שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות???

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9188

• דורית
  • דורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שבירו - בניין 7
מצחיק ששקלתי להגיב והחלטתי לא לבאס מישהו שכן מרוצה... :P

מבחינת בנייה הבניין של שבירו נראה נפלא מבפנים ומבחוץ. ובטווח הארוך לא ממש איכפת לאף אחד אם הקבלן ניצל את תקופת הגרייס או לא.

מבחינה אישית, שלנו , במיוחד בגלל שאנחנו באים מעיר אחרת ושנת הלימודים מתחילה בכפר סבא, אז אני מבואסת מקצב הבנייה...
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9190

לא הבנתי את התחרות פה... אני כשקניתי באקו היתי גם בשבירו ובסוף החלטנו ללכת על הראשון. זה עניין של טעם, של שיקולים אישיים, תמיד יהיו טענות לפה ולפה!!!!!
חשוב שנתאחד כדי לקדם ענינים הקשורים לשכונה החדשה ולא כדי להתחרות או לנסות לבאס...
למרות הלחץ שלפני המסירה ושאין תאריך סופי, כל פעם שאני עולה לדירה (ועושה את זה הרבה) אני נהנית ממה שאני רואה, מהחלוקה הפנימית בבית, המיקום, האוויר, האיטום, העבודה ועוד....
וזה העיקר, שכל אחד יהנה מהבחירה שלו ויחד נהנה משכונה ירוקה ואיכותית.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9193

tzurl כתב:
כיום ניתן לראות בברור באיזה קלאסה מתנהל שבירו לעומת אקו.אקו התחילו לבנות ראשונים עם הרבה רעש וצילצולים ושבירו עמד בכל ההבטחות שלו לגבי תאריכי כניסה.מה גם שעקף אותם בהרבה במהירות בנייה.
שבירו נראה הכי טוב בשכונה 60 כרגע.בתים יפים לא גבוהים ולא צפופים.
מעבר להשוואה זו מאני מאחל לכל דיירי אקו שיכנסו מהר לדירות.

לרגע הרגשתי שחזרתי לכיתה ו׳...

מה ההשוואות האלו? מה הן מועילות? השוואות עושים רק מי שלא שלמים עם בחירתם, חסרי הבטחון.
ת׳אמת?! אין לי מושג אפילו איפה הביניינים של שבירו (היי, לקח לי שנה ומשהו להבין מי זה אקו 123...).
כל מה שמעניין אותי זה הבית/בניין שלי וכמובן השכונה כשכונה.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9278

• Ronit & Eitan
  • Ronit & Eitan's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ECO building 6
אחרי שהייתי היום באתר (אישרתי ריצופים וחיפויים) וקפצתי להעיף מבט על שלב א' אני יכול לאמר שנראה שההתקדמות שם ניכרת. החלו בגימור הלובי , הדירות עצמן מסויימות לחלוטין , כולל התקנת דלתות פנים ועיקר העבודה כרגע היא בגימור העבודות החיצוניות (לובי , חנייה , גידור וכו...)
מאמין ומקווה בשבילכם שתכנסו עוד חודש.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9279

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
הי רונית/איתן,
אל תנטע תקוות שווא באנשים....
ראשית, כולי תקווה בתור מי שאמור לקבל את הדירה עד אוגוסט 31 שאכן נעבור בזמן. בכל זאת זה לא כל כך נראה לי.
אל תכליל. אתה כותב: " הדירות עצמן מסויימות לחלוטין". - אני לא חושב שזה כל כך נכון. כמה דירות מסויימות לחלוטין ראית?
כמו כן, יש הרבה דברים נסתרים מן העין. לא רק מה שרואים בעין הוא מה שקובע. יש דברים מאחורי הקלעים שאנחנו לא מכירים.
אני באופן אישי עוד לא שמעתי אף אחד מאקו א' שקיבל הזמנה לפרוטוקול מקדים.
לא נראה לי בשלב הזה שעוד חודש וחצי נקבל את הדירות. אני מאמין שזה יהיה יותר לקראת אמצע סוף ספטמבר.
בכל מקרה אני חוזר על מה שאמרתי אין ספור פעמים מקודם: כל מסירה לפני תום תקופת הגרייס - אני מרוצה.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9282

• Ronit & Eitan
  • Ronit & Eitan's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ECO building 6
בוא נצא מנקודת הנחה שאני לא גורם מקצועי והדברים שאמרתי היו בגדר דעה/המלצה בלבד .
לאחר שהנ"ל ילקחו בחשבון אני מאמין שלאף אחד לא תגרם אי נעימות אם טעיתי

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9291

• Tal
  • Tal's Avatar
יש כאלו, כמונו, שהיינו אמורים לקבל את הדירה ב - ְֲֲ10 ליולי - שזה כבר לא יהיה, אנחנו בתקופת הגרייס, דבר שני מפרוטוקול ראשוני עד לקבלת המפתח בדרך כלל עובר חודש, לפחות, כך שנגיע לחודש וחצי מתוך תקופת הגרייס וזה במידה ויזמינו אותנו לפרוטוקול ראשוני עוד שבוע, מה שלא יקרה!. ודבר נוסף, אני שמעתי על מישהי שהוזמנה לפרוטוקול ראשוני, מבניין 3, ֱ שהוא הכי מתקדם, להפך משלנו, בניין 1. ולכל בעלי דירות הגן והדופלקס, סיגל אמרה לי שהם בדרך כלל - ואני מדגישה בדרך כלל (שלא יאשימו אותי) אמורים לקבל את הדירה מאוחר יותר....
ונדייק בעוד נושא - כרגע הם נמצאים (מבחינתי) בהפרה של חוזה, לגבי התאריך, אך סיכמנו בחוזה שבגין שלושה חודשים ראשונים לא נקבל שיפוי. ויש אנשים שחושבים שכן ראוי שהקבלן, יזם, ימסור את הדירה בזמן, ולא יכנס לתקופת הגרייס, בעיקר כשמדובר בתקופה של תחילת שנה, לא לכולם גם מתאפשר מבחינה של חוזי שכירות וכאלה להמתין, מה בעוד שהם לא מדברים, לא מכינים אותנו מראש, להפך, אך הם כן הכינו אנשים להתארגן עם הכסף, להבדיל פרוייקטים אחרים שאני מכירה, בהם גם אם נכנסים לתקופת הגרייס או לא, מכינים אותם לתקופה המשוערת, שולחים להם מכתבים טלפונים וכו, ואצלנו, אם אנחנו לא מתקשרים, אנחנו לא יודעים כלום וגם מה שיגידו אם יגידו, גם בספק - ולכן יש אנשים ששואלים שאלות כאן,... אין להם ברירה אחרת, לצערנו.... אייל - זה שלך אין בעיה להיכנס לתקופת גרייס ולהמתין, לא אומר שזה מתאפשר לאחרים ולכן אני חושבת שיותר נכון לכבד את השאיפה של דיירים אחרים, ולנסות לברור את הנושא עם אחרים, ראיתי פשוט בהודעות חוזרות שאתה מדגיש את הנושא הזה, ומדבריך משתמע שזה לא בסדר לדרוש לקבל את הדירה בזמן ובתאריך המוסכם בחוזה, אך זה לא לדעת כולם, לדעתי למשל תקופת הגרייס נועדה לסגור פינות, ליקויים וכו' וגם החוזה שלך לא תואם את החוזה של אחרים שאמורים היו להיכנס ביולי

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9292

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
הי טל

הנני מזדהה איתך עם כל מה שנאמר על ידך וגם אנו היינו צריכים לקבל את הדירה ביולי וגם אותנו זה מאוד מאכזב שהדבר לא קרה ואנו עדיין לא יודעים מתי נקבל את הדירה.
אך כל עוד יש תקופת גרייס של 3 חודשים ואנו חתמנו על כך בחוזה אנו לא יכולים לעשות שום דבר מלבד להמתין בסבלנות ובמריטת עצבים ולחכות.
בסוף זה יגיע אני מבטיחה לך.

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9295

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
הי טל,
מזדהה עם התסכול במה שכתבת.
אגב, הם לא נמצאים בהפרה של החוזה כפי שכתבת בגלל שזה התנאים שהוסכמו, שיש גרייס, כפי שהסבירה לאה.
בוודאי לרוב רוכשי שלב א' יש אותן בעיות (מסגרות חינוך, פינוי דירה, התארגנות . . .).
יחד עם זה איני מבין למה התסכול הזה צריך להיות מופנה לאייל.
הוא לא אמר שאסור לשאול שאלות.
ממה שאני מבין מדבריו של אייל, גישתו בנוגע לגרייס היא מנגנון ההגנה שלו כדי לא להתאכזב. הוא נערך מראש לסוף תקופת הגרייס ואם יקבל לפני אז זו תהיה הפתעה טובה.
הוא בסה"כ ביקש ממי שכתב לפניו לא לנטוע תקוות שווא על סמך עובדות לא מבוססות - אני מסכים איתו בענין הזה.

מנגנון ההגנה האישי שלי הוא לדמיין איך עוד 10 שנים אני יושב לי על ספסל בשדרה הירוקה ונהנה מאיכות החיים והתושבים הנפלאים בשכונה, וגם מכל הדברים המדהימים שכולנו ביחד נעשה ונבנה בשכונה כדי שתהיה מקום שכיף לחיות בו ולגדל בו את ילדנו.
בדמיוני על אותו ספסל, אני לא זוכר בכלל אם קיבלתי את הדירה לפני או אחרי הגרייס או אם סבלתי ממספר שבועות או חודשים של תיזוזים והסעות של ילדים מעיר לעיר למסגרות החינוך . . .

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9296

• Tal
  • Tal's Avatar
אריק, אייל - ממש ממש ממש לא כועסת וגם לא מתוסכלת.....באמת שלא, ובטח ובטח לא עליכם :).
המטרה שלי בהודעה שלי הייתה שאני לא הייתי רוצה שגם כאן יעצרו אותי ויגידו לי שיש לי עוד חודשים וחצי לפי החוזה, תקופת גרייס (לא ניכנס לדקויות), וכל עוד אני שם, "שבי בשקט", כפי שאני רוצה לקבל אינפורמציה מהקבלן, אך אני לא ממש מקבלת, לפחות נוכל לקבל את האינפורמציה כאן וכפי שאייל ציין גם קודם, הכל יכול להשתנות (גם אם זה נאמר על ידי זיתוני וגם אם על ידי שותף בפורום) וכולנו לוקחים את זה בחשבון, אבל אם יש כבר אנשים שמוכנים לשתף ועושים את זה, לא נכון לעצור אותם, כי כל מידע כאן רלוואנטי ובוודאי שבתקופה הזו, שהיא הכי לחוצה עבור כולנו (אני מאמינה).

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9298

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
בדיוק - אנחנו כאן קבוצת תמיכה לאנשים חסרי וודאות לגבי המסירה :laugh:

לא מונעים ביקורת או סותמים פיות.
במסגרת קבוצת התמיכה בא אייל ואמר איך הוא מתמודד עם זה - נכנס לסטייט אוף מיינד של המסירה תהיה בתאריך מאוחר יותר ומקווה להיות מופתע לטובה.

אגב, יש לי מילואים לחודש מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר, כבר שאלתי את המג"ד אם אוכל להביא את המשפחה וכל תכולת הדירה לבסיס לחודש :laugh:
הוא לא פסל את זה על הסף

תגובה: אקו שלב 1- תאריך מסירת דירות??? 15 שנים 9 חודשים ago #9316

בבניין 3 כבר היו 2 משפחות וערכו פרוטוקול ראשון ומחר אנחנו עושים .
דברנו עם אורי שרון - מנהל הפרויקט- והוא אמר שעושים מאמצים רבים כדי להתחיל למסור ב-15... שוב, שום דבר לא סגור, אך באמת ההתיחסות של זיתוני לגבי מסירת הדירות די מבישה. נכון שיש גרייס, אבל מן הראוי שידעו את הדיירים שנכנסים לתקופה זו ושהדירות לא ימסרו לפי תאריך ראשון...
התקשורת איתנו תהיה רק כשנצטרך לשלם???
גם חייבים לתת לנו הערכה מסויימת... אנחנו תלויים בעוד הרבה אנשים ....צריך להזמין הובלה, אחסון (למי שצריך) ספקים שונים שצריכים להביא סחורה ועוד....