שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל 2

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1455

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
יובל, ברור שאין שום היגיון באישור הרחבת מפעל מזהם לצד שכונות מגורים ולצורך הדיון, אין זה משנה אם הן ירוקות או לא - מפעל מזהם שייתכן ויש בו בכדי לגרום לתחלואה ושאר תופעות לא צריך להתרחב כל זמן שיש לידו ריכוז אוכלוסין גבוה.

כל שאמרתי הוא - התכנית היא בסמכות ועדה מחוזית. אז גם אם עיריית כפר סבא תעמוד על הראש ותנענע את רגליה חזק ככל שניתן - ההחלטה היא בידי הועדה המחוזית.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1456

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
dudig כתב:
תגידו אתם בכלל רואים אפשרות ש5000 דיירים יגורו ליד מפעל מזהם שלא עומד בתקנים?

זאת לא שכונה קטנה או בית ספר....מדובר פה על חלק גדול מאוד של אוכלוסייה שתהיה חשופה למפעל מרעיל?

זאת נשמעת לי מציאות לא הגיונית

ואני לא מנסה לטמון את ראשי בחול אני פשוט חושב בהגיון

דודיג אני רוצה בעזרתך לעשות משהו בסדר? תהייה איתי לרגע.

שים את המזגן על שקט, תתרווח לך בכיסא, תעצום עיניים, תנשום עמוק...
עכשיו תדמיין עיר, עיר שכבר קיימת 100 שנה לפחות, עיר שדוד בן-גוריון (אז דוד גרין) עיבד את שדותיה ושתה מבארותיה, עיר מנוסה, עיר עם מעל ל-80,000 תושבים, עיר שהתפתחה ועברה לא מעט וגדלה להיות אחת מהערים הטובות בישראל.
בהמשך לתמונה הפסטוראלית הזו אני רוצה שתדמיין שכונה, שכונה עם משפחות, ילדים, תינוקות, שכונה בתוך העיר, שכונה שלצידה מבני ציבור ומוסדות להשכלה כמו בי"ס יסודי נגיד עם ילדים קטנים.

עכשיו תדמיין גזים רעילים שעולים מפתחי הביוב של העיר, גזים שגורמים לקצרי נשימה, תחלואות, פגיעה פיזית באנשים וילדים המתגוררים לומדים ומשחקים באזור. תמשיך לדמיין עשרות תושבים במאבק עם העיריה לעצירת הזיהומים והפגיעה בהם, תדמיין אותם מפגינים, נעצרים ונכלאים ע"י המשטרה בהפגנות, תדמיין אותם נלחמים בפקידי עיריה ובירוקרטיה וכל זאת על מנת שיתנו להם לנשום אוויר נקי בבית שלהם בשכונה בעיר אותה הם אוהבים. אבל לא, לא בדיוק מקשיבים ולא כל כך מהר פועלים ולא בדיוק עוזרים להם אותם נבחרי ציבור שהם בחרו לפתור את המצב המחפיר הזה שבו ילדיהם נחנקים מפליטות גזים רעילים וסירחון איימים שמותיר בהם צלקות נפשיות ופיזיות.

עכשיו דודיג תפתח את העיניים כי הסיפור הזה הוא כפר-סבא 2008 שכונת אל-רם ובי"ס גולדה.

ותגיד לי אתה אם אתה רואה אפשרות שמאות דיירים/ילדים שנפגעים מזיהום בסביבתם, בכפ"ס ולא מטופלים נשמע לך מציאות לא הגיונית?

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1459

• lital
  • lital's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת 2035A
הפנתי את השאלות.
נראה איזו תשובה נקבל

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1463

• lital
  • lital's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת 2035A
להלן תשובותיו של חזי ברזני:

לשאלתך הראשונה ניתן לבדוק זאת ביחידה האיזורית לאיכות הסביבה היושבת ברעננה. והמכותבת במייל זה.
כנ"ל
במידה וקיימים זיהומים הם מטופלים בצורה משולבת ומקצועית באגף התברואה והרישוי של העירייה. יחד עם המשרד להגנת הסביבה והיחידה האזורית.
מחדש האישור הינו העירייה לאחר אישור הגורמים הנ"ל . במידה ולא יעמוד בקריטריונים לא יחודש ויחולו הליכי משפטיים.

הדו"ח האחרון מוכיח אלפי עדים, כי מפעל קניאל נמצא תחת פיקוח מתמיד וצמוד של עיריית כפר-סבא, היחידה הסביבתית האזורית והמשרד להגנת הסביבה. בעקבות תוצאות הדו"ח שהוזמן בידי העירייה והגיעה לידיה רק באמצע יולי, מבוצעות בדיקות במפעל, חלקן באופן שמטבע הדברים אינו פומבי. היה ומפעל קניאל לא יעמוד בתקנות ובדרישות של המשרד להגנת הסביבה, תפעל העירייה בכל האמצעים החוקיים כנגד המפעל.

אשר להרחבת המפעל- התושבים למרבה הצער, ניזונים מפירסומים מטעים ומכוונים של אנשים בעלי אינטרסים פוליטיים ולא מן העובדות לאשורן. לא אושרה כל הרחבה של מפעל קניאל, וכל הרחבה שכזו לא תאושר כל עוד לא יעמוד המפעל בכל הדרישות של המשרד להגנת הסביבה.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1464

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
היי ליטל,
נאם תוכלי לבקש ממר ברזני את הדו"ח שקיבל באמצע יולי (זה אמור להיות חופשי - זכות הציבור לדעת..)
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1478

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
כמה משפחות גרות בשכונת אל-רם?

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1479

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
לגבי אלרם: המשרד להגנת הסביבה, העיריה,מייסד המשרד להגנת הסביבה ושתי חברות ייעוץ טוענות דבר אחד: הריח נובע שתוצאה מזווית לא מתאימה של הקו, שטופלה באמצעות שינוי התוואי שלו ויש קבוצה של תושבים בשכונה שטוענת אחרת. הם ימשיכו לטעון שכל משרדי הממשלה נגדם בגלל סיבות כאלה ואחרות, אבל אני לא מאמין בתיאוריות קונספירציה גדולות של גופי השלטון.
בקיצור, אני חושב שנושא אלרם לא ממש רלוונטי לדיון בנושא קניאל ולא רלוונטי.
ברגע שיש למפעל קרקע והור מבקש היתר להרחבה, הועדה המקומית צריכה לתת סיבות טובות אם היא לא מאשרת. הרי התוכנית צריכה לעלות לועדה המחוזית ושם ידרשו הסברים טובים למה התוכנית לא אושרה ו / או אושרה במגבלות. כל מי שרכש דירה בשכונות הירוקות ידע על קיומו של מפעל קניאל - לא בנו את המפעל בשיטת חומה ומגדל לילה אחד. כל גורמי המקצוע שאישרו את תוכניות התב"ע ידעו על קיום המפעל והיו צריכים להניח שאם יש לו קרקעות נוספות הוא יכול לבקש הרחבה של זכויות הבניה.
אני לא איש מקצוע בתחום הכימיה ו / או איכות הסביבה, אבל על סמך מה שקראתי, אני חושב שאם מתקינים מערכות שמטפלות בפליטת הגזים מהארובה, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.
הכי קל זה לייצר פניקה, להפחיד את כולם וליצור אווירה של היסטריה ויום הדין. אני לא חושב שזה המצב. אבל שוב - זו דעתי. לא ייתכן שכל תשובה של גורם רשמי שאינה תואמת את הקו של הכותבים תזכה מיד לקיטונות של ביקורת.
הערה נוספת: הפורום אינו במה לפרסום כל מה שעולה על דעתו של כל כותב. הקפידו לכתוב מידע בדוק (לא שמועות) ולא פרסומים העלולים להתפרש כלשון הרע. זכרו: האחריות על פרסומים אלה חלה על הכותב ועליו בלבד. הפורום לא ישמש לפרסום ספקולציות שלא ניתנות להוכחה ו / או מבוססות.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1499

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גיא שלום, אני מסכים עם חלק מדבריך. ישנם נושאים חופפים בין שני המקרים:
אותה העירייה
אותו המשרד להגנת הסביבה
אותו קו ביוב
אותם ממצאים חריגים, חריגת סולפיד בתסנין (2400%) מהתקן.
דרך אגב, לאו דווקא התושבים בשכונה הירוקה ינזקו מהרחבת המפעל, סביר להניח שכל מי שזרמי הביוב יעברו בסמוך אליו ירגישו בתוספת המפעל.
אני לא מבקר פה אף גורם כרגע, אלא מתייחס לעובדות בלבד. שים לב, לא רק תושבי השכונות הירוקות מוטרדים מהתנהלות העירייה בכל מיני נושאים והטיפול בהם, ישנה כתבה מעניינת של הד"ר אור קרסין בעיתון קול הכפר www.local.co.il/kfar-saba/57157/article.htm
אני מציע לפרגן לה ולכל מי שמאמין שאיכות חיינו וילדינו הם במקום הראשון.
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1500

• itaig
  • itaig's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
זה מה שיפה בכפר-סבא, לתושבים איכפת והם פועלים כל הזמן ליצור שינויים:שים לב למה שהיא כותבת שהמצב נוצר בגלל המודעות הגבוהה של התושבים לסכנות שבזיהום הסביבתי. צריך רק לברך על כך...

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 9 חודשים ago #1501

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אני מסכים שמודעות זה דבר חשוב וזו אחת הסיבות שבחרתי לגור בכפר סבא (העיר עם שיעור המוטיבציה לשירות ביחידות קרביות, לפי ידיעות אחרונות הבוקר...)

לצד המודעות חשוב להתייחס לדברים בפרופורציה. כמו שנועה ציינה, סמכות האישור היא לא של הועדה המקומית בכפר סבא, אלא של הועדה המחוזית. בועדות התכנון יושבים אנשים ללא אינטרס מקומי ונציגים של גופי תכנון וגורמי איכות סביבה.

כאשר אושרה התב"ע של השכונה הירוקה ידעו על מיקומו של מפעל קניאל ותחום העיסוק שלו. אני לא איש מקצוע בתחום הכימיה ו / או איכות הסביבה, אבל אני מניח שאם היה חשש לשלום הציבור הועדות לא היו מאשרות את הרחבת המפעל. עובדה שהתנאי להיתר הוא עמידה בכל הדרישות של המשרד להגנת הסביבה.

גם ליד מפעל טבע נבנתה שכונת מגורים גדולה וגורמי התכנון לא סברו שיש בכך בעיה. אפשר להגיד שכולם שקרנים, רמאים, אינטרסנטים ופעלים נגד האינטרס הציבורי.

בפועל, אני חושב שצריך לתת קרדיט לגורמי התכנון המחוזיים, שאישור שלהם לוקח בחשבון את כלל המרכיבים הרלוונטיים להשפעות על האוכלוסיה.

יובל - אם תקרא את החומר של המומחים על גולדה (כולל המשרד להגנת הסביבה) הם טוענים שאין קשר בין הריחות להזרמת חומרים כלשהם. מדובר על סיבות שקשורות במבנה קו הביוב הישן שעבר בשכונת אלרם.

הכי קל לחבר קצת מפה, טיפה משם וליצור היסטריה ציבורית. אני לא ממש רואה קשר כלשהו בין הדברים. הרי גם אם מפעל X מזרים עודף חומרים לביוב שלו, מה זה בדיוק נוגע לתושבי השכונה הירוקה או שכונה אחרת ??? אתה יודע מה בדיוק זורם בקו הביוב שעובר לידך ? הרי אם הקו תקין אין שום בעיה.

בקיצור - חשוב לנהל מאבק נגד החלטת הרשויות, אבל במקביל צריך לנתח את הדברים בצורה שקולה ובלי היסטריות. הכי קל לחבר חצאי אינפורמציות וליצור תמונה חדשה - השאלה אם היא מבוססת או לא.

אני מסכים שהסיכון הוא מצב בו תהיה תקלה במפעל. אבל, אם משאית שמכילה ברום או חומר מסוכן אחר תתהפך על כביש 4, זה הרבה יותר מסוכן לתושבי השכונות. עדיין אני לא רואה אותנו מנהלים מאבק על סגירת כביש ארבע לתנועת משאיות. צריך לבצע ניהול סיכונים ולנסות להבין מה הסבירויות.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 8 חודשים ago #1522

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
גיא שלום
לכל אורך דבריך בנושא הרחבת המפעל בפורום אתה חוזר ואומר כי לדעתך אנו בידים טובות
ראש העיר
העיריה
ובעיקר המשרד לאיכות הסביבה
הם ישמרו עלינו על בריאותינו ועל חיי ילדינו.
לדעתי זאת ראייה מאוד אופטימית ונאיבית.
כולנו חיים במדינת ישראל ולא בשוויץ, רשויות השילטון אינן עושות די בנושאים סביבתים והאזרחים משלמים על כך בבריאותם!
חיפה, באר שבע, תע"ש רמת השרון, רמת חובב, נחל קישון, זיהום האסבסט בנהריה, זיהום קרקע מסרטן בתל אביב, התעשיות האלקטרוכמיות בעכו, מפעלים אשר חורגים שנים אחר שנים מתקני זיהום האויר ושום דבר לא קורה (חיפה כימיקלים למשל) והרשימה עוד ארוכה.

זה שלפי התבע אושרה פעילותם של מפעלים מסוכנים המחזיקים בהיתר רעלים ליד שכונות מגורים זה עדין לא אומר כי ההחלטה הזאת נכונה ושיש בה שמץ של הגיון, לתת קרדיט לאנשים שנתנו אישור לכך יהיה מעשה מאוד תמים.

ברור כי מפעל העוסק ביצור בקבוקי פלסטיק, פחיות שתיה,וקופסאות שימורים עובד עם חומרים רעילים ומסוכנים, אך לאור התנהלות העבר של העיריה בפרשת גולדה ולאור אי האכיפה של מדינת ישראל בתחום איכות הסביבה, כלל לא ברור כי יהיה מי שישמור עלינו מפני הזיהום.

יש לקחת את הדברים בפרופורציות אך לצערי הפרופורציות הן מאוד לא פרופורציונליות
המפעל והרחבתו הם איום חמור על בריאותינו!!

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 8 חודשים ago #1525

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
הדיון הזה הוא חשוב אבל הבעיה היא שמתערבבים בו עובדות עם שמועות או עובדות חלקיות, חששות סבירים עם פאניקה פרועה, ואינטרסים של רוכשי דירות בשכונה עם אינטרסים של אנשים או גופים אחרים (לגיטימיים כשלעצמם, אבל לא רלוונטים).

לדעתי, זה מה שחשוב:
- ההחלטה לאשר, בכפוף לאישורים אלו ואחרים, הרחבה של המפעל, היא בבחינת "ראש בריא במיטה חולה". גם כשיש אישורים דברים יכולים להסתבך בעתיד, וחבל להיכנס לצרה הזו. מצד שני, כרגע הכל עדיין על הנייר ושום דבר לא סופי, ויש סיכוי טוב שמספיק רעש מצד מי שקנה בשכונה יגרום לשינוי ההחלטה
- מנסיונם המר של אחרים, עיריית כפר סבא מאחרת לפעול בעניינים אלו, למרות שבסופו של דבר היא "נשברת" אחרי מספיק צעקות. זה מצדיק מאבק כמה שיותר מוקדם, אבל הוא צריך להתמקד ביעדים הנכונים
- עצם העובדה שיש אזור תעשיה ליד שכונת מגורים היא עובדה מצערת, אבל מכיוון שהתעשיה היתה שם קודם קשה לי להאמין שיש פתרון פשוט ומהיר לבעיה. אני מניח שבסופו של דבר יהיה שינוי יעוד לקרקע שיגרום למפעל להעתיק את מיקומו מבלי לפגוע בהכנסה של העיריה, אבל אני לא ראה דרך לזרז את התהליך הזה. בכל מקרה מדובר במאבק נפרד שיכול לחכות

וזה לדעתי, פחות חשוב, לא מדוייק, או לא רלוונטי
- הבעיות של תושבי שכונות אחרות אולי מעידות על איכות הניהול בעיריה, אולם קשורות רק באופן עקיף (אם בכלל) למפעל. תמיכה, סולידריות, שיתוף פעולה ומידע זה בסדר, אבל צריך לזכור שהאינטרס שלנו הוא השכונות הירוקות ולא להתפתות למאבקים אחרים
- העובדה שהמפעל נכשל בבדיקת שפכים היא מדאיגה, אבל באופן משני. 2400% נשמע המון, אבל הממצאים שהתגלו נחשבים לתקינים במדינות אחרות, ומדובר בממצא חריג אחד לאחר כמה שנים שלא היו ממצאים כאלו. הקשר בין הממצא הזה לבעיות ריח שנמצאו בשכונה אחרת, שנים לפני גילוי החריגה, מוטל בספק, וגם לא רלוונטי לרוכשי הדירות בשכונות הירוקות
- המאבק באישור המותנה להרחבת המפעל נעשית כמובן מתוך דאגה לבריאות שלנו ושל היקרים לנו. מצד שני, מדובר בסך הכל באישור מותנה באישורים שלא התקבלו (ולדעתי גם לא יתקבלו) ואין מקום לזריעת בהלה על ידי סיסמאות כמו "הבריאות של הילדים שלכם בסכנה", מגובים בחלקי עובדות לא רלוונטיות כמו מורה עם גידול שפיר בשכונה אחרת, או חריגה בודדת בבדיקת אויר (שוב, בשכונה אחרת) שיכולה להגרם גם על ידי פחית צבע פתוחה, או בחצאי אמיתות אחרות שבינן ובין איכות החיים בשכונות הירוקות אין דבר או חצי דבר.