שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80

אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12712

• Yariv Sadeh
  • Yariv Sadeh's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • מנרב בניין A
שלום לכולם. אני תושב עתידי של מתחם 80. התחלתי שיחות עם מזכירות מהנדס ראש עיריית כ"ס בנושא אנטנה סלולארית במתחם 80. בצמוד לתחנת הדלק יש אנטנה גדולה ובקרוב האיכלוס של הדירות מגיע. לפי העובדות בשטח במתחם 60 כבר אוכלסו בניינים רבים, קרי משפחות רבות עברו להתגורר שם והאנטנה עדיין קיימת. לדברי מהנדס ראש העיר עד לאכלוס מתחם 80 האנטנה תעבור מקום אך לאור המצב בשכונה 60 אני מבין שלא ניתן להסתמך על מילים. בתחילת מתחם 80 עתיד להיבנות גם בית ספר יסודי וגם כפי שציינתם בפורום מרכז מסחרי בצמידות לתחנת הדלק ולאנטנה הצמודה לה. אנחנו הורים צעירים לתינוק. אני מבקש בכול לשון של בקשה כל מי שיכול לעזור בעניין ולהפעיל לחץ מול מחלקת ההנדסה של עיריית כ"ס אנא עשו זאת. לטענת העירייה אני היחידי שפונה אליהם בדבר עניין זה. או שזה נכון ואף אחד לא מתייחס למה שקורה מתחת לאפנו או שנוח להם להציג זאת כך. בין כה וכה העניין דורש טיפול מיידי כי כולנו יודעים שטיפול בעניינים אלו לוקח זמן רב.
כשקנינו את הדירה ניתן לנו מסמך עם בקשת מהנדס ראש עיריית כ"ס להזיז/להעתיק את מתקן האנטנה תוך 90 יום. מאז עברה יותר משנה...וכאמור כלום לא קרה מאז. כל ניסיונותי נענו בכך שמחכים לתשובת פרטנר וסלקום למצוא מקום חלופי. שנה מחכים והתשובה נותרה בעינה מחכים למקום חלופי לאנטנה....
עריכה אחרונה: 15 שנים 3 חודשים ago על ידי guy-sh.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12713

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
מה המרחק של האנטנה ממקום מגורים ???
אתה מכיר את הנוסחאות לחישוב קרינה מאנטנות סלולריות ???
לא כדאי סתם לפרסם הפחדות
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12719

• Yariv Sadeh
  • Yariv Sadeh's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • מנרב בניין A
המרחק של האנטנה במתחם 80 מהמגורים שלי הוא בערך 50 מטר +-
אני לא רושם את ההודעה הזו כדי להפחיד אלא כדי להעלות את המודעות. אף אחד לא מתייחס לנושא זה כי האנטנה דיי נבלעת בנוף תחנת הדלק ולכן לא מייחסים לה כל כך הרבה חשיבות.
אין אני איש מקצוע שמתמחה בענייני קרינה ואיני יכול להגיד לך מהם החישובים לחישוב קרינה. כמוני כמוך אם אני רואה משהו שמדאיג אותי ורואה שביורוקרטית אני נתקל בחומה כמובן שאשתף ככל הניתן את כלל התושבים בפורום גם כדי להעלות מודעות וגם כדי לקבל עזרה בנושא. ניסיתי לפתור את הבעיה לבד אבל כשמדובר באדם אחד ההתייחסות היא בהתאם. אם הקריאה שלי תביא לעוד אנשים לבדוק את הנושא הדבר יקבל זירוז. כפי שבבית משפט מתייחסים למשפט כזה או אחר לפי התעניינות הציבור או חוסר התעניינות הציבור.
דבר נוסף. מעבר לבריאות שהיא הדבר המרכזי והחשוב ביותר גם מחירי הדירות נפגעות ע"י אנטנה שקרובה לבית מגורים. זהו פרמטר ידוע במחירי דירות. אבל שוב זאת הערת אגב בלבד כי זהו הדבר המשני פה.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12720

• מאיר
  • מאיר's Avatar
כשקניתה את הדירה לא בדקת ולא היבחנת שהינך קונה דירה כשבמרחק 50 מטר מדירתך קיימת אנטנה סלולארית? לדעתי הייתה צריך לקחת מראש בחשבון את כדאיות קניית הדירה מבחינת האנטנה שכנראה הינה מוצבת בטרם קניית הדירה.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12721

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
מאיר, לא קראת עד הסוף את התגובה שלו.

Yariv Sadeh כתב:
כשקנינו את הדירה ניתן לנו מסמך עם בקשת מהנדס ראש עיריית כ"ס להזיז/להעתיק את מתקן האנטנה תוך 90 יום. מאז עברה יותר משנה...וכאמור כלום לא קרה מאז.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12723

• מאיר
  • מאיר's Avatar
SNH
אני מודה שלא קראתי את התגובה הראשונה ועל כך אני מצטער ומתנצל
בפני Yariv Saden.

מאיר

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12724

• יעקב
  • יעקב's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קאלש
בתחילת 2009 כשהתחלתי להתעניין ברכישת דירה בשכונה ,
הייתי במנרב ושם הציגו לי מסמך של חברת פרטנר שבו הם
מתחייבים לפנות אות האנטנות תוך זמן קצוב .
(אני לא זוכר תאריכים)
אני בסוף רכשתי בפרוייקט אחר אבל אם הייתי רוכש שם
הייתי מרגיש מאוד מרומה , למרות שאני בטוח שמשפטית
הם מכוסים .
אני גם די בטוח שהמסמך לא היה מצורף לחוזה הקנייה
(רוכשי הדירות של מנרב רשאים לתקן אותי...) והעו"ד שלי אפילו
לא היה רואה אותו . ....תמימות של קונה פעם ראשונה.

לכן אני די מבין ומצדיק את הטענות (כלפי כל הגורמים...
קבלן , עירייה , פרטנר, רשויות שונות)
,למרות שבסוף אנטנות חייבות להיות איפה שהוא.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12726

• Yariv Sadeh
  • Yariv Sadeh's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • מנרב בניין A
כל מה שאני מבקש שוב זה להעלות את התודעה הציבורית בעניין.
אם עוד אנשים יפנו למחלקת ההנדסה של עיריית כ"ס ויצרו לחץ להזזת מתקן האנטנה נוכל למנוע מעבר שהתושבים במתחם 80 יעברו להתגורר ללא אנטנה בקרבתם ולהפיק לקחים ממתחם 60 שבו התאכלסו כבר לפחות כחצי שנה משפחות רבות עם אנטנה שצמודה אליהם בסמיכות לכביש 4 באזור כ"ס. וגם תושבים ממתחם 60 צריכים להאיץ בעירייה להזיז את האנטנה שעומדת בשטחם כי כל יום שעובר הם ממשיכים להיות חשופים לקרינת האנטנה.
אגב בתגובה לבקשתי ממחלקת ההנדסה שבעיריית כ"ס אומרים שהאנטנה תזוז אך לא אומרים מתי. ואני מעוניין למנוע מצב כגון במתחם 60 שהעובדות בשטח מראות שמהנדס העיר לא ממהר להזיז את האנטנה כך שהבטחת משרדו שהאנטנה תזוז לפני אכלוס מתחם 80 אינה שקטה בעיני כלל וכלל.
האירוניה שבמציאות זו שאנו הולכים לגור בשכונה ירוקה... אך כיצד היא ירוקה אם היא מסרטנת. נקודה למחשבה.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12728

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
אם נתנו הבטחות, ודאי שצריך לדרוש שיקוימו במהירות האפשרית. עם זאת, ומבלי לגרוע מחשיבות הנושא, צריך לשים דברים בפרופורציות. כאשר מנפחים דברים וזורעים פאניקה על ידי שימוש בסיסמאות בלי כיסוי כמו "שכונה מסרטנת", אי אפשר לצפות ליחס רציני מהרשויות.

חיפוש אקראי ברשת על מרחק רצוי מאנטנה סלולרית החזיר, לדוגמא, את הלינק הזה net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=560348, לפיו 50 מטר הם מעל ומעבר. כמובן שלא מדובר במחקר רציני אלא הלינק הראשון שמצאתי, ואם למישהו יש נתונים אחרים שיפרסם.

אם מישהו רוצה לטעון טענות מרחיקות לכת, יתכבד נא ויציג ביסוס לטענותיו, למשל מדידות קרינה שנעשו במקום, או מחקר רציני על המרחק הרצוי ממפגעים (אסטטיים בעיקר, במרחקים כאלו) המצביע על כך שיש סכנה לציבור.
אפשר להגיע להשגים ולהרחיק מפגעים משכונות מגורים גם על ידי שימוש בטיעונים "רכים" יותר, אך גם מבוססים יותר.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12730

• Yariv Sadeh
  • Yariv Sadeh's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • מנרב בניין A
שוב כאמור 50 מטר זהו אומדן לא מדויק. היום עברתי עם הרכב ליד אתר הבנייה וגם 30 מטר בין בניין המגורים לאנטנה זהו מרחק הגיוני.
כוונתי היא לא ליצור פאניקה אלא כפי שציינתי רק להעלות את המודעות בלבד. בעירייה הבטיחו אך הכול שאלה של תזמון וככל שנקדים את המהלך כך ניחשף פחות לקרינה. עם כל הכבוד לכול האתרים לגבי קרינת האנטנות ידוע ביותר שבסביבת ילדים קטנים הפגיעה היא גדולה יותר ואת זה לא תקראו באתרים כאלו. אני פשוט מציאותי וחושב שרצוי שכול מי שקורא את ההודעות הללו יבין שאם האנטנה תזוז אז רצוי שעה קודם.
ומה שכתבתי לגבי המצב האירוני הוא פשוטו כמשמעו. זה באמת אירוני.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12731

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
סתם לפרוטוקול, בלי להמעיט בחשיבות הנושא, חשוב לזכור כמה דברים:

1. קרינה לא נחלשת באופן לינארי, כך שלפעמים מרחק יחסית קצר מספיק כדי למנוע נזקים.

2. כרגע יש רק מחקר אחד שאני מכיר שמעיד על שימוש בטלפון סלולרי כגורם סיכון לסרטן. לא שמעתי על מחקרים באשר לסמיכות לאנטנה כזאת או אחרת. כך שכל נושא הקרינה וגרימת סרטן עדיין לא נחקר כהלכה, וזאת מהסיבה שהטכנולוגיה לא נפוצה מספיק זמן בשביל לחקור את ההשפעות ארוכות הטווח שלה לעומק.

3. לא לשכוח שאנחנו בכל רגע נתון חשופים לקרינה ממקורות מגוונים: מהמכשיר הסלולרי, מהמחשב הביתי, מרשת האינטרנט האלחוטית שלי, מהרשת של השכן, והרשת של השכן השני, מאזניית הבלוטות' שלי, ועוד היד נטויה.

תגובה: אנטנות סלולאריות במתחם 60 ו 80 15 שנים 3 חודשים ago #12732

• Yariv Sadeh
  • Yariv Sadeh's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • מנרב בניין A
וכל זאת לא סותר ולא מרגיע ואפילו במעט מהעובדות בשטח.
לכולנו יש פה אינטרס משותף והוא להביא לזירוז העברת האנטנה הסלולרית. עד כה לא ראיתי שמישהו מציע רעיון/עזרה בנושא זה.
זו המטרה של כולנו וספקולציות כאלו ואחרות לא יניחו את החששות הלגיטימיות מקרבת האנטנה למגורים של משפחות עם ילדים ובית ספר יסודי העתיד לקום בסמיכות לאנטנה.
  • עמוד:
  • 1
  • 2