שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים

הנושא רשת אינטרנט

רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3402

• צחי
  • צחי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שבירו - בניין 7
שלום לכולם,

רציתי לשאול אם מישהו התעניין או עשה רשת אינטרנט קווית בדירה.

היום הרבה עושים רשתות אלחוטיות שלא דורשות התקנת תשתית, אך כל המומחים טוענים שאם יש אפשרות לרשת קווית היא כרגע עדיין איכותית ומהירה יותר, ובמקרה שלנו, שאפשר לתכנן לפני הבנייה, ניתן לפרוס תשתית ללא חריצות בבטון קיים, או הרצת חוטים לאורך התקרה.

האם מישהו פה תכנן לבצע זאת והאם בדק עלויות ואפשרויות מול הקבלן?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3403

• Gaby
  • Gaby's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • שבירו - בניין 2
אני לא ביררתי ספיציפית לגבי רשת כזו, אך נראה לי שהדרך שבה עושים אותה זה ע"י נקודות כבלים כך שאחרי הכניסה לדירה אתה מעביר דרכן את כבל הרשת שלך. מחיר של כל נקודה כזו (אצל שבירו) הוא כמו נק' חשמל או טלפון רגילה.
לדעתי האישית תמיד כדאי גם רשת אלחוטית בשביל המחשבים הניידים.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3404

אני גם מתכנן רשת קווית (בנוסף לאלחוטית שאם ארצה פשוט אחבר לאחת הנקודות הקוויות). עוד לא ביררתי עלויות כי זה מוקדם מדי. הדרך לעשות זאת היא להוסיף עוד נקודת תקשורת בכל מקום שתרצה, שזה בדרך כלל ליד נקודת הכבלים בכל מקרה. לדעתי הקבלן רק יעשה נקודה (בתשלום) עם חוט משיכה ומי שיקים את הרשת ממש יצטרך לספק את הכבלים וכן להשחיל ולשים שקעים מתאימים. מה שכדאי לחשוב עליו, הוא להעמיק את ארון התקשורת ואז למקם את המודם והראוטר בתוך ארון התקשורת, ומשם יוצאים כל החוטים לכל הנקודות - זה גם חוסך את המקום וה"יופי" של שתי הקופסאות הללו על שולחן העבודה או במקום אחר בבית, וגם חוסך להעביר חוטים מהמקום שבו ימוקם הראוטר, אם ימוקם באחד החדרים, לכל הבית.
עריכה אחרונה: 16 שנים 6 חודשים ago על ידי שי ואפרת שחר.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3405

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
הי

אנחנו גם מבררים את העניין ודווקא יותר הגיוני לדעתי להתלבש על תשתית הטלפון (הקווים בפנים יותר דקים). לדעתי, הוספת נקודת תקשורת ע"י הקבלן היא הוספה של חוט משיכה (ב - 250 ש"ח) לארון של הטלפון או הכבלים. את הארון תקשורת חייבים להגדיל בכדי לשים שם את המודם + ראוטר +אולי גם switch. לדעתי אנחנו נוותר על הנקודות הנוספות ונשחיל לבד אחרי הכניסה חוטי תקשורת דרך נקודות הטלפון ונחבר הכל בארון תקשורת שבשאיפה יוכן מראש, אני יודע שיש גם נקודות טלפון שיש להם יציאת רשת האותו מפסק. 2 נקודות חשובות, תדאגו שהמחשב יושב ליד טלפון\כבלים בשביל להתלבש על התשתית. וחשוב לעשות שקע חשמל בארון תקשורת.

כל האינורמציה הנ"ל היא מבעלי :)
עריכה אחרונה: 16 שנים 6 חודשים ago על ידי נועה.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3406

שמעתי שלא מומלץ להשתמש בנקודות הטלפון אבל אני ממש לא מומחה. אני אבדוק לעומק כשאצטרך. בעיקרון אני חושב שאנחנו מדברים על אותה שיטה. אם אצליח לחסוך נקודות ותשלום לקבלן- מצוין.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3407

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
עוד כמה דברים. אי מניח שמי שרוצה רשת קווית רוצה זאת בשביל לנצל רשת של 1GB אז רק בשביל ידיעה זה מצריך כבלים מיוחדים (קצת יותר יקרים מרגיל) ויצריך גם switch שתומך ב 1GB מה שרוב הראוטרים לא תומכים בו.

ברגע שיהיה לי מידע יותר קונקרטי אני אחלוק.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3409

• צחי
  • צחי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שבירו - בניין 7
תודה לכל העונים.
אם שמים את המודם והראוטר בארון החשמל, האם צריך לעשות שם גם נקודת טלפון/כבלים (תלוי דרך מי תקח את השירות בעתיד) שישמש כנקודת הכניסה של האינטרנט הביתה?

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3411

שמים בארון התקשרות ולא בארון החשמל (בדרך כלל צמודים) ויש שם נקודת כניסה בכל מקרה, זו המשמעות של ארון תקשורת :-). מה שחשוב להוסיף, כפי שציינו למעלה, זה נקודת חשמל בארון התקשורת, כי המודם והראוטר צריכים נקודת חשמל.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3412

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
התקנה של רשת קווית זה לא קצת להיערך מחר לטכנולוגיה של אתמול ?
תוך מספר שנים קצר הרשתות האלחוטיות יוכלו לתמוך ברוחב פס גבוה במיוחד (ראיתי כבר בתערוכה שידורי HD אלחוטיים בטלוויזיה).
אם ניתן יהיה לקבל אינטרנט ברוחב פס גבוה במיוחד באמצעות רשתות אלחוטיות, אז בשביל מה לפרוס חיווטים בכל הבית ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3413

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
יש משהו במה שאתה אומר, אבל ככל הנראה הקצב הקווי יהיה עדיין יותר טוב מאלחוטי בעתיד הנראה לעין. מה גם שבארץ שהבתים בנויים מבטון ובלוקים לעומת העץ והגבס שבארצות הברית איכות הקליטה האלחוטית יורדת פלאים שהיא צריכה לעבור קירות.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3414

לרשת קווית גם יש יתרון מבחינת אמינות ו-security. ואפילו קרינה. גם ככה אנחנו ליד קניאל :-).
כמובן שהעלות היא שיקול, אבל אני מקווה שהעלות לא תהיה גבוהה מדי.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3417

• אתי
  • אתי's Avatar
  • לא מחובר
  • Moderator
היי..

כאדריכלית,הייתי מציעה לבקש מהקבלן הכנה של שרוול עם חוט משיכה(ראה תגובתי המפורטת מהיום).
כל השרוולים מגיעים לארון תקשורת ,אשר ממוקם ע"י ארון חשמל אך מתחתיו.
יש לבקש הגדלה של ארון תקשורת כך שיהיה מקום מספיק גדול וכן נקודת ח"ק (שקע).
חיווט הנקודות נעשה רק אחרי הכניסה לדירה ע"י איש מחשבים.

לענין השאלה לגבי העברת חיווט מחשבים דרך הטלפון ,אשיב כי הדבר אינו תיקני וקבלנים אינם עושים זאת ,כיון שזה פוגע באיכות התקשורת של הטלפון.

לעניין העלויות:

עלות שרוול עם חוט משיכה בדר"כ זהה למחיר נקודת חשמל (ח"ק)ולעיתים אף זולה יותר.

כמו כן יש לשים לב ,להבדלי המחיר לעיתים בין לשרוול 16 ולשרוול 23.

בברכה.

אתי לוי-עזריה
בברכה.
אתי לוי-עזריה
אדריכלות, עיצוב פנים וניהול פרויקטים

טלפקס: 09-9555593
מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
נייד: 054-4789017