היה בלעדיו, אבל במציאות הקיימת זה לא סוף העולם.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1129

מאחר שמישהו מאד לא מעונין שאספר לכם את האמת על קניאל, עיריית כפר סבא והסכנה שבה אתם עלולים להימצא - ולכן חסם אותי - אתם מוזמנים לפנות אלי במייל או בטלפון. מנסיוננו המר, אל תסמכו על העירייה ובוודאי שלא על משרד הגנת הסביבה (תקישו "מרינוב" ביו טיוב ותבינו על מה אני מדבר). לילה טוב, אבישי

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1130

• itaig
  • itaig's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
מה זאת תאמתרת מה הקשר ? אלו לא מחוזות אחרים זה ממש כאן ממול.
מדובר באותה עיריה ואותם אנשים שטוחנים לך ולכולנו כל היום ש "המפעל פועל תחת כל האישורים המתאימים ותחת ביקורת קפדנית" ושהוא יתרחב רק אם יקבל את כל האישורים המתאימים. אותם הגורמים , ואותה העיריה שטוענת עד היום שהביוב בשכונת אל-רם פועל תחת תקנים קפדניים של משרד לאיכות הסביבה. אתה לא רואה קשר?
אני לא מבין למה אתה חושב שלאדם אחר משכונה אחרת בפר סבא יהיה אינטרס לכתוב לך בפורום שלך על ניסיונו המר עם עיריית כפר סבא ואיזה קולות בדיוק הוא מנסה לגייס כאן בפורום הזה או איזה אינטרסים בדיוק יש לו ... אולי הוא בעצם קבלן שבונה בהדרים?.
בינתיים ממה שאני רואה פה אתה הוא זה שטומן את ראשו (או לפחות מנסה) בחול ומנסה "לחזור לפרופורציות".ולקבור את כולנו מתחת לחול ולאין ספור הפעמים שכתבת שהמפעל פועל תחת "ביקורות קפדנית" בא לי להקיא כבר מזה.
אני מתחיל לאבד את הסבלנות מהפורום הזה ונראה לי שגם מהשכונה החדשה והמדליקה שלכם.
מזל שלא קניתי עוד.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1131

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
א. אבישי - אם היית נחסם לא הייתי יכול לפרסם תגובות. העובדה שאתה יכול לפרסם תגובות מעידה על כך שלא נחסמת. תמיד כדאי לדייק בעובדות. עם אבישי אני יכול להסכים או לא להסכים, אבל הוא מופיע ומזדהה בשמו המלא ועומד מאחוריו. למה זה שפרסמתי תגובה אומר שאני חוסם את המידע מהפורום ????
ב. איתי - אם לא נראה לך - אתה מוזמן לעזוב. קשה לי להבין איך מישהו שלא קנה וזה לא ממש נוגע לו באופן אישי עסוק כל כך בתגובות וטיפול בנושא. אולי תספר לכולם מי אתה ולמה זה כל כך נוגע לך ??? פרסמת 14 הודעות וכולן: השכונה יקרה, המחירים לא ריאליים, עובדים עליכם. נמאס לך - אתה ממש מוזמן לעזוב. הנושא חשוב מדי למי שרכש. אני מופיע בשמי המלא ומפת האינטרסים שלי: קניתי בשכונה, במתחם 60.אשמח לדעת מי אתה
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1132

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אם אלוהים לא רצה שנאכל פרות, למה הוא עשה אותן מבשר
מעצבנות אותי התגובות פה.

אבישי מתיה מנהל מאבק ארוך ורציני במתחם גולדה, אבל לטעון שהוא נטול אינטרסים לחלוטין (דבר לגיטימי לחלוטין להיות בעל אינטרסים), אלא תושב שכונה אחרת שרוצה להסביר לכולנו כמה נפלנו שרכשנו בכפר סבא הטובעת בביוב - נו באמת...

לפחות הוא לא מסתתר מאחורי כל מיני ניקים, אלא מופיע בשמו ומציג את דעתו. אני לא באמת רואה את הקשר בין גולדה לבין מתחם 80, אבל זכותו להביע את דעתו, כמו שזכותם של אחרים לחשוב שזה לא רלוונטי לתושבי השכונה.

אני לא מכיר את אבישי מתיה אישית ונתקלתי בשמו רק במקומונים, אבל שעשיתי חיפוש בגוגל (אבישי מתיה כפר סבא) זה מה שמצאתי:

אבישי מתיה שוקל התמודדות על ראשות העיר כפר סבא

www.local.co.il/kfar-saba/5363/article.htm

לידיעתך איתי: זה מצוין שיש למר מתיה מה להגיד על השכונות הירוקות או על עירית כפר סבא או על יהודה בן חמו, אבל תבין שלכל אחד יש אינטרס כלשהו וזה לגיטימי.

אני חושב שכל מי שקצת מעורב במערכת הפוליטית מבין שאין כמו תושבים שחוששים לאיכות הסביבה לגיוס הקול שלהם למערכת בחירות עתידית.

אולי זו הסיבה למספר העסקנים והפוליטיקאים שבוחשים פה.
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי יוני.