שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים

הנושא רשת אינטרנט

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4088

• אבי
  • אבי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אריק
לא ניתן לחבר יותר מראוטר אחד על כל קו
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4090

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אבי כתב:
אריק
לא ניתן לחבר יותר מראוטר אחד על כל קו

למה אתה מתכוון קו?
אפשר לחבר ראוטר לראוטר ועד ראוטר ועוד מלא ראוטרים אחד לשני.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4092

• אבי
  • אבי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
חייב להיות רק ראוטר אחד מחובר לקו אינטרנט ברגע שמחברים 2 ראוטרים נוצר בילבול למי להעביר את הפקט רק לראוטרים יקרים יש פרוטוקל בינהם שבו הם מסכימים מי מטפל בפקט רק אחד יכול לטפל בפקט אחרת כל פקט ישלח פעמים

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4094

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
אריק כתב:
אם הבעיה היא מספר החיבורים, אפשר פשוט לחבר ראוטר נוסף לראוטר שמתחבר למודם ואז יש לך 7 חיבורים שזה די והותר. המיקום יכול להיות בתוך ארוך רגיל בחדר בו יש מחשב נייח.
מדוע להסתבך עם הארון תקשורת (או שלא הבנתי כאן איזה משהו מהותי . . . )

כל החוטים שעוברים דרך הקירות צריכים להיפגש איפשהו. במשרדים גדולים המקום הזה נקרא חדר תקשורת והוא נורא מבולגן ומכוער. בדירה זה נקרא ארון תקשורת. נכון שזה לא חייב להיות החור בקיר שנמצא בכניסה לדירה ליד הארון חשמל אלא במקום אחר, אבל זו בהחלט בחירה טבעית (סה"כ הוא כבר שם...).

השאלה/הצעה שלי היתה לגבי להפריד את נקודת המפגש של הרשת הביתית (נקודת המפגש של כל התשתית שעוברת בקירות) מהציוד שחבר את הרשת הביתית לעולם שבחוץ (מודם)

אם כל המטרה בלהוסיף עוד ראוטר היא להוסיף פורטים אז סוייץ' לדעתי ישיג את אותה מטרה (למעשה, זו הבעיה שהוא לפתור, ניתוב יעיל בתוך רשת קיימת, בניגוד לראוטר שבה לחבר בין רשתות שונות).

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4111

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
בגדול באופציה לחבר את הראוטר באחד החדרים קיימת ואז רק צריך לשים את הסוויץ בארום תקשורת.

אנחנו היינו השבוע אצל האדריכלית שינויים והיא הראתה לי איך הארון תקשורת אמור להיראות, עומק של 15 ס"מ שאמור להספיק רוחב של 30 ס"מ להערכתי וגובה של בערך 40ס"מ. אני ביקשתי להגביה את הארון בכוד 20ס"מ למנוע בעיות אבל אני מתכננן לשים שם את כל שלושת המכשירים. כמובן שאני אצטרך לעקוב טוב על הנישה שהם עושים שם כדי לוודא שאין טעויות כי זה לא סטנדרטי מבחינתם. (כל הנתונים מתייחסים לאקו שלב ב)

כמוכן הסיבה העיקרית שאני רוצה סוויץ זה בשביל רשת של 1GB ככה שלדעתי זה חשוב.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4120

• דירה 6
  • דירה 6's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת שלב א'
guy-sh כתב:
התקנה של רשת קווית זה לא קצת להיערך מחר לטכנולוגיה של אתמול ?
תוך מספר שנים קצר הרשתות האלחוטיות יוכלו לתמוך ברוחב פס גבוה במיוחד (ראיתי כבר בתערוכה שידורי HD אלחוטיים בטלוויזיה).
אם ניתן יהיה לקבל אינטרנט ברוחב פס גבוה במיוחד באמצעות רשתות אלחוטיות, אז בשביל מה לפרוס חיווטים בכל הבית ?

ההדגמה שראית בתערוכה שמאפשרת העברת תוכן HD על קישור אלחוטי, קיימת כיום רק למרחקים קצרים מכיוון שיוצאים מנקודת הנחה שהמקור של התוכן נמצא בקרבת מקום לטלוויזיה ופשוט רוצים לחסוך את הכבלים בניהם מטעמים אסתטיים. חוץ מזה הטכנולוגיה הזו מיושמת כיום רק כדי להעביר את האות הווידאו והשמע מהמקור לטלוויזיה ולא מיישמים עליה אפליקציה של רשת. אין לי מושג אם ניתן ליישם אפליקציה של רשת על גבי התווך האלחוטי הזה תוך כדי שמירה על הקצבים הגבוהים.

לרשת אלחוטית יש הרבה בעיות של הפרעות מרשתות אלחוטיות אחרות שקימות בסביבה ועובדות באותו תדר והפרעות של מחסומים פיזיים כגון קירות. כל ההפרעות האלו גורמות להנחתה של האות האלחוטי אשר מובילים לירידה בקצב ובטווח הכיסוי.
אין כיום חלופה ראויה לרשת קווית אם חשוב לך הקצב. לגלישה באינטרנט זה מספיק טוב, אבל אם אתה רוצה להעביר קבצים גדולים במהירות ממחשב אחד לשני, או שאתה רוצה להזרים תוכן HD על גבי הרשת שלך, אין כמו רשת קווית.
חוץ מזה יש גם בעיות אבטחת מידע שלא קיימות ברשת קווית.

אל תתן למספרים השיווקיים של רשתות 802.11n להטעות אותך. קצב ה 300Mbps הוא תיאורטי בלבד וברגע שאתה מתחיל להתרחק יותר ממספר סנטימטרים מהמשדר הקצב מתחיל לרדת. תוסיף על זה קירות ותוסיף הפרעות מכל משדר בקצב 2.4GHz ותראה שהקצב המירבי בפועל במרחק של מספר מטרים הוא בערך עשירית מהקצב המקסימלי המוצהר.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4193

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
שאלה לכל מנויי הטריפי של הכבלים
אלו נקודות (חשמל, כבלים, טלפון) אני צריך בעמדת המחשב
האם את הממיר של הטלפון ואת המודם
ניתן להכניס לארון התקשורת בכניסה לדירה
או שהם צריכים לעמוד לייד המחשב
ניסיתי להבין מהוט אך ללא הצלחה

תודה מראש לכל המבינים בנושא
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4194

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
את המודם של הטלפון בוודאי שאפשר להכניס לארון תקשורת בהנחה שהוא גדול מספיק.

לגבי המודם של האינטרנט זה תלוי אם יש לך ראוטר או אם אתה מתכנן רשת ביתית. במידה ולא אז אתה חייב את המודם של האינטרנט לשים ליד המחשב וצריך שם נקודת טלוויזיה. במידה וכן אפשר לשים את בל המכשירים בארון תקשורת ולחבר או דרך הרשת האלחוטית של הראוטר או לדאוג לחבר את המחשב בכבל רשת לארון תקשורת. לצורך זה או שצריך נקודה יעודית עם חוט משיכה לארון תקשורת כמו שמציעים באקו, או נקודת טלפון ולהשחיל שם כבל רשת לאחר כניסה ביחד עם הכבל טלפון.

כמובן שצריך נקודת חשמל בארון תקשורת!!!

מקווה שההסבר מובן.

רועי
עריכה אחרונה: 16 שנים 5 חודשים ago על ידי רועי.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4195

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
רועי תודה
מה הכוונה
"לצורך זה או שצריך נקודה יעודית עם חוט משיכה לארון תקשורת כמו שמציעים באקו,"

לא זכור לי שיש את זה במפרט הטכני או בתרשימי החשמל
ואם כן באלו נקודות זה נמצא, האם זה בנקודות הטלפון,הכבלים או נקודה נפרדת?
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4196

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
בשביל לחבר את המחשב הנייח לראוטר או סוויץ' צריך כבל רשת שיחבר בינהם או חיבור אלחוטי. בשביל לחבר בכבל בין אחד החדרים לארון תקשורת יש שתי אופציות:
1) האופציה הפשוטה אך יקרה יותר - הכנה מהקבלן לנקודה עם יציאה לארון תקשורת עולה 250 ש"ח באקו ואז בכניסה לדירה מחליפים את החוט משיכה בכבל רשת (כי את זה הם לא מספקים)
2) האופציה הזולה אך מצריכה יכולות טכניות כלשיהן - דואגים לנקודת טלפון או טלוויזיה באיזור המחשב ואחרי כניסה משחילים כבל רשת ומוציאים אותו מהנקודה הקיימת. יותר פשוט לעשות את זה עם נקודת טלפון כי הכבל של הטלפון שבפנים מאוד דק ואין בעיה להשחיל שם עוד כבל.

רועי

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4198

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
זה מה שחשבתי
לעשות את מה שכתוב בסעיף 2
האם ידוע לך האם ארון התקשורת מספיק גדול?
פשוט אני לא מבין בדברים האלו כלום

תודה מראש
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4204

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
לפי מה שלאנה הראתה לי הוא די גדול. הוא בעומק 15 ס"מ ככה שלא אמורה להיות בעיה מבחינת עומק. מבחינת גודל אני ביקשתי להגדיל את הגובה שלו ב- 20 ס"מ אני מקווה שזה יספיק :dry: .
רועי