שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות

אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16796

• עמוס
  • עמוס's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
שלום לתושבי הפורום,

אני מתעניין ברכישת דירה בשכונה (באיזור הצפוני) ורציתי לשאול:

1) האם התב"ע המוצגת, כולל הפארק הגדול, הינה סופית או שיש דיבורים על שינויים כאלה ואחרים?
2) האם ידועות בעיות כלשהן בשכונה? אני לא מדבר על פרוייקט ספציפי אלא על כבישים/חניות/פיתוח איזורי באופן כללי
3) האם יש בעיות לצאת מהשכונה בשעות הבוקר או לחזור אליה בשעות הערב?
4) פרוייקט הפארק (באיזור הצפון מזרחי) נשמע מאוד מושך, כולל הפארק הפנימי, הקירבה לפארק החיצוני ועוד. הכל נשמע ורוד כששואלים את איש המכירות, האם מישהו כאן יודע פרטים נוספים לגבי הפרוייקט הזה? או במילים אחרות, האם יש catch או שבאמת הכל ורוד שם?

תודה מראש
עמוס
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16797

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
היי עמוס:

1. תב"ע זה תב"ע. לשנות אותה זה סיפור בטח כשיש כבר דיירים שיכולים להתנגד. כך שלא נראה שיהיה שינוי תב"ע. הדבר היחיד שיכול להיות, זה בעקבות הוד"לים של רה"מ, יהיה אישור להשתמש במתחמים שהוגדרו כמבני ציבור לצרכי דיור בר השגה (זה באופן כללי בכל הארץ). אם בירוקה ישתמשו בזה או לא - לא יודע.

2. כמו בכל שכונה, יש בעיות למיניהן, יש ועד למתחם 80 (הצפוני) ולמתחם 60 (הדרומי) ואנחנו פועלים מול העיריה בשביל לשפר את הנושאים. תוכל לעבור קצת על הודעות בפורום כדי לקבל רושם. רוב הנושאים מכוסים.

3. תלוי לאן אתה יוצא. אם אתה יוצא לכיוון כביש 4, קח בחשבון שצומת דרור מצפון, וצומת מורשה/רעננה מרכז מדרום, יכולים להיות פקוקים בכל מיני שעות ביום. יש כמובן תוכניות ארוכות טווח לשיפור הנ"ל אבל זה באמת יקח זמן. מבחינת יציאה מהשכונה הצפונית, הובטח לועד ע"י העיריה שהנושא יוסדר עד נובמבר 2011 (חודש-חודשיים מהיום). עוד פרטים תמצא פה בפורום בנושא.

3.1 נושא החניה הוא נושא שאנשים כבר היום מעלים חשש בשני המתחמים שתהיה בעיה קשה כשהשכונה תאוכלס. הנושא בדיונים מול עירית כפר סבא.

4. במקרה אנחנו קנינו בפארק שאול. אני יכול להגיד לך שהיזם הוא רציני והשם שלו מאוד חשוב לו, ומרגישים את זה גם אחרי הרכישה. עדיין לא נכנסנו, והפארק עוד רחוק מלהבנות אז כמובן שאין לי תשובה ודאית, וגם לאף אחד לא תהיה חוץ מלמי שמתכנן את זה אצל היזם.

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16799

• עמוס
  • עמוס's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
המון תודה על תשובה מפורטת ומהירה

1+2: שאלת תם: אם התב"ע לא ניתנת לשינוי בצורה כל כך פשוטה, אז אילו תיקונים ושיפורים אפשר לעשות? מסריקה מהירה בפורום, זה נראה שבאיזור 60 יש בעיות, ב 80 לא מצאתי משהו מיוחד, או שפיספסתי משהו?

3. ידוע על תכניות להרחבה ושיפור צומת דרור ורעננה/כפ"ס מרכז? מוזר שטיפלו בצורה יפה במחלף רעננה צפון אבל לא נגעו בשני הצמתים מצפון(דרור) ודרום (רעננה מרכז). ראיתי שיש כ 4 יציאות לשכונה הצפונית, לאיזה יציאה אתה מתכוון שתטופל בחודשיים הבאים?

3.1 עיריית כפ"ס מכירה בבעיית החניה שתהיה? כי לפעמים רשות יכולה להיות אטומה בקטעים האלה. להבנתי, אין תקן של 1:2 בחניות מה שבאמת עלול לייצר בעיה בהמשך.

4. מתי אתם נכנסים לדירה? התוכנית נראית מעולה על הנייר, השאלה מה יקרה במציאות, אני מתאר לעצמי שנדע רק בעוד כמה שנים :)

שוב, תודה

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16800

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
1+2: תיקונים בתב"ע? תב"ע זה אחד הדברים הקבועים ביותר רק מכיוון שכדי לשנות אותו יש הרים של בירוקרטיה מפה ועד להודעה חדשה. אף אחד לא רוצה לשנות תב"ע כי זה יכול לקחת שנים רבות, ולעבור אינספור ועדות בדרך.
בכל מקרה קח את התב"ע כדבר מוגמר שלא ניתן לשנותו עם הסייג שציינתי למעלה של חוק הוד"לים שחל כאמור על כל הארץ. לגבי מתחם 60, יש שם מחלוקת האם בוצעה חריגה מהתב"ע או לא. העניין בדיונים משפטיים למיטב ידיעתי ואינני מעורה בהתפתחויות. אם ייקבע שהעיריה חרגה מהתב"ע, היא תידרש לתקן זאת.

3. יש הרבה דיבורים על זה. לכל הגורמים המעורבים ידוע שהצמתים הללו בעייתיים. אין לי את המידע הכי עדכני בנושא, לדעתי לאחרים פה בפורום יש מידע יותר רלוונטי ועדכני בנושא.

3.1 התחושה הכללית היא שהעיריה מאוד קשובה לצרכי התושבים בשכונות, אבל עד רמה מסויימת. הם מציעים פתרונות אבל רק כשיוכח שיש בעיה. בין הבטחות לביצוע יש כמובן שמיים וארץ.

4. אנחנו כבר בשלבים סופיים. חלק מהדיירים החלו לאכלס את הבניינים, אחנו ממתינים לתיקוני ליקויים מפרוטוקול המסירה.

בהתבסס על בניות קודמות של נווה גד, אני מאמין שהם יעמדו בהבטחות וייצרו מתחם יפה ומכובד. אבל זאת, כמובן, דעתי האישית

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16801

• עמוס
  • עמוס's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
1+2: קראתי לגבי מתחם 60, שהתכנון הוא מלפני 12 שנה ולכן הדיירים דורשים עדכון לצרכים הנוכחיים. לא מצאתי יותר מדי מידע לגבי בעיות במתחם 80.

3. אני מקווה שמישהו עם יותר מידע בנושא יראה את השאלה שלי. אולי מישהו שכבר גר שם ויוכל לשתף בזמן שלוקח לו לצאת מהשכונה בשעות הבוקר (8-9)

5. אפשר לשאול האם היו בעיות עם החוזה מול נווה גד? האם הם היו גמישים? אני מכיר אותם (לא אישית) מפרוייקט ישן יותר שלהם ושם הם היו מאוד קשוחים בכל מה שקשור לחוזה

שוב, המון תודה

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16802

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
תן לי מייל נדבר על נוה גד בהרחבה.

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16805

• עמוס
  • עמוס's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
justforthat
@
nana10.co.il

תודה

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16810

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
היציאה משישים לכביש 4 מאוד קלה בשעות 8-9 בתנאי שיש לך רכב שטח (או רכב רגיל שאוהב לקבל חבטות) - אז עוברים דרך המנהרה לשמונים ומשם לכביש 4 בזמן קצר מאוד. הבעיה היא בכביש 4 - אני לכיוון דרום. יש ימים שזה ממש מהר (10 דקות עד מורשה) ויש ימים שזה יכול לקחת חצי שעה. באזור תשע רוב הימים זה לכיוון העשר דקות.

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16811

• עמוס
  • עמוס's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
נכון לעכשיו, השעה 9 הרבה יותר רלוונטית לי, מצד שני, אני מדבר על איכלוס בעוד שנתיים +-, הרבה יכול להשתנות עד אז

תודה!

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16820

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
שלום עמוס,
ראשית אני חייב להגיד לך שעצם זה שהחלטת לבחור בכפר סבא הירוקה כמקום לגור, זו כבר החלטה מעולה ללא קשר אם זה יהיה ב-60 או 80.
לגביי 60 או 80, אני לא מכיר את הנתונים בידך אבל ללא ספק לא ניתן להגיד שאחד הצדדים טוב מהשני. כפי שאני רואה את זה השיקול הוא מי הקבלן והאם הדירה שלו מוצאת חן בעינייך ועונה על השיקולים שלך.
למשל אנחנו חיפשנו כשנתיים וחצי!!! בשכונה וראינו אולי את כל הדירות בשני הצדדים ובסוף בחרנו בקבלן פרץ לוזון שנמצא בצד של 60 כי היו לו את התוכניות הכי טובות במיקום הכי טוב בשכונה, שוב פעם לפי השיקולים שלנו. אז אני מציע לך לעבור אצל כל הקבלנים ולראות את כל התוכניות ולשמוע את כל מה שהולך להיות באיזור והכי חשוב לסייר באיזור ולהרגיש את השטח.

בכל מקרה אני כן אענה בקצרה על השאלות שלך:
התב"ע ידוע ומפורסם, מופיע גם באתר פה, אין לי מושג מה אתה סח על בעיות.
אני נוסע ממזרח כפ"ס כל יום לעבודה ברעננה, מעולם לא לקח לי יותר מ-20 דקות דלת לדלת בין השעות 8 ל-9. ואם להוסיף אז איזור כפ"ס הירוקה בכלל חופשי מתנועה.
גם אני ראיתי את התוכניות של פארק שאול ובאמת זה נראה מדהים, מה יהיה תכלס בסוף? דבר איתי עוד 6-8 שנים.
אנחנו הצטרכנו את עיריית כפר סבא לשני נושאים וקיבלנו את הטיפול הכי טוב שיכולנו לחלום עליו, באמת.
אשמח לענות על כל שאלה.
עריכה אחרונה: 14 שנים 7 חודשים ago על ידי הוד וקרן.

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16827

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
הוד וקרן כתב:
התב"ע ידוע ומפורסם, מופיע גם באתר פה, אין לי מושג מה אתה סח על בעיות.

הוא סח על זה:
www.green-kfarsaba.co.il/forum/7
/16651
.html#16813

תגובה: אני מתעניין בפרוייקט בשכונה ויש לי כמה שאלות 14 שנים 7 חודשים ago #16831

• עמוס
  • עמוס's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
תודה על התשובה

אני עובד בהרצליה ולפי מה שהבנתי זה לוקח קצת יותר מ 20 דקות :)

לגבי פארק שאול, משהו שחשבתי עליו אתמול, לא ראיתי איזושהי הכנה לחניה לאלה שיגיעו לפארק באוטו, ועם פארק גדול כזה, בטח יגיעו לא מעט. אני מקווה שהבעיה הזו תטופל לפני שהיא תהפוך לבעיה.

הפרוייקט נראה מעולה לפי כל קנה מידה, הבעיה היא בעיקר נושא המיקום לעומת היכן שאני היום והעובדה שמדובר על עוד שנתיים, לך תדע מה יהיה עוד שנתיים (יש נבואות שאומרות שהעולם יהרס הרבה לפני כן :)). אני בשלב שאני צריך להחליט האם לקפוץ למים העמוקים או לא. התשובה היא אצלי ועדיין, אני מחפש אותה :)
עריכה אחרונה: 14 שנים 7 חודשים ago על ידי עמוס.