שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2274

• דנה
  • דנה's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
גיא,

מכל הדיונים הרבים שנערכו בנושא המפעל, נראה כבר די ברור שהאינטרסים של העיריה ופעולותיה, מנוגדות לאינטרס התושבים (העיריה ממשיכה להנפיק את התירוץ לפיו הרחבת המפעל תלויה באישור המפעל לאיכות הסביבה, כשהמצב בשטח מראה כי פסי הייצור במרביתם כבר הועברו וכי המפעל לא עומד בתקנים של איכות הסביבה).

בנוגע לשאלתך אם אני עומדת לגור בשכונה: אולי קיבלתי רושם מוטעה (ואם כן אני מתנצלת מראש), אבל בכל פעם שמישהו בפורום העלה סוגיות שנויות במחלוקת, דרשת ממנו עדכון לגבי רכישה בשכונה. האם מדובר בפורום סגור, או סגור רק כשמדובר בנושאים רגישים? אז באמת שציפיתי לשאלה זו והתשובה היא - קנינו באמצעות קבוצת רכישה באזור 60.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2275

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
דנה,
חשוב לקוראים (ולי) לדעת עם מי שמציע צעדים ופעולות באמת קנה בשכונה או פועל בשם אינטרס אחר - ויש פה בפורום גם כאלה... במיוחד כאשר מדובר בסוגיות שנויות במחלוקת הם מופיעים, וחלקם גם ישמחו מאוד אם השכונה הירוקה תיכשל (ואני לא אומר יותר).

אם המפעל לא עומד בתקנים של המשרד להגנת הסביבה, המשרד להגנת הסביבה צריך לנקוט נגדו בהליכים משפטיים.

פס הייצור המדובר הוא הצביעה, אשר לא עבר לכפר סבא עדיין ועליו הויכוח.

לא מקובלות עלי התבטאויות של פוליטיקאים בגרוש לגבי השכונה. אני ידעתי בדיוק איפה אני קונה ומה נמצא בשכונה והיכן.זה לא שהמפעל היה תת קרקעי ופתאום התגלה שהוא שם.

מתושבי מתחם 60 המפעל מרוחק כקילומטר וחצי וגם מרוב תושבי מתחם 80 המפעל די מרוחק. בהיסטריה ובדיסאינפורמציה שמופצת פה חדשות לבקרים יש בעייתיות. זה באמת לא נעים, אבל יש הרגשה שהופכים את המפעל למיני כור גרעיני.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2276

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
לגבי רעש וזיהום אויר מדובר בנתונים שנמסרו בישיבה אתמול ומקורם במשרד להגנת הסביבה.
גיא, אתה כל הזמן תוקף את חברי האופוזיציה על היותם אינטרסנטים. ומה עם הקואליציה (ובפרט ראש העיריה)? להם יש הרבה יותר אינטרסים, והם גם הפגינו התנהגות הרבה יתר בעייתית: הסתרת מידע, הטעיית הציבור, שקרים, תלונות במשטרה נגד אנשים שמרגיזים אותם, התעלמות מהיותם נבחרי הציבור ומשרתיו ולא פטרוניו.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2277

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
אם הכל כל כך בעייתי, למה אין עתירה לבית המשפט ???

הרי הוא לא עובד אצל יהודה בן חמו ואם הכל באמת כל כך בעייתי וקיצוני ומסוכן וגורם מחלות, הרי סביר שהם יתערבו.

מה אני אגיד לך, אני לא סבור שהמצב כל כך קיצוני. אבל זו רק דעתי.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2278

• דנה
  • דנה's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
אכן, המפעל מרוחק מאזור 60 וממרבית אזור 80, לכן בתור מי שרכשה באזור 60 אני יותר רגועה (אגב, הכוונה המקורית שלנו היתה לקנות באזור 80, אבל לאחר חשיפת נושא המפעל החלטנו לשנות מיקום ולקנות ב 60).

אבל גם אם המפעל מרוחק מביתי, יש לי ילדים קטנים טרום גיל בי"ס. האזור המיועד להיות קיריית חינוך (שיש סיכוי שתשרת את שני המתחמים) ממש גובל עם המפעל.
לא הייתי רוצה שילדיי יהיו חשופים, אפילו חלק קטן מהיממה, לחומרים כימיים מכל סוג שהוא, גם אם מדובר סתם באדים של חומרי צביעה.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2279

גיא,
המרחק של מתחם 60 ממתחם 80 לא כל כך גדול כשמדובר בזיהום.
אל תשכח שחלק מהממצאים שהתגלו בשכונת אלרם המרוחקת מהשכונה הירוקה ומהמפעל מצביעים על זיהומים שמקורם במפעל קניאל.
לגבי השם הרע שאולי ייווצר לשכונה - אם הפעולות שננקוט בהן יובילו לסגירת המפעל או לעצירת הרחבתו, בעוד שנתיים שהשכונה תהיה מאוכלסת במלואה - אף קונה פוטנציאלי כבר לא יזכור את המקרה הזה (פרט אולי לתושבי השכונה עצמה).

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2280

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
אני מסכים עם דנה , אסור להזניח את הנושא ולחשוב שהוא יפתר מעצמו.

לצערי גיא , ואני בטוח שעד עתה ובעקבות האירועים של אתמול , גם אתה בפנים יודע שהנושא לא יפתר במילים יפות.

ללא שום קשר של אינטרס של זה או אחר , המפעל הזה יגרום עוד למהומות רבות ואם זה המחיר שצריך לשלם , אז אני לא חושש.

אומנם נמנע ממני להגיע אתמול , אבל לוועדה הבאה אפגין בהחלט נוכחות.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2283

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
לכל מי שמעונין להשפיע ולהצטרף לרשימת הקשר
מוזמן לשלוח מייל ל:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2284

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
זו תגובת עירית כפר סבא שפורסמה באתר Local לידיעה בנושא הסיור במפעל קניאל. יש בה כמה חלקים שמחזקים את מה שטענתי לגבי שת"פ עם פוליטיקאים מהאופוזיציה.

מעיריית כפר-סבא נמסר "יש להצטער על כך שפוליטיקאים אינטרסנטים, אשר כל מטרתם היא ניגוח אוטומטי לשם ניגוח, קופצים על ה"מציאה" כדי לזכות בכמה שורות במקומונים, ופועלים בדרך נלוזה וציניקנית, כשבפועל כלל לא איכפת להם שבפעילותם זו הם פוגעים בשמה הטוב של שכונה שלמה ובערך הנכסים של תושביה. זהו פופוליזם מעורר רחמים, שיש להוקיעו.
"ראש העיר פועל בשקיפות מלאה ולכן יזם את הסיור במפעל קניאל. כל השאלות שהפנו אנשי סיעת הירוקים אל מנהלי המפעל נענו מיידית והותירו אותם אילמים, לנוכח הצגת העובדות החד-משמעיות של היחידה האזורית של המשרד לאיכות הסביבה - מפעל קניאל עומד בכל התקנים הנדרשים של המשרד. בניגוד לשמועות המגוחכות שהפריחו אנשי סיעת הירוקים, לא התבצעה כל עבודת הרחבה פיזית של המפעל.
"ראש העיר מוביל מזה מספר חודשים מהלך שקט של מו"מ עם בעלי המפעל להעברתו של המפעל, בהסכמה, ובמקביל מקדם מהלך של שינוי התב"ע לאזור היי-טק, המתאים יותר לאופי השכונה החדשה. מסתבר שאין גבול לציניות, כאשר אנשי סיעת הירוקים מעלים עכשיו רעיון דומה ומנסים לנכסו לעצמם.
"במקביל, חשוב לזכור כי אין בסמכותה של אף רשות מקומית למנוע התרחבות או סגירת מפעל הפועל בהתאם לחוק ולנהלים. מיותר לציין כי העירייה לא תסכים לאשר את הבקשה להרחבת המפעל כל עוד לא יינתן לכך אישור היחידה האיזורית של המשרד לאיכות הסביבה.
"העירייה מטפלת ותמשיך לטפל בסוגיה ברגישות ובאחריות. יש לזכור כי המפעל קיים למעלה מ-30 שנה ומפרנס מאות משפחות, רבות מהן מכפר-סבא. העירייה תמשיך לעקוב מקרוב אחר הנושא, בהתאם להוראות המשרד לאיכות הסביבה והנחיותיו".

בקיצור - כדאי להפריד בין שמועות לבין עובדות ולשים לב שמאבק חזיתי בעיריה לא יוביל לשום הישג. זו דעתי.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 10 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2285

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
הבעיה האמיתית היא לא ההרחבה הפיזית של המפעל אלא העברת קוי היצור שלו מפתח תקוה לכפר סבא. בשביל להעביר את הקוים המפעל לא באמת צריך להתרחב פיזית וזה מה שקרה. שטחים שקודם לכן הושכרו לאחסון חומרים של חברות אחרות פונו לטובת קוי היצור.
זה כמו לקום ולגלות שהשכן שמשכיר את דירת 4 החדרים שלו והמיועדת למשפחה אחת החליט לחלק אותה ולהשכיר אותה ל30 פועלים סינים. העירייה צריכה להיות מודעת לעובדה הזאת ולנסות לעצור את התוספת אשר ללא ספק תפגע באיכות החיים שלנו. בדיוק כמו שעושים לבעלי בתים שעושים חלוקה לדירות שלהם.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2286

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
גם אם את צודקת באנלוגיה, אף אחד לא יכול להגיד לבעלי המפעל מה לעשות בשטח שלהם. כל עוד הייצור יעמוד בדרישות המשרד להגנת הסביבה, זכותם לעשות בשטח כרצונם.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2287

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גיא,
כיוון שלדעתך צריך לעבוד עם ראש העיר ולא נגדו, אני כלל לא שולל רעיון זה, בבקשה תרים אליו טלפון ותדבר איתו בנושא זה, אני עשיתי זאת וממליץ בחום.
גיא, אם תצליח לקבל ולו דו"ח אחד מהעירייה בנושא בדיקות רעש, אוויר, זיהום שפכים אשרינו!
רבותיי, תושבי השכונות הירוקות, אנחנו בבעיה.
אם לא נעשה היום את השינוי הנחוץ, יהיה קשה פי כמה בעתיד.
מישהו הרים את הכפפה של חגי ואורלי?
מישהו המשיך ליצור קשר טלפוני/מיילי עם חברי המועצה שהצביעו בעד ההרחבה?
לישיבה הבאה, חובה על כל מי שרשום בפורום הזה, לבוא ולהציג נוכחות. זה ממש לא צחוק, החומרים החדשים שייכנסו למפעל, הצבעים וההדפסה בעיקר יש להם פוטנציאל למחלות א י ו מו ת.
מי שמעוניין יכול לקבל עדכונים ממני או להרשם דרך האתר:
www.clean-kfarsaba.com/
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.