קיבלתי התייחסות לפנייתי
אני מצרף את תגובתי להתייחסות. אני חושב שתוכלו להבין מהתגובה מה הייתה ההתייחסות שקיבלתי
הנדון – התייחסותך לפנייתי מתאריך 24.10.2011
דבורה שלום,
תודה על התייחסותך המהירה לפנייתי. לאחר שקראתי אותה אני מבקש להעלות מספר נקודות ביחס אליה. חשוב לי להדגיש כי איני עו"ד, איש מיסים או בעל מקצוע דומה. האמת אני בכלל פסיכולוג והדברים שאני כותב מבוססים על ההיגיון האינטואיטיבי שלי.
1. הטענה המרכזית עליה חזרת מספר פעמים בהתייחסותך היא היות הארנונה מס ולא אגרה והמשמעות הנגזרת מכך שהיא איננה נמדדת במתן השירותים העירוניים או היקפם. משתמע ממה שכתבת שאם הארנונה הייתה אגרה אפשר היה "לדבר" או לחשוב על הנחה כשלהי, אבל בגלל שהיא איננה כזו אז אין שום גמישות בעניין. אני חושב שאם יש הכרה בזה ששירותי העירייה אינם תואמים את המיסים הגבוהים שהיא מחייבת, והמכשול שעומד בפני מתן ההנחה הוא מכשול טכני-הגדרתי, אזי פה בדיוק נדרשת יצירתיות מצד גורמי העירייה כדי לראות איך אפשר להתגבר על אותו מכשול, גם אם לפרק זמן מוגבל.
2. אני יודע מניסיון אישי שניתנות הנחות שונות ומגוונות לתושבים בערים אחרות (י"ם ת"א) על מיסי ארנונה.
3. כתבת שאת מעריכה שהעירייה מספקת לתושביה שירותי פינוי אשפה, תאורת רחוב, גינון חינוך ועוד, אבל זה בדיוק מה שאני כתבתי שהעירייה לא מספקת. לצערי הערכתך מוטעית.
4. ודבר אחרון - את מזמינה אותי לפנות לעירייה בנושא הזה ולדעתי זה היתממות לחשוב שאם ארים טלפון ואגיד להם שחסרים פחים ברחובות או בגנים הציבוריים, תאורה ברחובות או לחלופין שתשתיות הכבישים אינן מוכנות – זה מה שיגרום לעירייה לפעול. מדובר על עבודה בסדרי גדול שהן הרבה מעבר להרמת טלפון שלי לעירייה.
לאור כול זאת אני שוב פונה אליך בבקשה לעשות מאמץ ולבדוק עם הגורמים השונים בעירייה כיצד ניתן לעזור לתושבי השכונה בנושא תשלומי הארנונה הלא ריאליים בהשוואה לשירותים הניתנים.
להתייחסותך אודה,
אמרי פישר