לי שלום,
אנחנו גרים בבית כבר שנה (ושבוע...) נכון לעכשיו המטבח עונה על רוב הצרכים שלנו ואנחנו מרוצים מהפונקציונליות, הגימור וגם הטיפול בבעיות (לא היו הרבה תקלות, אבל מה שהיה טופל בזמן לשביעות רצוננו).
תובנות:
1. תתעקשו לראות את המטבח הסטנדרטי - רוב הספקים לא מתלהבים להראות אותו כי הם כמובן לא מרוויחים ממנו יותר מידי אבל אולי הוא יענה על הצרכים שלכם.
2. לפני שנתיים לא ניתן היה להוסיף על הסטנדרט או לשנות אותו, כל שינוי משמעו וויתור על המטבח הסטנדרטי, קבלת זיכוי מזערי ושדרוג למטבח אחר - יקר יותר... אולי עכשיו המדיניות הזו כבר השתנתה.
3. תשתדלו לשבת עם מעצב מקצועי, כזה ששולט בחומר, יציע לכם מספר פתרונות וחלופות לכל דבר וינצל את שטח המטבח בצורה הטובה ביותר. אל תתפתו לעשות כל מה שמציעים וכל מה שמודרני, תבדקו אם זה מתאים למטבח שלכם, לגודל ולפונקציונליות. כמו למשל אי, רוב המטבחים בפרוייקט לא גדולים מאוד וראיתי הרבה דירות שעשו אי במטבח שלא משאיר הרבה מקום לתזוזה, זה גם נראה מסורבל ועמוס. אנחנו למשל ויתרנו על אי (למרות שמאוד רציתי) ועשינו מטבח בצורת ח' עם ארונות מזווה גדולים. המטבח נראה גדול, פתוח עם הרבה שטח אחסון.
4. לא להתפתות מהר לכל מיני פטנטים חדשים אלא אם כן הם עונים על הצרכים שלכם. אנחנו למשל ויתרנו על קרוסלה וכילייה מסתובבת (כן, יש דבר כזה...) לארון תחתון פינתי, עשינו מדף קבוע פשוט והרווחנו שטח אחסון ענק!!! (כזה שאפשר לאחסן בו דברים שלא בשימוש יומיומי כמו קופסאות/קערות/תבניות אפיה וכו)
5. אני ויתרתי על מדפים נשלפים בארונות המזווה כדי להוזיל עלויות ובדיעבד מצטערת מאוד על כך, ממליצה לא לוותר.
6. תשאלו על מגירת תפוחי אדמה/בצל עם אוורור נסתר בארון (ממליצה מאוד) + פח נשלף ומגירת חומרי ניקוי מתחת לכיור.
7. ממליצה על קלפה עליונה מעל הכיור עם מייבש כלים נסתר - מראה נקי יותר ונוח.
8. לא לשים כיריים גז ליד חלון - אני עשיתי למטרות אוורור אבל הרוח מכבה לי תמיד את הגז...
9. לא ממליצה על צבע בתנור 100% מבריק זה נראה יפה אבל כל נגיעה משאירה טביעת אצבע. 70%-60% מספיק לטעמי, אלא אם כן אתם עושים ידיות לארונות ואז אין בעיה.
זהו... זה מה שהצלחתי לחשוב בינתיים.
שיהיה בהצלחה!!