שלום רב, אני עוקב אחר התגובות בפורום לגבי המפעל וגם אני מודאג. אני לפני חתימה במתחם 80 (View) ואהיה מוכן להצטרף לכל מאבק כנגד התרחבות המפעל.
אם זאת ארצה להביא פה זווית קצת שונה (ומראש מצטער על אורך התגובה(.
אני מתגורר כיום בשכונת הדרים החדשה (בשכירות) ואין ספק כלל שזוהי שכונה נהדרת לגידול ילדים ובכלל, גינות גדולות בכל פינה, מגרשי משחקים ואוכלוסייה צעירה.
בגבולה הדרומי של השכונה, איזור תעשייה גדול הכולל מפעלי תעשייה שונים ובקידמתם במרחק שלערכתי פחות מ 50 מטר קו אוירי מראשון המבנים בשכונה ניצב מפעל של חברת תקשורת גדולה (מי שמכיר מכיר) שעל גגה מצויות צלחות לווין שניתן להבחין בהן גם במרחק של קילומטר. אין אני יודע מה טיבן של צלחות אלו, אם הם משדרות או רק קולטות וגם אין לי את ההבנה המספקת בכדי לדעת אם רמות הקרינה חורגות או לא מהתקין ומהמקובל. מה שאני יודע זה שאין זה מפריע לתושבי השכונה להתגורר בשכונה ולהינות ממגורים יוקרתיים ומעליית מחירי הנדלן שברשותם.
בגבולה המזרחי של השכונה מצוי מפעל תרופות גנריות ידוע שבימים אלו ממש עובר הרחבה מסיבית והבנייה בעיצומה. כל מי שחוזר לשכונה בשעות אחר הצהריים יכול להבחין בעשן לבן המיתמר מעל המפעל. אין אני יודע מה טיבו של עשן זה (יכול להיות שבמפעל בוחרים כל יום אפיפיור חדש) ואם מזהם הוא כן או לא. מה שאני יודע שזה ממש לא מעניין את תושבי אשדר הירוקה שאחרון ביניניהם נבנה לאחרונה במרחק של כ 50 מטר קו אוירי מהמפעל, זה גם לא מעניין את תושבי דירות "פלסים" שדירותיהם המצויות במרחק של כ 100-150 מטר מהמפעל עלו בכ 20 אחוז בשנה וחצי האחרונות, וזה גם לא מעניין כנראה את עשרות או מאות הילדים המשחקים בפארק המשחקים הגדול הממוקם צמוד לכניסה הראשית למפעל (וכן יש שם גם בית ספר צמוד).
אז או שכולם ניזוקים ואנחנו פשוט לא יודעים את זה עדיין (מקווה שלא) או שפשוט אין בעיה לחיות עם זה.
אז המסקנה שלי היא אחת - אם אפשר לעשות משהו כנגד ההתרחבות של המפעל הרי זה עדיף ורצוי לעשות זאת עכשיו לפני שהשכונה קיימת. אך אם זאת יש להישאר בפרופורציה כי מפעלי תעשייה תמיד היו ותמיד יהיו קרובים לשכונות מגורים (שהרי כך היו קמות בעבר ערים, מסביב למרכזי תעשייה) ובהנחה כי המפעל הוא ידידותי ויעמוד בתקני איכות הסביבה אז אין הדבר צריך להוות שיקול מכשיל בדבר רכישת דירה בשכונה.