dudig כתב:תגידו אתם בכלל רואים אפשרות ש5000 דיירים יגורו ליד מפעל מזהם שלא עומד בתקנים?
זאת לא שכונה קטנה או בית ספר....מדובר פה על חלק גדול מאוד של אוכלוסייה שתהיה חשופה למפעל מרעיל?
זאת נשמעת לי מציאות לא הגיונית
ואני לא מנסה לטמון את ראשי בחול אני פשוט חושב בהגיון
דודיג אני רוצה בעזרתך לעשות משהו בסדר? תהייה איתי לרגע.
שים את המזגן על שקט, תתרווח לך בכיסא, תעצום עיניים, תנשום עמוק...
עכשיו תדמיין עיר, עיר שכבר קיימת 100 שנה לפחות, עיר שדוד בן-גוריון (אז דוד גרין) עיבד את שדותיה ושתה מבארותיה, עיר מנוסה, עיר עם מעל ל-80,000 תושבים, עיר שהתפתחה ועברה לא מעט וגדלה להיות אחת מהערים הטובות בישראל.
בהמשך לתמונה הפסטוראלית הזו אני רוצה שתדמיין שכונה, שכונה עם משפחות, ילדים, תינוקות, שכונה בתוך העיר, שכונה שלצידה מבני ציבור ומוסדות להשכלה כמו בי"ס יסודי נגיד עם ילדים קטנים.
עכשיו תדמיין גזים רעילים שעולים מפתחי הביוב של העיר, גזים שגורמים לקצרי נשימה, תחלואות, פגיעה פיזית באנשים וילדים המתגוררים לומדים ומשחקים באזור. תמשיך לדמיין עשרות תושבים במאבק עם העיריה לעצירת הזיהומים והפגיעה בהם, תדמיין אותם מפגינים, נעצרים ונכלאים ע"י המשטרה בהפגנות, תדמיין אותם נלחמים בפקידי עיריה ובירוקרטיה וכל זאת על מנת שיתנו להם לנשום אוויר נקי בבית שלהם בשכונה בעיר אותה הם אוהבים. אבל לא, לא בדיוק מקשיבים ולא כל כך מהר פועלים ולא בדיוק עוזרים להם אותם נבחרי ציבור שהם בחרו לפתור את המצב המחפיר הזה שבו ילדיהם נחנקים מפליטות גזים רעילים וסירחון איימים שמותיר בהם צלקות נפשיות ופיזיות.
עכשיו דודיג תפתח את העיניים כי הסיפור הזה הוא כפר-סבא 2008 שכונת אל-רם ובי"ס גולדה.
ותגיד לי אתה אם אתה רואה אפשרות שמאות דיירים/ילדים שנפגעים מזיהום בסביבתם, בכפ"ס ולא מטופלים נשמע לך מציאות לא הגיונית?