שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא פרוטוקול מסירה

פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6306

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
היי,
קבענו עם הקבלן לבצע פרוטוקול מסירה בשבוע הבא.
אשמח לעצות מבעלי ניסיון בתחום על מה להתעכב בבדיקה (שמבוצעת על ידי, שאני לא ממש איש מקצוע בתחום הבניה) וכיצד לסייג את פרוטוקול המסירה כך שיבהיר שהוא מבוסס על בדיקה שטחית ולא מקצועית.
הרי אין סיכוי שאם יש סדק במרצפת או משהו כזה, אני אהיה בהכרח מסוגל להבחין בזה.
אני חשבתי להוסיף למסמך, שבעיקרון מציין כי הדירה היא לשביעות רצוני, פסקת סייג בסגנון: "למראית עין בבדיקה חיצונית, נכון למועד הבדיקה ובכפוף לביקורת על ידי מהנדס".
מה דעתכם ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6308

היי גיא,

טיפ אחד ממני (בעצם מהעו"ד שלנו): כדאי בכל אופן להביא איתך מישהו נוסף למעמד זה, רצוי איש מקצוע אפילו אם ידרוש תשלום, אך גם קרוב משפחה או חבר, כזה שמבין כמה שיותר בעניין זה, יהיה טוב. במידה ואתה מחליט להביא איש מקצוע, ההמלצה היא שלא יזדהה כאחד כזה אלא כחבר. זאת משום שבשלב מאוחר יותר, במידה ויתגלו בדירה אי התאמות שלא לשביעות רצונך, לא יוכל הקבלן לבוא ולומר כי היה איתך איש מקצוע והאחריות נופלת עליו/עליך.
אצלנו בחוזה המכר ישנו גם סעיף המדבר על אי התאמות/אי התאמות נסתרות, שניתן לגלותן תוך זמן סביר. אולי גם אצלך יש וכבר שכחת...? אם לא, ניתן לנסות ולהוסיף לפרוטוקול.

בהצלחה,
שירי

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6314

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
מבחינת הטענות שתוכלו לטעון אתה או הקבלן, זה ממש לא משנה אם יהיה איש מקצוע או לא. לגבי הניסוחים שאתה רוצה להוסיף שכביכול יסייגו את הפרוטוקול, לדעתי לא תוכל להוסיף וגם אם תוכל אז זה ממש לא משנה כי הכל מוגדר או בחוזה המכר או בחוק.

בעבר קיבלתי דירה ללא איש מקצוע ולאחר מכן הבאתי חברת ביקורת מבנים שעלתה לי 2,000 ש"ח והפיקה לי דו"ח מסודר. זה היה לפני יותר מעשור שנים.

הפעם אני מקווה שאוכל להביא איש מקצוע למעמד המסירה. לדעתי, מה שחשוב במעמד הזה הוא שני דברים:
1) לראות את כל הפגמים הנראים לעין ודורשים טיפול.
2) לראות האם יש דברים שממש מעכבים את המסירה - כלומר פגמים כאלה שלפני שהקבלן דואג לתקן לא תוכל לגור בדירה.

בנוסף, הקבלן גם צריך למסור למישהו את השטחים הציבוריים, בדרך כלל הקבלן בוחר את השניים-שלושה דיירים הראשונים ומוסר להם את השטחים הציבוריים כנציגות הדיירים.

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6322

• Gaby
  • Gaby's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • שבירו - בניין 2
גיא שלום,

האם זה שקבעת עם הקבלן תאריך לפרוטוקול מסירה אומר שהוא כבר קיבל טופס 4? או שהוא עושה את הפרוטוקול סמוך לקבלת טופס 4? אני לא חד על הדקויות הללו ולא יודע מה מותר לו מבחינה חוקית.
לגבי שאלתך על הוספת הערות, כמו שאמרו קודמיי - לא נראה לי שזה אפשרי. מה שכן, אני גם ממליץ להביא חבר או קרוב משפחה.
לפי חוק המכר יש סעיפים הניתן לתבוע את הקבלן אחרי מסירת הדירה (יש מגבלת זמן לכל סוג "תקלה"), אך מה שכן, לגבי מרצפות שבורות הם יכולים לטעון שזה נשבר כשהעברת דברים לדירה, לכן על דברים כאלו כדי לשים לב.
עצה ממומחה - אבא של אישתי הוא בעל חברה לשיקום נזקי אש ומים, ואחת העצות שהוא נתן לי זה לצלם הכל בעת הפרוטוקול. תיקח איתך מצלמה דיגיטלית איכותית ותצלם כל חדר ממספר זוויות כך שהכל יהיה מתועד ואז הקבלן לא יוכל לטעון שזה קרה אחרי המסירה.
בכל מקרה, כדאי לקחת חברה חיצונית בעלות של 2-4 אלף לבדיקה. שמעתי על מקרה שבה הם הצליחו לזכות בתביעה (אמנם 3 שנים) של 80 אלף ש"ח (אצל ההורים של אחד הילדים בגן). אני גם מתכוון לקחת חברה כזו לעצמי, ואני אציע לקחת גם לבניין כולו (נקווה שיסכימו).

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6327

• יעקב
  • יעקב's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קאלש
לפני כשנה קנינו דירה מקבלן ולמרות שהדירה היתה ריקה, ללא תוספות (ללא מטבח, ללא תוספות חשמל...) לקחתי בדיקה ע"י חברה חיצונית , ניתן להשיג בקלות ב 1250 ש"ח + מע"מ .
הם מנפיקים ספרון קטן :) . האם זה שווה ? אני באמת לא יכול להגיד בוודאות , אבל הם תמיד מוצאים משהו .:laugh:

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6329

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
פרוטוקול מסירה = הקבלן מוסר את הדירה ללקוח.
המשמעות היא שלאחר המסירה הרוכש יכול לגור בדירה.
לכן הוא לא יכול לעשות זאת ללא טופס 4.

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6331

• Gaby
  • Gaby's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • שבירו - בניין 2
החברה החיצונית שאני שמעתי עליה עושה גם את כל הליווי המשפטי מול הקבלן ואת כל הריצות במקרה ויש מקום לתביעה. לכן, נראה לי שהיא לוקחת קצת יותר, אבל לא בדקתי את זה לעומק עדיין.

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6332

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
כמה זה קצת יותר ומה הכוונה לליווי משפטי מול הקבלן?

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6336

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
ניתן לעשות פרוטוקול מסירה לפני טופס 4 - אחרי השלמת כל התיקונים והליקוים לסגור את הדירה ולהמתין לטופס - כך זה חוסך זמן ....

גיא האם יש טופס 4 לבניין ?????

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6337

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
עדיין אין טופס 4 - אני יודע שהוא נמצא בתהליך מול העיריה.
אם הבנתי נכון את התהליך עוברים על הדירה ומסמנים את כל מה שצריך לתקן.
החברה מבצעת את התיקונים וכאשר יתקבל טופס 4, עוברים שוב על הדירה, בודקים שכל ההערות תוקנו ומקבלים את הדירה.
כך ניתן להבטיח שנושאים שצריך לתקן וניתן להבחין בהם, יתוקנו לפני שהדירה נמסרת.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6338

• אלי
  • אלי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
יש לך מושג מתי אתה מקבל את הדירה ? יש הערכת זמן ?

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6339

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
לא
באיזה בנין אתה ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 5 חודשים ago על ידי guy-sh.
  • עמוד:
  • 1
  • 2