שגיאה

COM_KUNENA_ERROR_TOKEN

שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא סקר משכנתאות

סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3117

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
שלום למשתתפי הפורום,
אנחנו בפני לקיחת משכנתא לא קטנה, אשמח מאד לקבל מידע ממי מכם שמוכן לחשוף לגבי המשכנתאות שלקחתם לאחרונה.
איזה מסלולים לקחתם?
ריבית קבועה צמודת מדד (לכמה שנים ומה הריבית שקיבלתם)?
ריבית משתנה צמודת מדד (כל כמה שנים משתנה ולאיזה עוגן צמודה?
מסלול פריים (מה המרווח שקיבלתם מהפריים, מינוס כמה)?
איזה בנק היה הכי אטרקטיבי?
וכל מידע אחר בנושא משכנתא שיוכל לעזור.
אודה על שיתוף הפעולה ואני בטוח שיש עוד כמה אנשים בפורום שהמידע הזה יכול לעזור להם.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3119

יש המון כתבות בעיתונות על הנושא, הרבה ב"דה-מרקר". זה מאוד אישי (אוהבים סיכון או לא, תנאי הצמדת השכר וצפי לעליית שכר בעתיד, וכדומה).
מספר נקודות שחזרו על עצמן בכל הכתבות:
1. הבנקים הגדולים יכולים לתת ריביות טובות יותר כי הם מגייסים כסף בעלות נמוכה יותר.
2. היום מאוד מפתה לקחת משכנתא בריבית פריים, בגלל שריבית הפריים נמוכה מאוד (יחסית). הפריים הוא 2.25% ואפשר לקבל בפריים מינוס 0.9, כלומר 1.35%. החיסרון הוא שאין ספק שהריבית תעלה, אך לא ברור מתי, בכמה ובאיזה קצב, ולכן אם בוחרים במסלול זה, כדאי לבחור בהחזר חודשי שאינו המקסימלי האפשרי כרגע אלא להשאיר מקום לעלייה בהחזר החודשי כאשר הריבית תעלה.
3. מי שלא אוהב את הסיכון שריבית הפריים עלולה לעלות, ורוצה משהו קבוע יותר, ייתכן ויעדיף לבחור במשכנתא עם ריבית קבועה צמודה למדד. כאן ההחזרים ידועים כי הריבית קבועה, אך מאידך, זה מאוד מייאש לראות גם את הקרן צומחת כל חודש כשהמדד עולה (חוץ מזה שהתשלום חודשי גדל כשהמדד עולה).
4. המסלול השלישי הוא ריבית קבועה שמשתנה כל כמה שנים.
5. לא כיסיתי את כל האפשרויות כמובן. למשל יש גם הלוואות צמודות מט"ח, אבל לרובינו זה לא מתאים ומדובר בהימור כי אנחנו לא מרוויחים במט"ח ואף אחד לא יכול לחזות מה יקרה למטבע כלשהו.
6. כל הכתבות ממליצות לשלב בין מסלולים, כאשר כיום יש נטייה לקחת חלק גדול יותר בריבית פריים, בגלל שהיא כל כך נמוכה. עד כדי שני שליש או שלושת רבעי המשכנתא בריבית פריים (והשאר בריבית קבועה צמודה למדד). אבל יש בזה סיכון כמובן.

הכי חשוב- להתמקח ולהתמקח והתמקח עם כל הבנקים.

בקיצור :-), לא חושב שחידשתי משהו לעומת מה שכתוב בכל כתבה שפורסמה לאחרונה. מאוד אישי. אנחנו מיחזרנו לאחרונה והסטנו חלק גדול יותר מריבית קבועה לריבית פריים, ומאוד מרוצים כרגע כי הריבית נמוכה עדיין וכי זה מאוד נחמד לראות את הקרן יורדת סוף סוף ולא עולה עם המדד.
אין לראות בהודעה זו המלצה לשום דבר, כמובן :-)
בהצלחה

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3120

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
אריק, אני ממליצה לך להכנס לפורום יעוץ משכנתאות בתפוז, אם לא עשית את זה עד היום. משם אפשר ללמוד מי הבנקים ה"זולים" יותר, מה התהילים השונים, וכו'. יש שם אנשים שיגידו לך לקחת הכל בריבית פריים (מה שבחיים לא אעשה) ויש שם אנשים שיתנו לך אופציות יותר רגועות (לטעמי). בנוסף, אפשר לראות הצעות שאנשים קיבלו מהבנקים ולקבל מושג כללי.

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3121

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
תמהילים כמובן ולא תהילים..

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3122

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
אפרת, תודה על המידע הרב,
אולי את זוכרת איזה ריבית קיבלתם במסלול של קבועה ולכמה שנים.
למשל לי מציעים 3.5% ל- 20 שנה קבועה צמודת מדד ובמסלול הפריים מינוס 0.8, מענין אותי לדעת כמה אפשר ללחוץ אותם וכו'.
זה בבנק איגוד איפה שמתנהל לי העו"ש.
כנראה שאפנה רק לגדולים כדי לקבל הצעות נוספות.

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3123

• עינת
  • עינת's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
כדאי לדעת שיש גם חברות ביטוח שנותנות משכנתא (ולא רק בנקים). היתרון: הם נותנים ריבית טובה יותר על משכנתא בריבית קבועה.
החסרון: הם נותנים משכנתא של עד 60 אחוז ממחיר הדירה, בעוד שבנקים נותנים עד 70 אחוז.

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3124

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
הי אריק,
כיוון שאנחנו עוד לא בעסקי המשכנתא, אספר מניסיונם של חברים:
א. בבנק בו מתנהל חשבונך, גם אם הוא בנק קטן, בד"כ תקבל את ההצעה הטובה ביותר.
ב. ישנן חברות ייעוץ, שעושות עבורך את הסינון לפי הדרישות וכן את המו"מ על התנאים ולבסוף ממליצות בפניך על 2-3 מקומות, כאשר יש עוד מקום למיקוח טרם סגירת תנאים.
פניה לחברות כאלו מתאימה למי שאין לו זמן להתרוצץ בין הבנקים השונים ולעשות השוואות, שכן הם פשוט עושות עבורך את העבודה (כמובן שתמורת פרידה מ-3,000-4,000 ש"ח). שוב, לא לכולם זה מתאים, תלוי כמה זמן פנוי יש לך וכמה הוא שווה עבורך...

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3125

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
idit
תכנסי לתגובה שלך ותעשי "ערוך". למה לכתוב עוד תגובה מתקנת?
ככה ייצא ששיש רק אחת מתוקנת

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3129

זה דווקא שי, למרות שאנחנו אפרת ושי :-).

הריביות שאנחנו קיבלנו לא רלוונטיות כבר, כי זה היה לפני מספר חודשים, כמעט שנה. יותר חשוב לבדוק איזה ריביות מציעים לכם עכשיו ולהשוות בין בנקים. במסלול ריבית הפריים יש כאלה שסגרו לאחרונה על פריים מינוס 0.9%, כמו שכתבתי, כך שההצעה שקיבלת די קרובה.

לגבי מי שכתב שהבנק שלך נותן הצעה טובה בדרך כלל, גם אם הוא קטן, יש בזה מין האמת, כי הבנק מוכן לעיתים להוריד קצת בריבית במשכנתא ולהנות מדמי הניהול בחשבון ועמלות וריביות דומות. הדרך להתמודד עם זה, היא לבדוק אילו תנאים תקבל אם תעביר את ניהול החשבון לבנק שממנו תיקחו משכנתא. לבינלאומי למשל יש תנאים טובים יחסית למי שמעביר חשבון אליהם. בעידן האינטרנט לעיתים זה לא ממש משנה באיזה בנק מתנהל החשבון (בהנחה שבודקים שדמי הניהול שנגבים הם טובים ולא קורעים אתכם שם כדי לסבסד את הריבית הנמוכה במשכנתא). יש גם שיקולים נוספים כמו חשבון של ההורים כבר הרבה שנים בבנק הקיים שלפעמים עוזר בהתנהלות עם הבנק או סתם היכרות אישית עם אנשי הבנק.

לגבי חברות ביטוח- יש לי מכר שנתקע ולא יכול היה לעשות מיחזור בחברת ביטוח עד שלא סיימו את כל הרישום בטאבו, מה שיכול לקחת שנים. שווה לבדוק.

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3131

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
רועי, אם הייתי יודעת שאפשר לעשות עריכה, הייתי עורכת. זה לא שהתחביב שלי הוא להוסיף הודעות לפורום. ודרך אגב, אם היית ממש יעיל, היית כותב לי במייל את זה, ולא מוסיף לפורום עוד הודעה לא רלוונטית!!!

תגובה:סקר משכנתאות 16 שנים 6 חודשים ago #3135

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
העיקר שעכשיו את יודעת
למה להיעלב? זו ביקורת בונה. חוץ מז, לאיזה מייל אפשר לשלוח? עכשיו את תלמדי אותי משהו חדש, כי בכלל לא ידעתי שיש כאן אפשרות כזו