שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2262

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
אין וויכוח שצריך להוציא את זה לתקשורת ואין וויכוח שצריך לעורר צעקה גדולה, אבל בסופו של דבר הדברים צריכים להסגר בעיריה ומי שמשרת את האנטרס שלנו שם הם האופוזיציה והירוקים , אשר החליטו אתמול לפעול בצורה (ואני מביע רק את דעתי) , שגויה ונתנו לראש העיר את כל הסיבות לפוצץ את הפגישה שאליה חיכינו כולנו.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2263

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
גם ההשערה שאם האופוזיציה היתה מוותרת הדיון על קניאל היה מתקיים והיו מתקבלות בו ההחלטות הרצויות היא ספקולציה. כל השערה על "מה היה קורה אם" היא ספקולטיבית, אבל יש כאלו שהן סבירות יותר מאחרות, על בסיס הכרת הנפשות הפועלות וארועי העבר.
דחיית הדיון על קניאל לסוף סדר היום, ישיבת הקואליציה הדחופה שבוע שעבר, מאבטחים חמושים (!!) בישיבה ופיצוץ מכוון שלה ברגע שהדיון לא התקדם לכיוון שהיה רצוי לראש העיריה הם רק עדויות נסיבתיות ולא הוכחה חותכת, אבל הקומון סנס קובע שלבן חמו לא היתה שום כוונה לאפשר דיון הוגן בהצעה שיאפשר איזהו סיכוי שהיא תתקבל.
מבחינת בן חמו (כן, זו ספקולציה. אם למישהו יש ספקולציה סבירה יותר שישמיע קולו) האסטרטגיה היא לנסות למסמס את העניין ולהוריד אותו מסדר היום. ברגע שירדו ממנו הוא יהיה במצב הכי נוח - גם עוד מיסי עיריה מ - 5000 יחידות דיור ושטחי מסחר, וגם כפול ארנונה ממפעל קיים. כדי לשנות את העמדה שלו הוא צריך (לדעתי) להשתכנע שלא ניתן לאחוז את המקל בשני קצותיו: הנושא לא ירד מסדר היום, כתבי טלויזיה בפריים טיים ידחפו לו מיקרופונים לפנים, תושבים יגישו תביעות נזיקין כנגד העיריה על ירידת ערך הנכסים שלהם, וכול דבר אחר שיראה שניסיון לקיים מפעל מוגדל ליד שכונת מגורים יגרור או מחיר כלכלי מהעיריה, או מחיר אלקטורלי מראשיה, או הסתבכות משפטית (ורצוי כל השלושה יחד).

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2264

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
לא שלא הייתי מעדיף שהמפעל לא יהיה שם אבל אני חייב להסכים עם גיא. אני לא בטוח שהנזק שעלול להגרם מההרחבה של המפעל יהיה גדול מהנזק שאתם עלולים לגרום לערך נכסינו והתפתחותה של השכונה מניפוח העניין מעבר לכל פרופורציה. תזכרו שערך נכסינו והתפתחות השכונה תלויים בקניית דירות בשכונה. אל תבריחו קונים.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2265

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
אני מעדיפה שכונה עם דימוי לא טוב אבל בלי מפעל מזהם מאשר שכונה עם דימוי נפלא אבל מפעל מזהם מתחת לבית.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2266

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
בפעולה מתלהמת ולא חכמה תשארו עם מפעל מזהם ושכונה עם דימוי לא טוב.

חשוב לנהל את המאבק, אבל לא לתת לפוליטיקאים בהווה ופוליטיקאים בעתיד לנהל אותו ולעשות שימוש בתושבים על מנת לגזור קופונים וחשיפה תקשורתית.

מנסיוני במאבקים (וניהלתי כמה כאלה בחיי) הסיכוי לנצח אותם הרבה יותר גדול שפועלים יחד עם הממסד ולא נגדו. החיבור לאופוזיציה יוביל את ראש העיריה לפינה שתחייב אותו לפעול בצורה מסוימת.

נראה לי שבדרך שכחתם שהמאבק הוא נגד המפעל ולא נגד העיריה. כאמור, לחלק מהפוליטיקאים יש עניין במאבק נגד העיריה. המפעל או השכונה, לא ממש מעניינים אותם - זה עוד כלי לתקוף את העיריה.

עדיף לפעול יחד עם ראש העיריה ולא נגדו.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 16 שנים 10 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2267

• דירה 6
  • דירה 6's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת שלב א'
מה שווה ערך הנכס אם אנחנו או ילדינו נחלה בשל חשיפה לחומרים רעילים ומסוכנים?

ראינו את הדוחות שפורסמו על רמות הזיהום של המפעל. המפעל חורג בעשרות עד מאות אחוזים מן התקן של המשרד לאיכות הסביבה אבל אף אחד לא עושה דבר בנידון והמפעל ממשיך לעבוד כרגיל ולזהם.

לצערי במדינת ישראל שום דבר לא זז עד שלא פועלים בכח. אין פה הבנה של כח מתון, רק כח מתפרץ ולכן עלינו להאבק במפעל בכל דרך אפשרית.

מי שראה את הסרט שיטת השקשוקה ראה את העדויות של תושבים בטבעון, חיפה, ישובי הבדואים ועוד אשר מציינים חריגה גבוהה מן הממוצע של חולים במחלות קשות ובעיות פריון בקרב התושבים שחיים בסמוך לאותם מפעלים מזהמים.
אנחנו זוג צעיר, אני לא רוצה שהעתיד של משפחתי יראה ככה.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2268

• דנה
  • דנה's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
?? לא הבנתי איך אפשר לפעול י ח ד עם ראש העיר בנושא זה, הרי ברור שעמדתו מנוגדת לעמדת התושבים. אישור כל המהלך של הרחבת המפעל הוא בהסכמת ובאחריות העיריה.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2269

• דירה 6
  • דירה 6's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת שלב א'
גיא, נראה שראש העיר לא רוצה לעבוד איתנו, אחרת איך אתה מסביר את ההתנהלות שלו עד עכשיו? סילוף העובדות, הניסיון להתחמק מדיון בנושא....

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2270

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
דירה 6 כתב:
מה שווה ערך הנכס אם אנחנו או ילדינו נחלה בשל חשיפה לחומרים רעילים ומסוכנים?

ראינו את הדוחות שפורסמו על רמות הזיהום של המפעל. המפעל חורג בעשרות עד מאות אחוזים מן התקן של המשרד לאיכות הסביבה אבל אף אחד לא עושה דבר בנידון והמפעל ממשיך לעבוד כרגיל ולזהם.

אנחנו זוג צעיר, אני לא רוצה שהעתיד של משפחתי יראה ככה.

על מה בדיוק אתה מדבר ??? חשיפה לחומרים רעילים ומסוכנים ??? הדוח עליו אתה מדבר הוא של הזרמת שפכים לביוב ולא של זיהום סביבתי.

בדיוק על זה דיברתי - חוסר הבנה מלאה של העובדות והיסטריה ציבורית יגרמו בעיקר לנזק - לא לתועלת.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2271

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
מי אמר סילוף העובדות ??? האופוזיציה...

מתי תבינו שהאינטרס שלהם הוא לא האינטרס של השכונה ???

הרי כל מה שחברי המועצה רצו אלה כותרות. הויכוח בכלל לא היה על קניאל אלא על נהלי הישיבה. אם היה מעניין אותם המפעל היו נותנים לישיבה להתנהל, ולא מפוצצים אותה כדי לקבל כותרות.

דנה - למה הגעת לזה שעמדת ראש העיריה מנוגדת לתושבים ??? הרי לא ניתן בינתיים אישור בניה למפעל. נושאי איכות הסביבה הם באחריות המשרד להגנת הסביבה. יש בתב"ע שטח שמיועד לאזור תעשיה. העיריה צריכה סיבה טובה לא לאשר פעילות במקום - המפעל שם 20 שנה ויותר, אי אפשר לבוא פתאום ולהגיד לו לסגור כי החליטו לבנות.

מאבק משותף עם האופוזיציה יוביל לכותרות שהם יקבלו ולאפס תוצאות. העיריה תיסגר בעמדה שלה ולא תשתף פעולה. בעיני צריך לפעול עם ראש העיריה יחד להבטיח שהמפעל יפעל בהתאם לתקנים או לפנות להליכים משפטיים. מהאופוזיציה לא יהיו תוצאות.

דנה - אגב, רק לזיהוי - את עומדת לגור בשכונה ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 10 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2272

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
במילים אחרות, אם נתעלם מהעובדה שמפעל שכבר היום עובר על תקנות איכות הסביבה בכל הקטגוריות (רעש, זיהום אויר, שפכים) צמוד לשכונת המגורים ובכל מקרה של תקלה עלול לפגוע ברמת החיים עד כדי נטישת דירות כפי שארע בשכונת אלרם, אז אף אחד לא ישים לב שהמפעל קיים ונצליח לרמות אנשים אחרים לקנות דירות בשכונה במחירים גבוהים.
אני מעדיף לנסות לפעול כנגד רוע הגזרה. סה"כ גם לעיריה יש אינטרס השכונה תצליח. דירות ריקות = פחות ארנונה
אם נכשל יש 2 תסריטים
- הרעש הגדול של המאבק יתגלה כלא מוצדק. המפעל לא יפגע באיכות החיים. הרעש שהיה ישכח, ומחירי הנכסים לא יפגעו
- המפעל אכן יתגלה כמזיק לאיכות החיים. ירידת ערכי הנכסים תהיה הבעיה הקטנה ביותר שלנו
בכל מקרה, אני לא דואג לקונים שממשיכים להגיע. אני כן דואג למחיר הנכס שקניתי (אם נשים לרגע בצד שיקולים פחותים ונחותים כמו בריאות ואיכות חיים), אבל הצלחת השכונה ומחירי הנכסים בטווח הארוך יושפעו הרבה יותר מהמפעל עצמו ולא מקמפיין ציבורי זה או אחר.

תגובה:ישיבת המועצה בנושא קניאל הופסקה באמצע 16 שנים 10 חודשים ago #2273

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
דירה2011 כתב:
אם נתעלם מהעובדה שמפעל שכבר היום עובר על תקנות איכות הסביבה בכל הקטגוריות (רעש, זיהום אויר, שפכים) צמוד לשכונת המגורים ובכל מקרה של תקלה עלול לפגוע ברמת החיים עד כדי נטישת דירות

אני מכיר מכתב התראה בנושא השפכים. איזה מסמכים יש הקובעים שיש מעבר על קטגוריות רעש וזיהום אוויר ? מדובר על עובדות או על ספקולציות עתידיות והתרשמות של חברת מועצה שעמדה בסמוך לאחת המכונות ?

לגבי תקלה - הסיכוי שמשאית עם חומרים מסוכנים תתהפך על כביש 4 גדול יותר ובכל זאת אני לא רואה קמפיין לסגירת הכביש.

דירות ריקות משלמות ארנונה - את העיריה לא ממש מעניין אם תגור או לא - ארנונה משלמים.

אני מתחיל לחזור על עצמי. מפמפמים בפורום ססמאות הפחדה, מתאהבים בהן והולכים איתן בכל הכוח. הבעיה היא שמפנים את הכוחות לכיוון הלא נכון, בעיני.
גיא שמואלי
מנהל האתר