שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13488

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
עידית,
נושא יול"א עד 17:י00 הוא נושא חשוב מאד לגבי הרבה אנשים. לקראת השנה הנוכחית היתה הרבה המולה בעניין, ובעקבות כך הוחלט על פיילוט של 4 גנים עד שעה 17:00.
אני לא יודע בשם מי פעלתם ואיזה מידע ניסיתם להשיג בפגישה, חבל שעניין זה לא עלה.

תוכלי ליצור קשר עם מיכל גרשון ולשאול אותה בעניין ולעדכן בפורום?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13489

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
איל, אני לא אוהבת את הנימה של ההודעה שלך, אבל אני לא אכנס לזה כאן.

אני וגיא פעילים בתחום החינוך במסגרת מה שנקרא ועד השכונה, ולפרוטוקול - ידענו את נציגי הועד על הפגישה, ואף אחד לא ביקש להצטרף / הביע התנגדות לעצם קיומה של הפגישה.

אני אפנה למיכל, אבל ההקדמה שלך לבקשה הייתה בהחלט מיותרת.

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13490

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
איל כתב:
אני לא יודע בשם מי פעלתם ואיזה מידע ניסיתם להשיג בפגישה, חבל שעניין זה לא עלה.

תוכלי ליצור קשר עם מיכל גרשון ולשאול אותה בעניין ולעדכן בפורום?

:woohoo:
אני לא יודע מאיפה אתה שואב את החוצפה לתגובה שלך. כיוון שאתה כותב על גבי הפורום ומשתף את כלל הקוראים, אני גם מגיב פה.

כמחווה של רצון טוב, בחרנו ליידע את ועד השכונה (כולל אותך) בפניה שלנו לעיריה בנושא גני הילדים ובפגישה שצפויה להתקיים עם מחלקת החינוך.

בשם מי פעלנו: בשם כל ההורים שיש להם ילדים שצפויים ללכת לגן בשכונה בשנה הבאה.

איזה מידע ניסינו להשיג: היכן יוקמו גנים ומה הצפי לגני יום לימודים ארוך בשנה הבאה.

לאידית ולי יש הרבה יותר נגיעה לנושא החינוך מאשר לרבים אחרים, כיוון שלשנינו יש ילדים שצפויים ללכת לגן עיריה בשכונה בשנת הלימודים הבאה.

באיזה זכות אתה מעלה הודעה פוגענית ומזלזלת ? בשנה האחרונה נתקלתי בפורום ובדואר האלקטרוני שלי בעדכונים בודדים על הפעולות שלך ושל "ועד השכונה". אפשר לדעת מה בדיוק עשיתם בשנה האחרונה ? למה לא יוצא עדכון שבועי או חודשי עם הפעילות שלכם לתושבים ?

לפני שאתה ממהר לשלוח הודעות פוגעניות חסרות שחר וחסרות בסיס, כדאי מאוד שתזכור ש"ועד השכונה" הוא לא חברה פרטית של אף אחד מהתושבים ובהחלט ניתן לפעול בשם התושבים, בלי לקבל נזיפה מהאח הגדול.

מעבר לכך, אם יש לך שאלות למיכל גרשון, אתה בהחלט מוזמן להתקשר אליה. בפעם האחרונה שבדקתי, אידית לא עובדת אצלך ולא מקבלת הוראות עם מי ועל מה לדבר.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13493

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
חברים יקרים,
חבל על האנרגיות של התנגחויות ביננו לבין עצמנו.
כמו בבדיחה של הרבי ואשתו למי שמכיר - כולם צודקים.
ברצוני לחזק את ידיהם של כל מי שמוכן להירתם ולעשות לטובת הכלל כמו גיא ועידית שפעלו מול העיריה בתחום החינוך.
בנוסף, יש מה שנקרא וועד זמני לשכונה.
זה גוף שכרגע ניתן לשפר את אופן פעולתו וכן את הלגיטימיות שלו בפעולה מול העיריה.
יש לוועד הישגים מול העיריה גם אם לא מדווחים באופן שוטף כל שבוע.
כמובן שאפשר לבוא בטענות אבל צריך לזכור שהוועד הזה פועל באופן התנדבותי.
לכן, גם עצמת התגובה לתגובה שלך גיא וכו' אין בה משהו שבא לבנות אבל אני בהחלט יכול להבין את זה.
אני מציע שנשמור את האנרגיות מול העיריה וגורמים חיצוניים אחרים (ותאמינו לי שצריך).
אני מקווה שתוך מספר בודד של שבועות נוכל לקיים התכנסות שתהפוך את הוועד הזה למשהו רשמי.
יש ערך רב בהתנהלות מרוכזת מול העיריה ולכן זה חיוני. גם לא המצאנו את הגלגל זה קיים בהרבה שכונות שהרבה ערים.
צריך עזרה מכל מי שיכול, לאף אחד לא יהיה מונופול על העשיה.
מקווה שזה לא יקח זמן ארוך מדי, אנא התאזרו בסבלנות.

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13496

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
גיא ועידית,
באמת לקחתם את זה קשה מדי ורחוק מדי. לא היתה בכוונתי לפגוע וחלילה לזלזל.
ראשית, לי יש שני ילדים שגם ילכו לגן בשכונה בשנה הבאה והיו הולכים גם השנה אם היה גן מתאים כזה. כך שגם לי יש עניין בדבר.

כל כוונתי היתה לומר, שאולי לא הייתם מחוברים לעניין בשנה שעברה, אבל היה הרבה מאד רעש סביב נושא יולא עד 17:00. אני עצמי טרחתי להגיע לאחת מישיבות העירייה שהיתה בנושא בשנה שעברה. ובאמת בעקבות לחץ של הורים נפתחו כפיילוט 4 גנים עד 17:00.
חבל שהגעתם לגורמים המוסמכים בעירייה לדבר על נושא הגנים בשם ועד השכונה, ונושא זה לא עלה - זה נושא שחשוב מאד להרבה מאד הורים, והייתם יכולים לייצג אותם גם בעניין נושא זה.
עריכה אחרונה: 15 שנים 5 חודשים ago על ידי איל.

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13497

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אין ספק שגני יול"א עד חמש הם נושא חשוב.
בשלב הראשון היה חשוב לנו לברר שיהיו גני יול"א בשכונה.
בהמשך נבדוק לגבי הפעלת הגנים עד חמש.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13507

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
לא פחות חשוב נושא משמרות הבטיוחת (זה"ב) לילדי בית הספר
שאמורים לחצות את רחוב משה סנה
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13530

• עופר
  • עופר's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
היי עידית (וגיא)

כתבת כי בשכונת 60 היה ביקוש גדול מאוד ליול"א וכי כמות הנרשמים לגנים בשטח 60 תצדיק פתיחת ארבע כיתות גן שמתוכננות בשטח 60.

האם הוסבר לכם כי 4 הכיתות שיפתחו שנה הבאה יענו על כל הדרישה של הביקוש הגדול, או שזה גם לא מספיק וחלק מהילדים יאלצו להתפזר רחוק יותר?

תודה
עופר

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13538

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
עופר, צויינה אפשרות בה הכיתות שיפתחו בשישים לא יענו על הביקוש כאשר צויין כי העירייה מחוייבת לפי חוק לשבץ קל"ב (יש מגבלת ק"מ אם אני לא טועה) ועד השעה 13:30 את ילדי שנתון החובה ולאחר מכן את שנתון טרום החובה.

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13539

• מיכל
  • מיכל's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • פרוייקט VIEW השכונה הירוקה
שלום לכולם
כמי שהיא חסרת ניסיון בשליחת ילד לגן עירייה (ילד ראשון) ומשלא ידעתי כי הייתה פנייה מרוכזת בנושא (יישר כוח לכל מי שפעל), וכיוון שבני יהיה צעיר מאד בספטמבר (טרום טרום חובה), כאם מודאגת
פניתי שלשום טלפונית למח' גני הילדים בכפ"ס באופן אישי.
בחרתי לעדכנכם את התשובה שקיבלתי ממנה שהיתה כדלקמן:

1. לא ידוע עדיין אם יהיה גן יול"א בשני המתחמים.

2. כרגע נעשה מיפוי לאור הנרשמים כאשר הקו המנחה הוא שיבוץ ראשוני של גן חובה עד 13:30, אחריו טרום חובה עד 13:30 ולבסוף טרום טרום. אח"כ נושא היול"א.
נקודה חשובה היא שבכל מקרה, מי שנרשם ליול"א כלל לא נכנס ללופ המיפוי בהקשר לגן עד 13:30, דהיינו רק לאחר סיום מיפוי זה יעברו לנושא המיפוי לגן יול"א ולאחריו כפי שפירטתי קודם.

3. בגן צפויים להיות כ-32 ילדים כולם יחד עם גננת אחת ושתי סייעות. האם זה לא מעט מדי ????. ככה זה בכל עיר??
ואיך מסדתרים הקטנטנים עם הגדולים יחד בחצר?
אשמח לשמוע דעתכם.
כמובן - שאשמח גם לסייע בכל נושא הפנייה לגורמים המתאימים.
תודה ויום נעים
מיכל

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13541

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
מיכל,

בגן שהוא לא יול"א יהיו 35 ילדים + גננת וסייעת, כשבגן שהוא יול"א יהיו עד 32 ילדים (השנה היו 31) עם גננת וסייעת.

הבנתי שיש קונסטלציה מסויימת (למיטב זכרוני בגני יול"א עד 17:00) בהם תהיינה גננת וסייעת בוקר וגננת וסייעת אחרה"צ כאשר בשעות הצהריים תהיה שעה או שעתיים בהן, כדי לשמור על הרציפות, תהיה חפיפה של אנשי הצוות. האפשרות השניה היא גננות שעובדות יום כן יום לא וסייעות בוקר וצהריים כך שעדיין יהיה פרק זמן ביום בו יהיו 2 סייעות וגננת.

זה מעט מדי אנשי צוות פר ילד, אבל לפי הידוע לי זה ה"סטנדרט" בגני העיריה . היום למשל בגן של ביתי יש 3 סייעות וגננת על 24 ילדים. שמעתי על גני עיריה בהם ההורים מתארגנים בעצמם ומממנים הוספת סייעת לגן נוספת על חשבונם. מניחה שזה דורש אישור עירייה.

לתשומת ליבך שצויין בפנינו בעיריה כי יש הורים לילדי טרום טרום חובה נוהגים לשריין לעצמם אופציה פרטית מכיוון שהקטנים ביותר משובצים אחרונים, ויתכן שהשיבוץ שלהם יהיה, למשל, בגנים בתוך העיר ולא בשכונה.

אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת להמשיך במייל - idit.nass בגימייל.

תגובה: סיכום פגישה עם מנהלת מחלקת גני ילדים בעיריית כפ"ס 15 שנים 5 חודשים ago #13542

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
הי מיכל,
יכולה לספר לך קצת מהנסיון שלנו בשנה האחרונה.
קודם כל, לגבי מספר הילדים וצוות, כך זה בכל גני העירייה בערים השונות. התקן הוא 35 ילדים בגן שיש גננת וסייעת. (לפעמים יש גם סטודנטית פעם בשבוע, או מה שנקרא "סבתא גן" שבאים לעיתים)לגננת יש בדרך כלל יום חופשי בשבוע ואז יש גננת מחליפה, וכך גם לסייעת. כמובן שבדרך כלל באיזורים בהם אוכלוסייה יותר מבוגרת יש פחות ילדים בגן באותו האיזור. יש סוג של הלם (גם ואולי בעיקר להורים) במעבר מגן פרטי לגן עירייה בייחוד בגיל טרום טרום שהם באמת יחסית קטנים, אבל בסופו של דבר יש הסתגלות ואם הגננת טובה ויודעת "להחזיק" את הגן זה בדרך כלל בסדר. נכון שבמהלך היום קורים מן הסתם דברים שהצוות לא תמיד רואה, וחשוב בסופו של דבר לראות אם הילד מרגיש טוב בגן, ושיש לו אל מי לפנות. אני הכרתי הרבה הורים בטרום טרום שהיו מרוצים מגן העירייה עוד יותר מהגן הפרטי.

לגבי השכונה, הבן הקטן שלי השנה בטרום טרום בגן לוטם בסביוני הכפר עד אחת וחצי. כשפנינו להירשם בשנה שעברה נאמר גם לנו שיש קדימות לגנים עד אחת וחצי להיפתח בשכונה, וזה היה גם חלק מהשיקול של לרשום לשעה זו ולא ליולא כי היה חשוב לנו שהגן יהיה בשכונה. בסופו של דבר נפתח יולא טרום טרום עם טרום בשכונה, שכנראה והיה לו יותר ביקוש, לכן אני מניחה שמה שקובע זה הביקוש ואין קדימות של ממש לגן רגיל...

שיהיה בהצלחה!