guy-sh כתב:אם הכל כל כך בעייתי, למה אין עתירה לבית המשפט ???
הרי הוא לא עובד אצל יהודה בן חמו ואם הכל באמת כל כך בעייתי וקיצוני ומסוכן וגורם מחלות, הרי סביר שהם יתערבו.
מה אני אגיד לך, אני לא סבור שהמצב כל כך קיצוני. אבל זו רק דעתי.
נשים לרגע בצד את התלונה שכבר הוגשה כנגד המפעל (כמדומני על ידי המשרד להגנת הסביבה). לגבי עתירה, בן גל התיחס לכך אתמול. ראשית, מדובר בהליך שעולה כסף, וצריך שמישהו יהיה מוכן לשים אותו על השולחן. חברי מועצה (למעט חלק מסגני ראש העיר) הם אמנם נבחרי ציבור אבל אינם מקבלים שכר. כנבחרי ציבור אני מצפה שיעשו ככל יכולתם, אבל כמתנדבים אני מכיר בכך שיכולתם לעיתים מוגבלת.
שנית, בכדי לקדם תהליך משפטי, צריך עוד מידע, וכאן יש שתי בעיות. האחת היא שגופים שצריכים לספק מידע אינם עושים זאת (היה מי שהזכיר בישיבה את חוק חופש המידע ונענה בצחוק רועם). השניה היא שבענייני בריאות ואיכות סביבה דברים הם אמורפים וקשה להוכיח נזקים באופן ודאי (אין זה אומר שהם אינם קיימים, ועקרון הזהירות המונעת מנחה להניח הנחות מחמירות).
אין לי בעיה שמי שגר בשכונה 60 יחליט שכל הנושא לא מעניין אותו (למרות שאולי הנזקים יגיעו גם אליו. ביוב זורם, רוחות מניעות את האויר, וכו'). יש לי בעיה שמחליטים שאם אין הוכחות חותכות אז אין בעיה ולכן אסור לעסוק בנושא. יש לי בעיה עם הנחת המוצא שבן חמו הוא צדיק וחברי האופוזיציה מונעים רק מאינטרסיים, כשכל העדויות מעידים שההפך הוא הנכון.
המפעל כפי שהוא פועל כיום אינו מסוגל לעמוד בתקנים שנקבעו. העובדה שאין הוכחה שאי עמידה בתקנים מובילה בהכרח לסכנה בריאותית היא לא רלוונטית.
המפעל עוסק בחומרים מסוכנים המפונים לרמת חובב. בין אם יש לו את האמצעים לעשות זאת בבטחה או לא, אינה מעידה שזה רעיון טוב להשאיר אותו ליד שכונת מגורים.
בעלי/מנהלי המפעל החיליטו להקים בשטחו מפעל נוסף (אותו שם ואותה בעלות אבל עדיין עוד מפעל. לקרוא לזה "הרחבה" זו מכבסת מילים). גם אם אין הוכחות שמפעל נוסף יגרום לנזקים, אין עוררין שמדובר בהכנסת ראש בריא למיטה חולה (ואין עוררין על האירוניה של בנית מפעל כימי ליד שכונה שאמורה להיות ירוקה)
קברניטי העיריה נוהגים במדיניות של בת יענה, אינם משתפים פעולה עם פניות הציבור, אינם נוהגים בשקיפות, מסתירים מידע חשוב שהיה גלוי להם, מזלזלים בציבור שאותו הם אמורים לייצג, משתמשים בכספי הציבור כדי לממן אבטחים חמושים שיגנו עליהם מפני אותו ציבור, משתמשים בטריקים פוליטיים בכדי למנוע דיון פתוח ולכפות את עמדתם, והתגובה היחידה שאפשר לקבל מהם היא קיטונות של ניבולי פה על האופוזיציה. גם אם יתברר שהם צודקים והמפעל בעצם מייצר פרוטזות לילדים נכים באפריקה, האם לא כדאי שהם יספקו קודם כל הוכחות (או לפחות ממצאים תומכים) לכך, לפני שמחליטים שבאמת אין בעיה.
הלוואי שבאמת המצב לא חמור. כשקנינו דירה ב-80 ידענו שהמפעל שם ולמרות הבעייתיות שלו הסכמנו לנסות "שכנות טובה" איתו. מאז התגלו הרבה ממצאים מדאיגים. המינימום שהייתי מצפה מעצמי (וממליץ לאחרים לנהוג באתו אופן) הוא לקבל עוד מידע שיאפשר להחליט, בודאות גבוהה, האם אכן יש מקום לדאגה או לא. ברגע שהעיריה מצפצפת עלי וחוסמת את דרכי להשיג מטרה זו. או שיש להם מה להסתיר, או שהם סתם לא ממלאים את חובתם הציבורית.
** בינתיים שמתי לב ששמת ציטוט של תגובת דובר העיריה (אינטרסנט, עובד של בן חמו) בנושא הסיור (יוזמת האופוזיציה, שחבריה דווקא השתכנעו מהסיור שאכן יש בעיות), ומכיל לא מעט עובדות לא נכונות (שקיפות?). מטעמי נימוס אפסיק פה. בעצם לא. זה בערך כמו לשים נאום של אמדינג'אד על "הישות הציונית" ולטעון שזו הוכחה למשהו.