שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו

משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10283

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
תושבי השכונה הירוקה ותושבים לעתיד שלום,
כידוע, חלק מהשכונה כבר מאוכלס (פרויקט שבירו עם 6-7 בניינים) ובקרוב יעברו גם רוכשי אקו שלב א'. במקביל, השכונה עדיין בחיתוליה ומהווה איזור בנייה לכל דבר ועניין על כל המשתמע מכך, והדבר ימשך עוד זמן רב כידוע. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בריבוי של פועלים ואנשים זרים, שלא גרים בשכונה, אבל מסתובבים בה כל היום (ואולי גם בלילה), דבר שכמובן לא מוסיף לתחושת הביטחון של התושבים בשכונה. מה גם שקשה לדעת מי באמת עובד באזור, למי באמת מותר לשוטט בשכונה ומי סתם "מחפש" שם כל מיני דברים. כראייה לכך, רק לפני כשלושה שבועות נגנב רכב פרטי של אחד התושבים מתוך חניון הבניין, ובנוסף נפרץ רכבו של חשמלאי ונגנבו ממנו 2 מקדחי קונגו. שלא לדבר על הביטחון האישי שלנו ושל ילדינו.

אתמול, יום א' 29.8, התקיימה פגישה בין מפקד משא"ז כפ"ס: רפ"ק מאיר אוחנה, ומנהל מחלקת הביטחון בעירייה רונן אלמוג, לבין אורי לרון סגן יו"ר הועד הזמני, ואנוכי, איל ולדמן, יו"ר הועד הזמני של השכונה. הפגישה התקיימה באחד הסניפים של השיטור הקהילתי בעיר. מטרת הפגישה הייתה להבין את מערך הביטחון בעיר בכלל ובשכונתנו בפרט, ולגרום לגורמים הרלוונטיים להבין כי שכונת הזמר העברי כבר מאוכלסת ותאוכלס עוד בקרוב, ועל אפשרויות הגברת הביטחון בשכונה.

נראה מהפגישה כי קיימת היענות המשטרה וקב"ט העירייה לצרכינו, ונוצר לנו הרושם שיש עם מי לדבר, וכי יש הבנה לכך שיש לתת יותר ויותר תשומת לב לשכונה המתפתחת. לצד הדרישות שלנו מהמשטרה ומהעירייה בנוגע לביטחון השכונה, הצענו במקביל גם את עזרתנו - התושבים.

כידוע, בעיר ישנם סניפים של המשמר האזרחי, שהוא למעשה גוף התנדבותי על בסיס התושבים, שמקבל גיבוי מלא מהמשטרה והעירייה. ישנו מה שקיים גם "משמר השכונה" שהוא למעשה משמר אזרחי בתוך השכונה עצמה בלבד.

נציג המשטרה אמר לנו כי מבחינתו אין לו בעיה להעביר שלוחה של סניף השיטור הקהילתי הקרוב לשכונה שלנו – אל תוך השכונה עצמה, אבל לצורך כך כמובן יש צורך של שיתוף פעולה שלנו התושבים. שיתוף הפעולה שלנו צריך לבוא בצורה של התנדבות שלנו למשמר השכונה. הדבר אומר שאנחנו נסייר בשכונה, אם ברכב פרטי או ברכב משטרתי, לעיתים בליווי של שוטר, תוך כדי גיבוי של המשטרה. המתנדבים הללו יהיו למעשה מתנדבים של המשא"ז בשכונה עצמה ויעברו הדרכה מתאימה של המשטרה לצורך העניין. המשטרה, כמובן, תספק גם את כל האמצעים הדרושים לעניין. תדירות הסיורים תהיה בהתאם למספר האנשים המוכנים להירתם לעניין ובהתאם ליכולות.

אורי ואני רואים את הדבר כ "נאה דורש, נאה מקיים". זאת אומרת, שאמנם באנו בדרישות, אבל אנחנו מוכנים גם לתת. אנחנו חושבים שזהו הדבר הכי קל ויעיל יחסית, שניתן לעשות כרגע והוא גם מאד זמין. במקביל אנחנו ננסה לדחוף לקבל תקן של שוטר ותחנת שיטור קבועה בשכונה – זה לדעתנו יהיה הדבר הכי טוב שניתן לקבל, אבל כנראה, שתקן של שוטר לא יהיה קל ולא יקרה בקרוב. בנוסף עלה הרעיון לרשת את השכונה במצלמות (דבר שיעשה במקומות אחרים בעיר), אולם גם זה ייקח זמן מה, וכנראה שהשכונה תצטרך להיות יותר מאוכלסת לשם כך.

היות ואורי גר כבר בשכונה הוא מוכן להתנדבות כבר היום. אני עובר לשכונה בקרוב (אקו שלב א') ואז אצטרף גם כן. קריאה זו היא בעצם לאלו שגרים בשכונה כבר עכשיו ורוצים לקחת חלק בשמירה על הבית ולאלו שיעברו לשכונה בעתיד ושיהיו מוכנים להתנדב.

השורה התחתונה היא: ככל שאנחנו ניתן יותר מעצמנו, כך יותר יראו שהביטחון חשוב לנו, וכך יותר ייקחו אותנו ברצינות ויעזרו לנו. הביטחון הוא בידינו ובאחריותנו.

לאלו שמעוניינים להתנדב ניתן לשלוח אי מייל לכתובת: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. אם יהיו מספיק מתנדבים (לפחות 13-15) אנחנו ניצור קשר עם המשטרה לגבי מפגש היכרות והכנת מתנדבים. במקביל מי שמעוניין יכול להוריד את טפסי ההצטרפות למשא"ז מאתר המשטרה ולהביא אותם לפגישה לכשתהייה: www.police.gov.il/mehozot/agafKehila/Hit...ges/htztarfot.aspx#1

איל ולדמן – יו"ר ועד השכונה הזמני
אורי לרון – סגן יו"ר ועד השכונה הזמני
העתק נשלח באי-מייל גם למפקד משא"ז כפ"ס: רפ"ק מאיר אוחנה
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10287

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
נשמע מעניין מאוד
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10288

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
זה נראה לכם כפתרון? משא"ז? נשב מול הבתים עם רובי טו-טו?
ממש לא נראה לי. אני מעדיף את הזמן הזה לבלות עם המשפחה - גם כך רובנו עובדים סביב השעון ורואים את הילדים לפני השינה.
אני מוכן לשלם כמה שקלים (תכפילו את זה במספר בתי-אב בשכונה) ולממן ניידת של איזה חברת אבטחה שתהבהב צ'קלקה פעם בשעה - אותו אפקט כמו משא"ז.
לגבי המצלמות - פתרון מצוין (תראו מה עשו בצופית).
כמובן שהעלות הרבה יותר גבוהה - תשתית + חדר פיקוח + "שומר" 24 שעות. עם זה בטח נחכה לאיכלוס מסיבי יותר של השכונה.

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10289

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אם אין אני לי פלילי !

תרשמו אותי במשמרת ראשונה, עוגיות עלי, מי מביא קפה?

כן, זה בהחלט פתרון זמני עד שהשכונה תאוכלס.
כל אחד מעדיף להיות בבית עם הילדים ולבלות עם המשפחה אבל אפשר לתרום שעתיים פעם בשבועיים או בחודש - לא יקרה לך כלום.
גם לאחר מכן, אם וכאשר יהיה רכב עם צ'קלקה ו/או מוקד מצלמות, יש מקום לסיירת הורים כזו, ללא מדים וללא כל הטררם.

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10290

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
"ללא מדים וללא כל הטררם" - ומה נעשה? נעצור את כל "הפועלים הזרים" לבדיקת ת"ז? נאבק בגנבים?

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10291

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אם תראה מישהו מתקרב לרכב ומתעסק איתו - תבוא לבדוק מה הוא עושה שם.
אם תשמע קולות חשודים - תיגש לבדוק.
תפגין נוכחות ותקשה על הגנבים והפורצים !

אמרתי שגם לאחר שתהיה נייד עם צ'קלקה כפי שהצעת ו/או יהיה רישות מצלמות - אני כן רואה מקום לסיירת הורים.
אני לא רוצה שבגינות השעשועים נמצא בבקרים שברי בקבוקים ועוד דברים. בזה הצ'קלקה לא תטפל נכון?
הגברת נוכחותנו תשמור על שכונתנו!

קשה לך לתרום שעתיים מזמנך פעם בשבועיים או בחודש לטובת שמירה על השכונה שלנו?

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10293

או...סוף סוף אנשים עם רעיונות מקוריים.............
כמובן, פבל ,שאם בעתיד נרצה לשלם עבור השרות נוכל לבחור ולעשות זאת.בינתיים אני רק שומע על תושבים שמגיעים לשלב האיכלוס כאשר הם חנוקים כלכלית.
בשביל אלה אייל ואני פועלים(וגם אנו מאד טרודים בעינינינו האישיים)לטובת הציבור ותסכים איתי שזה בוודאי לא יזיק.
מעבר לכך אנו מדברים על "משמר שכונה" וזה מקובל במקומות רבים לרבות מושבים שבהם יש רמה סוציו-אקונומית לא פחותה מאשר בשכונה הירוקהואנשים שיכולים לשלם "כמה" שקלים.
גם העיריה מתיחסת באהדה לתושבי אזורים המוכנים לתרום ברצינות יתר על כל היתרונות הגלומים בכך.

פבל,אתה מוזמן להצטרף אלינו,להביא רעיונות ולבדוק את נושא חברת השמירה בתשלום ולשתף אותנו בתוצאות.נשמח לבדוק האם יש לכך היענות בשכונה
שנה טובה
אורי לרון

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10294

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גם אני חנוק כלכלית, אך אני לא חושב שזה המקום הנכון לחסוך. זה לא שבאמת קשה לי לצאת לשעתיים משא"ז (עשיתי את זה שנתיים בצעירותי), זה יותר ענין של הגיון בריא - משא"ז לא "יעבוד" 24 שעות, גם משמר שכונתי לא. ומה המטרה? לשמור על המכוניות? שילכו כפרות.
מה יקרה בצהריים כשילדים חוזרים מביה"ס והשכונה עדיין במצב של אתר בניה גדול? כמה אנשים מוכנים להיות במשמר בשעות אלו?
לא נצא מזה. חברת אבטחה עם נוכחות מוגברת בשעות הצהריים כן תעזור.
אני מוכן לבדוק עלויות - ברור שזה לא יהיה זול.
בכל מקרה - אם לא נמצא פתרון שכונתי, אני לוקח "מטפלת" שתפגוש את הילדים מהסעה ותעלה איתם עד לבית (משם כבר יסתדרו לבד).
אולי נוכל להתארגן כמה דיירים עם אותה בעיה (מומלץ מאותו בנין) - זה יוזיל את העלויות.

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10295

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
במידה ואתם מעוניינים אני יכול לברר לכם עם האחראי על הנושא בשכונת רום העיר.
ואולי תוכלו להבין ממנו בדיוק את העלויות ואיך הדבר עובד
אני לא חושב שהם מחוברים למוקד וחדר בקרה 24 שעות ביממה.

יש לזכור ששכונת רום היער בכפר-סבא הם כ 8 בניינים עם חניון אחד משותף לכלולם.

אבל הרעיון הוא מה שחשוב

היום כאשר נכנסים לחניון השכונה (שער נגלל) יש שלט מאיר עיניים שמודיע כי המקום מצולם וכם רואים את המצלמות בכל מקום.
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10296

זה לא דומה אבל נשמח לקבל סדר גודל.
בשלב כלשהו של השיחה עם המשטרה והעיריה עלה נושא מחסומים בכניסה לשכונות אבל זה לא ישים בשלב זה בשל הבנייה המרובה.

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10298

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
פבל שלום,
באופן כללי אני לא חושב להתחיל לענות לכל דעה ודעה של כל אחד כי זה לא יגמר. למרות זאת אני קורא את התגובות שלך ואני רוצה להגיב ולהסביר שוב לך ולכולם.
בוא נתחיל מזה שאי אפשר למנוע גניבות, אלימות או ונדליזם ב- 100%. גם אם תהיה חברת שמירה פרטית 24 שעות בשכונה.

למרות זאת צריכים להתחיל ממשהו וצריכים לעשות משהו. בשלב הראשון, משמר שכונה שבנוי ממתנדבים, דיירים כמוך וכמוני, זה הדבר הכי קל וזמין שניתן לעשות – ותתפלא, אבל גם יעיל, ומגובה על ידי המשטרה.

אתה שואל אם זה פתרון. אז כן, זה פתרון. כמובן שזה לא הפתרון הכי טוב שאפשר לקבל, אבל זה בהחלט פתרון, ובהחלט משהו שיש לעשותו- ואפשר לעשותו כבר היום. תתפלא כמה הפגנת נוכחות יכולה להשפיע לטובה על רמת הפשיעה. תחשוב ש- 4 שעות שמירה בלילה, נגיד בין 01:00 ל- 05:00 מהווים בערך 17% מזמן היממה ואת רוב השעות הקריטיות של הלילה. תועלת לא רעה בכלל לעומת העלות האפסית.

מטרת משמר השכונה היא בראש ובראשונה להפגין נוכחות. הפגנת נוכחות של רכב עם צ'אקאלקה, תגרום לאותו גנב רכב לחשוב פעמיים ואולי לוותר וללכת למקום אחר. אם תצליח לעשות "רק" את זה, קלעת למטרה.
בנוסף, אולי לא שמת לב למה שכתבתי, אבל יש מצב שחלק מהסיורים יהיו בליווי שוטר. בכל מקרה, עד כמה שידוע לי מתנדבי משא"ז כן נושאים עמם נשק (ולא רובי "טו-טו"). אז נכון שאתה לא אמור להתחיל לירות במישהו שעומד ליד רכב וזו לא המטרה גם, אבל אני חושב שיש להתייחס לסיורים כאלו ביתר רצינות.

זה נכון, כולנו עובדים וכנראה שכולנו לא נוכל לשמור במשך היום. אבל זו לא סיבה לא לעשות את מה שאנחנו כן יכולים לעשות, ולתרום את מה שכן ניתן לתרום. אם סיורים ביום הם בלתי אפשריים כי אנחנו פשוט לא נמצאים בבית ביום, זו לא סיבה לא לתת כמה שעות בלילה וזה לא פחות חשוב. תזכור גם שככל שהשכונה תאוכלס יותר וככל שיהיו יותר אנשים מתנדבים, תדירות השמירה תרד.

זה לא צריך להיות תלוי בחברת שמירה כזו או אחרת, זה צריך לבוא בנוסף – לפחות בשלב הזה. בוא נתחיל ואחר כך נראה איך אפשר לשפר את זה. כמובן שאם הדבר יהיה אפשרי והעלות תהיה סבירה, אז עדיף שמישהו אחר יעשה את זה, ויעשה את זה 24 שעות ביממה. לצערי אנחנו לא נמצאים עדיין בשלב הזה.

גם אם אתה לא בטוח, לפחות תיתן את הקרדיט למי שחושב שכן כדאי, ותבוא למפגש הסבר עם המשטרה, מתי שזה יהיה.

חומר למחשבה:
חזר אלי בחור באי-מייל שפרסמתי, ואמר לי שהוא גר בכפ"ס כיום, וצפוי לעבור לשכונה הירוקה עוד שנה (לא גר בה כיום). למרות זאת הוא מוכן להתנדב כבר היום לשמירה בשכונה החדשה. הוא כיום מתנדב משא"ז במקום אחר ולא אכפת לו להתנדב בשכונה הירוקה.

ודרך אגב, ישנם כבר 5 מתנדבים ואין סיבה שלא יהיו עוד.

איל ולדמן.

תגובה: משא"ז בשכונה הירוקה – בטחון השכונה בידיים שלנו 15 שנים 8 חודשים ago #10299

• אירית
  • אירית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אורי, אייל, איזה יופי שיש אנשים כמוכם שחושבים על טובת הכלל.
אני מחזקת את ידיכם ואבדוק עם ילדי הבוגרים (לאחר צבא) אם הם יכולים להתנדב.
אני כל הזמן דאגתי מהעובדה שהאיזור הוא אתר בניה והילדים חוזרים בשעות הצהריים לבד. זו בעיקר הדאגה שלי, יותר מדאגה לרכוש.
אולי נוכל אנחנו האמהות להתארגן ולהוציא את הילדים מבית הספר בצורה מסודרת כך שכל אמא תקדיש שעה, יום אחד בשבוע או שבועיים (תלוי כמה אמהות תתנדבנה)ותלווה את הילדים בצורה בטוחה עד הבית.
הרי לכולנו יש רכבים ואם כל אמא תעשה זאת אחת לכמה זמן, הנטל יתחלק ומבחינה כלכלית זה יהיה שווה.
לי יש ילד בכיתה ו' שיכול לחזור לבד ובכל זאת החלטתי שאני אחזיר אותו כל יום הביתה. במידה ויש עוד אמהות שרוצות לחלוק איתי את הליווי, אשמח לשמוע.