שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19577

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
שאלה טובה, מה ההבדל בין קניון למרכז מסחרי.
אני חושב שאני יודע את התשובה אבל שאלתי את מר גוגל והנה התשובה שקיבלתי

היישר מאוניברסיטת חיפה
actv.haifa.ac.il/programs/Item.aspx?it=197

יש גם את ההבחנה הזו
www.kenyonim.com/article.asp?aid=65

איך שאני רואה את זה-
מרכז מסחרי זה משהו שכונתי שבאים אליו ברגל מהסביבה. כמו קניון הדרים בשכונת הדרים, כפ"ס (שלמרות השם הוא ממש לא קניון).
וקניון זה ...קניון ערים, שרונים, רננים...
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19579

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
לאחר ששוחחתי קצת עם מיסטר גוגל הגעתי לתשובות הבאות-

"הקניון" של בוני התיכון ייבנה בסוף גם כמרכז מסחרי-
www.local.co.il/kfar-saba/88846/article.htm

www.boh.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%...-%D7%A1%D7%91%D7%90#

כלומר זה לא יהיה קניון בכלל.

כלומר גם זה של שבירו וגם זה של בוני התיכון מתוכננים כמרכז מסחרי שאמור לשרת את הדיירים שלו.
ואם להוסיף נימה אישית- מעולה.

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19591

• לי
  • לי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
על פי הכתבה "פרץ בוני הנגב" בונים את המרכז המסחרי בצפון מתחם שמונים ואילו שבירו על פי התמונות שהועלו כאן בונים צמוד או מול תחנת הדלק שגובלת במתחם 60 ?

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19595

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
לי כתב:
על פי הכתבה "פרץ בוני הנגב" בונים את המרכז המסחרי בצפון מתחם שמונים ואילו שבירו על פי התמונות שהועלו כאן בונים צמוד או מול תחנת הדלק שגובלת במתחם 60 ?

פרץ בוני הנגב? מאיפה הבאת את השם הזה?

'בוני התיכון' את הצפוני ליד קניאל.
'שבירו' את זה של סונול.

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19598

• לי
  • לי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
O.K עכשיו עשית לי סדר בדברים,
ובמתחם 60 לא אמור לקום מרכז/קניון במקביל לשבירו ב-80 (ליד תחנת הדלק)?

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19599

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
שטחי המסחר שצויינו במרכז המסחרי של שבירו, זהים ואף גבוהים יותר משטחי מסחר במרכזים מסחריים המזהוים כקניונים, זה הרבה מעבר למרכז שכונתי. כיוון שמבתחם מתוכננים גם משרדים, שיש להניח שימשכו גם אוכלוסייה לא מקומית, המרכז ייתן מענה ליותר מתושבי השכונה. גם מיקומו האסטרטגי יגרום למשיכת אוכלוסייה שלא מהשכונה עצמה. נקווה שאכן נערכו כל בדיקות התכנות התחבורה המתאימות.

במרכז המתוכנן של בוני התיכון, נראה שה-21K מ"ר זהו השטח הכולל, כאשר השטחים הסחירים, 8,000 מ"ר מתאימים יותר למרכז מסחרי שכונתי.

הוד, לשאלתך על ההבדלים בהגדרות - כל אחד מטיפוסי מרכזי הקניות (קניון, פאוור סנטר, מרכז מסרחי שכונתי וכו'..) נחשבים למרכז מסחרי. ההבדלים הינם בסוג המרכז המסחרי שנובעים מהיקף שטחי המסחר, רמות השכ"ד במרכז, רדיוס מרחב הביקוש ממנו מגיעה האוכלוסייה וכו'..(לא מנסה לסתור את דבריך, אני פשוט עובדת בתחום ונעשו מיליוני מחקרים בנדון....).

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19604

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
לי כתב:
O.K עכשיו עשית לי סדר בדברים,
ובמתחם 60 לא אמור לקום מרכז/קניון במקביל לשבירו ב-80 (ליד תחנת הדלק)?

לאחרונה שמעתי מכמה גורמים על כך שב-60 יקומו משרדים.
עשיתי מעשה וקראתי את התב"ע שוב לאחר הרבה הרבה זמן.

אז ככה- באזור 80 היכן שסונול והמרכז המסחרי שיקום בצמוד אליו יהיה גם גשר להולכי רגל, הגשר הזה יוביל לאזור 60 לבניין משרדים הבנוי כמניפה עם 3 צלעות (אין לי מושג איך ייבנו שם בניין על שטח כה קטן).
מהבניין הזה ייצא עוד גשר לתוך שביל להולכי רגל (השביל בין הביה"ס לשבירו).
היזם שייבנה הוא בנוסף הבעלים של קניון ערים כפ"ס- אמות.
באתר רשום הדברים הבאים- www.amot.co.il/kfar-saba
משהו אחד לא מסתדר לי- רשום שהבניין יקום בפינה הצפון-מזרחית של צומת רעננה צפון כאשר מדובר בפינה הדרום מזרחית.
עריכה אחרונה: 14 שנים 3 חודשים ago על ידי הוד וקרן.

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 3 חודשים ago #19608

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
המגדלים של אמות אכן צפון מזרח. משבו בסגנון קו יורד מקניאל למנרב C. באיזור ביהס העתידי.
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 2 חודשים ago #19662

• רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
תמצאו כאן פרוט נרחב יותר לגבי מרכז שבירו

www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2313020
עריכה אחרונה: 14 שנים 2 חודשים ago על ידי רואי.

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 2 חודשים ago #19688

לפני שקנינו הלכתי למחלקת ההנדסה של העירייה כי הייתי מוטרדת מכל בנייני המשרדים ולכן בדקתי. מה שנאמר לי הוא שהבניין משרדים ב- 60 עפ"י התבע הוא 12 קומות אבל הקרקע עדיין בבעלות הבעלים המקורי של כל השטח (חברת מהדרין) וכי אין כוונה (לפי מה שידוע למחלקת ההנדסה) לבנות אותו. לגבי הפרויקט המסחרי של שבירו נאמר לי כי לשבירו יש כרגע היתר בניה רק לגבי הקומות המסחריות, לגבי הבניין משרדים עצמו, לא התבקש היתר בניה כרגע ולכן אין, כך נאמר לי, היתר בניה, היתר כזה יכול להינתן תוך כשנה (אם יבקשו)ואולם כרגע ככל שידוע להם זה לא על הפרק.
לחברת אמות פניתי גם כדי לשאול האם יש כוונה לבנות, דיברתי עם סמנכ"לית השיווק של החברה והיא אמרה לי שהם כרגע לא בונים את 3 הבניינים המתוכננים בתבע וכי הם עדיין שוקלים כדאיות ואולי יבנו בשלב הראשון רק בניין אחד.

תגובה: תרשים המרכז המסחרי - רמי שבירו שיבנה בכניסה ל-80 14 שנים 2 חודשים ago #19720

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
דפנה101 כתב:
לפני שקנינו הלכתי למחלקת ההנדסה של העירייה כי הייתי מוטרדת מכל בנייני המשרדים ולכן בדקתי. מה שנאמר לי הוא שהבניין משרדים ב- 60 עפ"י התבע הוא 12 קומות אבל הקרקע עדיין בבעלות הבעלים המקורי של כל השטח (חברת מהדרין) וכי אין כוונה (לפי מה שידוע למחלקת ההנדסה) לבנות אותו. לגבי הפרויקט המסחרי של שבירו נאמר לי כי לשבירו יש כרגע היתר בניה רק לגבי הקומות המסחריות, לגבי הבניין משרדים עצמו, לא התבקש היתר בניה כרגע ולכן אין, כך נאמר לי, היתר בניה, היתר כזה יכול להינתן תוך כשנה (אם יבקשו)ואולם כרגע ככל שידוע להם זה לא על הפרק.
לחברת אמות פניתי גם כדי לשאול האם יש כוונה לבנות, דיברתי עם סמנכ"לית השיווק של החברה והיא אמרה לי שהם כרגע לא בונים את 3 הבניינים המתוכננים בתבע וכי הם עדיין שוקלים כדאיות ואולי יבנו בשלב הראשון רק בניין אחד.[/quot ]

לצערי הרב,
אמרו לי לא קשור למציאות. וזה נכון גם במקרה הזה

:(
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא
  • עמוד:
  • 1
  • 2