שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם!

מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22276

• דנה
  • דנה's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
ערב טוב וסוכות שמח,

אשמח לשמוע את דעתכם:

אנחנו משפחה עם שני ילדים קטנים. כרגע מתגוררים בהרצליה. אחרי בדיקה של מספר פרוייקטים עומדים בפני דילמה רצינית האם לקנות דירה בשכונה (במתחם 80). הדבר היחיד שבגללו אנחנו עדיין מתלבטים ועוד לא קנינו הוא עניין המרחק מת"א. שנינו עובדים בת"א וחוששים שעניין הנסיעה לעבודה וחזרה יהפוך לקושי גדול שיעיב על כל הדברים הטובים שיש בשכונה. אני אשמח לשמוע דיעות של מי שגר בשכונה ועובד במרכז.

תודה, דנה.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22278

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
את האמת- כפ"ס תל-אביב זה יכול להיות לא נעים בשעות הבוקר.
על הרכבת לא הייתי בונה (אלא אם כן יחול שיפור בכל הדבר הזה שקוראים לו רכבת ישראל).

אם זה שיקול מרכזי אצלך ומעל הכל- בעייתי מאד.
מצד שני, אני מכיר מישהי בשכונה (שעברה מרמה"ש וקנתה באותו בניין שלי) שבעלה היה מוכן לוותר על הנוחות שלו למען המשפחה שלו.

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22279

• ערן
  • ערן's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
שלום,
גם אנחנו הגענו בחשש דומה לשכונה ( 60.)
שמח להגיד שממש הופתענו לטובה .
לקח לנו בערך 20 דקות בבוקר להגיע לאיילון מתוך הרצליה.
היום מכפ״ס בשעות 08:00-0830 לוקח 25 דקות להגיע לאיילון בחיבור של גלילות לאיילון , משם כל אחד והמחלף שלו בתל אביב והעומס באיילון, לעזריאלי בערך 20 דק׳.
כמעט אותו זמן נסיעה, ממש לא סיבה להתלבט .
עריכה אחרונה: 13 שנים 8 חודשים ago על ידי ערן.

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22285

• יוסי
  • יוסי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
אני יכול להגיד לך שאני עובד ברחובות ועושה יום יום את המסלול. לוקח לי בערך 50 דקות עד שעה גג בבוקר, ובערב שלושת רבעי שעה, לפעמים גם פחות מזה. מבחינתי זה סביל, ולא נורא.
ברור שהיה הרבה יותר כיף לעבוד בכפר סבא או בהרצליה פיתוח, אבל זה מה יש ואני לא מתלונן. אם אתם אוהבים את העבודה, ואוהבים את סביבת המגורים, הכל פתיר (בהנחה כמובן שלא מדובר בנסיעה של שעתיים לכל כיוון...).
אני מכיר מישהו שגר ברעננה ונוסע יום יום לדולפינריום, ולוקח לו יותר משעה לכל כיוון (קילומטרז' פחות מחצי ממני), הכל כמובן עקב הפקקים.
כנסו לאתר של ווייז בכל בוקר (לא לאפליקציה אלא לאתר באינטרנט) ותראו מה זמן הנסיעה מהמוצא ליעד. תעשו את זה כמה ימים וזה ייתן לכם פחות או יותר את הזמן שייקח לכם במציאות, פלוס מינוס 5 דקות.

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22286

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
מחזק את יוסי בעניין הזה, אני גם עובד כרגע בפארק המדע ברחובות ובאמת לוקח לי בבקרים 45-60 דקות ובדרך חזרה מעט פחות.
סתם לשם ההשוואה, הייתי גר בהרצליה ועובד ברמת החייל לפני שנתיים, והיה לוקח לי בערך 30-45 דקות להגיע לעבודה בבוקר. אני מניח שהיום זה פחות או יותר אותו דבר כמו הנסיעה מכפ"ס לרחובות.
אמנם זה לא קרוב, אבל כבר החלו העבודותלהקמת כביש שיחבר את כפר סבא, רעננה והרצליה ישירות לאיילון וכביש החוף ואז נהיה מחוברים לכל עורקי התנועה המרכזיים.

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22288

• janna
  • janna's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
אני נוסעת כמה פעמים בשבוע ממרכז כפר סבא ליפו דרך איילון.
אם אני יוצאת אחרי שבע, לוקח לי כשעה להגיע ליעד, כאשר הפקק מתחיל מהיציאה מכפר סבא ונמשך בדרך כלל עד השלום או ההלכה. המצב הרגיל: כל כביש 4 פקוק עד הכפר הירוק, מהכפר הירוק עד רוקח התנועה זורמת, מרוקח עד השלום פקוק ומשם והלאה זורם. במקרים הגרועים פשוט כל הדרך עד השלום פקוקה. עד שהפקק נגמר לוקח כ 40-50 דקות.
אם אני יוצאת לפני שבע התנועה זורמת ולוקח לי כחצי שעה.

בחזור, החל מ 15:00 עד 19:00 בערך כל איילון פקוק. לפעמים קצת עמוס בכביש 5, וממורשה עד לכפר סבא בכביש ארבע ממש זורם. בגדול לוקח כ 40-50 דקות.

בעיני זה מאוד מתסכל לעשות את המסלול הזה כל יום... מעבר לזה שזה המון זמן לבילוי על הכביש זה גם ממש מתסכל להיות תקועה בפקקים.
עם זאת, אני ממש לא חושבת שזה צריך להיות שיקול מרכזי ברכישת דירה בכפר סבא.

ברכבת זה לוקח אותה כמות זמן פלוס מינוס, רק שבנסיעה ברכבת אפשר לנצל את הזמן בצורה טובה יותר כי לא צריך לנהוג.

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22296

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
בשעות הבוקר העמוסות (7:00-8:30) הנסיעה לתל אביב לוקחת בסביבות שעה.
לפני שבע ואחרי שמונה וחצי לוקח פחות. השאלה היא גם לאן בתל אביב צריך להגיע, האם לעלות על כביש 5 העמוס מאוד בשעות הבוקר או שאפשר לנסוע דרך אלוף שדה.
מציע לכם להגיע בוקר אחד (אחרי חול המועד, שלא יהיו הטיות בגלל חופש..) ולנסוע למקום העבודה מהשכונה. ככה תוכלו להתרשם בעצמכם מעומסי התנועה וזמני ההגעה.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22300

• יניב
  • יניב 's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קבוצת רכישה מיתחם 60
דנה שלום .
ממליצים לקנות בשכונה.
לגבי הפקקים- כשקונים דירה מסתכלים בד"כ לטוווח ארוך.
כביש 531 בקטע שבין צומת רעננה לכיוון איילון ( המשך איילון העתידי) נמצא היום כבר בתחילת העבודות.
אם את נוסעת בכביש שמחבר בין רעננה להרצליה תוכלי לראות כבר ממש עבודות בשטח.
נכון שזה ייקח עוד כשנתיים שלוש , אבל לאחר מכן לדעתי המצב ישתפר פלאים. ( וגם על הדרך יגרום לעליית מחירים באיזור...)
בהצלחה

תגובה: מתלבטים האם לקנות דירה בשכונה... אשמח לעזרתכם! 13 שנים 8 חודשים ago #22303

• דנה
  • דנה's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
לפני הכל, תודה רבה לכל המגיבים!

נתתם עצות חכמות וטובות.
אנחנו מודעים לכביש 531 העתידי ואכן רואים באזור הרצליה-רעננה (ד. י-ם) תחילת עבודה של מע"צ...לגבי הרכבת, מהאתר של רכבת ישראל נראה כי מתוכנן לבנות מסילה מכפ"ס לכיוון מערב (רעננה, הרצליה) ואז לכיוון ת"א, אבל ממה שהבנתי זה יהיה דרומית לכפ"ס הירוקה, כנראה במקביל לציר של 531.
ואם כבר צופים לעתיד, ובהמשך לשאלה הראשונה שלי, אשמח אם תגיבו גם לשאלה הבאה לגבי היציאה מהשכונה לכביש 4: לפי הבנתי, יש כביש יציאה בן נתיב אחד מכל אחד מהמתחמים. השאלה מה יקרה עם היציאה מהשכונה כשתהיה באכלוס מלא בתוך השנתיים שלוש הקרובות ותכלול אלפי דירות....האם מישהו יודע אם אמורים להרחיב את הכביש הזה או שיישאר כפי שהוא כיום? האם לדעתכם צפויה בעיה ביציאה מהשכונה?

תודה וערב טוב, דנה. :)