שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא רחוב זהבי סביב ינוב

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14177

את המידע הזה קבלנו ישירות ממהנדס העירייה בפורום של כל הנהלת
עיריית כפר סבא ואני מצטט :
" השצ"פ הדרומי - הפארק לרווחת תושבי השכונה והילדים לא ייבנה
בשטח הירוק מכיוון שהשטח מיועד לבניית קוטג'ים נוספים " .
העירייה תקצה כנראה שטח חלופי שלא ברור כרגע מה גודלו ואיפה הוא נמצא ..כנראה אזור זעיר בתוך הביניינים של ינוב .
אריק - אתה לא היית בישיבה הזו . תבקש מאייל את פרוקטול הישיבה
בבקשה או שתתעדכן בעל פה . כולם הבינו היטב שאת מה שנאמר .אין
על כך חילוקי דעות או בעייה בהבנה .
הדברים ברורים כאור השמש !
הובטח פארק וגינה בסוף רחוב הידיד מסביב לתחנת השנאים .הובטח שהפארק יהיה מוכן בספטמבר 2011 .הכול נאמר ונכתב .
בקיצור בישיבה האחרונה הכול באופן פתאומי השתנה ..
לא פארק בספטמבר ולא נעליים .עוד בנייה ועוד בנייה ועוד בנייה... לא שצ"פ ,לא שטח ירוק .לא פארק ולא גינה . כלום !!
אמתין לפגישה עם מהנדס העיר בסוף חודש מאי - הישיבה נקבעה ל 24
במאי . בתום הישיבה אעדכן בפורום את כולם ואותך כמובן בע"פ.
אני לא אופטימי .בכלל לא .
לידיעתך
רוני
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14179

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
רוני, דווקא כן התעדכנתי ושמעתי.
תגובת מהנדס העיריה בתכתובת האי-מייל היתה אחרי הפגישה וכו' והיא עדכנית לשבוע האחרון ולכן מצאתי לנכון לצטט אותה כאן בפורום.

הוא מבהיר חד משמעית לא היה שינוי בתב"ע וגם אין בכוונתם לעשות זאת.

לכן יש כאן אי-הבנה וחבל להמשיך לגלגל את כדור השלג הזה לפני הפגישה עם המהנדס.

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14186

הוא גם ציין חד משמעית שלא בונים פארק ובונים קוטג'ים במקום
פארק !!!! על השטח הירוק - בדיוק במקום המצוין במפה באזור תחנת השנאים . אני לא מבין מדוע אתה מתעקש ? תשאל את חבריך לועד מה בדיוק נאמר !! אין טעם שאחזור שוב .
אריק אני מציע שתפריד בין הטענות שלנו על המצב העגום בשכונה בכל
הקשור לשטחים ירוקים ,פארקים ומגרשי משחק לבין הסוגייה הזו .
במקרה הזה מדובר בבעיה נקודתית של דיירי שבירו 9 וינוב שיקבלו
במקום שטח ירוק שטח בנוי וכפי שעדכנתי אתכם באופן אישי במידה וכך
יהיה הדבר לא יעבור בשתיקה ואנו נפעל בכל הכוח .
כאן כבר לא מדובר על בעיה שכונתית -מדובר על בעיה נקודתית .
אם אני טועה ובפגישה יחזירו את הגלגל ויודיעו לי שמקימים שם
פארק ( מה שברור שלא יקרה ) מה טוב !! אעדכן את כולם בשמחה .
בפגישה האחרונה עם מנכ"ל העיריה - אייל הביע את מורת רוחנו בכל
הקשור לנושא שטחים ירוקים ופארקים וזה הפנה אותנו 6 שנים אחורה ואמר שאנו צריכים לבוא בטענות למי שתכנן את השכונה ולא אליו .
למרות רצונו הטוב והדיאלוג החיובי שהוא מקיים - הרי זה מגוחך שעכשיו נתחיל לחפש את מתכנני השכונה ונבוא אליהם בטענות ..
אבל זה המצב .עגום ביותר .
אני סוגר את הנושא בשלב הזה . זה לא עניין של הועד ואני אמתין
לשמוע מה הוחלט בתאריך 24 למאי . עד אז ארתום את דיירי שבירו
9 וינוב לנושא .כפי שכתבתי זה נושא נקודתי ובעייתי .
נפעל במידת הצורך ! בנושא הכללי של השכונה אני בטוח שאתה
ושאר החברים תפעלו כפי שצריך בכדי שהדברים ישתנו ובשכונה יהיו
פארקים ,גני משחק ,שטחים ירוקים ומגרשי ספורט והמצב ישתנה
באופן מהותי ממה שיש בתכנון בשלב זה .
עד כאן בנושא זה .
רוני

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14187

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
התשובה של מהנדס העיר שאריק מצטט הייתה מאוד ברורה: לא משנים את התב"ע משטח ירוק ליעוד אחר. אם לא משנים את היעוד, אז לא יבנו קוטגים במקום גינה.

אם תסתכל בתב"ע, בצד הדרומי של המגרש יש שטח לבניה, שמוקף מצדדיו בשטח הירוק של הגינה העתידית. בדקת את האפשרות שלא מקימים כרגע גינה במקום, כי אחרי שיסיימו את העבודה על הגינה, לא ניתן יהיה לבנות את הבניין (שנמצא בתב"ע) כי לא תהיה גישה אליו ?

אתה גם חוזר ומדבר על חדר שנאים - אני מציע שתיכנס יום אחד למגרש ותסתכל על החדר - מדובר על מבנה של בזק שמשמש אותם לצרכי התקשורת של השכונה ולא חדר שנאים של חברת חשמל. אבל למה לתת לעובדות לקלקל סיפור טוב ???
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14188

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
רוני, לא אני זה שמתעקש.
כמו כן, אני מסיק שהאופציה שאולי היתה אי הבנה לא קיימת אצלך ("יחזירו את הגלגל" ומה אם הגלגל לא הסתובב . . . )
שורה תחתונה:
להפוך שטח ירוק בתב"ע לשטח לבניה בלי הפרוצדורה החוקית הכרוכה בכך זה פלילי (וכבר ברור לנו שהפרוצדורה לא ננקטה).

אם הם עשו את זה אז הפגיעה היא לא רק בכם השכנים הקרובים אלא בכל תושבי השכונה מכיוון שמקטינים להם את כמות השטחים הירוקים ומגדילים את הצפיפות! כולנו נתבע אותם ונצא למלחמה מתוקשרת זה בטוח!

נראה לי שגם אתה תסכים שגורמי העיריה אינם טפשים עד כדי כך לעשות מעשה פלילי. השטח שסימנת אותו הוא שטח ירוק בתב"ע באופן ברור וחד משמעי.התלהמות לא מבוססת רק תגרום לנו נזק במקום להועיל.

חוץ מזה לא ניתן לבנות בשכונה וילות אלא רק בנייה רוויה (בדקתי זאת לפני קצת יותר משנתיים כשבדקתי לעומק יותר את התב"ע לפני הרכישה).

אני סבור שהיתה אי הבנה ואתה מבלבל בין השטח הירוק שסימנת לבין שטח שנמצא קצת יותר מזרחה, ממערב לרחוב הידיד ומסומן בתכלת וגם מדרום לו. שם אפשר לבנות וילות לפי התב"ע ואם תסייר שם גם תראה שבחלק הדרומי כבר בנו שתי וילות חדשות.

ממתין בקוצר רוח לעדכונך את קוראי הפורום לאחר הפגישה.

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14189

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
גיא, לקח לי 5 דקות לכתוב את התשובה שלי . . .
לא ראיתי שכבר התיחסת . . .
:laugh:
עריכה אחרונה: 14 שנים 11 חודשים ago על ידי אריק.

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14190

גיא ! אולי מספיק . אתה מבלבל ומטעה ולא מכיר את העובדות !!
אתה כנראה לא מבין או לא רוצה להבין את מה שאני אומר וכותב .
בכדי למנוע אי הבנות אני אחזור שוב למרות שסגרתי את הנושא :
1.הובטח לנו שבאזור הנתון יבנה פארק ומסביבו גינה .
2. אתה כנראה חולם כי גם מנהלי העירייה טענו בפנינו שמדובר
בחדר שנאים .. אולי הם לא יודעים מה הם בנו ואתה כן יודע !!
3. זה ממש לא מעניין אותי ולא משנה אם זה חדר שנאים ,חדר תקשורת
או בונקר של המוסד !!! מה שמעניין אותי ועל זה אני חוזר וחוזר וחוזר ואחזור עבורך שוב בפעם המאה .
סיכמו איתנו פארק וגינה - נכתב בפרוטוקול , נאמר , כולם הבינו וכולם הסכימו !! הכול ברור ואפילו הבן שלי בן ה 6 הבין שעל השטח הירוק יהיה משהו ירוק ולא משנה כרגע מה !
4. בישיבה האחרונה בה אתה לא היית נוכח ועל כן תמוה למה אתה מתעקש ???? הודיע לנו מפורשות שעל השטח הספציפי הזה יבנו קוטג'ים ולא יהיה שם פארק ולא שטח ירוק .. אמר את זה דני הרוש סמנכ"ל העירייה ,ארז אייזנר מהנדס העיר ועל זה התפתח דיון מעמיק איך משנים החלטה כזו מהותית מפגישה לפגישה !!! למה אתה מתווכח ??? זה נאמר מפורשות .. היו בחדר 10 אנשים - תשאל אותם ותפסיק להתווכח על העובדות .
5.במקום לסייע ולהבין מה קורה כאן אתה מנסה להוכיח לי שמדובר בחדר של בזק ולא שנאים .. זה לא מעניין ! אם אתה מבסוט שיהיה זה חדר ל בזק .
6.עזבו את העניין הזה ! ויכוחים ביננו ימשיכו להחליש אותנו מול העירייה וכפי שכבר ציינתי לא ניתן לנהל דיאלוג שאין ביננו צוות
מגובש שפועל עם אינטרס משותף ברור וחד .
על כן אני ממליץ בחום שתתנו לנו (שבירו 9 וינוב ) לנהל את הסיפור הזה . אני אעדכן את כולם לאחר הפגישה שלי עם מהנדס העיר ואשמח להודות שטעיתי ואכן באזור המיועד יהיה פארק לתפארת עם גינה ולא קוטג'ים כפי שעדכן סמנכ"ל עירית כפר סבא מר דני הרוש .
7.בוא נסגור את הנושא - זה כבר מתחיל לעייף .אפילו אותי .
רוני

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14218

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
רוני ערב טוב,
אם אכן מדובר בשינוי התב"ע, אשמח לקבל מס' תכנית. כפי שכבר כתבו לפני, שינוי שצ"פ לייעוד מגורים מחייב הליך של אישור תכנית מול וועדה מחוזית.

הליך שכזה לא אורך חודשים ספורים ובוודאי שלא מול ועדה מחוזית מרכז (אני מתכננת ערים ועובדת מול וועדה זו לא מעט וחווה יום יום את העומס שיש להם...)מכאן, שגם אם עריית כפ"ס מאוד רוצה לשנות את ייעוד השטח, ההליך לוקח זמן ולא נסגר בפורומים של ועדה מקומית.

ונניח ואכן נרקמת תכנית שכזו, עד שהתכנית לא תופקד ותפורסם להשגות, האופציה להעביר את ההתנגדות לוועדה המחוזית - לא קיימת.

בהצלחה בפגישה,
נועה

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 11 חודשים ago #14602

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
בהמשך לדיון בנושא פנינו לבקשת תגובה רשמית מעירית כפר סבא שהתקבלה היום.

כותב אדריכל יאיר גרול ממחלקת ההנדסה בעירית כפר סבא:
מגרש 2009 הינו מגרש ביעוד שצ"פ – שטח ציבורי פתוח – מיועד לגינה.
מגרש 2009 אינו עומד לעבור שינוי ביעודו.

האם זה סוגר את הענין ?

אני חושב שעכשיו השאלה היא לגבי לוחות זמנים - מתי תהיה שם גינה.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב-שטחים ירוקים וספורט . 14 שנים 10 חודשים ago #14821

קיימנו פגישה עם מהנדס העיר ארז אייזנר ואדריכל העיר וגורמים נוספים :
1.ארז מהנדס העיר הודיע חד משמעית (זה יועבר בכתב כפרוטוקול ) שהאזור מול שבירו 9 וינוב סביב תחנת השנאים הוא שטח ירוק . שטח זה לא מיועד לבנייה ותוקם שם גינה /שטח ירוק /צמחייה לרווחת התושבים -בידיוק כפי שמופיע בתב"ע וע"פ זה עשרות דיירים רכשו שם את דירותיהם . לא ניתן להמיר את השטח הירוק לשטחים אחרים .השצ"פ הדרומי שהיה מיועד לשטח זה הועתק לאזור הנמצא כמה עשרות מ"ר משם ומדובר על שטח בגודל 1 דונם - שטח זה נצא בעבודה ויושלם במועד כםי שהתחייבה העירייה .האזור הדרומי מערבי של מתחם 60 הינו אזור מאוכלס ובקרוב נכנסים דיירי ינוב ועל כן מתבקש הפיתרון גם לאזור זה כפי שהובטח ע"י העירייה .כמו כן יבוצע השטח שמסביב לתחנת השנאים ויהפוך לשטח ירוק.

2.עלה דיון בנושא השטחים הירוקים ,גינות ,אזורי ספורט .זה נושא מורכב ואי אפשר לפרט את תוכן הפגישה בפורום זה .הובטח כי יוקם
אזור ספורט הכולל מגרשי כדורסל וכדורגל בשטח חום בחלק המערבי של מתחם 60 כמענה לילדי השכונה . ברור שיש מחסור אדיר וחוסר תכנון בנושא זה ועל כן העירייה מתחילה להציע ולהכין פתרונות .
כנ"ל בנושא הגינות ,פארקים קטנים ,אזורי משחק וכדומה . אדריכל העיר הסביר לי שאין תכנית מסודרת ואין תכנית שנבנתה לתת מענה לצרכים הללו - אלא פועלים בשיטת "הסרט הנע " - שמתעוררים הצרכים העירייה תספק פתרונות - אני אמנם לא מתכנן ערים במקצועי אך הבעתי תמיהה רבה איך יתכן שאין תכנון יסודי ,ברור ומדוייק לשכונה ???

3.למרות דברי האדריכל אני חייב לציין את מהנדס העיר ארז שמגלה רצון טוב ,אכפתיות והרבה הבנה .אני חושב שבשיחות ביננו השכיל ארז להבין את המצוקה והוא פועל ככל יכולתו לתת מענה ,פתרונות וגם ללכת לקראת התושבים במיוחד בנושאים הללו שהם נושאים מהותיים לשכונה שלנו . יאמר לזכות ארז שלראשונה מזה שנה של פגישות -יצאתי יותר אופטימי .הבעתי את תודתי בפניו .
לידיעתכם ,
רוני רופ

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 10 חודשים ago #14837

• שני
  • שני's Avatar
האם בטוח בשטח הגדול מול רחוב דוד זהבי יוקם בניין לבעלי מוגבלויות? האם מדובר במתנ"ס בשבילם? האם מדובר בכל השטח? ואם כן למה לא אמרו זאת מראש?

תגובה: רחוב זהבי סביב ינוב 14 שנים 10 חודשים ago #14839

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
ומה לא בסדר בזה, לא נאה לך לגור ליד מוגבלים? אולי נשלח את כולם למוסד סגור במדבר, חס ושלום שיהיו בכפר סבא ליד האלוט הכי גדול והכי פעיל.
גזענות לשמה
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא