רציתי לשתף אותכם בחוויה התראומתית שעברתי במטבחי סמל.
זה המכתב שנשלח לסמנכ"ל החברה ב 5.5.2010
שלום דוד
החלטתי לכתוב לך לאחר חוויה שעברתי בסניף סמל ברמת השרון.
רכשתי דירה בפרויקט בכפר סבא, ונאמר לי כי חברת סמל היא אחת החברות שמספקות את המטבח.
החלטתי להזמין את המטבח בחברת סמל היות וסידור המטבח של החברה הנוספת לא התאים לצרכי.
יצרתי קשר טלפוני עם הסניף ברמת השרון על מנת לתאם פגישה. נאמר לי שאם איני רוצה לשדרג את המטבח אין צורך בתאום פגישה. מאחר וזאת דירה להשקעה, החלטתי בשלב זה לקחת את המטבח הסטנדרטי.
לפני כשבוע הגעתי למשרדים ברמת השרון, אמרתי בכניסה מי אני ומאיזה פרויקט וכי אנחנו מעוניינים במטבח הסטנדרטי. אחת הנשים בכניסה אמרה שהיא תטפל בנו (בי ובאשתי).
היחס שהיא שידרה היה כל הזמן: נו תלכו כבר ואל תבזבזו את זמני: כל שאלה נענתה בקרירות ובלא שום ניסיון לתת מעט הסבר מעבר לנדרש. כששאלנו איזה ידיות נקבל היא הצביעה לכיוון של איזה שהוא לוח ידיות ושלחה אותנו לכיוונו, אפילו לא טרחה לקום ולהראות.
לא אמרנו מילה, מילאנו את הטופס שמציין את בחירתנו ושאלנו אותה האם ניתן לראות דוגמאות של אבן קיסר על מנת שנוכל לבחור את הצבע המתאים לצבע הארונות שנבחר. התשובה שבאה בצורת נזיפה כעסנית: "אנחנו לא מספקים את השיש". אמרתי שאני יודע, אך מאחר ויש לה כאן דוגמת הצבע הנבחר ומאחר וידעתי איזה דגמים הקבלן שלנו מספק רציתי לבדוק מי מהם המתאים ביותר. ושוב במאין חוסר רצון מופגן היא הצביעה לכיוון הארון ואמרה תסתכלו שם. ושוב ההרגשה שאנחנו מקבלים: לכו כבר אתם רק מפריעים לי. לא מצאנו את הדגמים שחיפשנו, ומששאלנו קיבלנו שוב תשובה בטון נוזף והחלטנו לוותר. ביקשנו שתיתן לנו דוגמת פורמייקה עם הצבע שבחרנו והתשובה שקיבלנו: "אין לי". תשובה שנשמעת הגיונית מאחר ולא תמיד יש דוגמא נוספת. אמרנו למי שטפלה בנו שתשיג ונבוא לקחת. תשובת המחץ הייתה אני לא יכולה!!.
כאן כבר סבלנותי פקעה, הרמתי את קולי, ניגשתי אליה ואמרתי לה שהיחס שאני זוכה לו הוא מביש ולמרות שאני לא משדרג את המטבח, אני חושב שמגיע לי יחס יותר טוב ממה שאני מקבל ממנה כלקוח, ואני מעוניין לדבר עם מנהל המשרד. התשובה הייתה: אני מנהלת המשרד (שמה – ברולה בן ששון).
אני מבין שאין לחברה כמעט רווח כאשר לוקחים את המטבח הסטנדרטי, וכי האינטרס הרגעי הוא: בוא ננסה לגרום לו לשדרג (מילה נרדפת להחלפת המטבח) ואם לא מצליחים נגרום לו שילך מכאן כמה שיותר מהר שלא יבלבל את המוח. אבל זה אינטרס צר וקצר טווח, כיוון שלקוח מרוצה ולקוח חוזר על אחת כמה וכמה, שווה הרבה בטווח הרחוק.
כפי שכתבתי בהתחלה, חשוב היה לי שתדע מה מרגישים חלק מלקוחותיך. לא יודע מה תעשה עם האינפורמציה אבל זה לשיקולך.
בכבוד רב
דרך אגב עד היום לא קיבלתי תשובה / ה