שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל 2

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1586

• itaig
  • itaig's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
שלום לכולם,
זה מה שכתוב במוסף ידיעות פתח תקווה מיום שישי 14-08-2009 במדור הנדל"ן:"מפעל קניאל בפתח תקווה יעתיק את מקומו בחודשים הקרובים לכפר סבא". לא כתוב בכפוף לאישורים, לא כתוב משרד בריאות , לא כתוב "על הנייר" , לא כתוב "ספקולציות". לפי מה שמשתמע זהו DONE DEAL ,עובדה גמורה שתראו אותה בשטח תוך מספר חודשים. למעשה המפעל החדש יקום עוד לפני שהבניין הראשון ב כס-80 יאוכלס.
כל השאר זה ניסיון לערבב אתכם , לעוור את עיני התושבים העתידיים בסיסמאות ריקות מתוכן.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1587

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אני מתפלא עליך
זו פעם ראשונה שאתה קורא עיתון ???
בלי לראות את הידיעה, אני מניח שהיא עוסקת במבנה המסחרי שעומדים להקים במקום.
מה אתה מצפה שיכתבו ? מה זה רלוונטי לפינוי המפעל בפתח תקווה השאלות שעולות בכפר סבא. גם אם זו ידיעה מטעם המפעל, אתה מצפה שהוא ישדר ללקוחות שלו ולרוכשי הקרקע שיש לו בעיות עם המשרד להגנת הסביבה ועם הועדה המקומית בכפר סבא ?
מפתיע אותי שאתה בוחר להסתמך על פרסום במקומון בפתח תקוה במקום על החלטות רשמיות של הועדה לתכנון ובניה. אתה לוקח מידע ממקומון שלא מכיר את הנושא והופך את זה לססמאות ריקות מתוכן ברוח של "מעוורים אתכם", "מטעים אתכם", "עובדים עליכם".
יש החלטה של הועדה המקומית שעד שלא יהיה אישור של המשרד להגנת הסביבה לא יהיה למפעל אישור. מזה אתה בוחר להתעלם.
אני לא ממש רואה מה הקשר בין ידיעה במקומון, שלא שונה ממה שפורסם פעמים רבות על כוונת המפעל לפנות את השטח בפתח תקוה לטובת בניה מסחרית, למה שפורסם בכתבה הזו.
תזכיר לי, איפה קנית בסוף ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 16 שנים 11 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1589

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גיא. בתור אחד שכן קנה אני חייב לציין שהתגובות שלך לכל מי שמבקר את השכונות או מביע דאגה או דעה לגבי העתקת המפעל מתחילות לעצבן. הוכחות על קניה כדי לצטט כתבה? אני מבין את הצורך לסנן טרולים למינהם אבל התגובות שלך מעוררות בי לפעמים ספיקות שאתה באמת רוכש. אולי נציג קבלנים?
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1590

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
רוצה שאני אשלח לך את החוזה שלי במייל ???::huh:
אם מעצבן אותך, אתה יודע איפה מוחקים את הכתובת מהמועדפים בדפדפן שלך.
ממש אין לי בעיה עם ביקורת ואין לי בעיה עם ציטוטים כאלה ואחרים מעיתון כזה או אחר. אם הייתי רוצה לחסום ביקורת הייתי מוחק את ההודעה. עם מה שנכתב אין לך בעיה, אבל מפריע לך מה שאני כותב ????
יש לי בעיה עם טקסטים כמו:
כל השאר זה ניסיון לערבב אתכם, לעוור את עיני התושבים העתידיים בסיסמאות ריקות מתוכן
הביקורת שלי היא על הפרשנות. נמאס לי מכל המפרסמים שבטוחים שכל הדברים של הגורמים הרשמיים זה שטויות, אבל ציטוט ממקומון בפתח תקוה או ברבורים של האופוזיציה זו האמת הצרופה.
יש לי בעיה עם ההתססה - לעוור,לערבב וכו'.
אני קניתי דירה בשכונה, אומנם במתחם 60, הרחק מקניאל, אבל אני מסכים שצריך לנהל מאבק. אני לא מוכן להפוך את הפורום לבמה להתססה.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 11 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1591

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
guy-sh כתב:
רוצה שאני אשלח לך את החוזה שלי במייל ???:(
אם מעצבן אותך, אתה יודע איפה מוחקים את הכתובת מהמועדפים בדפדפן שלך.
ממש אין לי בעיה עם ביקורת ואין לי בעיה עם ציטוטים כאלה ואחרים מעיתון כזה או אחר.
יש לי בעיה עם טקסטים כמו:
כל השאר זה ניסיון לערבב אתכם, לעוור את עיני התושבים העתידיים בסיסמאות ריקות מתוכן
הביקורת שלי הוא על הפרשנות. כל הדברים של הגורמים הרשמיים זה שטויות, אבל ציטוט ממקומון בפתח תקוה או ברבורים של האופוזיציה זה האמת. יש לי בעיה עם ההתססה - לעוור,לערבב וכו'.

התססה? הוא הביע דיעה. אני קניתי במתחם 80 למרות הפחד מהרחבת המפעל אבל מעניין אותי לקבל חדשות ודעות נוספות. אם הכתבה נכונה אז אני חושב שהוא צודק. יש נסיון לעוור את עיני התושבים. לא אתה ולא אני בטוחים שלא עובדים עלינו.

אני בהחלט מודה לך על המאמץ בארגון הפורום אבל אתה צריך להחליט איזה מן מקום זה הולך להיות. מקום שמי שרוצה לפרשן הוא "מתסיס"? שמי שמעביר ביקורת "יודע איפה מוחקים את הכתובת"? נראה יותר כמו פורום בסין או אירן. אז יש סיכוי שמתישהו תשאר כאן לבד. זה קרה כבר ללא מעט פורומים מצליחים.
www.shatefot.com

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1592

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
תודה עבור העצות בניהול הפורום.
אני לא מוחק את ההודעות, אני מביע את דעתי, כפי שאיתי מביע את דעתו וכפי שאתה מביע את דעתך.
אין לי בעיה עם פרשנויות, אבל אם טוענים שהכל ססמאות ריקות מתוכן, עיוורון וערבוב, אני רוצה לראות הוכחות. לא סתם זריקת משפטים לאוויר.
משום מה כאשר אני מביע את דעתי, אז אתה קופץ וזה הופך להיות סין וכו'.
ההרגשה שלי שחלק מהמשתתפים עסוקים בעיקר בביקורת ופחות במהות.
רוצה לנהל את האתר. אשמח למכור לך אותו במחיר העלות.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1593

• itaig
  • itaig's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
שלום גיא,
תגובותיך מעידות שאתה מצוי בתהליך עמוק של דיסוננס קוגניטיבי - שיכנוע עצמי. קודם כל -קיעקוע של מקור המידע(מקומון) , עמעום המסר (מבנה מסחרי במקום), וניסיון לפגוע בשליח על ידי עמעום אמינותו(באיזה פרויקט קנית).
אז ככה: קודם כל "ידיעות אחרונות" הוא לא מקומון. "חדשות כפר סבא" זה מקומון. "קול הכפר" זה מקומון. במקומונים אלו הכתבים הם ילדים בני 21 במקרה טוב ,העורך בן 25 ,הידיעות לא ממש נבדקות ובהחלט לא הייתי מסתמך עליהם.
בנוגע לקשר לכפר סבא - אתה יכול לטעון שאין קשר בין פינוי המפעל בפ"ת לכפר סבא ,אבל מה שרציתי להציג הוא שמעבר המפעל שעד עתה התיחסו אלו בגדר "תוכנית עתידית" רוקם עור וגידים ובעצם מתחיל את שלב הביצוע שלו. אם המפעל עובר תוך מספר חודשים הוא צריך לקום במקום אחר באותו פרק זמן. הלא כן?
מצחיק אותי גם שאתה (ואנשי שלומך בפורום) דואגים להזכיר כמה אי אפשר להסמך על עיתונים אבל כן צריך להסתמך על רשויות ציבוריות (עיריית כפר סבא). הרי ידוע לכל שהעיתונות היא זו שחושפת את השחיתות ואת חוסר האמת של הרשויות המקומיות.זה היה נכון בכך כך הרבה פעמים בעבר שאני לא חושב שאני צריך בכלל לתת דוגמאות למרות שאני בטוח שאתה תטען שאתה צריך עובדות.
ודבר אחרון מה הקטע עם "באיזה פרויקט קנית?" מה אתה ילד בן 15 ? כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה , אתה תרגיש יותר טוב אם יהיה כתוב ליד השם שלי "שבירו בניין 6" או "גינדי בניין 7" ? איך זה הופך אותי לעד "אמין יותר" ? הייתה פה גם אחת שהציעה לחסום חברים שלא מציינים את שם הפרוייקט שלהם. ההצעות האלה ממש הזויות, הייתי אומר על גבול הטמטום. כאילו שאם תחסום מישהו והוא ממש רוצה לכתוב פה הוא לא יפת USER אחר.
אם זה באמת מעניין אותך , אז אני מתעניין במשך תקופה ארוכה (יותר מדי ארוכה לדעתי) בפרויקטים הצפוניים של כס-80 . קירת,בוני התיכון ו-VIEW .עדיין לא רכשתי כי אני מחכה לראות איך יסתדרו העיניינים באזור ונראה לי שאני יחכה עוד קצת.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1594

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
גיא,

אני מאוד מעריך את העובדה שהקמת את הפלטפורמה הזו, ואני בטוח שאני לא היחיד. זהו הפורום היחיד שאני מרגיש בנוח לכתוב בו, והוא לא רק אצלי במועדפים, אלא גם פתוח רוב היום.
אני מעריך שכשהקמת את האתר הזה, ובפרט את הפורום שבאתר, תכננת שהדגש לא יהיה על מפגעים בריאותיים בשכונות הירוקות. ואכן, רב מה שעלה כאן בשרשורים הקודמים כגון אנטנות סלולריות, קווי חשמל, זיהום מהכביש והצרות של בי"ס גולדה הוא קשקוש אינטרסנטי המבוסס על שמועות ועובדות לא נכונות.
אבל, בנוגע לקניאל הדברים קצת שונים, כי בתוך כל הדיסאינפורמציה (ויש הרבה כזו, אני מודה) יש גם קורטוב של אמת. בעירית כפר סבא יושבים ליצנים שחושבים שכולנו מטומטמים ונאכל את התשובה הלקונית של "לא ניתן שום אישור הרחבה כל עוד לא התקבלו אישורים מהמשרד לאיכות הסביבה". וכשיגיע האישור הזה הכל יהיה בסדר? ואם בעלי המפעל יפגשו עם השר ויבטיחו לו עזרה בפריימריז, והוא מצידו יעזור להם קצת באישור זמני שיהפוך לקבוע, אז הכל יופי טופי? גם היום למפעל יש אישורים לפעילות שלו, ובכל זאת הוא נכשל בבדיקות - מי מבטיח ששנה אחרי ההרחבה שלו תתקלקל איזשהי מערכת והוא יהפוך למזהם רציני? הייתי מצפה מקברניטי העיר שיודיעו שלא ינתן שום אישור הרחבה בשום תנאי, והם מחפשים פתרונות להרחקת כל אזורי התעשיה הקיימים מאזורי המגורים. כל עוד הם לא עושים זאת אני מקווה שברור להם שב 2013 הם חותמים בלשכה.

גם אני קראתי את המקומון של פתח תקוה, ולמרות שלא מדובר במקור מידע אמין במיוחד, לא נעים לקרוא שם שהמפעל עובר לכפר סבא כאילו מדובר בעובדה מוגמרת. אני מעריך שהמידע הגיע מההנהלת המפעל, ולפחות הם בטוחים (או רוצים שיחשבו כך) שתוך כמה חודשים המעבר הוא עובדה מוגמרת. למרות שאין פה שום מידע ודאי, עדין מדובר באינדיקטור מאוד לא סימפטי.
גיא, מותר לך להביע את דעתך כמו כולנו, אבל אתה צריך לזכור שאתה גם חובש את כובע ה"שריף", ולכן כשאתה קופץ כל פעם שמישהו כותב משהו שלילי, זו לא רק הבעת דיעה (גם אם ככה אתה מרגיש) אלא גם נפנוף ב"אקדחו של השריף", אפילו אם ה"אקדח" לא יורה.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1595

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
itaig כתב:
אם זה באמת מעניין אותך , אז אני מתעניין במשך תקופה ארוכה (יותר מדי ארוכה לדעתי) בפרויקטים הצפוניים של כס-80 . קירת,בוני התיכון ו-VIEW .עדיין לא רכשתי כי אני מחכה לראות איך יסתדרו העיניינים באזור ונראה לי שאני יחכה עוד קצת.

דרך אגב, צריך גם להכניס פרופורציות. המפעל לא הולך לזהם את השכונות הירוקות יותר ממה שיזהם את שאר כפר-סבא או רעננה. יש פה יותר עניין פסיכולוגי של מפעל שנמצא קרוב לבית. אנשים משלמים הון וחיים שנים ליד גורמים מזהמים (רידינג למשל) כבישים ראשיים (הפרוייקטים היוקרתיים ליד ההלכה) וכיוב'. זה המחיר שמשלמים אם רוצים אורח חיים עירוני במרכז הארץ, וכפר סבא היא כבר הרבה שנים לא "כפר".

נ.ב. כשחושבים על זה לא נראה לי יותר בטוח לגור ליד בתי חולים, מכוני מחקר ביולוגיים או כימיים וכיוב'. כולם מפוזרים בכל הארץ. אם תחקור טוב טוב יהיה לך קשה למצוא איזור בטוח. זוהי ארץ קטנה.
www.shatefot.com
עריכה אחרונה: 16 שנים 11 חודשים ago על ידי rambo.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1596

• tzurl
  • tzurl's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
יכול להיות שמחכים כי מתברר שהפרוייקט לא כזה אטרקטיבי,במיוחד המחיר הגבוה שיש לשלם עבור דירה בשכונה עמוסה ולא כלכך ירוקה,כך מסתבר.
כך מבחינתי לפחות.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1597

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
tzurl כתב:
יכול להיות שמחכים כי מתברר שהפרוייקט לא כזה אטרקטיבי,במיוחד המחיר הגבוה שיש לשלם עבור דירה בשכונה עמוסה ולא כלכך ירוקה,כך מסתבר.
כך מבחינתי לפחות.

זה כבר סיפור אחר וכל אחד ודיעותיו. לדעתי, וזו רק דעתי, ירוקה או לא, הנסיון מלמד שערך הדירות בשכונה חדשה בד"כ עולה עם השנים ולא יורד (זה נכון במיוחד למי שמוכן ל"שלם את המחיר" ולהמר, כלומר לקנות מוקדם, כשהכל על הנייר). אולי לטווח קצר מחירי הנדל"ן ירדו אבל אם תסתכל מסביב, אחרי תל אביב הרצליה התייקרה בטירוף, רעננה במקביל, אין סיבה שכפר סבא לא תקפוץ בעקבותיהן. אם לא בחמש שנים הקרובות אז בעשר. חוץ מזה, זו הולכת להיות שכונה של אנשים צעירים עם ילדים, עם יכולת כללית סבירה פלוס ותשתיות חדשות באיזור המרכז. אלה הסיבות שגרמו לי לקנות.
www.shatefot.com
עריכה אחרונה: 16 שנים 11 חודשים ago על ידי rambo.

תגובה:הרחבת מפעל קניאל 2 16 שנים 11 חודשים ago #1598

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
itaig כתב:
שלום גיא,
תגובותיך מעידות שאתה מצוי בתהליך עמוק של דיסוננס קוגניטיבי - שיכנוע עצמי. קודם כל -קיעקוע של מקור המידע(מקומון) , עמעום המסר (מבנה מסחרי במקום), וניסיון לפגוע בשליח על ידי עמעום אמינותו(באיזה פרויקט קנית).
אז ככה: קודם כל "ידיעות אחרונות" הוא לא מקומון. "חדשות כפר סבא" זה מקומון. "קול הכפר" זה מקומון. במקומונים אלו הכתבים הם ילדים בני 21 במקרה טוב ,העורך בן 25 ,הידיעות לא ממש נבדקות ובהחלט לא הייתי מסתמך עליהם
איתי,
א. אני מודה לך מאוד על האבחנות הפסיכולוגיות בשקל שמונים.
ב. אין "אנשי שלומי" בפורום (לצערי, אולי...)
ג. ידיעות פתח תקוה הוא עיתון רציני - הייתי עורך שם במשך שלוש שנים כשלמדתי לתואר הראשון - אני מכיר אותו היטב
ד. אני בעד לקיים דיון פתוח, אבל אני אמשיך להביע את דעתי. אני חושב שיש אובר היסטריה. לא חייבים לאהוב את דעתי, אבל אני אשמיע אותה.
גיא שמואלי
מנהל האתר