שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא פרוטוקול מסירה

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6340

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
guy-sh כתב:
עדיין אין טופס 4 - אני יודע שהוא נמצא בתהליך מול העיריה.
אם הבנתי נכון את התהליך עוברים על הדירה ומסמנים את כל מה שצריך לתקן.
החברה מבצעת את התיקונים וכאשר יתקבל טופס 4, עוברים שוב על הדירה, בודקים שכל ההערות תוקנו ומקבלים את הדירה.
כך ניתן להבטיח שנושאים שצריך לתקן וניתן להבחין בהם, יתוקנו לפני שהדירה נמסרת.

אם כך, אז נראה לי שאין שום מעמד רשמי לפרוצדורה הזאת כי בהסכם בד"כ מחויב פרוטוקול מסירה ביום המסירה במעמדו מקבלים את המפתח ולאחריו הדירה של הרוכש.
אין לך מה לחשוש מבחינת טיעונים של הקבלן על מה שלא ראית או כן ראית, כי תהיה לך הזדמנות נוספת לבדוק הכל במסירה.
אני במקומך כן הייתי משתדל להביא מומחה מטעמי, רצוי לתאם זאת עם הקבלן כדי להימנע מאי-נעימויות.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6341

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אין לקבלן בעיה שאני אביא מומחה או כל גורם אחר.
אבל...
1. מומחה עולה כסף ולא מעט - עדיף לבצע את הבדיקה בהמשך
2. עד שלא יהיה חיבור מים וחשמל בדירה הביקורת של המהנדס לא תהיה מלאה
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6343

• עמית ולירז
  • עמית ולירז's Avatar
לכל אנשי שבירו שלום

אני ואשתי היינו היום בדירה על מנת לעבור על פרוטוקול המסירה או בשמו היותר נכון טופס תיקון ליקויים.

למען הסר ספק, הבהרתי למנהל העבודה כי הגענו לראות את ההתקדמות שנעשתה בדירה בתקופה האחרונה וכי אני מתכוון להביא בודק חיצוני (מהנדס בודק) על מנת שיוכל להעריך את טיב ביצוע העבודה.

עברנו על הדירה חדר חדר ורשמנו כל בעיה שהטרידה אותנו- בעיות בתריסים, דלתות, חלונות, אריחים, נק' חשמל וניקוי צבע מהמרצפות וארונות, תיקוני רובע וטיח. בסה"כ הדירה הייתה נראית במצב טוב.
הבעיה הייתה שמנהל העבודה כל הזמן האיץ בנו והיה עסוק בטלפונים בלי הפסקה. לאחר שסיימנו נשארנו לבד בדירה וניסינו לחפש עוד ליקויים למיניהם, אך בסך הכל נראה בסדר.

בנוסף רציתי לציין כי מבדיקת חוזה הדירה, הקבלן מחויב להודיע לקונה לפחות 14 יום לפני המסירה כדי שהקונה או בודק מטעמו יוכלו לבדוק את הדירה ולהודיע על ליקויים ותיקונים דרושים לפני קבלתה.

בימים הקרובים אני מתכוון להביא בודק שיראה את הדירה. אשמח להמליץ לכם על עבודתו ונחיצותו.

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6344

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
הבדיקה לפני המסירה תהיה חלקית, כיוון שאין חיבורי מים וחשמל.
אני התייעצתי עם חברת ביקורת מבנים, הם אמרו שלדעתם אין צורך בבודק בזמן פרוטוקול מסירה, אבל אמרו שאוסיף לנייר ההערות את הסייג שהדירה לשביעות רצוני, בכפוף לביקורת מהנדס.
אגב, חתמתם על משהו או רק רשמתם דף הערות ?
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6345

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
מאמר מעניין שמסכם את הנושא ומציג המלצות לפעולה
www.bnebeytcha.co.il/maamar_main.asp?maamar_id=652
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6349

• עמית ולירז
  • עמית ולירז's Avatar
חתמתי בסוף רשימת הליקויים, כי צריך לתקנם

לא יותר מזה

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6480

האם יש לכם המלצה על בודק?

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 5 חודשים ago #6494

• עמית ולירז
  • עמית ולירז's Avatar
שלום

ביום חמישי הקרוב אגיע יחד עם בודק (חבר קרוב)המתמחה בבדיקות אלו

ואשמע את הערותיו ועצותיו לגבי הבדיקות הנחוצות.

המשך יבוא.....

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 4 חודשים ago #6590

• עדי
  • עדי's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
הי,
האם מי שכבר חתם על פרוטוקול מסירה יכול לתת טיפים/דגשים לתהליך?

אגב, הבנתי שאין עדיין חיבור לרשת החשמל, האם אין לכך משמעות במעמד פרוטוקול המסירה, האם מישהו הוסיף סעיף כלשהו בנושא?
דבר נוסף, מה לגבי בדיקה של מהנדס בדק האם היא צריכה להתבצע במעמד המפגש ע"מ שיהיה לה תוקף או שניתן להשלים את הבדיקה גם אח"כ?

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 4 חודשים ago #6603

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
תלוי מאוד בנוסח המופיע בחוזה.
אני מניח שרכשת בשבירו 1/2 על פי לוחות הזמנים...
עקרונית, פרוטוקול מסירה נחתם עם קבלת החזקה בנכס או במועד מוקדם יותר ולאחריו הדירה ננעלת.
במועד פרוטוקול המסירה הדירה צריכה להיות מחוברת למים וחשמל.
לגבי מהנדס בדק, אין בעיה לקיים את הבדיקה לאחר מכן, כיוון שהליקויים הנבדקים נכללים בחוק המכר, בהקשר לאחריות הקבלן.
חשוב מאוד לבדוק תקלות אותן ניתן לראות בעין, כדי שלא יטענו אחר כך שהנזק נגרם בהובלה או על ידך והקבלן אינו אחראי.
מומלץ לציין על פרוטוקול המסירה פסקת הגבלה, משהו בסגנון: "בבדיקה חיצונית, בכפוף לבדיקת מהנדס".
אם את מדברת על השלב הראשון של פרוטוקול המסירה אצל שבירו, מדובר בעיקר בבדיקה ראשונית לראות נושאים פתוחים שיש לטפל בהם, על מנת שבביצוע פרוטוקול המסירה עצמו (עם קבלת החזקה) נושאים אלה יטופלו.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 4 חודשים ago #6709

• עמית ולירז
  • עמית ולירז's Avatar
שלום לכולם
רציתי לעדכן ולספר בקצרה על הביקור שלי בדירה בשבוע שעבר יחד עם ידיד שבמקצועו הוא מהנדס בדק.
לדירה הגעתי לא במסגרת פרוטוקול המסירה אלא באופן עצמאי ללא כל התנגדות, עיכובים או ליווי מצידם (הם ממש בסדר). בבדיקה ראשונית של הדירה הוא מאוד התרשם ממנה ואמר כי הגימור ברמה גבוהה ללא ליקויים בולטים לעין בניגוד להרבה דירות חדשות שהוא ראה. בנוסף ציין כי שבירו ידוע בתור קבלן שבונה ברמת איכות גבוהה (נתן לי תחושה טובה על הקניה).
המהנדס התחיל במדידות של החדרים עפ"י תוכנית הדירה (כמובן קטן בכמה סנטימטרים בכל חדר- אך בהתאם לסטיה המקובלת). הוא מדד שיפוע של רצפת המרפסת (ניקוז) ושיפועי קירות וביצע בדיקה בטיחותית של כל מיני דברים שונים (מעקה במרפסת, רווחים בין זכוכיות. בנוסף חיפש כל מיני אריחים ומרצפות שבורות או עם נזקים.
הבדיקה היותר משמעותית היתה בדיקה שהוא ביצע עם מד-לחות לחיפוש של רטיבות בקירות הבית וסביב החלונות. הביקור בבית היה בסוף שבוע שעבר לאחר 3 ימים רצופים של גשמים ובאמת נמצאו מס' נקודות סביב שני חלונות בבית שהראו רטיבות / לחות שלא ניתן לזהות בעין. הוא הפציר בי כי יש לעקוב אחר נק' אלו ולבדוק אם הרטיבות נובעת מן הגשמים ולא מגורם אחר (תיקון הקיר).
הוא קפץ לתוך מסתור הכביסה ומצא שבר של הקיר החיצוני מתחת לצינורות ולוחות משוחררים (לוחות הגנה על הדוד והמזגן). קיר נוסף שבנו לנו במטבח נבנה בצורה לא ישרה, דבר שלא הייתי מזהה בעצמי, למרות שראיתי אותו כבר מס' פעמים.
לסיכום: הבדיקה ערכה כשעה וחצי, ביצעתי רשימה של כל הליקויים שצריך לתקן / לשפר והעברתי אותה למנהל העבודה. בסך הכל הם ממש בסדר אצל שבירו וכבר ביצעו חלק מהתיקונים שביקשתי שיבצעו במהלך פרוטוקול המסירה שבוע קודם לכן.
לדעתי האישית הבדיקה הייתה שווה על מנת להיות עם לב שקט ורגוע

מי שרוצה לקבל להתייעץ או לשאול שאלות את המהנדס שמו אורן פורת
ומס' טלפון שלו 052-4647575

תגובה:פרוטוקול מסירה 16 שנים 4 חודשים ago #6716

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
תודה עבור המידע