שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1138

שלום לך

האינטרס היחיד שיש לי כאן הוא להעיר אתכם מהתרדמה.

ב-2001 רכשנו דירה בשכונה הטובה ביותר בעיר.
אחר כך הגיע הסירחון.
האסתמה.
הבחילות.
כאבי הבטן.
והצריבות בעיניים.
טיפול העירייה בנושא הוא כושל, מביש ולוקה באטימות מעורבת בחלמאות. זו הסיבה שחבריי שקלו אפילו לרוץ לפוליטיקה, כדי לסלק את ראש העיר הזה מתפקידו. אנחנו לא פוליטיקאים, אנחנו אנשים כמוכם שחיפשו שקט, שלוות נפש ואוויר טוב - וקיבלו סיוט מתמשך.

הנה לינק שהיחצנים פה לא יאהבו לראות.
"גז בגן הילדים", כתבתה של נעם עמית, שודרה ב-27 בפברואר ב"אולפן שישי". היא מתחילה, אגב, בחגיגות "העיר הירוקה". ההמשך פחות משמח.
אתם מוזמנים להציץ. ולהפנים.

www.mako.co.il/news-channel2/Friday-News...3110ef5b8bf11004.htm

אבישי
The topic has been locked.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1139

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
הי גיא
הנני תושבת כפר סבא כבר 55 שנה (נולדתי וגדלתי בעיר) מהם כ-40 שנה גדלתי בשכונה הגובלת כמעט עם מפעל קניאל (שכונת עליה) הגובלת גם עם צומת רעננה צפון.

אני קוראת את התגובות של אנשי החוץ (אלה שלא קנו דירה בשכונות הירוקות ) ואני מתעצבנת.

אני כתושבת העיר, מעולם לא שמעתי על בעיות איכות הסביבה שבאות ממפעל קניאל ואני חושבת כמוך שעושים המון רעש על כלום.

אנו רכשנו דירה בפרויקט אקו במתחם 60 ועוד ימים יגידו שבאמת תהיה
לנו שכונה ירוקה ויפה בשני המתחמים 60 ו-80.

וכל האינטרסנטים שרוצים את הכסא בעיריה ...........

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1140

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אבישי היקר,

עדיין אתה חושב שחסמתי אותך ?

אין פה בפורום יחצנים לשכונה.יש פה אנשים שמתפרנסים מיעוץ תקשורת. כמוך כמוני. כיוון שכבר העלית את זה, הלקוחות שלי הן חברות הייטק, תחבורה ושוק ההון (ואני תמיד שמח לגייס עוד לקוחות...:) ).

האתר הזה לא קשור לאף לקוח שלי בעבר או בהווה (וכנראה גם לא בעתיד), אלא משמש מפגש לתושבי השכונה, ובזמן האחרון גם לכל מיני פוליטיקאים ועסקני ציבור. הקמתי אותו מכספי ואני לא מרוויח ממנו - ההקלקות על מודעות המילים (הקישורים הממומנים) והמודעות האחרות שנמצאים בפורום ובאתר כולו בקושי מכסים את הוצאות האחסון והתעבורה.

אני חושב שאנשים היו שמחים לראות פה דיון ענייני. אני הופתעתי לראות את הידיעה שיוני פרסם ששקלת התמודדת על ראשות העיריה. אחרי פרסום כזה אני צריך לחשוב שאין לך שום אינטרס פרט לדאגה כנה לעדר התמים שרכש בשכונות הירוקות ? מי ששקל בעבר להתמודד לראשות העיריה, הוא בעיני מי שפועל כעסקן ציבור (לחיוב ולא לשלילה) ויש להתייחס לדבריו בהתאם.

הרי הפוליטיקה היא משחק סכום אפס. הפסד של העיריה הוא ניצחון של מישהו אחר. חבל רק שיש כאלה (ולא מעט, לצערי) שרוצים להשאיר את הרוכשים בשכונות הירוקות מדממים בשטח בדרך לסיפוק האינטרסים הפוליטיים שלהם.

אשמח מאוד אם תתקן אותי במידה ואני טועה.

הייתי שמח אם היית חוזר בך מהאשמות שווא שאני מונע את הדיון הציבורי וכו'... אני ממש נעלב מזה :woohoo:
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1141

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
אם כל הכבוד, כל המריבות האלה לא מובילות אותנו לשום מקום.
האינטרס המשותף של מתחם 60 ושל מתחם 80 זה להביא לזה שהמפעל לא יורחב.
אני רוצה להזכיר שהמפעל פתח תקווה (שנסגר) ייצר קופסאות פח. תהליך היצור של קופסאות פח כולל צביעה וייבוש . התהליך של צביעה וייבוש פולט חומרים מסוכנים. ואת זה אנחנו לא ורצים להעביר לידנו , את זה אנחנו רוצים למנוע.
אף אחד לא רוצה לקחת את הסיכון שעוד כמה שנים יפתחו אנשים מחלות נשימתיות.

אותי לא מעניין למי יש אינטרסים ולמי אין (ואגב שמתי לב שכל מי שהגיב לאחרונה לגבי אינטרסים, אלו הם אנשים שקנו במתחם 60 . ולהזכירכם , ילכדם ילמדו בבית ספר שיוקם במתחם 80).
אותי מעניינות העובדות ואותן צריך ללמוד.

אבישי , האם יש לך את תוצאות בדיקות השפכים מסביבת המפעל שהיו לא תקינות? ואם כן בבקשה תפרסם אותם. אם לא איפה אפשר למצוא אותם?

ושאלה נוספת האם המפעל כרגע מייצר רק קופסאות קרטון? ואם כן האם תוכל להגיד אילו שפכים הם מיצרים?

אגב , בלי שום קשר אם יש לך אינטרס או לא (אותי זה ממש לא מעניין) , אני חושבת שמגיע לכם כל הכבוד על מה שהצלחתם להשיג עם בית ספר גולדה.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1143

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
שלום לכולם
האינטרס של כולנו מתחם 80 60 וכל כפר סבא הוא למנוע את הרחבתו של המפעל. כי הרי ברור שאם הוא יורחב וגם אם לכאורה יעמוד בכל התקנים עדין הפוטנציאל לזיהום גדול. למה לנו לאשר הרחבה זו ולהכנס ראש בריא למיטה חולה
בשכונה הירוקה יגורו קרוב ל 20000 אלף תושבים וילדיהם ילמד כ 100 מטר מהמפעל
כולם מדברים ושואלים אבל התארגנות אמיתית לא נראת באופק
אני מציעה לכל המגיבים שרוצים שינוי אמיתי להשאיר את פרטי האימיל שלהם כך שניתן יהיה ליצור איזשהיא רשימת קשר להתארגנות

בברכה
פנינה לורמן
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1144

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
צריך להפריד בין נושא הרחבת המפעל, ובפרט העברת קווי הייצור שהיו בפתח תקוה, לבין עצם קיומו של המפעל והנזקים שהוא עושה או לא עושה כבר היום.

באשר להרחבת קווי הייצור, ברור שאין מקום לדבר כזה ליד שכונת מגורים, אפילו אם יתקבלו כל האישורים (ולפי התרשמותי מאוסף הכתבות שהועלו כאן, קשה לי להאמין שהם יתקבלו בקרוב). גם אם קבלת האישורים אומרת שהכל בסדר, מדובר בהגדלת סיכון מיותרת. היות שכרגע הכל על הנייר בלבד, ההחלטה הפיכה ואפשר לפתור את הבעיה הזו.

באשר לפעילות הקיימת היום, כמובן שאם יש בעיות קיימות עם המפעל אין להסתיר אותם, אבל גם אין מקום להפרחת שמועות לא בסיס שיוצרות פניקה מיותרת. אם למישהו יש מסמך או הוכחה מוחשית לגבי בעיות במפעל, שיפרסם, אבל אם לא, שירגיע. לדוגמא, הספקולציה שיש קשר בין המפעל לבעיות ביוב בשכונה הממוקמת כמעט 3 ק"מ ממנו היא מוזרה, אלא אם יובאו נתונים שמראים אחרת. כל עוד אין נתונים כאלו, חבל להעלות דברים כאלו עם הכתב. גם בשכונה שאנו גרים בה היום היתה בעיה מתמשכת של ריחות ביוב, ואין שום מפעל בסביבה. תאמינו לי שהפסולת ה"ביתית" ריחנית מספיק כדי ליצור ניחוחות בלתי נסבלים.
בנוסף, הטענה שבמפעל נתגלו ליקויים מבלי לפרט או לתת הפניות, אינה ממש עוזרת. האם מפעל פולט אדים רעילים לאויר ושופך חומרים רעילים לקרקע בכמות שמגמדת את הנזקים שעשה מפעל תע"ש לשכונת מורשה ברמת השרון, או שתנאי הסניטציה בחדר האוכל לא היו פרפקט?
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1145

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אם אלוהים לא רצה שנאכל פרות, למה הוא עשה אותן מבשר
זה בטח לא יעניין אף אחד ולא ירגיע את מערכת ההיסטריה שמוזנת פה בטירוף. צריך לעשות כל מאמץ למנוע את התרחבות המפעל בכפר סבא. אבל בכל מקרה חשוב לדעת כמה עובדות. ולא אין לי שום אינטרס במפעל - יש לי בעיקר אינטרס שלא יופרחו עובדות שאין מאחוריהן שום ביסוס.

* המפעל בכפר סבא מייצר פחיות ובקבוקי משקה והמפעל בפתח תקוה מייצר אריזות אחרות.

* התהליך היחיד של המפעל בו יש גזי פליטה הוא ייבוש הצבעים. נושא הפליטות מטופל במפעל באמצעות מערכות טכנולוגיות. אגב, החל בינואר 2011 פליטה של מזהמים לאוויר תהיה עבירה פלילית.

זה המידע מתוך אתר האינטרנט של חברת קניאל.

קניאל תעשיות אריזה בע"מ הטמיעה מתקנים מתקדמים המסייעים: למחזור, לטיפול ולסילוק פסולת פלדה ואלומיניום.
בנושא מניעת זיהום אויר "קניאל" הינה בין המובילים בהכנסת טכנולוגיה חדשנית לטיפול בגזי הפליטה מתנורי ייבוש של קוי דפוס.
מערכת ה- R.T.O שהותקנה במפעל החברה
בפתח – תקוה עומדת בדרישות המחמירות ביותר של החוק מצד אחד וחוסכת אנרגיה ע"י הפעלתה באנרגית גזי הפליטה עצמם, מאידך.
קניאל קיבלה פרס מיוחד " כוכב הזהב " מטעם "המועצה לארץ ישראל יפה " אשר הכירה בהישגיה בתחום המודעות הסביבתית.

כאשר משרד הפנים והמשרד להגנת הסביבה אישרו את התב"ע של השכונה הם ידעו שמפעל קניאל נמצא שם ויש אפשרות שיבקש להתרחב. עצם זה שהמשרד להגנת הסביבה לא מאשר את העברת פסי הייצור בינתיים, מראה שיש פיקוח על הפעילות של המפעל.

חשוב להיאבק בהחלטה להעביר את קווי הייצור, אבל במקביל אסור להתעלם מהעובדות. לא חייבים לקבל אותן, אבל חייבים לדעת אותן. הכי קל זה להיכנס להיסטריה וליצור אווירה ציבורית כאילו הולכים לפתוח סניף של רמת חובב בחצר בית ספר. השאלה אם אלה העובדות, או זו פרשנות שלא מתבססת על עובדות אלא על שמועות.
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי יוני.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1146

היי מאיה

אני מחזיק במחשב שלי את התוצאות (החלקיות - העירייה מסרבת להעביר את התוצאות הגולמיות) של מפעל קניאל ומפעלים נוספים. אשמח לשלוח אלייך במייל ותיווכחי במו עינייך שיש כאן משהו ששווה בדיקה.

אגב, את יכולה לפנות בעניין גם לחבר המועצה גיא בן גל, שביקש את התוצאות מהעירייה, ולא ממש קיבל.

אני מבקש להבהיר:
מי שהחשידה את קניאל בזיהום השכונה שלנו היא עיריית כפר סבא עצמה. עד השנה שעברה כלל לא ידעתי על מסלול הביוב שמגיע ממערב עד אלינו.
אני בכלל לא בטוח שקניאל הוא זה שזיהם אותנו. זה יכול להיות בית חולים מאיר וזה יכול להיות גם מפעל טבע, שמחסן שלו נמצא בשטח איזור התעשייה של קניאל.

הייתי מציע לכם לשים עין גם על טבע, כי החומרים שנמצאו אצלנו בשכונה נמצאים בשימוש תעשיית התרופות ומפעלי טבע בכל רחבי הארץ נתפסו (וגם הורשעו) פעם אחר פעם בזיהום (מפעל טבע בשכונת הדרים בכפר סבא זומן לשימוע על זיהום אוויר במשרד להגנת הסביבה ב-2002).

ידע זה כוח.
לימדו את הנושא. והיו ערים לנעשה סביבכם.
אם תרצו עזרה או מידע, אתם מוזמנים לפנות אלי.

שלכם
אבישי

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1147

"כאילו הולכים לפתוח סניף של רמת חובב בחצר בית ספר".
יש לי תשובה יפה בשבילך.
לפני מספר שבועות נפגשתי עם עו"ד משה קפלנסקי, שמייצג את נפגעי הקישון בסיפור הטראגי שלהם. הוא מעורב כעת גם בתיק שקשור לרמת חובב.
כשסיפרתי לו על התסמונות הבריאותיות המדאיגות בשכונה שלנו (ב-78 אחוז מבתי האב בשכונה יש לפחות אדם אחד הסובל מבעיית בריאות שאפשר לקשרה למפגע - אסתמה, קוצר נשימה, צריבות בעינים, בחילות וסחחרחורות) - הוא הביט בעורכת הדין שישבה מולו וסינן "רמת חובב".
הייתי מציע לך, בידידות, שלא לזלזל בכך. עיקרון הזהירות המונעת, המוכר במאבקים סביבתיים, צריך לשמש גם אתכם.
אל תשחקו בחיים של הילדים שלכם.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1149

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אם אלוהים לא רצה שנאכל פרות, למה הוא עשה אותן מבשר
אבישי,

לפני שאתה מערב ילדים ויוצא בהכרזות על שימוש בילדים ככלי משחק, האם אתה מדבר על הסקר העצמאי שערכתם בשכונה ובכתבה ב-local קיבל את התגובות הבאות:

משרד הבריאות מסר בתגובה בדרישה לבצע סקר בריאות:"משרד הבריאות תומך בהורדת החשיפה ומניעת סיכון לציבור ללא תלות בהוכחת ההשפעות הבריאותיות באוכלוסייה. כלומר אין צורף להוכיח השפעות בריאותיות בציבור כדי להצדיק פעולות מניעת סיכון, כפי שהם כבר נעשות על ידי העירייה. בנוסף, היכולת של סקר מסוג האמור לזהות השפעות בריאותיות אמיתיות באוכלוסייה כתוצאה מחשיפה למזהמים מוגבלת מסיבות שונות כולל המגבלה של הערכת חשיפה באוכלוסייה, גודל האוכלוסייה והעובדה שחרדה ומתח בעצמם עלולים לגרום לתופעות שליליות כגון כאבי ראש ועייפות.
נבקש להדגיש כי יש צורך במיפוי של מקורות הזיהום האפשריים לחומרים אורגנים נדיפים בתוך המבנים (חומר ניקוי וכו). נושא זה הועלה בדיונים אך לא נעשה מיפוי מסודר. לפיכך, נבקש התייחסות המשרד להגנת הסביבה לנושא.
התושבים נכחו במסגרת דיון בנושא ועמדתם נשמעה. לפי ההחלטה המקצועית של משרד הבריאות אין הצדקה לקיים את הסקר".

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר:"לאחרונה נערכו בדיקות ממערכת השפכים של כפר סבא ע"י העירייה בתיאום ובהנחייה של המשרד להגנת הסביבה. בבדיקות לא נמצאו ממצאים חריגים. בדיקות נוספות ייערכו בהמשך".

אז כולם טועים: משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, העיריה ורק אתה צודק ?

אני בהחלט מסכים עם עקרון הזהירות המונעת, אבל צריך להיזהר מעקרון הפאניקה המוגזמת. אתה מדבר על מחסן של טבע במתחם ומציין נתונים לגבי המפעל שלהם בהדרים. מה הקשר ??? אגב, אתה יכול להוכיח את הדברים שאתה מציין פה לגבי טבע או חברות אחרות ?

מה המטרה של הדברים פרט ליצירת פאניקה ואובר היסטריה ? אתה מנסה לקדם פה מאבק שלא רלוונטי ולא קשור לתושבי השכונות הירוקות.

מה בין קו הביוב שעובר אצלכם, למפעל קניאל. בעצמך אתה אומר שאתה לא יודע אם יש קשר. אולי קניאל, אולי בית חולים מאיר, אולי טבע. שאגב, בבדיקות שנערכו בשלושתם ופורסמו באתר האינטרנט של העיריה לא נמצאו כל חריגות וכי הן תקינות לחלוטין. www.kfar-saba.muni.il/?CategoryID=1020&ArticleID=1232

אתה רוצה לדבר על המאבק שלכם - אתה מוזמן. בכנות, אני לא ממש רואה מה הקשר שלו לקניאל או להרחבת המפעל.

להקצין בכל הודעה את המסרים ולהאשים שאנשים משחקים עם החיים של הילדים שלהם, זו במקרה הטוב הגזמה ובמקרה הרע סתם חוצפה. על סמך מה אתה חושב שאתה יודע טוב יותר מכולם ?
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי יוני.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1150

כן.
רק "שכחת" לציין שאנחנו מנהלים עתירה מנהלית בבית המשפט המחוזי מול העיריה ושני המשרדים הללו כבר למעלה משנה. אז הם לא בדיוק אובייקטיביים...
אם הכל נפלא,
מדוע בית הספר נסגר והועבר?
מדוע 3 גני הילדים בשכונה נסגרו גם הם?
מדוע עמותת "אדם טבע ודין" מעורבת עמוק בסיפור?
ומדוע המשנה למנכ"ל משרד איכות הסביבה, ד"ר שמואל ברנר, אמר לי אתמול שזהו מחדל חמור?

והנה מה שמצאנו אצלנו בשכונה:

מפגע הביוב בכפר סבא: שכונת גני אל רם חולה

סקר הבריאות המקיף בשכונה מעלה תוצאות מבהילות:

• 78% מבתי האב: אנו סובלים מבעיות בריאות
• 41% מבתי האב: עד 2 בעיות בריאות במשפחה
• 28% מבתי האב: 3-4 בעיות בריאות במשפחה
• 8% מבתי האב: 5 בעיות בריאות ומעלה

• 52% מהתושבים: אנו סובלים מבעיות בריאות
• 23% מהתושבים: כאבי ראש
• 18% מהתושבים: קוצר נשימה ואסתמה
• 15% מהתושבים: צריבות בעיניים

תושבי שכונת גני אל רם ומורות ביה"ס גולדה מעידים:
1. תושבת השכונה: "התפתחה אצלי לוקמיה"
2. מורה בביה"ס גולדה: "התגלה אצלי גידול שפיר"
3. "בעלי ואני סובלים מברונכיטיס; הילדים שלנו - חולי אסתמה"
4. "הבן למד בגולדה: שיעולים כרוניים, כאבי גרון, אלרגיות"
5. "הבת - התקפים אסתמטיים; הבן - כאבי ראש וסחרחורות"
6. "שני ילדיי הקטנים חולי אסתמה"
7. "הילדה עם בחילות, עם כאבי ראש, מקיאה"

רקע:
כבר שנתיים וחצי סובלת שכונת גני אל-רם, במרכז כפר-סבא, ממפגע תברואתי ובריאותי חמור. החל מ-2003 נרשמו תלונות תלמידים על ריחות עזים ותופעות בריאותיות קשות בבית הספר היסודי גולדה שבלב השכונה (המנהלת רנה רשף איימה בסגירת המוסד), ובתחילת 2007 הסירחון שטף את השכונה כולה.
בביה"ס גולדה ובגן חרצית, סמוך לבתי התושבים, התבצעו מאז אוקטובר 2007 לפחות 5 בדיקות, שאיתרו כמויות חריגות ומדאיגות של מימן גפריתי ומספר סוגים של מזהמים מסרטנים, ביניהם פחמן טטראכלוריד, מתילן כלוריד וכלורופורם, בריכוזים הגבוהים במאות עד אלפי אחוזים מערכי ועדת אלמוג.
במהלך התקופה הגיעו לידי ועד הפעולה של השכונה דיווחים מדאיגים מתושבי השכונה, הורים לתלמידים בבי"ס גולדה, הורים לילדים מגן חרצית ומורות מגולדה על בעיות בריאותיות חמורות, כגון: כאבי ראש, צריבות בעיניים, שיעולים כרוניים, מחלות בדרכי הנשימה (קוצר נשימה, אסתמה), הקאות, בחילות ועוד.
בעקבות הדיווחים הרבים שהתקבלו, ועקב סירוב הרשויות השונות (משרד הבריאות ועיריית כפר-סבא) לקיים בשכונה סקר בריאות, החליט ועד הפעולה לבצע עצמאית סקר מקיף בשכונה. סקר הבריאות בוצע ע"י 7 תושבים, מדלת לדלת, במשך 3 חודשים, ודגם 95 מתוך כ-350 משפחות (כרבע מבתי האב בשכונת גני אל רם).

עדויות:
תושבת השכונה: "התפתחה אצלי לוקמיה"
"אני סובלת משיעולים, מצריבה בעיניים, מריחות חזקים, וגם מרעש מהמתקן.
לאחרונה התפתחה אצלי לוקמיה, ואני מטופלת בבית החולים מאיר"

מורה בביה"ס גולדה: "התגלה אצלי גידול שפיר"
"צוות המורות בביה"ס גולדה סובל מהמפגע הבריאותי תקופה ארוכה.
אחוז ההיעדרות עקב ימי מחלה בקרב מורות בית הספר - גבוה מאוד.
"הסירחון באולם הספורט קיים במשך שנים. אנחנו כל הזמן חשבנו שמדובר בריחות מהשירותים באולם, ולכן השירותים נאטמו.
"אצלי התגלה גידול שפיר שהרופאים לא יודעים להסביר. יש מורות נוספות שסובלות מבעיות בריאותיות שונות.
"בספטמבר 2008 הודענו לראש העיר כי צוות המורות לא יחזור ללמד בבית הספר. זו היתה אחת הסיבות להעברת בית הספר.
"ידינו כבולות. איננו יכולות להביע את דעתנו בפומבי מחשש להתנכלות המערכת ופיטורין.
"התנאים בבית ספר השרון קשים, אך אנו מעדיפות ללמד בתנאים קשים
מלחזור לגולדה ולמות מסרטן"

"בעלי ואני סובלים מברונכיטיס; הילדים שלנו - חולי אסתמה"
"בעלי ואני סובלים כבר שנתיים מברונכיטיס. לבן שלי, בן 5 וחצי, ולבת, בת שנתיים, תופעה דומה: שניהם פיתחו אסתמה מגיל שנה. שניהם מטופלים באינהלציה. הבן סובל גם מדמעות בעיניים"

"הבן שלי למד בגולדה: שיעולים כרוניים, כאבי גרון, אלרגיות"
"הבן שלי, בן 12, למד 6 שנים בגולדה.
"בשנתיים האחרונות חולה המון - שיעולים כרוניים, כאבי גרון, אלרגיות חוזרות.
"בשנה האחרונה עבר לחטיבת ביניים רחוקה, ומאז השיעולים פסקו. הצריבות בעיניים עדיין נמשכות.
"אני סובלת כבר שנתיים מכאבי ראש כרוניים שקודם לא היו, ומכאבי גרון קבועים"

"הבת חטפה התקפים אסתמטיים; הבן - כאבי ראש וסחרחורות"
"הבת שלי, ילדה שמעולם לא סבלה מאסתמה, חטפה בשנה האחרונה התקפים אסתמטיים. הבן שלי סובל מכאבי ראש כרוניים ומסחרחורות. שניהם בגולדה"

"שני ילדיי הקטנים חולי אסתמה"
"הבן שלי, בן ה-7, סובל מאסתמה. כיום הוא לומד בגולדה, ולפני כן למד בגן חרצית בשכונה. בתי בת ה-3 סובלת גם היא מאסתמה. אני סובל מבעיות שונות בדרכי הנשימה. הבעיות אצל שני הילדים התגלו בשנתיים האחרונות"

הורים לתלמידה: "הילדה עם בחילות, עם כאבי ראש, מקיאה"
"לא יוצאות לנו מהראש התמונות של מפגשי שישי באולם הספורט, איך כל הילדים היו צריכים לצאת מהמפגש וללכת לשתות כל רגע ואילו המורות עומדות בכניסה לאולם, לא נכנסות פנימה ולא מתערות בילדים.
"לפני כשנה וחצי הילדה שלנו היתה בחוג כדור-רשת... כמעט כל שיעור, היתה מתקשרת אלינו המאמנת בתואנה שהילדה עם בחילות, הילדה עם כאבי ראש, הילדה מקיאה... ואנו היינו כועסים על הילדה, שאכלה, כביכול, לפני שיעור ספורט. ולא, היא לא אכלה...
"איך זה שסיימה ו' לפני כשנה וחצי, ובאורח פלא נעלמו כאבי הראש והסחרחורות?"

דרישותינו:
1. ועד הפעולה דורש ממשרד הבריאות לבצע מייד סקר בריאות בקרב
תושבי השכונה וילדים הלומדים כיום, ולמדו בעבר, במוסדות החינוך בשכונה,
לפחות 10 שנים לאחור.
2. על משרד הבריאות ועיריית כפר-סבא לבצע מעקב רב-שנתי אחר כל האוכלוסייה שנחשפה לחומרים המזהמים.
אנו דורשים שמשרד הבריאות והעירייה ייקחו אחריות על התושבים שנפגעו מהמפגע הבריאותי, כולל הקצאת כל המשאבים הנדרשים לטיפול בתחלואה הקיימת והעתידית.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 9 חודשים ago #1151

הקשר פשוט:
זה אותו מפעל
זה אותה עיריה
זו אותה התנהלות
רוצה לטמון את הראש בחול? זכותך.