מתעניינים_בירוקה כתב:אז ככה...
אנחנו בוחנים מספר פרוייקטים בשכונה, ודיברנו גם עם UNA
מה שהרתיע אותנו:
1. המיקום: צמוד לכביש 4 (קו ראשון על הכביש), ומרוחק ממרכז השכונה הירוקה (קרי: ביה"ס היסודי שמתוכנן, מרכז מסחרי). למעשה, הפרוייקט הוא די חלק משכונת וותיקים
2. היזם: בן אדם פרטי שהתמזל מזלו לרכוש את הקרקע בזול לפני 11 שנים. מישהו שבונה בפעם הראשונה, ולא חברת בנייה מנוסה ומבוססת. בשוק הנדל"ן הנוכחי, אם יתקל בקשיים למכור דירות, הוא בקלות יכול להכנס לקשיים כלכליים. אז נכון - יש ערבות בנקאית עפ"י חוק, אבל ממש לא היינו רוצים להיכנס לסרט של מימוש הערבות במקרה שהקבלן לא יכול להשלים את הבניה
בהתייחס לאמור לעיל, נראה לנו שהמחירים המבוקשים דווקא גבוהים ממה שהיינו מצפים.
שלום לכם ומקווה שתעשו את ההחלטה הנכונה, לא משנה מה תבחרו כפ"ס הירוקה זו בחירה מעולה.
לגביי ההתלבטות שלכם: אני הבנתי שהולכים לבנות קיר אקוסטי כך שכביש 4 לא ממש יורגש, בכל מקרה זה באמת מרגיש פחות ירוק אבל עדיין קחו בחשבון הרבה יתרונות אחרים. המרחק ממרכז השכונה באמת שיקול אבל גם החברה משבירו (1,2,3,4 ו-5) רחוקים ממרכז השכונה ואני לא חושב שזה מטריד אותם במיוחד.
זה שהיזם פרטי ויש לו מזל וכל השאר... אז מה? ואם הוא היה מאד גדול עם הרבה כסף והיו קוראים לו חפציבה זה היה יותר טוב?
אני חושב שמלבד הפרוייקט של גארדן (פארק שאול) שמובל ע"י גורמים מהחזקים בארץ אף אחד לא חסין. יותר מזה- אותו בחור בר מזל ייתן את הנשמה שלו על הפרוייקט הראשון כי הוא יודע שאם הוא יצליח זה ייפתח לו את הדלת לפרוייקטים מצליחים אחרים.
בכל מקרה- אם אתם רוצים ייעוץ על קבלנים אחרים בסביבה אני אשמח לדבר אתכם. אני קניתי אצל הקבלן פרץ לוזון וממה שרשמתם אני חושב שהוא הכי יתאים לכם.
ועוד משהו קטן- הסתכלתי על התוכניות של UNA38 והדירת גן 5 חדרים שלו ממש מתוכננת מעולה, יש לו גן של 60מ"ר (הערכה גסה שלי) שמרוכזים כולם בחזית הדירה, תכנון המטבח והסלון מודרניים והחדרים מסודרים נכון ומרווח.