שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם

מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23384

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
התראתי על קיום המפגש במקום כל כך קטן
הגעתי למקום ואפילו לפתח הסיפריה לא הצלחתי להיכנס
שלא לדבר להיכנס לתוך הסיפריה
חבל

מקווה שהוועד יפרסם את הדברים שהועלו בפגישה
שימרו על רוכבי האופניים
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23386

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
אשתי מדווחת לי מבפנים שהפגישה על הפנים, לא אפקטיבית.
התושבים עסוקים בלצעוק על העירייה ולא נותנים להם לפתוח את הפה בכלל.
גם ככה עמוס והרבה אנשים בחוץ וקר להם.

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23388

• טל
  • טל's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
חבל שלא נשארת, יצאנו החוצה מהר מאוד וקיימנו את המפגש בחוץ... מה שכן תשובות העירייה (השקרים והתירוצים) היו כ"כ מעייפות ומבזות שלא באמת הפסדת משהו..

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23389

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
טל,
אולי במקום ציון כללי לגבי המפגש אפשר לפרט מה היו "השקרים והתירוצים".
אני הייתי שעה והייתי צריך ללכת בגלל מחויבויות אחרות - גם לי היה את הרושם שהוד קיבל שלא ממש נתנו למנכ"ל החברה הכלכלית לדבר, אלא הפריעו לו עם קריאות ביניים.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23392

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
אולי בגלל שכל תשובה שיצאה לו מהפה נשמעה כמו של ראש ממשלתנו היקר....
היה מאוד מאופק ודיפלומטי וחוץ מגינה עד 3/13 לא שמעתי תשובה אחת אמיתית ב 3 שעות פגישה.... וגם לתשובה זו אני בספק.....
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23393

• שי
  • שי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
היי
האם אפשר למען פשוטי העם שלא היו שם לקבל תקציר מקוצר של מה שיצא מן הפגישה ?
יום טוב שי

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23395

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
מספר התושבים שהגיעו היה מרשים מאוד.
לפחות בשלב שאני הייתי לא ממש נתנו למנכ"ל החברה הכלכלית להציג את הנתונים והיו כל הזמן קריאות ביניים.
לגבי הספסלים - רק בגינה ב-60 יש עשרות ספסלים ומתחם 60 בכלל יש עשרות ספסלים נוספים. אני לא יודע לגבי מתחם 80, אבל קריאות הביניים על זה שיש בכל השכונה 20 ספסלים לא היו מאוד רציניות.
יש הרבה דברים שאפשר וצריך לעשות בשכונה. נעשית עבודה חשובה, אבל בעיני צריך להתמקד בדברים החשובים.
בסופו של דבר מי שפועל בשטח ומקבל את ההחלטות אלו החברה הכלכלית והעיריה. לשבור את הכלים מולם לא ייתן כלום.
שמעתי ברקע המפגש דיבורים של אנשים שמבטיחים שיתנו לעיריה 60 יום לתת להם תוכניות רציניות לשינויים, אחרת הם יעצרו את הבניה ויגרמו לירידת מחירים של נכסים בשכונה.
זה בדיוק סוג המאבק שיעשה נזק לכולם ומי שמתכנן לנקוט בו חייב לקחת בחשבון את כל המשמעויות.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 13 שנים 4 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23398

• Tamir
  • Tamir's Avatar
גיא, גם אני הייתי במפגש, אנשים דיברו מהלב . אני באופן אישי פניתי לעירייה פעמיים בקשר לנושאים שמפריעים לי ונפנפו אותי בכל מיני טענות שונות. אני חושב שיש נתק בין העירייה לתושבים והעירייה לא עושה מאומה על מנת לצמצם את הפער בינינו. מה אתה מציע לעשות שלא נעשה עד כה?

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23399

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
כרוניקה ידועה מראש
כנראה שלא הפסדתי שום דבר (מקווה שהוועד יוציא תמצית עניינים מהפגישה)
למה ציפו התושבים?!
כל אחד שהגיע חשב שהוא בחוג בית ושידברו רק על הבעיות האישיות שלו?
במקום להביא את הפגישה לטובת השכונה כגוף אחד, כל אחד מושך לבעיה הפרטית שלו.
מתחם 60 מול מתחם 80
ספסלים ברחוב X מול הספסלים ברחוב Y

חבל

מצד שני זו היתה כרוניקה ידועה מראש ואני מבין את אלו שאמרו את על ליבם גם אם זה בא במחיר בהפרעה לדברי נציגי העירייה.

מקווה שהעיריה הבינה שיש לה עסק לא עם 20 איש בשכונה שיש להם טענה כזאת או אחרת, אלא עם שכונה גדולה מאוד שחשוב לה מאוד המקום בו הם גרים.

אני בטוח ומקווה שבפגישות המצומצמות של וועד השכונה עם נציגי העירייה, ההידברות וההקשבה לדברים טובה יותר.

ובלי שום קשר, כל אחד ואחד מתושבי השכונה, בטח אלו שהגיעו לפגישה, חייבים להתריע בפני הגופים השונים בעירייה, על כל דבר שנראה לא תקין.

מניסיוני האישי, יש לנו שם אוזן קשבת.
שימרו על רוכבי האופניים
עריכה אחרונה: 13 שנים 4 חודשים ago על ידי יריב.

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23400

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
אני חושב שצריך להעלות דברים ולהמשיך לפעול.
בהחלט יש דברים שאפשר וצריך לשנות.
חלק מהדברים תלויים בעיריה וחלקם תלויים בתושבי השכונה.
בפניות שהיו לי לעיריה זיהיתי נכונות ורצון לעזור. בגלל האופי של מערכות מוניציפליות, לא תמיד ניתן לתרגם באופן מיידי את הרצון למעשים בשטח.
מאבק של "לשבור את הכלים" לא יוביל בעיני לתוצאות.
מעבר לקריאות הביניים ולסיסמאות, לא ראיתי תוכנית אמיתית שמציגה את הנקודות הבעייתיות שדורשות פתרון.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 13 שנים 4 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23401

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
אני מסכים מאוד עם חלק מהכותבים כאן, ההתלהמות הזו היא לא רצינית, כל אחד רוצה לדעת מה קורה עם הספספל שמחוץ לבית שלו, שזה חשוב מאוד אבל זה לא רציני שבמפגש עם מאות אנשים ו4 נציגי העירייה כל אחד יתפרץ לדבריהם ולא יתן להם לתת תשובה אחת.
תרבות דיון, איפוק ודרך ארץ לא היו שם אתמול, אני אישית מבין את האנטגוניזם שנוצר באופן מיידי על ידי נציגי העירייה ברגע שהתחילו להתפרץ שם לדבריהם ובסופו של דבר הפגישה הזו הייתה בזבוז של 3 שעות מחיי.

חשוב לציין, אני אישית פניתי לכל אחד ואחד מהנציגים הללו באופן אישי וקיבלתי תשובות מיידיות רציניות וענייניות.

אין ספק שהפורמט הזה של הפגישות כשל, ויש צורך באופן מיידי שהוועדים יתארגנו ויפנו לעירייה כמה שיותר מהר עם סיכום הבעיות הנתונות ויצרו נתיב תקשורת שקוף שיאפשר גם לנו התושבים להשפיע ולשנות במהלך כל השנה. ברור לי שהדבר נעשה בעבר ולא הוביל לתוצאות משמעותיות, ולכן צריך לייעל את התהליך ולמצוא את הדרך להשפיע.

הפנייה לעיתונות, "פיצוץ המכירות של הקבלנים" ושאר כיוונים דראסטיים כאלה יפגעו לכולנו במיצוב השכונה, ובסופו של דבר בערך הדירות, האלטרנטיבה הזו קיימת אבל אסור לנו להקל ראש במשמעויות של צעד כזה.

תגובה: מפגש תושבים - חבל שהתקיים במקום קטן מלהכיל את כולם 13 שנים 4 חודשים ago #23404

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
כמות התושבים הגדולה שהגיעה למפגש מראה על מעורבות גבוהה ורצון לשפר, מאידך זה לא רציני לנהל דיון אפילו לא שטחי בפורום כזה.
השכונה שלנו היא שכונה בהקמה וככזאת תמיד יהיה מה עוד לעשות ואיך עוד לשפר, במקביל תמיד יהיו אלו שאינם שבעי רצון , חובתנו היא להתריע ולפעול לשיפור מתמיד בשכונה ובשרותים שאנו מקבלים מהעירייה.
כמו בכל מקום אחר בחיים, בסופו של יום מספר אנשים מצומצם ( במקרה הזה הועד ) יפעל כצינור מול הגורמים הרלוונטיים , כמובן שכל תושב מוזמן וראוי כי יפנה גם באופן אישי לגורמים בעירייה בנושאים יותר נקודתיים ופרטניים - מניסיון בסה"כ הדברים עובדים ויש בצד השני אנשים שעושים ומנסים לעזור.
  • עמוד:
  • 1
  • 2