tzurl כתב:זה הזמן לחתוך אותי גיא.לא אטריד אותכם יותר.
לתשומת ליבך הויכוח הזה והניג'וסים שלי הן השיחות שיש היום בכל בית , מקום עבודה,תקשורת וכו' אז אל תעשה ממני נודניק.הבעייה היא אמיתית ומטרידה מאוד.אלא אם יש ירושה שמנה מהבית.
גם לא הסתרתי את תיכולי ,לכל אלה שקפצו על ההזדמנות לענות לי.
אבל לך לא נוח אז תחתוך.
מחירי דירות גבוהים ובעליה הם תוצאה של עודף ביקוש על היצע.
בישראל מסיבה כלשהי למעלה מ- 90% מהאוכלוסיה שואפים כמטרה לחיים לגור בדירה שלהם ולא בשכירות (יתכן וזה פוסט טראומה מהשואה או מהגלות בכלל שיצרה את תרבות צריכת הדיור הזו).
אם אתה רוצה לרכוש לך דירה למגורים כאחד מהיעדים המשפחתיים שלך ואין לך כסף כרגע, במקום להיות מתוסכל, תתכנן לך איך אתה עושה את זה. תגור בשכירות, חסוך כסף, בחר מקצוע מכניס אתה ואשתך. ואז בעוד 6 עד 7 שנים תראה שיש לך איזה 80 - 100 אלף ש"ח בצד מחסכונות, לך ולאשתך כל אחד יהיה איזה 150 - 200 אלף ש"ח בקרן השתלמות. כך יהיה לך הון עצמי לשים איזה 400 - 500 אלף ש"ח לשים ותוכל לקנות דירה בסכום של אפילו עד 1.5 מיליון ש"ח. שכעבור 20 - 25 שנה תהיה שלך לגמרי בגמר המשכנתא.
זה שהאוירה בחוץ היא מסוימת ויש תקשורת ואנשים שמדברים לא יקדם אותך באופן אישי לשום מקום. זה "העדר" אם אתה רוצה לנהוג לפי "העדר" זה יופי אבל לטעמי לא יקדם אותך. תסנן את כל הרעשים הלבנים ובנה לך תכנית פעולה אישית שתתאים לך במקום להתבכיין.