שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1152

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אם אלוהים לא רצה שנאכל פרות, למה הוא עשה אותן מבשר
אני לא טומן את הראש בחול. אני חושב שצריך לטפל בנושא, פשוט אני לא חושב שצריך לייצר היסטריה. כבר הוכח בהיסטוריה שהיסטריה לא מנצחת מאבקים. אתה לא יכול להוכיח שמדובר באותו מפעל (בעצמך אתה טוען את זה). אז מה הקשר ?

לגיא בן גל יש כובע של חבר מועצה מטעם הירוקים ואיתו הוא בא. ומה איתך ? גם בבחירות הבאות תשקול לרוץ לראשות העיריה ? חשוב שנדע את זה על מנת להעריך את הדברים.

אז מה אם אתם מנהלים עתירה מנהלית ? אתה טוען שגופים ממלכתיים עונים תשובות כאלה כי הנושא נמצא בבית המשפט ? אני סבור ששום דבר מזה לא מחזק את הנקודה שאתה מעלה.

אז כולם טועים ???

כיוון שאני מחזיק בידע מסוים במחקרים קליניים ובריאותיים: בדקתם את הסקר מול כלל האוכלוסיה ? בוצעו קבוצות ביקורת ? אתם מכירים נתוני תחלואה כלליים ? בדקתם משתנים אחרים ?

כנראה שלא.

עם כל הסימפטיה, אני לא חושב שהפורום הזה הוא המקום לנהל את המאבק של גולדה.

אני מבחינתי סיימתי. אני לא רואה צורך להמשיך לבזבז רוחב פס של הגולשים על ניסיון לחבר בין המאבק של גולדה למפעל קניאל, כיוון שאני חושב שאין ביניהם שום קשר וכל ניסיון לחבר ביניהם מיועד ליצירת פאניקת שווא.
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי יוני.
The topic has been locked.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1154

בכנות, התגובות שלך תמוהות בעיני.
במקום להגיד "אוקי, יש פה הרבה מידע. יש מסמכים. יש בדיקות. יש אמירות מדאיגות של העירייה. בואו נבדוק לעומק. קניאל עובר לידינו והביוב שלו הגיע גם לשכונת גני אל רם; זו אותה עירייה, שנכשלה שם. בכל זאת, בבריאות של הילדים שלנו אנחנו לא משחקים" - אתה מיד פוסל ונתלה בגורמים מאד בעייתיים שכולנו מכירים: עיריות ומשרדי ממשלה.

זה בסדר, אני לא מאשים אותך.
ככה זה במאבק ציבורי.
בהתחלה מכחישים, אחר כך תוקפים, אחר כך מתחילים לקבל נתונים, אחר כך מתחילים לשאול שאלות.

אז קודם כל,
צפה בכתבה של אולפן שישי, קרא לעומק את הסקר ואת העדויות, ואם תרצה, אעביר לך את נתוני השפכים של קניאל וטבע. תתמודד איתם.

כל מה שהצעתי לך, בידידות:
תהיה עירני לנעשה סביבך.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1155

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
אבישי מתיה כתב:
אני בכלל לא בטוח שקניאל הוא זה שזיהם אותנו. זה יכול להיות בית חולים מאיר

זה אתה אמרת.

אז עכשיו אולי תסביר למה אני התגובה שלי תמוהה ?

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1157

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
אני נוטה להסכים עם יוני.
למרות שגם אני מסתייג מהצגת אוסף עדויות וסקר עצמאי כהוכחה לבעיות בריאות, אין ספק שיש מטרד תברואתי בשכונת גני אל רם שמפריע לאורך חיים נורמלי ותקין ואני מאחל לתושבים הצלחה במאבקם. עם זאת, הניסיון לקשר בין בעיות התברואה בגני אל רם לשכונות הירוקות שעתידות לקום התבסס בעיקר על שמועות ואמצעי הפחדה ולא עובדות.
למרות הסימפטיה שלי לסבלם של תושבי גני אל רם לא נראה לי שהפורום הזה הוא המקום הנכון לנהל אותו.

על אף האמור לעיל, אין ספק שיש להמשיך לבחון את אזור התעשיה קניאל בשתי עיניים ולפעול נגד הרחבתו.

מצורף לינק לכתבה מחרידה על מקרה אחר שבו יש קשר ברור יותר בין מפעל שמחזיק חומרים מסוכנים לבין תחלואת תושבים. אני חושב שזה שם את הדברים בפרופורציות www.nrg.co.il/online/54/ART1/784/068.html

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1161

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
אבישי,
האם תוכל להעלות את החומר שיש לך על המפעל, או לשלוח אותו ל- This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ?
תודה מראש

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1162

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
רבותיי,
צריך להתחיל לדבר ביננו, ואף להקים וועד פעולה בנושא.
אני מציע שנתחיל ברשימת מיילים לצורך קביעת פגישה ע"מ לבחון את צעדנו בקרוב. אם יש ביננו עו"ד זה יכול יעזור.
כל המעוניין לקחת חלק פעיל (ולא רק באתר) אנא שילחו מייל עם כתובת לאתר או אליי This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. אני ארכז, אצור קשר ונקבע פגישה.
ראיתי שפנינה היתה ראשונה לפרסם מייל, אז הנה הרשימה הקצרה עד כה:
פנינה לורמן This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
יובל אלון This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

יובל
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1169

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
ובכן, כרגע אנחנו 5 חברים פעילים אשר הביעו את רצונם לקחת חלק פעיל במאבק כנגד התרחבות המפעל. יש בכוונתנו להיפגש השבוע ולהחליט על דרכי פעולה.
העיתונות המקומית מביעה עניין רב בנושא ומעוניינת לפרסם כתבה על השלכות קבלת החלטת עיריית כ"ס לאשר את התרחבות המפעל.

להצטרפות למאבק: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ככל שנהיה רבים יותר, יהיה לנו כוח השפעה רב יותר.
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1181

• yael
  • yael's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
אבישי,

אנחנו מתעניינים ברכישת דירה באזור 60. אותי מאוד מעניין מה שאתה כותב במיוחד שיש לי ילדים שילמדו בבית ספר שיהיה מאזור 80. אני לא אומרת שבגלל זה לא נקנה דירה בכפר סבא אבל יש לנו כמה שיקולים וגם את זה ניקח בחשבון כשנגיע להחלטה.

אבל יש לי שאלה אליך -
באחת ההודעות שלך כתבת:
"הקשר פשוט:
זה אותו מפעל
זה אותה עיריה
זו אותה התנהלות
רוצה לטמון את הראש בחול? זכותך."

עד כמה שאני מבינה -
אתה עדיין גר בכפר סבא.
מותר לשאול למה אתה גר בעיר שבה העיריה מתנהלת שלא לשביעות רצונך?
אם אני הייתי גרה בעיר שבה לדעתי העיריה פוגעת בבריאותי ובבריאות ילדי כנראה שהייתי מחליטה לעבור לעיר אחרת.
כתבת פה כמה דברים על ההתנהלות הלקויה של העיריה. אז למה אתה בחרת להישאר בעיר שפוגעת בך ובילדים שלך?

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1182

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
yael כתב:
אותי מאוד מעניין מה שאתה כותב במיוחד שיש לי ילדים שילמדו בבית ספר שיהיה מאזור 80.

אני חושב שצריך לפעול בכל אמצעי חוקי למנוע הרחבה של אזור התעשיה הצמוד למתחם 80, רק הערה קטנה: עדיין אין החלטה היכן יהיה בית הספר. עדיין אין החלטה אם הילדים ממתחם 60 ילמדו בבית הספר במתחם 80 או ילמדו בסורקיס או ילמדו בבית ספר שיוקם במתחם 60. לפחות זה מה שאני הבנתי מברור בעיריה.

בינתיים, ההחלטה היחידה שיש היא שעם אכלוס השכונות בתחילת שנת הלימודים ב-2010 ילדים בגיל בית ספר ילמדו בבית הספר סורקיס. עד שיגיעו לנקודה שיהיו מספיק ילדים להקמת בית ספר נוסף, יעברו מספר שנים.
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי יוני.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1183

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
עוד קצת נתונים לגבי שכונת אל-רם, שאולי יסבירו קצת יותר טוב את המצב שם ולמה הניסיון לקשור את השכונות הירוקות לא נראה לי ממש מבוסס. בטח יקום מגיב שיגיד שכולם אינטרסנטים בגופים הרשמיים, אז פשוט תקראו ותוכלו להסיק מסקנות בעצמכם ולהחליט מה עמדתכם בנושא.

www.kfar-saba.muni.il/_Uploads/dbsAttach...es/golda_mazeget.pdf

www.kfar-saba.muni.il/?CategoryID=1020&ArticleID=1232

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1190

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
הי יוני
איני מבינה גדולה במערכות ביוב והתנהגותם
אבל מקריאת המצגת ומסקירה קצרה של תכנית האב האסטרטגית של כפר סבא
אני מסיקה מספר מסקנות פשוטות.
1. מפעל קניאל מעביר את השפכים שלו לתחנת אלבר תחנה זו גובלת בחלקו הצפוני של מתחם 80.
2. בית החולים מאיר מעביר את השפכים שלו לתחנת השאיבה הברוש.
תחנות אלו מזרימות את הביוב באמצעות קווי סניקה לכיוון מזרח העיר ועוברים דרך תא מעבר בשכונת אל רם.
3. בשכונת אל רם יש מטרדי ריחות וזיהום
4. מסקנה:
א. או שמועברים שפכים מזוהמים
ב. או שהצינורות בהם השפכים עוברים הם מיושנים/פגומים
ג. כל התשובות נכונות

במדינתינו נראה לי שמסקנה ג היא הנכונה.
לפי דעתי אין לשלול ולהקל ראש באפשרות כי שפכים מזוהמים עוברים בצינורות ומגיעים במקרה לשכונת אל רם.

תושבי השכונות הירוקות הולכים להיות שכנים של המפעל והעברת קווי היצור מפתח תקוה לכפר סבא רק מגבירים, לדעתי בצורה ניכרת את פוטנציאל הזיהום.

האינטרס של כולנו צריך להיות מניעת העברתם של קווי היצור המסוכנים מפתח תקוה.

מי שאומר שיהיה בסדר ושקוי היצור יועברו רק אם יעמדו בתקנים ולאחר מיכן יפוקחו ויבוקרו ממש ממש משלה את עצמו. ולכן יש צורך בהתנגדות אקטיבית של התושבים למעשה החלמאות הזה
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1191

• yael
  • yael's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
יוני -
אני יודעת שאין החלטה איפה יוקם בית הספר ואני יודעת שיש סיכוי שהילדים מאזור 60 ימדו בסורקיס. אבל מכיוון שאף אחד לא יודע את זה היום בוודאות, מבחינתי זה שיקול בקניית דירה (אגב, בלי קשר למפעל, אני חושבת שהמרחק מאזור 60 לסורקיס הוא מרחק אותו ניתן ללכת ברגל ואילו המרחק לאזור 80 מחייב הסעה. יכול להיות שאני טועה כי לא בדקתי את זה עדיין אבל בלי קשר למפעל מבחינתי זה גם שיקול)

ולגבי הלינקים שצירפת - לי ממש ממש אין שום אינטרס בעניין. אני בסה"כ מתעניינת באזור ומנסה לאסוף כמה שיותר אינפורמציה על מנת לגבש החלטה. ואני לא חושבת שלו באמת הייתה בעיה, העיריה הייתה מפרסמת את זה באתר שלה. ברור שכל מה שהעיריה תפרסם באתר יהיו נתונים חיובים. אם באמת הייתה חריגה במדידות - לא נראה לי שזה מידע שהיית מוצא באתר של העיריה