שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא רחוב זהבי סביב ינוב

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17067

הי ענבל ואורנה, ידוע לכן אולי אם יש בבנין שלנו או לידנו עורך/עורכת דין? נצטרך עזרה משפטית כדי לקדם את ענייני השכונה (גינות, גני שעשועים וכו..)

לילה טוב
שמרית
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17068

ענבל,אורנה ,שמרית שלום .
לעשות לכם קצת סדר :
מול בנייני ינוב אישרה הוועדה המחוזית להקים את כפר קהילת רימון . הכפר יאכלס 60 חוסים ו 30 מטפלים ויכלול מתקנים רבים התומכים באוכלוסיה זו . בכפר יש תכנית להקים -בית קפה ,חוות חי ,סדנה לטיפול בכלבים ,גינה טיפולית ,בריכת שחייה ועוד .
שטח הכפר 8 דונם . מדובר בחלקת שטח ענקית במקום אסטרטגי בתוך האזור המיושב ממש מול הבניינים . ניהלנו בננו דיונים רבים בנושא ויש הסכמה גורפת שגם לאוטיסטים מגיע כפר התומך בצרכים שלהם . אין על כך שאלה ואני חושב שאנו כאוכלוסייה חייבים לתמוך בזה ולא למנוע . אולם הטענה המרכזית היא מדוע במיקום המדוייק הזה ? מדוע לא לנצל את ה "שטחים החומים " הרבים שנמצאים מערבית לשכונה מאחורי הגשר ובמקום זאת לתת לדיירי השכונה פתרונות בנושא פנאי ,ספורט ,קהילה ,פארקים ,גינות וכל הדברים שכרגע אין ולא יהיו בשכונה (לפחות לא בשלב זה ). אנו לא מצליחים להבין את שיקולי העייריה ? את סדר העדיפות וברור שחשיבה מעמיקה לא נעשתה כאן . הנושא עבר וועדה מחוזית על כן יהיה קשה לשנות .
לשאלתכם בנוגע לאזור מול הבניין העגול של שבירו .. האזור מחולק
בתב"ע לשני חלקים . מחוות השנאים לכיוון מזרח שטח ירוק שנמצא כעת בעבודה ( לא זז כבר 4 חודשים .עובדים בעצלתיים !! ) ומחוות השנאים לכיוון מערב שטח חום בו אפשר להקים בית כנסת ,גן ילדים ,קופת חולים וכל מבנה ציבור אחר .
אני מאד מקווה כי העייריה תתפקח ותקצה שטח זה למטרות ירוקות ולא לעוד מבנה בטון או עוד מבנה שלא יטיב עם האוכלוסייה מסביב .
צר לי אך אלו הנתונים שאני יכול להעביר לכן בשלב זה .
בברכה ,
רוני רופ

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17069

• ענבל
  • ענבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • ינוב בניין C
רוני, תודה על ההסבר המפורט.
האם אתה יכול לכוון אותנו למי בעירייה עלינו לפנות על מנת לברר את הנושא?
אני יודעת שהוועד פועל מול העירייה בנושא זה, אך מכיוון שלדיירים של הבניינים הספציפיים האלה זה יותר רלוונטי, חשבתי שאולי עדיף שנפנה בתור דיירים ולא בתור ועד.

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17071

היי ענבל בבקשה ובשמחה ! אשמח לעדכן בכל הנושאים שאנו מטפלים ויש הרבה כאלו .
אתם בהחלט יכולים לפנות כדיירים כפי שעשו דיירי משה סנה בנושא הכביש אבל יהיה לכם קשה להניע מהלך מול העירייה .
אין הרבה מה לעשות. זו טעות גדולה ואני בטוח שזה ישפיע על הרבה
דיירים מינוב . אפשר היה לחשוב לעומק ולתת פתרונות הולמים לכולם וכמובן שגם לאוכלוסיה של האוטיסטים .
אני אדבר עם חבריי בוועד ונראה מי האדם המתאים בעייריה שאליו
אפשר לפנות ומה הדרך הטובה ביותר .
המלצתי שתרכזו את כל הדיירים . פנייה של דייר זה או אחר אינה רלוונטית ולא תאפשר לכם לפנות לעירייה . זה חייב להיות במרוכז ולכלול רוב מוחלט של דיירי ינוב .
את כמובן יכולה לדבר איתי גם בטלפון .
ביי
רוני

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17074

• אורנה
  • אורנה's Avatar
היי שמרית

לא ידוע לי על עו"ד אצלו בבניין אבל אפשר לבדוק, אני ינסה לבדוק מול דורון או יוסי האם יש עו"ד באחד מהבנינים של ינוב שיוכל לעזור לנו.

יום טוב וחג שמח

אורנה

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17075

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
מה שאני לא מצליח להבין זה למה החליטו לשים את הכפר המיוחד הזה בתוך השכונה, חסרים שטחים?
ממש לא מתאים וצריך להילחם בהחלטה הזו.

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17076

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
הוד וקרן כתב:
מה שאני לא מצליח להבין זה למה החליטו לשים את הכפר המיוחד הזה בתוך השכונה, חסרים שטחים?
ממש לא מתאים וצריך להילחם בהחלטה הזו.

הדיון הזה לא הולך להיפתח שוב. חלק מהרעיון של הכפר הוא שילוב בתוך האוכלוסיה.

סמכותה של רשות מקומית להקצות שטחים חומים לעמותות וארגונים. התהליך מול העמותה הזו החל הרבה לפני שאתה או מישהו מהקבלנים בכלל שמע על כפר סבא.

בוצע הליך התנגדויות, אולם בהקצאה של קרקע ללא תמורה, היחידים שיכולים להתנגד הן עמותות אחרות שסבורות שהן יכולות לעשות שימוש טוב יותר בקרקע.

הקצאת הקרקע היא עובדה קיימת שלא תשתנה. חבל לבזבז אנרגיות ורוחב פס על דיון ללא תוצאות וללא תכלית.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17077

בוק טוב גיא,

אני לא חושבת שמישהו רוצה לפגוע בזכויות העמותה, מגיע להם מקום בקהילה ואין ספק בכלל!

אבל יש עוד כמה עניינים שחשוב שנטפל בהם שקשורים להחלטה זו , למשל פינת חי שמתוכננת לקום מול הבית שלנו..

לא הייתי קונה דירה אם הייתי יודעת שמתחת לחלון שלי יהיו תרנגולות שמשכימות אותי כל בוקר, גם לא יתכן שתהיה פינת חי בתוך שכונת מגורים..

לכן אני חושבת שרצוי וצריך להתארגן ולו רק בשביל להבין מה מתוכנן להיות כלול בכפר ואיך אנחנו יכולים להשתלב בהחלטות המתקבלות.

אשמח אם כל מי שגר בבניני ינוב ישלח לי מייל ל GMAIL שלי עם הפרטים שלו, כדי שנתחיל לאסוף כמה שיותר דיירים הרוצים לקחת חלק בעניין זה ובשאר העניינים החשובים שעולים בפורום (גינות משחקים נוספות, אולם התעמלות וכו..)

תודה וחג שמח
שמרית
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
052-3186256

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17078

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
שמרית,

אני לא בדקתי את עניין הכפר, אבל ממה שהבנתי מהעיריה מדובר בתוכניות שידועות מלפני שנים. לפני הרכישה לא בדקתם מה הולך לקום מול הבית שלכם?

מעבר לזה (סתם לידע כללי - זה לא אמור לעזור למישהו) אם זכור לי נכון (לא בטוחה לגמרי), טרם הוגשו תוכניות ספציפיות של העמותה ולכן יקח עוד זמן עד שיוקם הכפר.

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17080

הי עידית,

יכול להיות שתוכניות הכפר ידועות הרבה זמן, אבל זה לא היה מתוכנן לקום מול יינוב. לפי מה שהבנתי, עריית כפר סבא הקצתה לעמותה את האזור הזה רק לפני כמה חודשים.

כשאנחנו רכשנו את הדירה, לא ידעו עדין ה יבנה שם. היה רק מצויין שיהיה מבנה ציבורי כלשהו.

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17091

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
כבר לפני שנה היה דיון בפורום בנושא העמותה והבניה במקום.
באתר האינטרנט של העמותה מופיע השטח המיועד הרבה לפני הבניה של השכונות הירוקות.
וגם בהנחה שהשטח היה מיועד למבנה ציבור - העיריה יכולה להקצות את השטח למבנה ציבור בהתאם להחלטות שלה.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 6 חודשים ago #17100

• ענבל
  • ענבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • ינוב בניין C
שמרית, זה שאנשי המכירות של ינוב אמרו שהם לא יודעים מה יבנה שם, זה לא אומר שלא היה ידוע.
לדעתי הם יודעים כבר מההתחלה מה הולך להבנות שם אבל בחרו להסתיר את המידע מהלקוחות כי הם חששו שזה ירתיע אותם מלקנות במקום (חייבת לציין שאני לא מבינה למה...).
לגבי פינת החי, אני מאמינה שגם אם תהיה שם פינת חי, לא יהיו תרנגולים וכו' שיעירו ויפריעו לנו. בכלל, אני מאמינה שהמקום יהיה שקט וסולידי.

צריך גם להסתכל על הצדדים החיוביים. ולדעתי יש הרבה כאלה-
קודם כל, זה מבטיח שלא יבנו לגובה מול הבניין שלנו.
אני חושבת שזה איזשהו סוג של חינוך לסובלנות בשביל הילדים שלנו.
הם יקימו בית קפה במקום שיהיה פתוח לציבור הרחב ויתופעל על ידי הדיירים של המקום. מתאים לי בית קפה מתחת לבית...

לדעתי לא נשנה כלום בנושא הקמת המבנה של העמותה במקום.
אנחנו כן צריכים להלחם על השטח הירוק שבצד השני...