שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים

הנושא רשת אינטרנט

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3418

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
ככל הנראה הדבר אינו תיקני. אבל זה נעשה אחרי הכניסה ככה שזה לא מעניין את הקבלן יותר מדי, ואני אשמח לשלם לקבלן כמה שפחות באופן כללי, אני מניח שכולם יסכימו איתי בנושא.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3419

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
מבדיקה שערכתי בנושא , לא אמורה להיות בעיה להשחיל את קווי הרשת על הצינור של התקשורת הקווית (בזק לצורך העניין ) נכון שהקבלנים אינם עושים זאת - כנראה מטעמי תקן וכו , אבל מכיוון שמדובר במתח נמוך אין מניעה כזאת (למעט אם יש שימוש במרכזיה טלפונית קווית בבית) - כמובן שאני לא בעל מקצוע וזה רק מה שאמרו לי (בעל מקצוע בתחום - לטענתו עושה את זה הרבה מעביר בצינור שני כבלים במקום אחד ומחליף את השקע לדו שימושי גם רשת וגם טלפון)
מול העלויות שהקבלן שלי מבקש (290 ש"ח לכל צינור השחלה בבית ) ומול ריבוי נקודות הטלפון, זה נראה לי כדאי ( הביצוע הטכני הוא יחסית פשוט גם אם מביאים בעל מקצוע שיעשה את ההשחלות פיזית זה לא משהו יקר , ובהנחה שאת הכבלים בכל מקרה צריך לקנות אזי ההפרש הוא משמעותי ) החיסרון הוא שאי אפשר לקבוע את מיקום נקודות הרשת והם יהיו בדיוק במקומות שבהם תהיה נקודת הטלפון.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3712

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
בשיחה טלפונית עם הוט
הם טוענים
שלא צריכים הכנות מיוחדות בבתים חדשים לגבי האינטרנט
כיוון והם עובדים על התשתית הקיימת מהקבלן
האם ניתן להכניס את המודם ומערכת הטלפון לארון התקשורת בכניסה לבית?
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3714

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
הי יריב

האינטרנט שהוט מתכוונים אליו הוא לרוב חיבור הבית לאינטרנט והתקנת רשת אלחוטית. ולזה אכן אין צורך בשום תשתית מיוחדת. כוונת המשורר בשרשור הנ"ל היא לרשת קווית בתוך הבית בין המחשבים השונים שגם תהיה מחוברת לאינטרנט.

בכל מקרה ניתן להכניס מה שתרצה לארון תקשורת כל עוד יהיה בו מספיק מקום ותקע חשמל. בהנחה ואתה עושה רשת אלחוטית בבית הנתב יהיה גם בארון תקשורת כי הוא חייב להיות ליד המודם של הכבלים. אחרי השלב הזה רק צריך לקוות שיש קליטה בין הנתב למחשב (לא כזה מובן מאליו במידה והמחשב נמצא בממ"ד)

רועי

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 6 חודשים ago #3715

כל הרעיון הוא שתהיה רשת קווית ולא אלחוטית (או בנוסף לאלחוטית) בין הנתב שבארון התקשורת לבין המחשבים, ולכן גם לממ"ד אין בעיה.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #3728

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
לא אמורה להיות בעיה גם בממ"ד - במידה ולא העברתם רשת חוטית לממד יש היום פתרונות של נקודות רשת המבוססות על רשת החשמל - הפעולה היא פשוטה - רוכשים שני מתאמים שמעבירים בניהם תקשורת על גבי חוטי החשמל שבית ומקבלים נקודת רשת חוטית לכל דבר.

www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7526&perur=4

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4080

• Lior
  • Lior's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שכטמן TOP1
האם יש מישהו שנתן הגדרות לקבלן לגבי ארון תקשורת ? גודל , נק' חשמל .

האם קניתם את הארון תקשורת בנפרד ? עשיתם נישה או שאתה מתכננים לטפל בזה לאחר הכניסה לדירה

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4083

אני מתכוון לטפל בזה עם הקבלן ברגע שיהיה רלוונטי, לפני הכניסה לדירה, כי הוא צריך להכין ארון תקשורת עמוק יותר + נקודת חשמל בארון.. כחלק מהשינויים שנצטרך לעשות
עריכה אחרונה: 16 שנים 5 חודשים ago על ידי שי ואפרת שחר.

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4084

• Lior
  • Lior's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שכטמן TOP1
יש לך שמץ מה עומק הארון שצריך לבקש?

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4085

האמת, עדיין לא בדקתי... ארון שצריך להחיל גם ראוטר וגם מודם וגם נקודת חשמל (עם טרנספורמטור?). לא כולם אחד אחרי השני ולכן לא צריך עומק מצטבר להכל, אבל מספיק עמוק בשביל להחיל הכל. אני מניח שיש גם מגבלה של עומק הקיר ומיקום הארון (אני מעדיף שלא יבלוט החוצה).

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4086

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
מה דעתכם (השאלה מופנית לכולם) על הסידור הבא? אני יוצא מנקודת הנחה שיש יותר מ- 4 נקודות בבית ולכן הראוטר לבדו (לרוב הדגמים יש עד 4 יציאות) לא מספיק. כמו כן אני מניח שהראוטר משמש לרשת אלחוטית כגיבוי. הנחה שלישית: המודם והראוטר הן בשתי קופסאות נפרדות, מטעמים הסטוריים.
בתוך הארון שמים switch אליו מחברים את כל החוטים. המודם והראוטר יושבים גלויים בחדר שבו שמים את המחשב הנייח, בינו לבין הפורט הקרוב.
יתרונות:
- רק מכשיר אחד (קטן) בתוך הארון
- רק נקודת חשמל אחת בארון
- תחזוקה יותר קלה, החל מללחוץ על כפתור ה- reset וכל פעולה אחרת שדורשת קרבה פיזית (אני מניח שהסוויץ' שהוא פשוט יותר לא דורש מגע יד אדם כמעט אף פעם)
- ארון החשמל הוא לא תמיד מקום אידאלי למוקד של רשת אלחוטית (נמצא בקצה הדירה...)

חסרונות:
- הסוויץ' זה עוד מכשיר שצריך לקנות
- אם רוצים להחביא את מכשירי התקשורת ואת כל החוטים שיוצאים מהם צריך למצוא פתרון אחר שארון החשמל כבר סיפק
- (לא יודע אם זה חסרון או יתרון. המודם צריך להתחבר לרשת הטלפוניה. כשהוא מחוץ לארן זה אומר שצריך להשתמש בנקודת טלפון. שהוא בתוך הארון אין לי מושג למה הוא מתחבר. האם ישירות לציוד הקצה אליו מגיעים כל תיילי הנחושת שמגיעים לארון?)

תגובה:רשת אינטרנט 16 שנים 5 חודשים ago #4087

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אם הבעיה היא מספר החיבורים, אפשר פשוט לחבר ראוטר נוסף לראוטר שמתחבר למודם ואז יש לך 7 חיבורים שזה די והותר. המיקום יכול להיות בתוך ארוך רגיל בחדר בו יש מחשב נייח.
מדוע להסתבך עם הארון תקשורת (או שלא הבנתי כאן איזה משהו מהותי . . . )