שלום לכולם
אני רוצה לשלוח את המכתב הבא לעירייה. אודה להערותיכם
לכבוד
גב' דבורה הררי – מנהלת אגף הכנסות בעיריית כפר סבא
הנדון – הגשת השגה בנוגע לדרישה לתשלום של ארנונה מלאה בשכונה בבנייה
שלום רב,
ב 13/9/2011 קיבלתי את המפתחות לדירתי החדשה בשכונה החדשה (הצפונית) הנבנית בכניסה לכפר סבא. בתיבת הדואר כבר חיכו לי מכתבים מהעירייה ובהם דרישה לתשלום הסכום המלא של הארנונה כפי שתקנות העירייה מאפשרות (אך לא מחייבות) לדרוש.
אני מבקש להביע תרעומת מהחלטת העירייה לנצל את התקנה ואת תושביה של השכונה החדשה בכלל ואותי בפרט ולדרוש מהם תשלום מלא עבור שירותי העירייה, שירותים שאינם ניתנים במלואם בשלב זה; כך למשל שנינו נאצלים לנסוע בדרכים עוקפות ו/או לא סלולות כדי להגיע ולצאת מחניית הבניין, אשתי אינה יכולה להסתובב לבדה בערבים משום שעדיין לא הוקמו מספיק עמודי תאורה ורוב חלקי השכונה חשוכים, ישנם מקומות רבים בהם לא הונחו ה"ריצוף" והרשימה עוד ארוכה. אמנם שירותים עירוניים מסוימים אכן ניתנים, כגון פינוי הזבל ופיתוח מסוים של הגינות הציבוריות אך אני מאמין שגם לעירייה ברור שהיא מעניקה בשלב זה רק חלק מהשירותים ולכן זה מתבקש שהיא תעניק הנחה יחסית, התואמת את מה שהתושבים מקבלים.
יכול להיות שהתגובה הראשונה שתעלה לך תהיה משהו בסגנון "אין תקנה האוסרת על העיריה לגבות תשלום מלא, גם אם השכונה בפיתוח." אבל אולי במחשבה שניה תראי שיש היגיון בכתוב ותהיה נכונה לבדוק מה ניתן לעשות בעבור תושבי השכונה.