אבי שלום,
אני לא אלוהים והוויכוח אם קבוצת רכישה זו או אחרת יותר כדאית מקניה מקבלן או הפוך יכול להיות רק בסוף הפרוייקט ולא לפני.
עם זאת חלק מהעובדות שנתת אינן מדוייקות/נכונות בכלל ובפרט בקבוצה הנוכחית ואני אפרט:
1- אי דיוקים בדוח 0 , היו 2 דוחות שמאי שהוגשו לבנק בדוח האחרון תוקנו כל הבעיות השטחים חושבו נכון ואין שום חריגות אתה פשוט לא מעודכן, היטל ההשבחה עלה לא רק לקבוצה אלא לכל הקבלנים באיזור ואתה רואה את עליית המחירים אצל כל הקבלנים.
2- עלויות - לקחתי את הדוח שמאי התקין לקבלן פרטי בכפר סבא שבונה בעיר מעל 20 שנה (חבר של הורי) ,ביקשתי ממנו להתעמק בחלק של העלויות בדוח, המסקנות שלו היו שרובן מנופחות כלפי מעלה (יוצעים,מהנדס וכו).
בנוסף עלויות הבניה שמחושבות בדוח הן 4000 ש"ח כולל מע"מ למטר אלו עלויות סטנדרטיות לחלוטין והגיוניות לפי הקבלן נכון להיום, ברור שאם יהיו עליות במחיר בעוד 8 חודשים ,שזה הצפי של התחלת הבניה, כולנו נצטרך לשלם יותר אבל עלייך לדעת דבר חשוב שאם תהיה עליה כזו אתה בטוח תשלם יותר כיוון שאתה חשוף לעליה ב100% מהמחיר שסגרת עם הקבלן ואילו אני אהיה חשוף לעליה רק ב50 % מהמחיר כיוון שהקרקע כבר בבעלותי.
3- מס הכנסה - בקבוצה הספציפית הזו כולם שילמו מס הכנסה הקרקע נרכשה מחברה בע"מ , ולכן לא יידרשו שום תשלומי מס עתידים ,דברייך פשוט מסולפים.
4-לרוכשים אין את אותם תנאי ביטוח ואחריות מול הקבלן כמו מרכישה רגילה - בולשיט , החוזה שייחתם מול הקבלן יחייב אותו לבדיוק אותם תנאי ביטוח ואחריות כמו מתוקף חוק המכר .
אתה מסתכל רק על הצד שבו תהיה עליה חריפה במחיר אך אם תהיה ירידה במחירי השוק, אתה לא תקבל שם הנחה או שום החזר מהקבלן לאחר שחתמת איתו היום , לעומת זאת אם בעוד 8 חודשים המחירים יירדו נוכל להגיע לחוזים עם מפרט עשיר יותר ובנוסף נקבל החזר לכיס.
בקיצור אין פה דעה נכונה אחת הנושא מורכב אני מציע לך לא לצאת בהצהרות כלכך החלטיות אתה פשוט לא רואה כנראה את כל התמונה כדאי לך לחקור יותר לעומקם של הדברים לפני שאתה משתמש בביטויים כמו "ניצלתי בנס" או "כספכם על קרן הצבי".