שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה)

הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10764

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
זכורה לי התקופה בה חיפשנו דירה לרכישה בשכונה הירוקה.
היינו כמעט אצל כל הקבלנים, אפילו נסענו להרצליה לאדירים.
חלק מהשיקולים שהיו לטובת אקו היה שהתרשמנו מהחברות גם גינדי וזיתוני כפי שהוצגו על ידי עמי וגם דניה סיבוס.
חשבנו שיש יתרון לחברות מנוסות וגדולות לעומת שכטמן כזה שהוא עושה הכל ואז גם יכולה להיווצר בעיה בבקרת איכות וכו'.

כל תהליך מסירת הדירות פשוט חובבני ומבזה, ללא נוכחות של אף אחד בוודאי שלא נציגי המכירות או נציגי זיתוני. את הסיור בדירה עשינו לבד ואחר כך ירדנו למשרד של איליה לרישום פרוטוקול.
בשטחים הציבוריים הם ביצעו עבודה ברמה נמוכה מאד במיוחד בגג, גם במישור התכנוני וגם בביצוע. יש כשלים תכנוניים וביצועיים רבים גם באיזור המחסנים אצלינו. הם עובדים עם קבלני משנה גרועים - מי שנתקל בצוותים של אינסטלציה ותריסים.
במקום לקבל פתרונות מדניה סיבוס, אנחנו צריכים לתמרן בפינג-פונג בין קלבני המשנה וספקי הפרויקט.
כשקיבלתי דירה מקבלן לפני יותר מעשור הגיעו למסירת המפתח מהנדס מטעם החברה המבצעת ואשת המכירות מטעם היזם שמכרה לנו את הדירה, נערך פרוטוקול מסודר ורשום, קיבלנו מתנה ואת כל המסמכים בתיק בד איכותי בו הם נשמרים עד היום.
תיקוני ליקויים - החברה המבצעת דאגה להכל לא עבדתי מול קבלני משנה.
ואלו היו קבלנים קטנים - גם היזם וגם המבצע.

התחושה היא שלזיתוני לא ממש אכפת מאיתנו, אני מתכוון כחברה, הבן אדם היחיד שנותן שירות טוב שם זה ויקטוריה אבל חוץ ממנה לא שמים עלינו והיא בורג קטן.
כנ"ל לגבי דניה - אמנם מחלקת האדריכלי שינויים תקתקה עניינים אבל עכשיו במסירה כולם נעלמו.
איליה הוא באמת מקסים ונשמה טובה ויש לי רק תשבוחות לגביו הוא באמת דואג לנו ולא רק נותן תחושה מרצה בלבד. אבל כמובן שניכרת מגבלת התקשורת איתו בגלל השפה.
נראה לי שזה טקטיקה של דניה, בשלב הראשון מביאים את גיל שמתקשר אחלה עם הדיירים ומרים את הבניינים ואז בשלב של הפינישים והמסירות מביאים את איליה, שהוא איש מקסים שנשאר לו לאכול את כל "החרה" שהשאיר גיל עם בעיות בדירות ובבניינים והדיירים במילא בסוף יתייאשו עם רמת הדרישות שלהם בגלל הקושי בתקשורת.

בקיצור מבחינת בחירת החברות כאן - קנינו קנקן יפה אך תוכו אינו כברו.
:S
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10766

• Tal
  • Tal's Avatar
בוקר טוב אליהו!

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10767

• Tal
  • Tal's Avatar
אגב, אתה בכתבה שלך משבח את ויקטוריה - תן לי לחדש לך משהו.... היא ברוגז !!! איתנו היא לא מוכנה לדבר לא איתי ולא עם בעלי בטענה שבעלי העליב אותה (צעק עליה שהיחס שלהם מתחת לכל ביקורת, וזה משום שדחו תיקונים מהותיים אצלנו מספר חודשים אבל כל הזמן אומרים לנו עוד שבוע...) עשו לנו פרוטוקול ראשון כשחסר לנו חלון (כנף אחד) בסלון!!!! (זה אחד הליקויים המהותיים) מבין - אבל ויקטוריה ברוגז איתנו, סיגל ואבי זיתוני בחופש ואנחנו השקענו את מיטב כספנו בחברה שלהם!!!! ח - ל - ם!!

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10768

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
אתה לא היחיד עם התחושה הזו, אני חושבת שלכולנו יש כיסים מלאים על הפרוייקט.

כשאני העלתי את אותה תחושה לפני זמן מה, כולם הגיבו בתרעומת.

נכון להיום, אין מה לעשות, (הבן שלי אומר זה מה יש) אך נקווה
שההמשך יהיה אחרת.

יום טוב לכולם.

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10769

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
האם אתם מעבירים את הדברים אותם אתם כותבים באתר גם לזיתוני/גינדי/דניה סיבוס?
תכתבו לרמת מנכ"ל
אולי אז דברים יראו אחרת

מקווה שאצלנו הדברים יראו אחרת
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & 15 שנים 7 חודשים ago #10772

אני גם חושבת שכדאי, אחרי שכולנו נעבור דירות, שננסח מכתב חריף, נחתים את דיירי הפרוייקט שמרגישים כמונו ונשלח לנ״ל.

גם אנחנו, כמו אריק, זכינו ליחס אחר לגמרי כששנינו דירה קודמת. החל מגמישות בעת חתימת החוזה, המשך בתודעת שירות וכלה באיכות הבניה/גימור.
מאכזב.

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10773

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
המלצה:
לפתוח באתר של השכונות הירוקות אזור של ביקורת קבלנים. כדי לאפשר לאנשים לקבל מידע מושכל יותר על מה שהם עומדים לעבור. ככה אולי תהיה להם סיבה יותר להשקיע בנו.

בנוסף, הייתי מעביר את המכתב הזה לכל מי שרק אפשר
לשלוח לדניה, לגינדי, לזייתוני, לכל המנהלים שרק אפשר, ואפילו אם צריך לעיתונאים שעד עכשיו רק מלקקים לגינדי את ה**** בכל כתבה שהם מפרסמים ועושים לו שם טוב ללא טעם.

תוסיפו את נושא הפריצות והפלסטלינה על המפתח, את הנושאים שטל לאה ואורה-לי מעלות. תרימו קול צעקה שיגיע עד לגינדי ויצרום לו באוזן.

חג שמח ושתכנסו לדירותיכם בהקדם ללא ליקויים משמעותיים.

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10774

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
שלום לכולם,
נכון, אני מזדהה עם מה שאריק כתב.

בכל זאת, אני מציע לכולם להיות זהירים ולא לשלוח מכתבים רשמיים או לפרסם דעה שלילית כזו ברבים (הכוונה בתקשורת) - עדיין.

ראשית קבלו את הדירות ותדאגו לעשות את כל התיקונים שצריך. אל תשכחו שאנחנו עדיין צריכים את דניה סיבוס.

איליה אכן עושה עבודה טובה, ואם מישהו מאיתנו (שלא הסתכסך איתו) ירצו ממנו טובה, עדיף לו שלא יגיד מילה רעה על דניה סיבוס בינתיים.

מכתב רשמי אפשר וצריך יהיה לשלוח יותר מאוחר.

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10779

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
אני נוטה להאמין שיש אנשים בחברה שקוראים את הדיונים בפורום... ואני רוצה לומר לכם שאני שומעת סיפורים על קבלנים(שלא נדע)... אז תאמינו לי שמצבנו עדיין טוב.

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10786

• עומר
  • עומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו - בנין 2
גם אנחנו די מעוצבנים על זייתוני/גינדי/דניה סיבוס. קודם כל לא טרחו לידע אותנו שהיתה הצפה שתי קומות מעלינו ומים חדרו לנו לדירה. מיד לאחר מכן סיידו את הקירות, למרות שהרטיבות שוב עולה מהרצפה אז קצת קשה להסתיר את זה. חברת הבדק אומרת שהמילוי מתחת לריצוף רטוב מאוד ושצריך להחליף אותו אחרת כל הקירות יעלו עובש וריח. כששלחתי את הדו"ח לזייתוני כמובן שלא קיבלתי תשובה וכשהתקשרתי לשאול מה קורה ענו לי ש 'הדו"ח לא רלוונטי כי עוד לא היה פרוטוקול ראשוני'. בנתיים הפתרון של דניה סיבוס היה לפתוח מרצפת או שתיים בכל חדר, שכעת הן כבר סגורות ועכשיו הטענה היא שהכל יבש מתחת. הוצאתי להם מכתב מעו"ד שדורש להחליף את המילוי אבל בנתיים אין תגובה. חשבתי שהמקרה שלי שונה אבל אני רואה שיחס דומה מקבלים כולם. בלי קשר לרטיבות, הבודק ציין שהבניה נעשתה ברמה נמוכה, כנראה בגלל קבלני המשנה שהם לקחו - למשל קירות עקומים, משקופים עקומים, מפסקים לא בקו ישר, ונטה בחדר רחצה שמוציאה את הריחות הישר לתוך הנמכת הגבס של המזגן (!), שימוש בשאריות ריצוף במעקה מסתור כביסה, שיפועים לקויים במרפסת, שכחו לעשות הכנה למדיח (אין חשמל ואין ניקוז) ועוד.
זה בהחלט לא מה שחשבתי כששמעתי שדניה סיבוס יהיה הקבלן המבצע.

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 7 חודשים ago #10788

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
Tal כתב:
בוקר טוב אליהו!

למרות הכל ואף על פי כן, כשאני מסתכל לאחור לא הייתי משנה שום דבר בהתנהלות שלי ובהחלטה שלי לרכוש את הדירה הזאת. הגורם המכריע ביותר היה תמורה לכסף וגם מיקום לא מול בנינים אלא מול הכביש, שטח פתוח וקרבה למרכז המסחרי ולבתי הספר (אז חשבנו שיהיה במתחם 80, בסוף יוצא עוד יותר טוב).
בסה"כ אני מביע אכזבה ופורק קצת תסכול שכרוך בפרויקט הלא פשוט הזה של מעבר דירה.
גם בלי קשר לקבלן וגם אם זו היתה דירה יד שניה - מעבר הוא לא פשוט. אני מפרפר בטירוף וזאת במקביל לשירות מילואים של תעסוקה מבצעית. מצאתי את עצמי היום בנסיעות לקנות עוד צבע לצבעי, אח"כ לראשון לציון להביא את הכיור מטבח משם למזרחי בתל-אביב (חבל שאין לי איזה רס"פ שיעשה את המנהלות האלה :laugh: )

לא חושב שיש טעם לצעוק על מישהו או על משהו, כי צעקות לא יעזרו.
התחושה היא לא שלא משתפים פעולה אבל הולך קצת קשה. במידה וארגיש שלא משתפים פעולה אחשוב מה לעשות אבל זה בטוח לא יהיה לצעוק על מישהו כי לדעתי זה לא יזיז שום דבר.
בסה"כ כשאני מסתכל על הדירה שלי אני די מרוצה מהתוצאה. נכון יש תיקונים לעשות, את הרשתות לא קיבלנו ולא הכל מושלם, אבל בגדול אני מרוצה.
לגבי רכוש משותף יש יותר מקום לשיפור.

לאחר שנכנס לדירה ונתרגל רק אז נזמין חברת בדק בית כדי לקבל תמונה מלאה על ליקויים שאולי אנחנו לא מסוגלים לראות אבל יגרמו לנו נזק בטווח הארוך - את הליקויים האלו הקבלן (מי מהם) יצטרך לתקן. בשביל זה יש "שנת בדק" ויש את הזמן בנחת לבדוק את הדברים.

כך לדעתי גם ברכוש משותף. במידה וכתוצאה ממחדלים בתכנון (יכול להיות שיש כאלה בגג, לפי מה שראיתי אבל אני לא מומחה), יהיו ליקויים שלא ניתן לתקן ומשמעותם תהיה בלאי גבוה יותר או נזקים לרכוש, בגין תיקונים אלו יצטרך הקבלן לפצות אותנו בכסף. הכסף הזה לדעתי צריך שיישמר בקופת וועד הבית וישמש בעתיד להחלפת החלקים שיתבלו או לתיקון הנזקים כתוצאה ממחדלי התכנון.

אני בעד להשאר ברמה הפרקטית ולא לצעוק. :laugh:
עריכה אחרונה: 15 שנים 7 חודשים ago על ידי אריק.

תגובה: הרהורי בוקר - אכזבה מאקו (מגינדי & זיתוני & דניה) 15 שנים 6 חודשים ago #10833

• מירב ופבלו
  • מירב ופבלו's Avatar
טוב, כמה נקודות:

1. אצלינו הבנייה בתוך הדירה דווקא לא רעה בכלל וקיבלנו פידבקים חיוביים מאנשי מקצוע חיצוניים שבאו אלינו. לדעתי צריך לבדוק זאת ביחס לממוצע במשק ונראה לי שהמצב אצל קבלנים אחרים לא תמיד יותר טוב.
2. ברמת הרכוש המשותף, הבניין הוא קטסטרופה אחת גדולה, החל מהחיפויים וכלה בניקוז שנשפך בדיוק בכניסה ללובי. למה היו צריכים להגיע לסוף כדי להבין שצריך להשקיע את הניקוז?
3. כל הריצוף החיצוני עקום בצורה מחרידה.
4. זה שהאדם היחידי שעומד בחזית של זיתוני זה ויקטוריה שאולי היא נחמדה אבל אין לה מושג על מה שהיא מדברת - זה מראה מה זיתוני חושב על הקונים שלו. לדעתי בטווח הארוך זה יפגע בשם שלו.
5. אני בעד להוריד את המונומט (השלט) מיד לאחר קבלת המפתחות. גם בגלל שזה פשוט לא יפה.
6. קבענו ליום רביעי מסירת דירה. ביום שישי היינו באתר וגילינו שאיליה בכלל לא יודע מזה. אח"כ הבנו שמסירת הדירה היא בכלל לא מדד לסיום הבנייה אלא למעשה הם מוסרים על מנת שהדייר בעצמו ינהל את הפיניש של העבודה.
7. ביום שישי גילינו שקירות המחסן שלנו רטובים לגמרי ויש בעיה
שמגיעה מחדר המשאבות. כלומר, רוב הסיכויים שנקבל דירה בלי מחסן (למרות ששילמנו על המחסן בנפרד). בזיתוני בכלל לא מודעים לכך. הם את הכסף קיבלו ולך תרדוף אחריהם.
  • עמוד:
  • 1
  • 2