שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות???

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9332

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
טל,
ראשית אני מבין שאת לא תוקפת או כועסת וכל מה שאת רוצה זה לקבל מה שמגיע לך.
בכל זאת אני רק רוצה לחדד את מה שאמרתי כדי שלא תביני אותי לא נכון:
אני בהחלט חושב שיש לקבל את הדירה לפי מועד המסירה הכתוב בחוזה.
אני גם בהחלט חושב שהקבלן/יזם צריך ליידע אותנו כמה שיותר זמן מראש ולהכין אותנו לכל שינוי וכו'.
אני גר כרגע במושב באיזור נתניה ורשמתי את שני הילדים שלי לגן חובה בכפ"ס - כך שאם אני לא אעבור לדירה עד תחילת שנה"ל הקרובה (מה שככל הנראה לא יקרה) אני צריך להסיע אותם מאיזור נתניה לגן בכפ"ס כל בוקר - תאמיני לי שאני לא רוצה את זה.

בכל זאת הגישה שלי לחוזי מכר עם קבלנים היא כזאת:
יש תאריך מסירה. לתאריך הזה תמיד מתווספים 3 חודשי גרייס. משום מה זה מה שמקובל. אם תשאלי אותי הייתי מוריד את זה בחוק והשקבלן ישבור את הראש.
היות והקבלן לא חייב בשום פיצוי כלשהוא על מסירה מאוחרת בתוך תקופת הגרייס - זאת אומרת: הוא יכול להשתמש בתקופת הגרייס הזו בלי בעיה -לעניות דעתי תאריך מסירת הדירה הוא תאריך המסירה + תקופת הגרייס.
זאת אומרת שאם תאריך המסירה הוא 31.8 ולזה יש 3 חודשי גרייס, אזי תאריך המסירה למעשה הוא 31.11.
וזה לא נחשב כהפרה של שום דבר. כך אני ראיתי את זה כל הזמן וזה גם מה ניסיתי לגרום לאנשים אחרים לחשוב. זה משהו שלקחתי בחשבון גם כשחתמתי על החוזה תוך תקווה שהקבלן לא ינצל, או ינצל את תקופת הגרייס כמה שפחות.
וזה לא קשור להתנהלות של הקבלן ולהתקשרות (או לחוסר התקשרות) שלו איתנו. ככה פשוט עובדים הדברים.
צדק אריק, כשאמר לגבי שההתיחסות שלי הזו לדברים היא בעצם מעין מנגנון ההגנה שלי כשי לא להתאכזב.

אני מקווה שאת מבינה את קו המחשבה הזה שלי.
בכל מקרה זה בהחלט מעצבן ומרגיז לא לקבל את הדירה בזמן וגם לא לדעת מתי נדירה תימסר. אני רק יכול לקוות בשבילך ובשביל כולנו שאכן ימסרו את הדירות כמה שיותר מוקדם.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9333

אני חושבת שהבעיה של כולנו היא שתקופת הגרייס נופלת על שנת הלימודים.
אם היא היתה מתחילה במאי, אני מאמינה שלאף אחד זה לא היה משנה.

לעניות דעתי, יכלו הגורמים התלויים בדבר להשתדל לבוא לקראת ההורים והתלמידים (הרבים!) שבפרוייקט. או לפחות לעדכן, כמו שכבר נטען פה.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9344

• Tal
  • Tal's Avatar
אייל אנחנו הולכים לעשות את אותה דרך :laugh:

בו נסכם את העניין - אני מבינה מאוד את הדרך חשיבה שלך ואני מסכימה שהיא גם חכמה ונכונה, היות וכך אתה מוכן (כמעט) לכל תרחיש (הם מסוגלים גם לעבור את תקופת הגרייס, לפחות אצלנו, בהמשך תבין למה).

אבל - אני לא אוהבת את ההתנהלות של זיתוני, הם מפגינים חוסר תקשורת מוחלט, ואף מסרבים לשתף אותנו במתרחש. אין בעיה עם איחורים, גם אחרי תקופת הגרייס, אבל אני לא חושבת שזה נכון להתייחס לזה כמובן מאליו, ושלא צרכים לידע אותנו. אתן לך דוגמא - אני מכירה זוג שקנה בעיר ימים בנתיניה, הם כבר אחרי תקופת הגרייס, אבל בכל שלב ואפילו חמישה חודשים לפני הכניסה לתקופת הגרייס יידעו אותם שהם הולכים לאחר... יש יחס,,, אתה מבין...

אי לכך ולאור ההתנהגות של זיתוני, אני יותר משמחה שיש את הפורום הזה ויש עוד כמה אנשים מאוד מקסימים שמשתפים אותי בכל ידע שהם מקבלים - וזה אכן עוזר מאוד מאוד מאוד!!! וחשוב לי להמשיך ולקבל מהם כל מידע ואפילו זעיר שיש בידיהם.

ואשתף אותך בעוד דבר, אני יותר מחודשיים פונה אליהם בבקשה לתקן ליקויים המצויים בדירה, הגעתי למצב שאני מכינה להם מצגות, יום שני שלחתי מצגת שניה עם העתק לאבי, סיגל, ויקטוריה ונאווה - אני אשלח לך אותה, והם כבר יותר מחודשיים לא מתקנים את הליקויים (אולי תיקון וחצי) - ואני מזכירה לך - אני ניכנסתי לתקופת הגרייס, הם צרכים גם לתקן הכל ואחר כך רק לזמן אותי לפקוטוקול ראשוני... והם מתזזים אותי אחד לשני, סיגל לאורי ואורי לסיגל... ניראה לך הגיוני כל היחס הזה??? ואגב הם עדין לא הגיבו לי על המצגת.... :angry: נמאס כבר....

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9377

מסכימה עם כל האמור כאן שחברת זיתוני חייבת לדווח אם יש עיכוב ולכמה זמן.... אנשים צריכים להערך בהתאם!!!
אתמול עשינו פרוטוקול ראשום עם איליה.... הוא מאד מקצועי וחשוב לו ביותר שנבדוק כל פרט ופרט, לא מיהר, הקדיש את כל הזמן שנזקקנו וההרגשה היתה טובה מאד.
שאלה חשובה: האם למישהו יש קשרים בחברת החשמל???? נא ליצור קשר ואשמח להייועץ עימו על נושא הקשור לפרויקט.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9378

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
הי טל
שאלה לי אליך - מדוע את פונה אל חברת זיתוני ולא פונה ישירות למנהל העבודה שאחראי על הבנין שלנו (1) ?

אנו מצאנו מספר ליקויים בדירה שלנו, פנינו ישירות למנהל העבודה אז לאולג (אני חושבת שהוא כבר לא נמצא) והליקויים תוקנו (ממש לא יאומן)

אם לא ניסית עד היום - תנסי.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9380

• Tal
  • Tal's Avatar
הי לאה,
ברור שהלכנו קודם לאולג, כבר מלפני יותר מחודשיים, לאחר שהוא לא ממש הביע התייחסות, עברנו לויקטוריה ואחר כך הגענו ליסגל ולנאווה ולאורי,,, יש דברים שהם כן אמרו שיטפלו ויש דברים שהם אומרים שמותר להם לבצע את הטעויות האלו לפי החוזה אבל הם יראו מה הם יוכלו לעשות (זו התשובה האחרונה שקיבלתי), מדובר בקיר שהם צרכים להזיז...
מקווה שיהיה בסדר...בכל אופן הם אמורים לזמן אותנו לפרוטוקול ראשוני, הם מתחילים עם בניינים 3 ו4 שהם יותר מתקדמים ואז יעברו אלינו, מניחה שבמהלך חודש אוגוסט...

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9470

מתקרבים לסוף יולי, האם יש חדש לגבי המסירה???
היום בעלי שאל את אורי שרון ולדעתו הם יהיו מוכנים להתחיל את המסירה כבר ב 15/8.
האם מישהו קיבל מכתב או ידוע מחברת זיתוני??? למה השתיקה הזו?? הם לא מחויבים לעדכן אותנו לגבי מה קורה???
למה אנחנו צריכים להיות באי ודאות????

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9474

• Tal
  • Tal's Avatar
הי ליאורה :)
מה שלומך? שלחתי לך מייל...
ניסית להתקשר לסיגל לשאול אותה? כפי שטענתי מההתחלה, היחס שלהם מתחת לכל ביקורת... לפחות במובן הזה... אנחנו עדין לא קיבלנו אפילו זימון לפרוטוקול ראשוני.. ואני לא רואה שזה מתקרב...
רציתי לשאול אותך אם בסוף עשיתם בדק בית? אם כן איך היה?

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9475

הי טל
עשינו פרוטוקול ראשון אך לא בדק בית... לפי בירורים שעשיתי יש זמן לבדק בית עד שנה ואפילו כדאי כי עם הזמן מתגלים ליקויים (אם יש<) דברים שלא רואים מביקור חד פעמי.
אנחנו ממש מרוצים מהדירה ולא היו הרבה ליקויים לתקן. הבית נראה טוב מאד!!! אבל שוב זה מאד אינדיבידואלי ועם השנים גיליתי שלכל דבר יש דעות לכאן ולכאן ותמיד יהיה מי שלא יהיה מרוצה....
מקווים מאד לקבל את המפתח ב-15 כי אנחנו מפנים באותו יום. גם הזמנו בעלי מקצוע ודברים שקנינו לתאריך זה....כי כולם צריכים לשיין תאריך ורק לנו אין....

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9476

• Tal
  • Tal's Avatar
אז תלחצי עליהם!! תתקשרו אליהם פעמים ביום ותסבירו להם את מצבכם, פעם את ופעם בעלך, למרות שצריך אופי בשביל זה, אבל אין מה לעשות!!
לגבי בדק בית, בגלל שאתם לחוצים להכנס, זה קצת קשה, אבל דעתי היא שרצוי לבקש מהם לתקן ולגלות דברים לפני הכניסה לדירה, היות ואחר כך הם עושים יותר בעיות בנושא התיקונים, הם יכולים להפיל את האשמה על הדיירים ולא לתקן, מה שאני ממליצה היא כן להביא בדק בית לראות את הדירה, הוא צריך לגלות הכל ביום אחד ויש לו את המכשירים והכלים לכך ורצוי שלפחות יהיה איזשהו מכתב שמוכיח את זה שהליקוי היה טרם כניסתכם לדירה, תמיד אפשר לתקן אחר כך, במיוחד במצבכם. ואם תרצי עוד בדיקה, זה בסך הכל תוספת של 350 ש"ח זה שווה את הויכוח בשלב מאוחר יותר...בכל אופן אני מקווה שהכל בסדר אצלכם והבניין שלכם נראה מעולה!!!! וגם אתם בידים של אילייה ולא של אולג, שזה גם יתרון משמעותי...
תעדכני אותי
טל

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9482

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אתחיל בהתנצלות מראש על הגישה השונה שלי.
אני לוחץ על ספקים כאשר הלחץ הוא אפקטיבי (כלומר, כשלספק יש דרכים לבוא לקראתי וגם יש לי כלים ללחוץ עליו, למשל התניית תשלום, החלפת ספק או כמובן בשלב המו"מ על ההתקשרות).
לדעתי לנדנד להם לא יעזור כרגע כי זה לא בהכרח יקדם את המסירה של הדירה, יש גם דברים שלא תלויים רק בהם (למשל קבלת טופס 4, חיבור לחשמל ועוד).
להבדיל אלף אלפי הבדלות, לנדנד להם זה כמו לנדנד לחמס שישחררו את גלעד שליט.
לדעתי, זה רק יעכיר את האוירה ובמקרה הטוב לא יזיז להם או יגרום להם להיות "אנטי", במקרה הרע זה יזיק לכל הרוכשים.

בא לא נשכח שלמסור את הדירות מהר ככל האפשר הוא גם האינטרנס שלהם, אז קשה לי להאמין שהם דווקא מעכבים.

זה שלא מוסרים מידע - הם לא חייבים ואולי בשלב זה גם לא יכולים, זה שלב ראשון שלהם בשכונה ואולי נתקלים בקשיים פרוצדורליים. בטוח שבשלב ב' יהיו יותר משופשפים.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9483

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
בנושא בדק הבית גם אנחנו מתלבטים על התזמון והדרך.
הקבלן לא יכול להתנער מאחריות גם אם מגלים פגמים לאחר המסירה.
בוודאי אם זה משהו שלא ניתן היה לראות במהלך המסירה - כגון כל מיני תקלות במערכות בדירה.
אם זה נזק שהדייר יכול היה לגרום בעצמו (או ספק של הדייר כגון חברת ניקיון) אז אולי תהיה בעיה - לדוגמה בלטה שבורה.
לכן חשוב כן לעבור על כל פנים הדירה, כל הבלטות, כל הקירות וכו'.
זה בעצם מקור הדילמה . . .