שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא לא ברור איפה הכסף?

לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16641

• dudi
  • dudi's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת הירוקה
הננו תושבי מתחם 80 ועברנו לגור בשכונה בתחילת חודש יולי. אנו קובלים על קצב הפיתוח האיטי בשכונה.דרכי הגישה לשכונה עדין בתהליכי סלילה, כמו גם מדרכות נאותות ומתקני שעשועים לילדים עדין חסרים.
העיריה קיבלה מזמן תשלום עבור פיתוח מהקבלנים,בשכונה הירוקה ביום אישור תוכניות הבניה. כלומר כל אחד מאיתנו שילם על פיתוח !
שילמנו עבור כבישים ומדרכות - וחלקם הגדול עדין בתהליך בניה.
שילמנו עבור בית ספר יסודי- ואין לנו כזה בשכונה.

השאלה המתבקשת היא: איפה הכסף?

איך ייתכן ששילמנו על פיתוח ולא קיבלנו אותו?
האם אפשר לראות דו"חות העיריה, היכן הכסף הזה נמצא?

בית הספר החדש צריך היה להיות מוכן כבר לפני שנה. במקום זאת מדברים על דחייה של עוד שנה בהקמתו (2013). ברור שיותר זול להרחיב את סורקיס מאשר לשלם לצוות חדש בבית ספר חדש.
מדוע חוסכים על גבינו???? !!!
מרחיבים את בית ספר סורקיס על חשבון שטח חצר נאותה בבית הספר. מתוכננת שם עוד קומה לשנה הבאה. בית הספר לא בנוי למכסה כזו של תלמידים. כל מי שעומד שם בתחילתו או בסופו של יום לימודים , רואה את הצפיפות האדירה והקושי של תלמידים והוריהם לצאת דרך המסדרון הצר של בית הספר. זה לא בטיחותי לדחוס שם כל כך הרבה ילדים. יתר על כן יש קושי רב למצוא חניה באזור בית הספר.וזאת מבלי לדבר על הפקקים האדירים שמורידים את איכות החיים לתושבי שכונת סביוני הכפר.

אני פונה לוועד השכונה להרים את הכפפה.
לא ייתכן, ש"דופקים" שכונה שלמה, ואף אחד לא מצייץ.

אני מציע לדרוש הנחה בארנונה, עד שיפסיקו לחסוך על חשבוננו.
לשלם 40% פחות, עד שבית הספר יהיה מוכן.
ולדרוש לראות את הדו"חות הכספיים, או להעביר זאת למבקר המדינה. כדי לוודא שההתנהלות הכספית כשרה.

דודי.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16644

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
יכולת להצטרף לפגישה המאוד מעניינת של הועד הזמני של מתחם 80 ולשמוע שהעיריה קשובה לצרכינו, ויש מאמץ נכון ואמיתי לשפר את השכונה ואכן רואים בשטח את העבודה הרבה שהעיריה משקיע בלהכין את האזור למגורים עד סוף השנה הנוכחית.
למידע מלא, פנה לרן שני ראש הועד הזמני, הוא ישמח לעדכן אותך בפרטים.
אם יש לך שאלות או טענות ספציפיות אפשר גם להעלות ואם הנושא לא עלה, הוא יעלה אותו בפגישה הבאה מול העיריה.

מזל טוב על המעבר, ואל תדאג במרוץ הזמן, תשכח כבר שהיית באתר בניה, וההנאה מהשכונה תהיה מובטחת.

שבוע טוב

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16645

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
דודי, התסכול שלך בהחלט מובן.
אתה גם צודק לגבי הארנונה.
היו פניות לעיריה בבקשה להנחה בארנונה, אבל העיריה לא הסכימה ומסתבר שהחוק היבש לצידה ואינו מגדיר משבצת של הנחה לשכונה בבניה.
יחד עם זה, מה חשבת שאתה רוכש דירה באיזור שכבר בנוי כולו?
שבשניה שתקבל את הדירה הכל כבר יהיה מוכן?
לי היה ברור שאני הולך לגור באתר בניה לתקופה של מספר שנים.
אין כל הגיון גם לפתח תשתית מלאה בזמן שברוב השכונה עוד בונים והציוד המכאני הכבד של הבניה הורס את מה שהושקע בו (תראה אצלנו ב- 60 שזה קורה במקומות מסוימים).
אף אחד לא הבטיח לך שיהיה בית ספר בשכונה 80 או בשכונה 60.
ובטח שלא אמרו מתי ייבנה בית הספר.
היו על זה הרבה מאד דיונים בפורום.
לפני שנה אף אחד לא גר בכלל במתחם 80 ובמתחם 60 האכלוס רק החל - אז למה אתה חושב שבית הספר היה צריך לפעול כבר לפני שנה?
בית הספר החדש במתחם 60 שבנייתו מתקדמת מתוכנן להפתח בספטמבר 2012 ואמור להיות גם גשר הולכי רגל שיחבר את שתי השכונות.
בית הספר במתחם 80 כפי שציינת מתוכנן להפתח בספטמבר 2013.

נכון שכל זה לא נוח אבל המצב היה ידוע מראש.
צריך לעקוב אחר קצב הביצוע של הפיתוח על ידי העיריה ולא להרפות, זה מה שהוועדים עושים - אתה מוזמן לקחת חלק בזה.

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16649

• dudi
  • dudi's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת הירוקה
שלום,
ברור היה לי שאגור באתר בניה, לתקופה של כמה שנים.
מה שמפריע לי הכי הרבה זה העובדה שתאריכי האכלוס היו ידועים בעיריה. ידעו שיהיה צורך השנה בבית ספר נוסף (עובדה שהוסיפו שתי כיתות בסורקיס - לכל שכבה)
הכסף לבניית בית הספר התקבל בעיריה מזמן וניתן היה לבנות אותו מזמן. מצידי שיעמוד שנה סגור, עד שיהיה בו צורך.
המכונות הכבדות לא היו פוגעות בבית הספר, כמו בכבישים ומדרכות (שגם אז עדיף שיהיו כבישים ושנתקן אותם בהמשך, מאשר שלא יהיו בכלל..)

הכסף שולם, והביצוע מתעכב.
אף אחד לא היה מסכים לשלם לבעל מקצוע הכל מראש, ושהוא יבנה לנו בתשלומים ויגרור זאת לאורך שנים, כאילו לחכות לקבל כסף מפרוייקט אחר, כדי שיהיה מימון לנוכחי.
כרגע אמור להיות ברשות העיריה מיליונים רבים שהתקבלו עבור תשתיות שעדיין לא פה. אני מקווה שהכסף נמצא בעיריה ויעמוד לזכותנו.
אני חושש שהסיבה שבגינה מושכים אותנו ודוחים את בניית מוסדות הציבור היא שהכסף עבר לדברים אחרים, ומחכים שיתקבלו כספים מפרוייקטים אחרים..

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16650

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
מומלץ לבדוק עובדות ולדייק בהן.

תקצוב לבניית בית ספר מגיע ממשרד החינוך ולא מהעיריה (לפחות חלק מהמימון).

לרשות מקומית אסור לבנות בית ספר ללא אישור ותקצוב של משרד החינוך.

משרד החינוך אישר בניה של בית ספר במתחם 60 והוא אכן נבנה. לגבי בית ספר במתחם 80, הוא מתחיל בהליכי תכנון וצפוי להיפתח בספטמבר 2013.

אין דבר כזה לבנות בית ספר שיעמוד סגור. בכל מקרה, בית ספר חייב להיות מוקם רק באישור של משרד החינוך.

אגב, על סמך מה אתה מבסס את העובדה שבית ספר בשמונים היה אמור להיות מוקם כבר לפני שנה ??

יכול להיות שאתה לא מרוצה מקצב הפיתוח, אבל לטעון שאין בכלל פיתוח (במיוחד באזורים בהם גרים), זה לא מדויק.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 14 שנים 7 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16659

• עירד
  • עירד's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • The Garden בניין 13
דודי שלום

אני מצטרף לתגובות חבריי.
אני לא יודע לגבי מה הבטיחו לך ומה לא. לי לא הבטיחו את מה שאתה מתאר.

תקרא קצת בפורום מה קורה ב-80, תקרא קצת מה קרה ומה קורה ב-60, אני חושב שתגלה שמצבך אפילו טוב יותר מחבריך במתחם 60 בעת שהם נכנסו לגור לפני כשנה ואפילו היום.

יש וועד שמנסה לעשות למען השכונה, יש עירייה שמנסה לעשות למען השכונה.

צריך ורצוי ומתקבל בברכה להעלות נושאים בצורה עניינית (גם אם הם כואבים או בעייתיים) וכולנו רוצים לשפר ולפעול למען השכונה, אבל בדרך חיובית.

אני לא חושב ש"דופקים" שכונה שלמה, ומצד שני, לא מעט מצייצים וחלקם אפילו מדברים בדיאלוג תרבותי.

בשעה טובה על הכניסה לשכונה, מאחל לכם שנה טובה והתאקלמות מהירה ונעימה.

עירד

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16663

• yaniv boaron
  • yaniv boaron's Avatar
אני לא יודע מה עם בתי הספר אבל אני חושב שכבר מזמן היתה צריכה להיות גישה סלולה לכל הכיוונים.
אני לא מבין למה אני צריך לחזור לפרסה ברעננה כדי לנסוע לכפר סבא?!?
ולמה לא סוללים את קטע הכביש ביציאה מקניאל צפונה?

מבחינה בטיחותית - יש איזורים ללא מדרכות.
לעיתים יש צורך ללכת על הכביש (בתקווה שקבלן ערס לא ידרוס אותך -נכתב "כמעט" בדם - בעיקול מתחת לגשר הלבן ב 80)
תאמינו לי זה מעצבן, אני צועד את זה כל בוקר.

ואגב, אני בכלל לא רואה פיתוח מהיר.
מצב הכבישים כמו מלפני חודש -בנו את הכיכר בכניסה ושמו אבנים משתלבות ברחבה מתחת לביניין.

בקיצור רבותי, אפשר יותר.
את האבק אין לי בעיה ללעוס אבל תנו את התשתיות הבסיסיות.

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16664

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
כביש גישה לשכונה - ההבטחה היא בנובמבר להבנתי.

לגבי הגישה דרך קניאל, זאת גישה "פיראטית". אסור ואכן לא תראה בשום מקום בארץ שכונה שיש לה גישה ישירה לכביש בין עירוני מהיר. כדוגמת כביש 4 או כביש החוף.

העיריה אומרת (ומבחינתה בצדק) שכל עוד היא לא נוגעת, זה נשאר. אם היא נוגעת, היא יכולה רק לסגור את הכביש. ההנחה שלי היא שברגע שתהיה גישה מסודרת לשכונה, גם יסגרו את הגישה לשכונה דרך קניאלץ (המעבר לקניאל עדיין יהיה פתוח עבור כל המשאיות)

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16665

• עירד
  • עירד's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • The Garden בניין 13
יניב

תמיד אפשר יותר.

האויב של הטוב הוא הטוב ביותר.

אפשר להמשיך בקלישאות, אבל צריך להסתכל על הכל בעיניים מפוכחות ובפרופורציות.

SNH נתן לך דוגמא שכזאת.

האם המצב ממש רע הוא שהוא רק טוב (ולא מצויין)

בואו כולם נפעל למען שיפור , אבל בגישה החיובית והמפוכחת ולא הלוחמנית.

(כשנצטרך לצאת באמת למלחמה, מצפה מכולם להתגייס)

עירד

תגובה: לא ברור איפה הכסף? 14 שנים 7 חודשים ago #16668

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
דודי,הפיתוח אכן איטי גם לטעמי - יכלו לעשות יותר עד כה
דוגמת - בניית גן משחקים במתחם קירת View

נושא הארנונה הינו שערורייה - בעירייה כמו ראשון לציון התשלום היה פחות 40% - עיריית כפר-סבא לא באה לקראת התושבים.
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

דודי צודק 14 שנים 7 חודשים ago #16673

• DR
  • DR's Avatar
דודי צודק ואני לא מבין למה כולם מגינים על עיריית כפ"ס.
הרי בעירייה ידעו את מועד האיכלוס והיה להם 3 שנים שלמות לפיתוח האיזור. גם אנחנו תושבי מתחם 80 ואין לנו אפילו גן שעשועים קטן לשחק בו עם הילדים , שלא לדבר על הפארק שאף אחד לא יודע מתי הוא יקום והאם יש בכלל תוכניות . בנוסף, גני הילדים לא מאובזרים בציוד ונראה שהעירייה רק בנתה מבנה וקראה לו גן ילדים.
בקיצור, כל העסק נראה חובבני למדי.
ולסיום- נראה שבעירייה לא מתכוונים לפתור את בעיית מפעל קניאל והאנטנה הסלולרית החדשה שלידו?!
יום טוב לכולם

תגובה: דודי צודק 14 שנים 7 חודשים ago #16675

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
דרור - לגבי גני הילדים אני ממש לא מסכימה. הגן שלנו (אתרוג) מאובזר (וממשיך להתאבזר), ובכל יום אני רואה דברים חדשים שמגיעים.
  • עמוד:
  • 1
  • 2