זכורה לי התקופה בה חיפשנו דירה לרכישה בשכונה הירוקה.
היינו כמעט אצל כל הקבלנים, אפילו נסענו להרצליה לאדירים.
חלק מהשיקולים שהיו לטובת אקו היה שהתרשמנו מהחברות גם גינדי וזיתוני כפי שהוצגו על ידי עמי וגם דניה סיבוס.
חשבנו שיש יתרון לחברות מנוסות וגדולות לעומת שכטמן כזה שהוא עושה הכל ואז גם יכולה להיווצר בעיה בבקרת איכות וכו'.
כל תהליך מסירת הדירות פשוט חובבני ומבזה, ללא נוכחות של אף אחד בוודאי שלא נציגי המכירות או נציגי זיתוני. את הסיור בדירה עשינו לבד ואחר כך ירדנו למשרד של איליה לרישום פרוטוקול.
בשטחים הציבוריים הם ביצעו עבודה ברמה נמוכה מאד במיוחד בגג, גם במישור התכנוני וגם בביצוע. יש כשלים תכנוניים וביצועיים רבים גם באיזור המחסנים אצלינו. הם עובדים עם קבלני משנה גרועים - מי שנתקל בצוותים של אינסטלציה ותריסים.
במקום לקבל פתרונות מדניה סיבוס, אנחנו צריכים לתמרן בפינג-פונג בין קלבני המשנה וספקי הפרויקט.
כשקיבלתי דירה מקבלן לפני יותר מעשור הגיעו למסירת המפתח מהנדס מטעם החברה המבצעת ואשת המכירות מטעם היזם שמכרה לנו את הדירה, נערך פרוטוקול מסודר ורשום, קיבלנו מתנה ואת כל המסמכים בתיק בד איכותי בו הם נשמרים עד היום.
תיקוני ליקויים - החברה המבצעת דאגה להכל לא עבדתי מול קבלני משנה.
ואלו היו קבלנים קטנים - גם היזם וגם המבצע.
התחושה היא שלזיתוני לא ממש אכפת מאיתנו, אני מתכוון כחברה, הבן אדם היחיד שנותן שירות טוב שם זה ויקטוריה אבל חוץ ממנה לא שמים עלינו והיא בורג קטן.
כנ"ל לגבי דניה - אמנם מחלקת האדריכלי שינויים תקתקה עניינים אבל עכשיו במסירה כולם נעלמו.
איליה הוא באמת מקסים ונשמה טובה ויש לי רק תשבוחות לגביו הוא באמת דואג לנו ולא רק נותן תחושה מרצה בלבד. אבל כמובן שניכרת מגבלת התקשורת איתו בגלל השפה.
נראה לי שזה טקטיקה של דניה, בשלב הראשון מביאים את גיל שמתקשר אחלה עם הדיירים ומרים את הבניינים ואז בשלב של הפינישים והמסירות מביאים את איליה, שהוא איש מקסים שנשאר לו לאכול את כל "החרה" שהשאיר גיל עם בעיות בדירות ובבניינים והדיירים במילא בסוף יתייאשו עם רמת הדרישות שלהם בגלל הקושי בתקשורת.
בקיצור מבחינת בחירת החברות כאן - קנינו קנקן יפה אך תוכו אינו כברו.