שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות???

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9484

• Tal
  • Tal's Avatar
התנצלות מתקבלת :) הבנתי את הראש שלך, וזה ממש בסדר :)
ועד כמה שאין לי כוח לזיתוני (אגב לא בגלל שהמסירה מתעכבת, אלא בגלל ההתנהלות שלהם) לא הייתי משווה אותם לחמס :)
אמרתי לליאורה לנדנד להם רק כדי שיתנו לה עדיפות ביחס לאחרים כי אותם מפנים מהדירה, וברור לה ולי שלא הכל תלוי בהם, אולי הגזמתי עם הפעמים ביום, אבל הם חייבים לדעת שעומדים לפנות אותם מהדירה. וזה שהם לא חייבים למסור מידע, לא מסכימה איתך, זו חובה מוסרית לידע מתי דיירים אמורים להתאכלס בדירתם, לא הגיוני להשאיר אנשים בחוסר וודאות מוחלט...
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9486

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
טוב אני לא שייך בדיוק שייך לשרשור הזה - אצלנו מצב המסירה טוב בהרבה , אבל בנושא הבדק לטעמי אפשר להמתין לתום השנה הראשונה , בדיקה של מרצפות או קירות יכולה לעשות גם על ידנו, זה אומנם מצריך בדיקה מקיפה ,אבל אחרי שנתיים של המתנה לא מפריע לי לעבור מרצפת מרצפת בדירה על מנת למצוא את אלו השבורות.

כל שאר הבדיקות ימתינו לקראת סיום שנת הבדק בה מחויב הקבלן לתיקון כל הליקוים .

קחו בחשבון כי ביצוע בדק בית ע"י חברה חיצונית יעקב את מסירת הדירה בשני אופנים : 1.יהיו הרבה ליקויים קטנים שיצריכו את הקבלן לעבוד ימים רבים בדירה 2. חברות הבדק מעבירות את תוצאות הבדיקה כשבוע לאחר הבדיקה עצמה.....

מהנסיון שלנו (גם בדירה הראשונה ) עדיף להמתין עם זה....
כמובן שאם יש ליקויים רצינים הניראים לעין בדירה או חשש שמא יש פגם גדול - אז כל מה שכתבתיי אינו רלוונטי.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9489

אני מצטרפת פה להמלצה של טל, לא לעניין הנדנוד, אלא רק שכדאי ליידע את זיתוני במצב הרגיש שלכם (אורה-לי).
גם לנו יש בעיה דומה (באים מעיר אחרת, הקונים בטובם הסכימו שנשאר עד 31/8) ודיברנו עם ויקטוריה על כך.

מבלי להכנס לפרטים, הובטח לנו שישתדלו לעשות הכל כדי שהדברים יסתדרו (נכון, עם הבטחות לא עוברים דירה, ובכל זאת, לפחות הם יודעים שיש פה אנשים עם בעיות אקוטיות).
מקווה בשביל הלחוצים שבינינו שאכן יסתדר המעבר עוד באוגוסט.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9513

• אירית
  • אירית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
ליאורה, משהו התקדם? האם יהיה טופס 4 עד 15/8?
דרך אגב, ראיתי שיש שם עובדים של חב' נקיון, האם הם מנקים את הדירה או רק מלמעלה? אני מקווה שיילך לכם הכי טוב שאפשר ומהר
ובתשובה לטל, עדיף לי לא להתקשר לזיתוני ולספר על מצבנו כי היחס שקבלתי צרם לי יותר מאשר להעריך את המועד בעצמי ולהסתדר עם מה שיש
בשורה התחתונה, חבל על הטלפונים.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9514

• Tal
  • Tal's Avatar
הי אירית
אני חוזרת בי מההמלצה שלי לליאורה לגבי הטלפונים, את יכולה לראות שכבר אחרי הערה אחת תיקנתי את עצמי והסברתי שלא הכוונה היא לנדנד אלא להבהיר את הסיטואציה שבה נמצאת ליאורה בצורה שלא משתמעת לשני פנים. הדברים נאמרו באופן שבו התבטאתי מתוך הזדהות עם ליאורה.
לעומת זאת אני יכולה לומר לך שהיום קיבלתי מסיגל פידבק לא קטן מול דניה לגבי ליקוי שבוצע בדירתי וזה היה תוצאה של התעקשות חוזרת (טלפון, פעמיים בשבוע+ מיילים). מקווה שזה באמת יביא לתוצאות הרצויות.
איזה יחס קיבלת מהם? מה הם ענו לך כשפנית אליהם? האם עשית כבר פרוטוקול ראשוני?

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9515

• אירית
  • אירית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
טל, כולנו נמצאים בסיטואציה של ליאורה, כולנו מפנים דירות ו"בתחלס", הכל ניתן לפתרון בתשלום כסף. כסף על שתי הובלות, כסף למחסנים, דמי שכירות לתוספת ימים (אם ניתן) וכד'. בנוסף, שרות הסעות בראשון לספטמבר. אני לא אפרט לגבי שיחת הטלפון אבל הסיטואציה שלי לא מעניינת אף אחד ואולי בצדק אם נסתכל בראייה כוללת מהצד שלהם, אני לא יודעת...

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9516

טוב, אז היום אחרי שיחה עם סיגל השלמתי שהדירה לא תיהיה ב 15. הם יעשו מאמצים כדי להתחיל למסור את הדירות בסוף אוגוסט....
כבר סגרתי על הובלה ואחסון וכמובן פיצול המשפחה (5 נפשות) בין המשפחה ולא דווקא בכפר סבא... ממש מקווה שנעבור בסוף חודש ולא להכנס לתחילת ספטמבר עם העברה .
לגבי חבת ניקיון הם מנקים את הבתים לפני פרוטוקול ראשון כדי שנוכל לראות טוב (לדברי איליה אם יש לכלוך אז לא רואים...)
זה המצב, בתקווה שבאמת בחגים ניהיה בבית !!!!!

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9521

כידוע לכם לפני כשבוע ביקשתי עזרה ממישהו עם קשרים בחברת החשמל.... העידכון שלו די מדאיג... אני אעתקתי את המייל ששלח לי... להלן:

"קיבלתי עדכון אחרון מחברת חשמל:

העבודה המתוכננת שלהם צפויה להיות כיומיים שלושה בלבד.

מה שמונע מהם להיכנס ולהניח את התשתית הוא קבלן הפיתוח של החברה הכלכלית כפר סבא. בנוסף דניה צריכים לפנות חלק מהשטח לצורך התשתית.

אחרי שחברת חשמל יסיימו את העבודה (לא ידוע מתי), צריך לחשמל את התחנה שמספקת חשמל ל-4 הבניינים שלנו וזה ידרוש הפסקה מסוימת המתוכננת רק לתחילת ספטמבר (מותנה בסיום הנחת התשתית כמובן).

ספטמבר הינו חודש מלא חגים (במיוחד בחברת חשמל לפי מה שהבנתי) כך שהכל יכול להידחות בחודש חודשיים בגלל השטות הזו, כיוון שלהערכתי דניה צפויים לסיים את הבנייה, כך שרק החשמל מפריד ביננו לבין הדירות.

נכון להיום חברת חשמל ממתינים

ניסיתי היום לעדכן את נציגת זייתוני כפי שעשיתי בעבר, אך היא לא הייתה מעוניינת לשמוע והתעקשה על כך שאין מה לדאוג ויש אנשים שזו עבודתם.

מהתגובה שלהם החלטתי לא לשוחח איתם בנושא הזה יותר, אך אין לי בעיה שאחר ייקח את השרביט ויאמר כי הוא עשה בירורים וזה המידע שהוא קיבל ואף יפרסם את המידע הזה בפורום."

לא יודעת מה לעשות עם המידע. גם אני אתמול שאלתי את סיגל לגבי תשתיות וגם אמרה לי שאין בעיה.... מישהו פה מנסה להטעות - הבירור נעשה על ידי חבר פורום עם קשרים בחברת חשמל שביקש לא להזדהות ואני מכבדת זאת. מה עושים?????

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9523

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
נתחיל מהסוף - מה צריך לעשות? כלום
אני מניח שגם זייתוני רוצה מאד למסור את הדירות לפחות כמו שאנחנו רוצים לקבל. אם באמת יש בעיות כלשהן, נראה לי שלזייתוני יש הרבה יותר כח וקשרים גם מול חברת החשמל וגם מול החברה הכלכלית. דניה זה לא הבעיה, מה שזייתוני יגידו להם הם יעשו, הם לא יפריעו לחיבור החשמל.

לגבי הסיפור שלך - לי נראה שזה טלפון שבור קלאסי.
מתנצל מראש על האופטימיות.
לא ברורה מה מידת אמינות המידע שאת מציגה לגבי הסיפור של חברת חשמל (מישהו אמר למישהו לגבי מישהו שמשהו ואולי גם בחברת חשמל זה עבר מספר שלבים . . . ) אולי זה גם חלק מהסיבה שאותו גורם לא מעונין להזדהות כי אינו בטוח ב- 100% שהסיפור מדויק.
מספיק שכל אחד מהגורמים בדרך ניסה להיות קצת זהיר ולהגיד מה יכול לקרות במצב הכיגרוע וקיבלת את התוצאה שהצגת.
בא אציג לך את זה אחרת נניח שמקור ראשון אמר:
"חברת חשמל נכנסת לשטח בתיאום עם קבלן הפיתוח והקבלן המבצע (דניה) הם יניחו את התשתית שלהם במהלך אוגוסט, לאחר מכן יבוצע חישמול התחנה לא יאוחר מתחילת ספטמבר."
קחי את זה כמה צעדים בטלפון שבור והגעת למה שהגעת.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9524

אריק שלא הבהרתי את עצמי.... אני לא הסקתי מסקנות פשוט העתקתי את המייל שנשלח אליי מחבר פורום . לא חושבת שמישהו רוצה פה להכעיר את האווירה אבל צריך לראות את הדברים כמו שהם ולא לנסות לעצום עיניים.
ישנם עובדות שמדברות בעד עצמם:
1. נכנסנו לתקופת גרייס האם מישהו קיבל מכתב מזיתוני לגבי עיכוב במסירה???? סיגל אתמול אמרה לי: "אתם מתקשרים ויודעים שלא נמסור בתאריך הנקוב" - האם כשיגיע מועד התשלום הסופי גם יסתמכו על הטלפונים שלנו????? או ישלחו מכתב מאד רשמי???
2. יש בעיה בחיבור חברת חשמל - למה לא מעדכנים אותנו וזורעים חול לעינינו.... מאד מקוה שזה יפתר בחודש אוגוסט אבל אם לא??? יש אנשים שתלויים בחברת זיתוני ומן הראוי לפחות לקבל עדכון שוטף על מה שקורה!
שלא תבין, אני מאד מרוצה מהדירה, מאיליה (מנהל עבודה מעולה!) ובכלל מכל הבנייה אך פחות מרוצה מהתנהלות החברה שאיתה היתה לי תקשורת וחוזה ולה אני משלמת את מיטב כספי.ואם לא נעלה את זה בפורום, למה הוא קיים????

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9526

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
איזו בעיה בחיבור החשמל - על סמך ההודעה הזאת שלא ברור מה מקורה ומה מידת אמינותה?

נניח שהכל באמת בצורה המאכזבת שאת מציגה את זה.

אז לא קיבלנו מכתב רשמי . . .
אולי יש בעיות שמעבר לסביר לקראת מוכנות למסירת הדירות . . .
את כבר בתקופת הגרייס . . .

מה את חושבת שהטלפונים בלי סוף לזייתוני יעשו? יזרזו את המסירה?

לדעתי לא.
להם יש אי וודאות, מה את רוצה שיגידו לך?

אז אולי זה פחות נחמד או לא שירותי מצידם, אבל כל עוד הם לא מפרים את החוזה אי אפשר להגיד שום דבר נגדם.

כולנו באותה סירה וצריך להיערך לכל מצב, גם אני נחנק תזרימית עכשיו עם כל תקופת התפר בין דירה לדירה ולא בא לי להפוך לשירות הסעות ילדים לכפר-סבא.

צריך סבלנות, ופרופורציות, זה הכל.
מעבר דירה זה לא תהליך פשוט לאף אחד ובטח לא דירה מקבלן.
אבל זה יגיע בסוף . . .

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9596

• Tal
  • Tal's Avatar
הי

היום קיבלנו תשובה מאורי שרון שהם יתקנו ליקוי שהיה בדירה שלנו, מדובר בתיקון הדורש הזזה גם של נקודת חשמל, הוא אמר שזה יתוקן רק לאחר קבלת טופס 4, עוד שבועיים בערך....

לידיעתכם...

טל