tzurl כתב:כמו שאר הפרוייקטים-דירות קטנות ולא מרווחות ומחירים בשמיים.נוף של מפעל קניאל.
מצטער על הציניות אך הדירות לא שוות את המחיר האסטרונומי.
אנחנו הזוגות הצעירים אוכלים אותה,חבל שקונים מהם דירות במחירים האלו.
אני לא מכיר כל כך את היסטוריית המחירים בכפר סבא וגם אני משתגע ממחירי הדיור אבל כשאני עושה חישוב כלכלי רציונלי אני לא מבין למה אנשים חושבים שיש בועת נדל"ן.
אני חי בחול משנת 2002. בשנת 2002 לפני שעזבנו את הארץ ללימודים בחו"ל חשבנו לקנות דירת 4 חדרים בהרצליה. מחירי הדירות היו בשפל לאחר שנים של ירידות והדולר היה בשיא של 5 ש"ח לדולר. מחיר ריאלי לדירת יד שניה 4 חדרים טובה עם מעלית וחניה בשכונה טובה בהרצליה היה כ-$250,000 ולפי שער הדולר של אז- כ-1,250,000 ש"ח. השכר הממוצע במשך היה אז 6,347 ש"ח לחודש.
בחודשים יולי-אוגוסט השנה מחיר מבוקש סביר לדירה זהה בהרצליה עמד על כ-1,650,000 ש"ח. נעזוב את השווי בדולרים כי הדולר ירד משמעותית אבל ישראלים מרויחים בשקלים. השכר הממוצע במשק לחודש אוגוסט השנה הוא 8,086 ש"ח. כולם טוענים שמחירי הנדלן בשיא.
מה אנחנו רואים: מחירי הנדלן עלו בכ-30 אחוז מהשפל של 2002 לשיא של 2009. השכר הממוצע במשק עלה בכ-27 אחוז. איפה הבועה? האם אני מפספס משהו?
כמובן שמי שקנה בשפל הרויח. זה תמיד קורה. כמובן שמי שהצמיד את חסכונותיו לדולר הפסיד, זה קשור לשער החליפין ולא לנדלן. אני מפספס משהו?
מצטער לסטות מנושא השרשור. סתם רציתי להבין מה ההתבכיינות (ותאמינו לי, אני מרויח בדולרים, לי יש הכי הרבה סיבות להתבכיין).
דרך אגב, אני לא בטוח שנכון לעשות את ההשואה אבל מדד המחירים לצרכן עלה בתקופה זו בכ-15%, כך שריאלית, עליית מחירים הנדלן הייתה כ-15% ולא 30%. יש לזכור כי מחירים הנדלן בשנת 2002 היו בריצפה אחרי שנים של ירידות.