שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא אתנה Green Point

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3916

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
tzurl כתב:
המידע רחוק מלהיות שיקרי,זו המציאות.מחירים מופקעים ודירות קטנטנות.אין לי בעיה להבריח קונים שכורעים ברך למפקיעי המחירים.הלוואי שזה היה מוריד את המחירים למקומם הטבעי.
ורמבו,לא קראתי את כל מה שכתבת,זה ארוך מידי ולא משנה לי מה המחירים בשאר המקומות.בשורה התחתונה הדיור כאן יקר בהרבה ממה שרוב הצעירים יכול להרשות לעצמם ואם כבר להרשות לעצמי אז לפחות שהדירה תצדיק את זה.
גיא,גם אם המרד לא מצליח אני לא נגררתי אחרי פריירים כמוך.

לא מכריח אותך לקרוא.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3917

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
מאיפה הנתון ש- 70% קנו להשקעה? על בסיס מה ההנחה שמי שקונה להשקעה מוכן (להבדיל ממי שקונה למגורים, שגם זו סוג של השקעה, כי יש אלטרנטיבה של שכירות) לשלם מחיר גבוה שגם יגרום לתשואה נמוכה בשכירות שיקבל וגם להפסדי הון כשימכור בעתיד? ממש פראיירים המשקיעים האלו.

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3918

• tzurl
  • tzurl's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
דירה 2011 ,זו דירה ראשונה שלך?
רמבו ואתה?
הנתון פורסם במקומון של כפ"ס לפני כחודש והוא תקף דרך אגב לכל חלקי הארץ

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3919

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
tzurl כתב:
רמבו ואתה?

ראשונה.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3920

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
tzurl כתב:
רמבו ואתה?

שמע tzurl, אתה פשוט גאון, גאון !!!
פתאום אני מתחיל להבין את הטעות החמורה שעשיתי, איך יכולתי לעשות את השטות הזאת ולקנות את הדירה במחיר מופקע.
תודה מקרב לב על הגילויים, תודה גם על הטקט בו הצגת את הדברים כך שנוכל באמת להפתח לדברים.

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3921

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
אנחנו משדרגים דירה קיימת, שטרם מכרנו (אבל אין ספק שנמכור).
הנתון שפורסם (אם אני חושב על אותו נתון שאתה מתייחס אליו) הוא הפוך, ולפיו שליש מהעסקאות הן להשקעה. הנתון הזה ספג ביקורת על כך שהוא מטעה, מכמה סיבות, ובהן:
1. דירה להשקעה לפי אותו גוף שביצע את הסקר היא דירה שניה ומעלה של הקונה, כך שגם אני שטרם מכרתי דירה קודמת נחשב למשקיע, ולא בצדק. כך גם אנשים שקנו דירה לילד והעדיפו לרשום על שמם, וכו'.
2. הנתון מתייחס רק לעסקאות שנחתמו בתקופה האחרונה ולא לכלל הדירות. יתר על כן, מכיוון שהוא כולל גם את שוק דירות היד שניה, הוא מתעלם מהצד השני של המטבע - כל מי שהיתה ברשותו דירה להשקעה ומכר אותה הקטין את כמות הדירות להשקעה (או לפחות לא שינה אותו, אם הקונה קנה גם להשקעה).

ככל הידוע לי התשואה על דירה מושכרת גבוהה יותר כשמדובר על דירה קטנה או על דירה בפריפריה. קניית דירה על הנייר מתוך תקווה לרווח הון עם השלמתה היא יותר ספקולטיבית, לכן הייתי מצפה שהיחס בין ה"משקיעים" ל"דיירים" יהיה אפילו נמוך יותר בשכונה הירוקה.

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3922

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
דירה2011, אל תיתן בבקשה לעובדות לבלבל את tzurl.
נראה לי שהוא שקוע בתסכול עמוק מדי בשביל זה.

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3925

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
tzurl היקר,
תודה על התארים שאתה מחלק לכולם. זה מעיד יותר מכל על רמת הדיון שלך.
עברתי על כל התגובות שלך. אתה עקבי בטענה שהמחירים גבוהים מדי. יש לך ברירה - לי באופן אישי די נמאס לשמוע את התסכולים שלך. אולי תחפש לך במה אחרת ???
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3954

• tzurl
  • tzurl's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
זה הזמן לחתוך אותי גיא.לא אטריד אותכם יותר.
לתשומת ליבך הויכוח הזה והניג'וסים שלי הן השיחות שיש היום בכל בית , מקום עבודה,תקשורת וכו' אז אל תעשה ממני נודניק.הבעייה היא אמיתית ומטרידה מאוד.אלא אם יש ירושה שמנה מהבית.
גם לא הסתרתי את תיכולי ,לכל אלה שקפצו על ההזדמנות לענות לי.
אבל לך לא נוח אז תחתוך.

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3958

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
tzurl כתב:
זה הזמן לחתוך אותי גיא.לא אטריד אותכם יותר.
לתשומת ליבך הויכוח הזה והניג'וסים שלי הן השיחות שיש היום בכל בית , מקום עבודה,תקשורת וכו' אז אל תעשה ממני נודניק.הבעייה היא אמיתית ומטרידה מאוד.אלא אם יש ירושה שמנה מהבית.
גם לא הסתרתי את תיכולי ,לכל אלה שקפצו על ההזדמנות לענות לי.
אבל לך לא נוח אז תחתוך.

מחירי דירות גבוהים ובעליה הם תוצאה של עודף ביקוש על היצע.
בישראל מסיבה כלשהי למעלה מ- 90% מהאוכלוסיה שואפים כמטרה לחיים לגור בדירה שלהם ולא בשכירות (יתכן וזה פוסט טראומה מהשואה או מהגלות בכלל שיצרה את תרבות צריכת הדיור הזו).
אם אתה רוצה לרכוש לך דירה למגורים כאחד מהיעדים המשפחתיים שלך ואין לך כסף כרגע, במקום להיות מתוסכל, תתכנן לך איך אתה עושה את זה. תגור בשכירות, חסוך כסף, בחר מקצוע מכניס אתה ואשתך. ואז בעוד 6 עד 7 שנים תראה שיש לך איזה 80 - 100 אלף ש"ח בצד מחסכונות, לך ולאשתך כל אחד יהיה איזה 150 - 200 אלף ש"ח בקרן השתלמות. כך יהיה לך הון עצמי לשים איזה 400 - 500 אלף ש"ח לשים ותוכל לקנות דירה בסכום של אפילו עד 1.5 מיליון ש"ח. שכעבור 20 - 25 שנה תהיה שלך לגמרי בגמר המשכנתא.

זה שהאוירה בחוץ היא מסוימת ויש תקשורת ואנשים שמדברים לא יקדם אותך באופן אישי לשום מקום. זה "העדר" אם אתה רוצה לנהוג לפי "העדר" זה יופי אבל לטעמי לא יקדם אותך. תסנן את כל הרעשים הלבנים ובנה לך תכנית פעולה אישית שתתאים לך במקום להתבכיין.

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3960

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
דבריך נכונים אך יש מספר הסתייגויות.
1. כשגרים בשכירות לאו דווקא אפשר לחסוך (אתה מחשב בערך 1200 ש"ח חסכון בחודש שלא כולם יכולים להפריש)
2. בחר מקצוע מכניס - לעיתים העבודה שלנו זה מכורח המציאות, והרבה פעמים מה שלומדים מאפשר לך לעבוד בעבודות כאלה שלאו דווקא מכניסות כסף רב (לדוגא רופאים מרווחים מעט מאוד במשך שנים רבות, מורים גננות, עובדי תעשייה שונים וכו'). אותם עובדים לא בהכרח יכולים לקום יום אחד ולהגיד: אני עובד לעבודה מכניסה יותר - אני פותח משרד עורכי דין פרטי (לדוגמא) זה לא תמיד אם בכלל אפשרי

תגובה:אתנה Green Point 16 שנים 6 חודשים ago #3961

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אולי לא הדגשתי, דיברתי על עקרון, המתווה שנתתי הוא דוגמה בלבד.
אף אחד לא אמר שהחיים פשוטים.
העקרון הוא אל תלך עם העדר - גבש לעצמך תכנית אישית ודבק בה.
כשמציבים מטרות ובונים תכנית ריאלית להשגתן, בדרך כלל מגיעים למטרות הנשאפות. הנטיה של רוב האנשים היא ללכת עם העדר ולזרום עם החיים תוך כדי התבכיינות על כמה קשה לנו, איך נדפקנו, ולקנא באנשים שיש להם או שמשיגים מה שהם רוצים.
כל זאת ללא הצבת מטרות לטווח של מספר שנים ואם הוצבו אז ללא בניה של תכנית כיצד יושגו, אלא נשארות בגדר "חלום".

נקודה למחשבה.

אגב, נתת דוגמה של רופא, בכסף של שכר הלימוד והפסד הכנסה אלטרנטיבית של 10 עד 15 שנה שעוברות על הבן אדם עד שמגיע למעמד של רופא, אפשר לקנות חצי דירה. מי שיש לו לממן את זה רוב הסיכויים שיש לו הורים תומכים.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3