שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט

פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8634

הנני פעיל חברתי בכ"ס. מזה יותר משנתיים, כמעט שלוש, אני מלווה מקרוב את פרשת בי"ס "גולדה" בעיר.

לאור הנסיון שהצטבר עם ראש העיר, אני חייב להביא לידיעתכם, שלמכור ממצגות הוא יודע.

במציאות, אם לא תתפסו עצמכם בזמן בידיים, לא ישאר הרבה מהירוק בשכונה, אלא הירוקת של קניאל.

אתם חייבים לפעול כבר כעת ובנחישות-לסלק את המפגע הזה מעינייכם.לא די בהבטחות. ב"גולדה" לא מתגברים
מזה 3 שנים על מפגעי VOC, המומחים רק מתחלפים, אך הבעיה נשארת, וראש העיר מתעקש להחזיר הילדים לצחנה, מבלי שהבעיה נפתרה.

אותו סיפור עם מפגעי ה BRT העתידיים, ועם כביש 531 הקרוב לבתי התושבים.

כאן חובה להזכיר, שקניאל בעצם נזרקה מפ"ת עקב מפגעי ריח. תחת עינה הרדומה של העיריה, ובהכחשות אין סוף, הם העבירו אליכם את קווי ציפוי הבקבוקים, המהווים את הפוטנציאל המרעיל ביותר במקום.

אז אנא, ראש עיר המתיר לאכלס דיירים בשכונה כמו בתמונה, מה כבר ניתן לצפות ממנו ?
לגזור סרטים הוא יגיע, זה בטוח.

בברכה,

מרק בריל,

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

טל: 0544-248318
________________________6.jpg
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8637

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
מרק שלום,

עניין קניאל נדון כאן רבות ולפחות רובנו עשו החלטה מודעת כשבחרנו לגור בסמוך למפעל, כך שלא נגלה יום אחד במפתיע את קיומו.

באופן אישי אני לא מבינה מה ניסית להוכיח בצירוף התמונה. אני מניחה שמדובר בתצלום מהבתים שכבר אוכלסו (שבירו). אתה מצפה שראש העיר בעצמו יגיע לאסוף את הקרטונים ואת הפסולת ? ואולי למחרת צילום התמונה עברה משאית זבל ואספה את הפסולת?

עוד החלטה מודעת שעשינו - אנחנו הולכים לגור באתר בניה כמה שנים לאחר האיכלוס.

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8641

הבנתי לגבי ההחלטה המודעת.יש לעמוד כעת על העתקת המפעל מהשכונה. ראש העיר רמז יותר מפעם על העתקה לאיזור התעשיה.
ובכ"ז, בעינין האיכלוס - העיריה ביקשה אישור מועצה לפני חצי שנה להלואה ע"ס 100 מיליון ש"ח לקידום הוצאות הפיתוח בשכונה הירוקה.
בפועל הם טוענים שלקחו "רק" 50 מיליון.

מן הראוי לעמוד על כך שהאיכלוס ילווה במיידית בכבישי גישה, גני ילדים וכו',ושהעיריה לא תספק לקבלן טופסי איכלוס בטרם השלים הוא את הוצאות הפיתוח שלו.

תודה לך.

מרק.

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8643

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
יש כאן אנשים שהיו בקשר ישיר עם העיריה בנוגע לעניין קניאל. אם אני לא טועה, נערך להם סיור במפעל, וכן נערכו מספר מפגשים עם בעלי תפקידים בעיריה בנושא שכללו דיונים גם על העתקת המפעל. אני לא כל כך בקיאה בנושא ולא הייתי מעורבת.

לגבי איכלוס השכונה, גם בתקציבי העיריה אני לא בקיאה. אבל מהדיונים שהיו בפורום ההתרשמות שלי הייתה שהעיריה מתכוננת לאיכלוס השכונה. רק לפני יומיים העלו לכאן תמונה של מבנה גן הילדים שנבנה בימים אלו בשטח 60 (שם החל האיכלוס) כאשר יש תכנון לבניית בית ספר וגני ילדים נוספים. בכל מקרה, יש בפורום נציגי ועד משני המתחמים שדנים בנושאים שציינת עם העיריה ומההתרשמות שלי הפניות אל העיריה נתקלות בדלת פתוחה.

השורה התחתונה היא, שבשלב זה אני לא רואה אנשים שיצטרפו כאן לאופזיציה בעיריה נגד בן חמו :-)

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8648

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
מרק , בלי שום קשר למה שכתבת כאן.
אני רוצה להגיד לך שאני מאוד מעריכה אותך ואת הפעילות שלך. יצא לי להיתקל בה מספר פעמים.
יישר כוח :)

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8654

מאיה תודה. אני יכול רק לפנות ולהסביר.
תחושתי היא שחלק ניכר מהמשתכנים בשכונה,
אינם תושבי כ"ס.

לכן, זה כל העינין הזה ממש לא מזיז להם, וחבל.
כשיווכחו, שנושא העתקת קניאל, הוא עוד פטפוט סרק של ראש העיר, אני מניח שיתעוררו.

לחליפין זה יקרה, בגל הסרחון הבא, כשיבוא.
ולקניאל, בלי עין הרע לא חסר חריגות אקולוגיות.

מרק.

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8656

"ולקניאל, בלי עין הרע לא חסר חריגות אקולוגיות".

אתה יכול בבקשה לתמוך בהצהרה הזאת במסמכים רשמיים?

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8661

רקע כללי הרחבת מפעל קניאל

בשכונות הירוקות הנבנות בכפר סבא ובהן יתגוררו כ 5000 בתי אב מורחבת בימים אלו פעילותו של מפעל קניאל המאחסן חומרים רעילים ומסוכנים ועוסק בייצור וצביעה של בקבוקים וקופסאות פח. למרות טענות העירייה כי המפעל יורחב אך ורק בהתאם לאישור המשרד לאיכות הסביבה, בפועל כבר במרץ 2009 היה ידוע לעירייה (ע"פ כתב האישום) כי המפעל ביצע את תהליך העברתם והפעלתם של חלק מקווי הייצור מפ"ת לכ"ס ללא כל מתן רשות, לא מן המועצה ולא מהמשרד להגנת הסביבה. לכאורה המפעל מזלזל כיום בעיריית כ"ס וברשויות החוק והחשש הוא שבעתיד ימשיך בדרך זו על חשבון בריאות תושבי העיר. כיום המפעל נתבע על חוסר החזקת רשיון בתוקף ועוד מספר סעיפים ומבצע חריגות עצומות של אלפי אחוזים בשפכים אותם הוא מזרים לביובי כ"ס. כתושבי כפר סבא בכלל והשכונות הירוקות בפרט אל לנו לעצום עיניים כנגד המפגע הפוטנציאלי החמור העומד בפתח ביתינו, עתיד כ"ס יהיה טוב יותר ללא המפעל הנוסף מפ"ת.
פעילות מפעל קניאל עובדות וכתבות
עיריית כפ"ס מציגה: מצד אחד כתב אישום, מצד שני אישור הרחבה (כתבה במעריב 23.8.09 nrg)
local חושף: המשרד להגנת הסביבה שוקל הגשת כתב אישום נגד מפעל קניאל 10.08.2009
כשלים חמורים נמצאו בטיפול מפעל קניאל בפליטות ושפכים מזהמים (סיכום ישיבה של המשרד לאיכות הסביבה עם הנהלת קניאל יוני 2009)
פרוטוקול מועצת העיר כפר סבא מיולי 2009 אשר החליטה על מתן אישור להרחבת מפעל קניאל
כתב אישום אשר הוגש מטעם עיריית כפר סבא נגד מפעל קניאל בגין ניהול עסק ללא רשיון
המפעל פועל ללא רשיון עסק (ממצאי ביקורת מטעם עיריית כ"ס מרץ 2009)
דוח המשרד לאיכות הסביבה המצביע על חריגות משמעותיות בשפכי המפעל (מרץ 2009)
תעודת בדיקה מעבדות בקטוכם: חריגות של מאות אחוזים בשפכי קניאל כ"ס (מרץ 2009)
קניאל סוגרת את המפעל בפתח-תקוה (ynet)
פעילות מפעל קניאל שאלות ותשובות
מה מיצרים במפעל קניאל
מפעל קניאל עוסק ביצור אריזות פח (פתח תקווה) מיכלים ומשקאות (כפר סבא). חלק מתהליך יצור האריזות כוללים צביעה הדפסה וציפויי בלכה של חומרי הגלם.על פי המשרד לאיכות הסביבה מפעלים העוסקים בדפוס ובצביעה של מתכות - מאופיינים בפליטה לאוויר של תרכובות אורגניות נדיפות ומתויגים כבעלי רמת סיכון בינונית, שפכים לא מטופלים עלולים להכיל מתכות כבדות עם פוטנציאל זיהום מי שתייה
האם מפעל קניאל עובד עם חומרים רעילים
כן מפעל קניאל עובד עם חומרים רעילים והיה בעל היתר מטעם המשרד לאיכות הסביבה לאחזקת חומרים רעילים אשר פג בתאריך 07/08/2009 .
מדוע נסגרה הפעילות של מפעל קניאל בפתח תקוה
בתמורה להעברת קו הייצור מפ"ת קיבלו בעלי המפעל זכויות בניה ל- 150,000 מ"ר משרדים, מסחר והיי-טק עם מימוש תוך 4 שנים מעירית פ"ת. מה שאומר שעירית פ"ת נתנה את כל מה שיכלה לתת במסגרת החוק ע"מ לקדם את הוצאת המפעל המזהם מפ"ת לרווחת תושביה. לא רק זאת אלא שהעיריה השכילה להפוך מטרד סביבתי מזהם לנכס כלכלי (משרדים, מסחר, היי-טק) שייקדם את פ"ת וימשוך אליה קבוצות איכות ומשקיעים.
מה המרחק של מפעל קניאל בכפר סבא מבתי התושבים
מפעל קניאל ממוקם במרחק של מאות מטרים בודדים (100-300 מטר) ממתקנים ציבוריים של השכונה הירוקה (תב"ע 80), ביניהם בתי ספר, גני ילדים, קאנטרי, פארק ציבורי וכמובן בניה רוויה.

מרק.

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8662

מה מסתתר בחצר האחורית של השכונה הירוקה בכפ"ס? גרסת הדפסה שלח לחבר שתף בטוויטר
שתף בפייסבוק
עוד
06:58 | 13.11.2009 מאת רנית נחום-הלוי

מפעל קניאל לקופסאות פח שנמצא בסמיכות לשכונה הירוקה המתוכננת בכפר סבא מעורר מחלוקת ■ כנגד המפעל יש תלונות על זיהום והשלכת שפכים ■ העירייה מנסה לשכנע את בעלי המפעל להעבירו למרות שאין לה סמכות חוקית לסגור אותו ■ תושבים: "אפרים קישון היה יכול לכתוב תסריט המשך לתעלת בלאומליך לאור מה שקורה בשכונה"

תגיות: השכונה הירוקה ,
הצג כתבותהתראה סלולריתכפר סבא ,
הצג כתבותהתראה סלולריתנדל"ן ,
הצג כתבותהתראה סלולריתקניאל
הצג כתבותהתראה סלולרית הרשם להתראה סלולרית חדש !
שלום אורח,
הרשם/י לשרות ההתראות לפי נושאים ואנו נשלח לסלולרי שלך כל כתבה חדשה הכוללת את התגיות שבחרת.

הרשמה
התחברות

השכונה הירוקה,כפר סבא,נדל"ן,קניאל,

שכונת כפר סבא הירוקה זכתה לתואר "השכונה הירוקה הראשונה בישראל" ואולם לצד הפסטורליה הירוקה, ניצב מפעל קניאל לייצור קופסאות פח הפועל בפאתי השכונה. תושבי האזור וחברי אופוזיציה בעירייה העלו חששות כי המפעל יהווה מפגע סביבתי, בין השאר לאור התוכנית להרחיבו.

בעיריית כפר סבא השקיעו מאמצים רבים בקידום החזון של השכונה הירוקה, שמתוכננים להיבנות בה 5,000 דירות. בעקבות הפרסומים אודות יוזמת העירייה להקמת שכונה אקולוגית בעיר, הגיעו למקום היזמים הגדולים - משה ויגאל גינדי, א. זייתוני, קירת, מנרב, נווה גד, שבירו, בוני התיכון ושיכון ובינוי נדל"ן. אלה רכשו קרקעות בעשרות מיליוני שקלים כל אחת. עיריית כפר סבא מצדה השקיעה עד היום 50 מיליון שקל וצפויה להוציא 100 מיליון שקל נוספים לפיתוח תשתיות.

מפעל קניאל משתרע על שטח של כ-50,000 מ"ר וממוקם במרחק של כ-300-600 מטרים מהשכונה האקולוגית. לפני כשנה הוגשה בקשה מהנהלת המפעל להרחיב את המקום בכ-1,450 מ"ר נוספים, על רקע העברת 12 קווי ייצור ממפעל בפתח תקוה לכפר סבא. בינתיים, לטענת העירייה, הועברו ללא אישור לפחות שמונה קווי ייצור.

עיריית כפר סבא מציינת כי בפיקוח שגרתי שביצעה התברר כי המפעל הרחיב את פעילותו ללא אישור, ובכך הפר את רישיון העסק שלו. בעקבות כך פתחה באופן מיידי בהליכים נגד המפעל והגישה כתב אישום נגדו.

בניגוד לדברים אלה מציין המשרד להגנת הסביבה כי בביקורות שבוצעו בחודשים האחרונים, עדיין לא הועברו למפעל בכפר סבא קווי הייצור, העלולים להוות מקור פליטה נוסף לשפכים או לאוויר. במכתב שהעביר המשרד בסוף חודש יוני מצוין כי הוא טרם קיבל מהמפעל את כל המידע הנדרש בנושא זה, ורק לאחר שיקבל את כל המידע ניתן יהיה לקבל החלטה על הגדלת נפח פעילות המפעל.

בדיקה שביצע בינואר השנה אורן תבור, מתכנון סביבתי ביחידה האזורית להגנת הסביבה הפועל מטעם עיריות כפר סבא, רעננה וערים נוספות בשרון, העלתה כי מתקן הטיפול באוויר המתוכנן במפעל לא יהיה מסוגל לטפל בכל זיהום האוויר של קווי הייצור החדשים והקיימים.

"הדבר היה ידוע לעירייה מזה זמן רב, אך זו לא עשתה דבר לצמצם את פעילות המפעל", אומר חבר המועצה אהוד יובל לוי מסיעת תפו"ח, "העירייה לא פעלה לסגור את המפעל עד לבירור העניין".

רוכשי הדירות חוששים מזיהום

"אפרים קישון היה יכול לכתוב תסריט המשך לתעלת בלאומליך לאור מה שקורה בשכונה האקולוגית בכפר סבא", מוסיף יו"ר האופוזיציה (סיעת הירוקים), גיא בן-גל, "העובדה שעיריית כפר סבא מתיימרת למתג את השכונות הירוקות כאות ומופת סביבתי למגורים ובה בעת היא מודעת זה חודשים שבסמיכות לשכונות פועל מפעל בעייתי באופן לא מוסדר, זועקת לשמים".

פנינה, נשואה ואם לשניים, רכשה דירה באחד הפרויקטים בשכונה האקולוגית. "אנחנו גרים בכפר סבא קרוב לעשר שנים בדירה שכורה בת 3 חדרים. לפני כשלושה חודשים רכשנו דירת 5 חדרים ב-1.55 מיליון שקל בשכונה החדשה. כשקנינו התרוצצו שמועות על הרחבת המפעל וכששאלנו, נמסר לנו כי המפעל יורחב רק לאחר שיתקבל אישור מהמשרד להגנת הסביבה. בדיעבד, התברר לנו כי המפעל העביר כמחצית מקווי הייצור מפתח תקוה כבר חצי שנה קודם לכן. אנחנו מרגישים נבגדים".

"לפני כשבועיים קיימנו ישיבה עם נציגי העירייה ואיכות הסביבה. נוצרה תחושה שהעירייה מפקחת על הנעשה ונוקטת יד חזקה, אבל אני עדיין לא רגועה. התארגנו קבוצה של 50 רוכשים וכולנו מוטרדים מהעובדה שיש כאן מפעל בעל פוטנציאל למפגע סביבתי".

בדמארקר 9.09
מרק.
______________________________________.JPG
עריכה אחרונה: 15 שנים 10 חודשים ago על ידי מרק בריל.

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8667

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
כל המידע הזה ישן מאוד ומאז השתנו (או שלא - אבל חובתך להראות את זה) הרבה דברים.

מה שאני לא מבין, זה מה אתה מנסה להשיג.

מצד אחד אם אתה פעיל סביבתי, היית מציע בפנינו אפשרויות חדשות לפעולה שלא בוצעו כבר כדי לדאוג לבטיחות המפעל, או להזזתו

מצד שני, אתה מתריע שראש העיר רק יודע להעביר מצגות יפות ולא לעשות כלום.
לאור הנסיון שהצטבר עם ראש העיר, אני חייב להביא לידיעתכם, שלמכור ממצגות הוא יודע.

אבל בכתבה שאתה הבאת כתוב שאין בסמכות העיריה לסגור את המפעל
עירייה מנסה לשכנע את בעלי המפעל להעבירו למרות שאין לה סמכות חוקית לסגור אותו

אז בוא תנסה להבהיר מה בדיוק אתה רוצה ומה מטרותיך, ואיך אתה מתכנן להשיגן ואיפה אנחנו נכנסים לתמונה.

יש לך רעיונות חדשים להשגת שקיפות מלאה לנעשה במפעל?
יש לך רעיונות חדשים להזזת המפעל?
יש לך ראיות חדשות להבאה לידיעת משרד הגנת הסביבה?
יש לך ראיות על שוחד/שחיתות במשרד הגנת הסביבה או בעיריה שאפשר להביא למבקר המדינה?

מה יש לך ומה אתה צריך מאיתנו?

אחרת הכל דיבורי סרק ותעמולה פוליטית ירודה ומיותרת.
עריכה אחרונה: 15 שנים 10 חודשים ago על ידי SNH.

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8668

לאחרון-תשובה גאונית ממש.

לאילו שכן מוכנים להקשיב,
הרעיון הנו הקמת ועד פעולה, נוכחות מטעמו בישיבות מועצה וגיוס דיוני מועצת עיר בנושא.

כל היתר-יבוא כבר מעצמו.
ראש העיר לחיץ לאחרונה, כך הוכח.

וחבל שאתה סתם תוקף.
דבריי לא מכוונים שאחד כדוגמתך.

או שאתה חדש בכ"ס, או שאתה שליח היב"ח.

דבריי מכוונים לאנשים שבאמת מחפשים בעיר איכות חיים.

מרק.

תגובה:פניה לתושבים המאכלסים את הבתים הראשונים בפרוייקט 15 שנים 10 חודשים ago #8669

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
יפה לך שבכזאת קלות, אתה יודע לקחת תגובה עניינית המעלה שאלות אמיתיות ולבטל אותה כלאחר יד מבלי להצטרך אפילו להגיב לגופו של עניין.

אכן מראה ניסיון פוליטי שופע, וגם מניעים רחוקים מלהיות טהורים.

למיטב ידיעתי, אנשים טובים בשכונה עושים ימים כלילות כדי לדאוג לכל הנושאים, בהם גם קניאל.

ושוב אני חוזר על השאלה המרכזית שמעניינת אותי, ואני מאמין את כולנו:

מה אתה מחדש? איזה מידע או דרך פעולה חדשים ומועילים יש לך להציע?

אם אתה רוצה ללחוץ על ראש העיר? מה אתה רוצה להשיג? מה המטרות? מה אתה רוצה שהוא יעשה? אתה אומר שההבטחות שלו לא שוות כלום, אז איך תאמוד הצלחה מול מריחה?

דבר תכלס ידידי, במקום להעליב להשמיץ ולתקוף, ותקבל שיתוף פעולה מלא ורחב הרבה יותר.