שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא אתנה Green Point

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3962

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
שתי הערות:
Tzurl: הפורום ממש לא נסגר בפניך. אתה מוזמן להמשיך להגיב, פשוט להשתדל להפחית את המתקפות, התוקפנות והעלבונות על כל מי שחושב אחרת ממך.
אריק: החישוב הכלכלי שלך נחמד, אבל כדי להגיע אחרי שש שנים לקרן השתלמות של 200,000 שקל, יש צורך במשכורת ברוטו מבוטחת של בערך 30,000 שקל לכל אחד מבני הזוג. ספר לי איפה מרוויחים היום משכורות כאלה...
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 16 שנים 6 חודשים ago על ידי guy-sh.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3963

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
אגב לגבי קרן השתלמות זה לא חשוב כמה אתה מרוויח, יש תקרה של 15,700 (אם אני לא טועה) מעל זה משלמים מסף, ולכן רב החברות מפרישות עד התקרה.
כך שמי שמרוויח 15,700 20,000 30,000 או יותר, ככל הנראה יהיה לו אותו סכום בקרן ההשתלמות.

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3965

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
ממש לא. אם לוקחים בחשבון גם את הרווחים שהקרן יכולה לעשות (אפשר להיות ציניים ולהזכיר את הפסדי המשבר האחרון ב- 2008 . . . ).
בכל אופן אם אתה מחליף מקום עבודה אחרי 4 שנים תקבל גם את הפיצויים שהמעביד כבר הפריש לקרן.
על שכר של בין 13 ל- 18 נראה לי בהחלט אפשרי וסביר אחרי 6-8 שנים מכל ההפרשות והקרנות לצבור כ- 150,000 ש"ח לבן זוג אחד.

בכל מקרה כל אחד שיעשה את החשבון שלו, אמרתי, זו היתה דוגמה להמחשה כדי שלא יגידו שאני אומר דברים סתם באויר. אגב דוגמה לא דמיונית.

מעמד ביניים קלאסי יכול לחסוך בהוראת קבע 1,000 ש"ח לחודש אם הוא באמת רוצה.
גם הורים שאין להם לתת סטיפה של כסף כדי לקנות דירה כן עוזרים בתגבורי אוכל, קניות מדי פעם, ביגוד פה ושם וכו' זה שווה במצטבר לא מעט כסף שיכול להיחסך חודשית.

בעיית העדר לא נגמרת גם בגישה. העדר חייב לקנות הכל חדש, עגלה לתינוק, מיטה, שידה וכו'. זה נורא נחמד הכל פשוט פשוט פשוט אבל בסוף לדברים החשובים לא נשאר כסף.
אנחנו למשל שנוררנו מחברים ומשפחה כמעט את כל הציוד / ביגוד וצעצועים. הדברים החדשים לילדים זה דברים יותר קטנים וגם מגיעים בטפטופים עם הזמן וכמתנות.
יש בזה לטעמי גם היבט חינוכי (אם מדברים על שכונה ירוקה, איכות סביבה, מיחזור, לא חייבים הכל חדש).

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3967

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אייל כתב:
אגב לגבי קרן השתלמות זה לא חשוב כמה אתה מרוויח, יש תקרה של 15,700 (אם אני לא טועה) מעל זה משלמים מסף, ולכן רב החברות מפרישות עד התקרה.
כך שמי שמרוויח 15,700 20,000 30,000 או יותר, ככל הנראה יהיה לו אותו סכום בקרן ההשתלמות.

התקרה מתייחסת כמובן לצרכי הכרה במס וגם בזה יש ניואנסים (עמצאיים ו/או בעלי שליטה). לא כל מקומות העבודה מפרישים רק עד גובה התקרה וחלקם גם מגלמים את המס (מגלמים = סופגים את תשלום המס החל על העובד) אם כי כיום זה פוחת ופוחת. אגב כמו נושא הליסינג.
הכל תלוי באיזה מקום עבודה ומה המצב בשוק.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3