שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא קו מתח עליון

קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #114

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
בכל המקומות מצויין כי בין היתר ייחדו השכונה הירוקה הוא בהטמנת קו מתח עליון בתת הקרקע. בדיקה בתקנון התב"ע (גם של כ"ס 60 וגם של כ"ס 80), עולה בברור כי רשת החשמל במתח עליון ועל תהיה עלית ואילו מתחים גבוה ונמוך יהיו תת קרקעיים. ניסתי לבדוק בתשריטים האם רואים ביטוי לכך, אולם יש רק הצגה של קו מתח גבוה קיים. האם למישהו יש מידע נוסף בנושא?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #115

• פזית
  • פזית's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
בדקנו עם חברת חשמל.
יש הזמנה מעירית כפר סבא לחברת החשמל להטמין את קו המתח העליון לאורך כביש 4. לא הצלחתי להבין בדיוק מה התוואי של ההטמנה. העבודה צפויה להסתיים עד סוף שנת 2010.
אגב, במתחם 60 קו המתח נמצא מערבית לכביש 4, בסמוך לרעננה, מרוחק מאוד מבתי המגורים. יש בתב"ע 75 מטר של שטח ירוק שלא יבנו בו שצמוד לכביש 4 ובנוסף, הקו עצמו עובר בצד המערבי של הכביש, כך שיש מרחק של עוד כמה עשרות מטרים. אני לא יודע מה בדיוק המרחק במתחם 80.
ננסה לבדוק עם מחלקת הנדסה בעיריה מה התוואי המדויק של ההטמנה.
בנוסף, את מוזמנת לפנות לשירות הלקוחות של חברת החשמל והם יוכלו לתת תשובה מוסמכת.

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #116

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
הי פזית,
גם אני עשיתי את הבדיקות לגבי מתחם 60 - בו אני מתעניינת, אולם כמוכם גם לא הבנתי מהעירייה את תוואי ההטמנה. השאלה היא, ואת זה גם לא הבנתי מהעירייה, האם למרות תקנון התכנית יצליחו להטמין קו זה ולא להשאירו כקו מתח עילי. גם אם זה יהיה עילי, לא אמורה להיות פגיעה סביבתית שכן, ישנן הנחיות מפורשות לגבי מרחקים נדרשים להקמת מבני מגורים. פשוט רציתי לדעת האם למישהו יש מידע נוסף..תודה רבה.

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #117

• פזית
  • פזית's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
אכן לא ממש ברור מה תוואי ההטמנה.
לדעתי אין קשר בין מה שכתוב בתב"ע לבין ההטמנה.
יש הזמנהנ מעירית כפר סבא לחברת חשמל.
את יכולה להתקשר לחברה הכלכלית של העיריה.הם אחראים על ביצוע הפיתוח הסביבתי של השכונה ויוכלו לענות לך על התוואי.
הטלפון שלהם נמצא באתר העיריה.

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #119

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
תודה, אעדכן אם יהיה משהו רלווטי..

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #122

• עומר
  • עומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו - בנין 2
זה ממש משמח (!) לדעת שיש בקשה להטמין את קו המתח העליון ואני מקווה שאכן כך יקרה. לגבי מתחם 60, הקו עובר בשלב מסויים מצדו המערבי של כביש 4 אל הצד המזרחי ולפי התב"ע יש טווח ביטחון של 20 מטר בין הקו לגושים המיועדים למבני ציבור. אני יודע שיש חילוקי דעות לגבי האם 20 מטר זה אכן טווח ביטחון מספק ומכיוון שמבני הציבור כנראה יכללו גם בתי ספר וגנים, לא הייתי רוצה שהילדים שלי ישהו בקרבת קו מתח שכזה שעות רבות בכל יום (מה גם שהרגישות של ילדים לקרינה היא גבוהה יותר).

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #123

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
בואו נקווה רק שההטמנה תצא לפועל :)

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #124

• פזית
  • פזית's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
בדקתי בתב"ע של 60.
ישנה רצועה של 75 מטר מכביש 4 שבה אסור למקם שום מבנה.
קווי החשמל עוברים על תוואי הכביש (מערבי או מזרחי), כך שגם בנקודה שהקווים עוברים בצד המזרחי של הכביש אמור להישמר מרחק של 75 מטר בין הקו לתחילת הבניה.

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #125

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
כיום יש הקפדה ייתרה בנושא המרחקים מקווי מתח, במיוחד בעיר שמשווקת עצמה כירוקה... אני רק יכולה להניח שלא ייתנו היתרי הבניה המתאימים במידה ויהיה סיכוי לפגיעה בתושבי השכונה.
בעיה נוספת שאני מנסה לבדוק היא נושא האנטנות הסלולריות - לא ברור האם והיכן יוצבו אנטנות בשכונה, נוסף לקיימת בסמוך לשיכון ותיקים.

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #126

• פזית
  • פזית's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
יש הגדרות מדויקות בתמ"א 36א' לגבי מיקום של אנטנות סלולריות.

www.moin.gov.il/Moin/HOMEV.htm

ספק אם ימקמו תורן נוסף לאורך כביש גהה, נוסף על התורן שכבר נמצא מול שיכון ותיקים. בנוסף, כיוון שיש רצועה של 75 מטר בין כביש גהה לקו הבניה, גם אם תהיה אנטנה על תוואי הכביש, היא תהיה במרחק של 100 מטר פלוס מהבתים.

לגבי אנטנות נוספות בשכונה, זו באמת שאלה טובה...

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #127

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
מתוקף מקצועי אני מכירה טוב את התמ"א הזו ולצערי, השרון הוא בין המקומות עם פיזור האנטנות הגבוה בארץ (לצערנו זה בגלל כמות השטחים הפתוחים שעוד נותרו בו...)אכן מענין לדעת מה תכניות הפיזור בכפר סבא בכלל ובשכונה בפרט, אם בכלל.

תגובה:קו מתח עליון 16 שנים 11 חודשים ago #128

• עומר
  • עומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו - בנין 2
לפי המפה שיש לי (ואולי היא לא מדויקת או נכונה) קו המתח במתחם 60מתרחק מזרחית מכביש 4 עד למרחק של 80 מטר ולכן מרחק הבניה מן הכביש אינו אותו מרחק לגבי הקו. במפה יש סימון של רצועה ברוחב 20 מטר, כלומר 10 מטר מכל צד, כאשר בתוך רצועה זו אין מבנים. אם יש לך קישור למפת תב"ע שזמינה באינטרנט אני אשמח להסתכל עליה.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3