שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל 2

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 1 שבוע ago #1277

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
כשחיפשתי באתר לאיכות הסביבה לפי מילת מפתח "קניאל" מצאתי שלושה אישורי רעלים:
אחד לקניאל כפ"ס
אחד לקניאל פ"ת
ואחד לטבע פרמצטיביות - מחסן קניאל

www1.sviva.gov.il/heterim/html/toz_mifal...yeshuv_desc=&machoz=

מה המחסן האחרון? איפה הוא ממוקם? מישהו יודע?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 1 שבוע ago #1278

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
נראה שזה המפעל של טבע ליד הדרים

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1436

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
שלום לכולם,

לידיעתכם, התגבשה קבוצה ששמה לעצמה מטרה - מניעת התרחבות המפעל, ועצירת הזיהומים הקיימים שהוא מפיק היום.
הקבוצה נפגשה לפני כשבוע והחלה בצעדים אופרטיביים שחלקן כבר יצאו לפועל, אציין כי מטרה זו נקייה משיקולים פוליטיים ומטרתה היא איכות חיינו וחיי ילדינו בעיר ובשכונה.
אנו חושבים שיש הרבה מה לעשות ע"מ למנוע את התרחבות המפעל שבהחלט לא יוכל להשתלב בשכונה הירוקה.
לאחרונה התפרסמו כתבות בעיתונות המקומית (יהיו עוד בעתיד) שהציגה נתונים אמיתיים להם הציבור לא היה חשוף וכמו כן חברי המועצה שהצביעו על אישורי ההרחבה לא היו מודעים. לכן, כל תגובה שלכם לכתבות שהתפרסמו, תוסיף ותעלה את המודעות והאכפתיות. www.local.co.il/kfar-saba/56938/article.htm
אני מעודד אתכם לפנות לכל חברי המועצה שהצביעו בעד ההרחבה ואלה שנמנעו ולשאול אותם שאלות נוקבות, תוכלו לעשות שימוש במסמכים המצורפים המעידים על זיהום המפעל טרם ההרחבה.
פרטי חברי המועצה אותם יש לשכנע:
עו"ד מנשה אליאס סיעה: כפר-סבא בתנופה נייד: 054-4600154
יאיר אברהם סיעה: מרצ This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. טלפון: 09-7665566
ד"ר בוקי צ'יש סגן ומ"מ ראש העיר דוא"ל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. טלפון: 09-7649163
עו"ד שלי עמרמי-בוזגלו סיעה: מעוף נייד: 050-5616106 אין אימייל
צביקה צרפתי סיעה: מעוף This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. נייד: 050-5296726
ארנון לוי סיעה: מעוף This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. נייד: 057-7719719
עמירם מילר, סגן ראש העיר סיעה: עבודה This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

שימו לב, מספיק חבר אחד שיצביע נגד ע"מ לדחות את החלטת הרחבת המפעל ולמנוע את הסכנות הבריאותיות העלולות להיגרם לנו ולילדנו.
החשיבות שלכם כתושבים עתידיים תבחן בשיתוף הפעולה לו נזדקק במידה ונצטרך להופיע פיזית בישיבות העירייה העוסקות בנושא ולהשמיע קולנו.
אנו פועלים להביא את ההחלטה לקריאה נוספת. ייתכנו ישיבות מקדימות וגם שם יש בכוונתנו להראות נוכחות.
במידה והנושא יעבור לוועדה המחוזית, אנו נפנה אליהם בדרישה עיקשת לעצור את מהלך ההתרחבות - גם לכך ייתכן ונצטרך תמיכה של התושבים.
זכותכם לפנות לראש העיר מר יהודה בן חמו ראש העיר This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ולקבל תשובות ברורות
זכות חופש המידע מאפשרת פנייה לעיריית כ"ס אגף איכות הסביבה Eichut This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ולקבל תשובות/דוחות
כמו כן, פנייה להיחידה האזורית לאיכות הסביבה רעננה This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ע"מ לדעת אילו זיהומים המפעל מפיק היום.
כדי שלא נהיה תמימים, לא יהיה קל להשיג את החומרים אם בכלל, אבל לחץ ציבורי יעשה את שלו.

חייבים לצאת היום מהאדישות כדי שלא יהיה מאוחר מדיי.
יובל
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1438

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
הקבצים לא עלו, אולי עכשיו
______________________________________09.JPG
קבצים מצורפים:
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
עריכה אחרונה: 17 שנים 2 ימים ago על ידי יובל. Reason: קבצים לא עולים

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1440

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
חברים (בעיקר חברים שכבר רכשו)

אני ממליץ לכולם להתקשר לאותם חברי וועדה כפי שאנו כבר עושים ולדבר איתם ולשאול שאלות קשות. אין ממה לפחד, נכון שהם נבחרי ציבור, אך כולנו בני אדם בסך הכל.

ניתן לשאול שאלות כמו:
הם ידעת שהמפעל מזהם (יש עדויות ודו"חות)?
אם ידעת, למה הצבעת בעד?
אם לא ידעת, למה אישרתם את ההרחבה למפעל העוסק בחומרים מסוכנים ללא שראית את הדו"חות מהמשרד לאיכות הסביבה?
לאור העובדה שהמפעל מזהם, מה את/ה עושה באופן אישי בכדי למנוע זאת כיום? מה עירית כפ"ס עושה כדי למנוע זאת כיום?
האם הרחבת מפעל מזהם במרחק של 200 מטר מהשכונות הירוקות נראה צעד הגיוני לדעתך? האם השכונות הירוקות זו רק סיסמא?

כמובן שניתן גם לשלוח מיילים ומכתבים.

כפי שיובל פירט אנו כבר פועלים באופן אקטיבי בכמה מישורים ע"מ להביא את הרחבת המפעל ועצם הזיהום ממנו כיום לתודעת כלל הרוכשים ולגופים נוספים.

אל תעצמו עינים, קחו את גורלכם וגורל משפחותיכם לידיכם.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1448

• lital
  • lital's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת 2035A
כתבתי לראש העיר וזו התשובה שקיבלתי:

ראש העיר קיבל בתודה את פנייתך .

מפעל קניאל הינו מפעל אשר נמצא בכפר סבא יותר משני עשורים.

לאחרונה החליט להעתיק את פעילותו מפתח תקווה לכפר סבא. הנהלת מפעל קניאל הגישה בקשה כחוק לועדה המקומית לתכנון ובניה.

הועדה אישרה את בקשתה בתנאים. התנאי המגביל שלהם שבלעדיו לא יוכלו לקבל היתר הינו עמידה בכל הדרישות של היחידה האזורית לאיכות הסביבה . יתר על כן, כל הפרסום המדובר הינו מוטעה, אין למפעל קניאל שום היתר בניה ולו הקטן ביותר והזמני ביותר. לאחר שאילו יעמדו בדרשות הסביבתיות שאותן מנחה היחידה האזורית אזי יהיה אפשר לדון בנושא קבלת ההיתר לבניה.

ראש העיר והנהלת העיר רואים את החשיבות הגדולה של השכונות במתחם 60/80 בכך כי אילו השכונות הירוקות הראשונות בישראל הלכה למעשה. הן ליזמים והן לקבלנים ולכל מי המבקש לבנות במתחם לא תהיה שום הנחה מהתקן המחמיר לבניה ירוקה שאותו את יכולה לראות באת העירוני .

אנו מאחלים לך קליטה טובה בעיר ואנו עומדים לרשותך בכל שאלה ועניין.

חזי ברזני

ע. ראש העיר

כפר סבא ירוקה-הראשונה בשרון

וזו תשובה שקיבלתי מיאיר אברהם:
אני מצרף לך את תשובתי ליובל שפנה אלי לפני מספר ימים

ראשית, תיקון קטן לגבי ההחלטה שהתקבלה. הוחלט לאשר את ההרחבה בכפוף לאישור הגורמים המקצועיים, קרי היחידה האזורית והמשרד להגנת הסביבה

שהם אכן התריעו על כך שהמפעל לא ביצע את מחוייבותו עפ"י הנדרש.

לעצם העניין, בדיווח שקיבלנו מהגורמים המקצועיים הללו הובהר כי עד שהמפעל לא יעמוד בדרישות המחמירות ביותר (ראיתי את המסמך המפורט)

הוא לא יקבל אישור. אנו צריכים לפעול עפ"י החוק ולהסביר לאינסטנציה מעלינו (הוועדה המחוזית) מדוע דחינו את הבקשה או באיזה תנאים מאשרים אותה

הכי חשוב, בנושא הזה של בריאות הציבור אני לא מבחין בין אופוזיציה לקואליציה ולכן אני אשתף פעולה עם כל מהלך , ואברר כל טענה שיש בה ממש.

לפי מיטב הבנתי התארגן ועד פעולה כך שאם ברצונכם להיפגש אשמח לעשות זאת

לא אהיה בארץ בין התאריכים 9/8 עד 19/8

בברכה,

יאיר

050-5673824

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1449

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
יפה אני אופטימי

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1450

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אני לא אופטימי כלל וכלל.
מדוע הוועדה אישרה את התרי הבנייה טרם קבלת מסמכים המעידים על קניאל כנקי?
האם הוועדה האזורית לאיכות הסביבה בדקה אילו מזהמים ייכנסו לעיר מא"ת פ"ת? היא מתייחסת אך ורק למפעל נכון להיום (שגם כך מזהם)
האם העירייה בודקת אם קווי הביוב יוכלו לשאת בשפכים הנוספים ולוודא שלא תהינה פליטות גזים במקומות הנמוכים - ראה מקרה גולדה ושכ' אלרם.
כלל וכלל לא הייתי נרגע ולכן יש להמשיך ולשאול את ראש העיר וסגנו שאלת, מדוע לאפשר למפעל עם זיהום פוטנציאלי מוכח לגדול לצד בתי ספר ובתי מגורים??!

מדוע חזי "מורח" את ליטל באמירה "אפשר לדון בנושא קבלת ההיתר לבניה." לא יהיה כבר במה לדון - את ההחלטה העירייה קיבלה כולל שטח בנייה.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1451

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
יובל, ההיתר טרם התקבל - גם מתנגדים צריכים לדייק בפרטי ההתנגדות..
מבחינת הליכי האישור - הועדה המקומית החליטה על אישור ההיתר בתנאים. כעת הדיון בתכנית עובר לועדה המחוזית - רק במידה והועדה תחליט על מתן היתר בניה, אזי נוכל להגיד כי אין במה לדון - וגם אז אגב, ניתן לערער על ההחלטה.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1452

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
קודם כל, ליטל כל הכבוד ואני מקווה שכולם יעשו את שעשית.
שנית מצטרף ליובל שמורחים אותנו.

שימו לב שהמכתב לא מחדש כלום ולא מוסיף אף נתון עובדתי חדש כמו לדוגמא:
מה הם הדרישות שבלעדיהם המפעל לא יקבל את אישור היחידה האיזורית לאיכות הסביבה? היכן ניתן לראות את המסמך המסכם הזה עם כל הדרישות? (חוק חופש המידע?)
מה עושים כיום עם הזיהומים הקיימים? מי בעיריה מטפל בכך?
תאריך אישור העבודה עם חומרים מסוכנים עומד לפוג ב- 07/08/2009 למפעל, מי מחדש את האישור ועל סמך אילו בדיקות?

ליטל נסי לשאול את חזי גם את השאלות הללו נראה מה תשובתו.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1453

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
נועה - ההיתר ניתן כבר ע"י עיריית כ"ס. הוא כפוף לתנאי המשרד להגנת הסביבה. נניח והמפעל לא מזהם היום יסדרו פילטרעם וכו' האם נראה לך תקין שעיריית כ"ס מאפשרת למפעל בעל יכולות זיהום פוטנציאליות להתרחב לצד שכונות ירוקות? איך מתיישב לך חזון עיר ירוקה + שכונה ירוקה עם מתן היתרי התרחבות למפעל המחזיק ברעלים ושופך אותם לצד מגורייך?
אני מרגיש מרומה, מצד אחד מוכרים שכונה ירוקה (בגלל זה החלטתי להגיע לשם) ומצד שני ראש העיר מאפשר למפעל להתרחב. זה לא צריך להיות מותנה בכלום. לא להתרחב אולי אפילו לעבור מקום!

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 17 שנים 2 ימים ago #1454

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
תגידו אתם בכלל רואים אפשרות ש5000 דיירים יגורו ליד מפעל מזהם שלא עומד בתקנים?

זאת לא שכונה קטנה או בית ספר....מדובר פה על חלק גדול מאוד של אוכלוסייה שתהיה חשופה למפעל מרעיל?

זאת נשמעת לי מציאות לא הגיונית

ואני לא מנסה לטמון את ראשי בחול אני פשוט חושב בהגיון