שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא תיכנון דירה ומטבח

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #2593

• רון
  • רון's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
לגבי תוכנה.

אני לא מכיר איזה תוכנה פשוטה כדי לבנות בה תיכנוני מטבח , אבל ישנה תוכנה מדהימה שנקראת sketchup היא תוכנה חינמית של גוגל. אפשר ע"י תרגילי וידאו ביוטיוב ללמוד את הבסיס. אני קניתי ספר ללימוד התוכנה ממשרד אדריכלים ומתכוון ללמוד על התוכנה (הבעיה שאני מתכוון כבר חודשיים ולא מצאתי את הזמן והאנרגיה לזה...).
ובתוכנה הזו אפשר בקלות לשים את המידות ולבנות את המודל של הדירה שלכם כולל המטבח , צבעים ומידות מדויקות אפילו של המגירות במטבח ולהתבונן בכל הרבדים/חתכים של הבית .
תוכנה מדהימה.
חוץ מזה, כדאי ללכת לעוד כמה חברות מטבחים לשמוע מהן הצעות למטבח. כמובן לא יתנו לכם את התוכנית אבל מי שיש לו זיכרון טוב וקצת חוש טכני, יוכל לשחזר את התוכנית בצאתו מהפגישה.

עוד משהו לגבי מטבחים, אני בניתי כמה ארונות בבית שלי וממבין קצת בנגרות, לעניות דעתי כל המטבחים - בפנוכו- אותו דבר, הרי המטבח בנוי קוביות קוביות מסיבית ובסביבת הכיור מסנדוויץ או לפי בקשת הלקוחות בונים את כל המטבח מסנדוויץ, עכשיו כל החברות זה אותו דבר (ולא אשתמש במילים לא יפות לפני יום כיפור...) מה שלדעתי הכי הכי חשוב זה הפירזול. אם הפירזול לא טוב הוא חורק (כמו בדירתינו השכורה עכשיו) ולכן אם אתם קצרים בכסף, אני חושב שכדאי ללכת לחברת מטבחים שנותנת פירזול טוב. לבצע אצלה את הקנייה , ואולי אח"כ לשנות רק את החיפוי החיצוני אם זה לא מתאים לכם. כי בינינו אם המגירות הם של חברת הפירזול כלומר מה חברת המטבחים נותנת את הקטביה המחזיקה את המגירות. והרי על המגירות שמים את העץ שהוא החיפוי. אז מה הבעיה לגשת לנגר טוב אח"כ ולבקש שיעשה חיפוי לפי טעמכם היוקרתי, כמה זה כבר יעלה. לדעתי החשוב ביותר הפירזול ותיכנון המטבח שיתאים לשיטת העבודה שלכם במטבח (האם שמאליים , גובה האנשים, מי בעיקר עובד במטבח , האם רוצים שזה יהיה מרכז הבית? , ועוד הרבה דברים.

אני רק רוצה להבהיר שוב, אין לי גמול מזה שאני ממליץ על חברה זו או אחרת (וחבל שלא..). סתם עושה מעשה טוב לפני יום כיפור אולי.

רון
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #2594

• אורית
  • אורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
הי רון

אני שמעתי על הרצאות האלה במרכז הבניה הישראלי בגעש, אבל עדיין לא הזדמן לי לבדות איך בדיוק משתתפים בהרצאות אלה, איך קובעים איתם, מה התוכנית שלהם.....
אשמח אם תוכל לחסוך לי ולצרף את הלינק/כל מידע הרלוונטי שתוכל.

לנו עדיין לא מאוחר לבצע את השינויים בתכנון הפנימי, להפך זה הזמן ליצירתיות:).
אני ממש לא סגורה על תכנון של קבלן ומשוכנעת שאפשר לשפר בהרבה ולנצל את שטח הדירה בצורה הרבה יותר טובה. יש לי רעיונות פרועים. ברור לי גם שצריך להתייעץ עם אדם נוסף שמבין את העניין ויכול להביא רעיונות יצירתיים.

תודה
אורית

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #2602

• רון
  • רון's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
היי אורית.
1. לגבי הרעיונות המשוגעים שלך, קחי בחשבון שזה נורא נחמד לגור בבית שונה ומיוחד אבל אם הרעיונות כל כך משוגעים, תמיד צריך לקחת בחשבון שכשתמכרי את הדירה רצוי שהיא תהיה מתאימה לרוב האוכלוסיה. אני לא אומר שלא צריך להכניס רעיונות , אבל מאחר ואי מתחום הנדל"ן, עדיף תמיד למכור דירה שהיא יפה ומושקעת אבל מתאימה לכולם.
2. לגבי ההרצאות אני אנסה לשלוח כאן סריקה של פלייר שקיבלתי מהם, אני יודע שיש הרצאות שהזמנים שלהם שונו (קיבלתי במייל אבל לא יודע איך להעתיק מהמייל לקובץ אחר).
3. שלא יבואו הרבה אנשים.

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #2604

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
דניאל כתב:
אנחנו בדיוק נמצאים בשלב של בחירת מטבח
המעצבת בדקור מטבחים ממש לא תרמה לנו
נצמדה לתיכנון המקורי ולא הציעה שום רעיונות משלה.

רון - אתה מכיר תוכנה לעיצוב ותיכנון מטבחים? הייתי רוצה לעשות כמה הדמיות לפני שמחליטים (לצערי מעצבת בקור אפילו לא פתחה את התוכנה שלה...)

תודה רבה

יש באתר של איקאה תוכנה כזו חינמית
http://www.ikea.co.il/?catid={A9A3E762-16FC-49C7-929C-2A0DEA7FE303}

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #2646

• אתי
  • אתי's Avatar
  • לא מחובר
  • Moderator
היי..

ממליצה לכל חברי הפורום לקרוא את מאמרי המתפרסמים באתר זה.

1.טיפים לעיצוב פנים ושדרוג דירה.(ישנה התיחסות לנושא המטבחים).

2.איך בוחרים מטבח בדירה חדשה?

אשמח לענות על שאלות נוספות ..

בברכה.

אתי לוי-עזריה.
אתי לוי-עזריה
אדריכלות, עיצוב פנים וניהול פרויקטים

טלפקס: 09-9555593
מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
נייד: 054-4789017

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #2656

• רון
  • רון's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
אתי שלום.

קורא את הערותייך הנכונות ורואים שיש ידע מאחורי השם.
לגבי המטבח והכתבה שכתבת, את כל הזמן מדברת על חומרי הבניה ועל הצבעים שזה לכשעצמו חשוב אבל אני מדבר על תיכנון המטבח שיהיה נוח לעבודה והמעצבים תמיד מדברים על היופי ולא על הנוחות .
לא מצאתי עוד כתבה אחת על איך מתכננים מטבחים .
ועל זה אני מדבר.

תודה

רון

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #2657

• אתי
  • אתי's Avatar
  • לא מחובר
  • Moderator
לרון שלום רב.

תודה על המחמאות.

אשתדל לפרסם כתבה בנושא שאתה מתעניין בו ,ולבטח ישנם רבים אחרים אשר ישמחו למצוא בו עניין.

תודה.

אתי לוי-עזריה.
אתי לוי-עזריה
אדריכלות, עיצוב פנים וניהול פרויקטים

טלפקס: 09-9555593
מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
נייד: 054-4789017

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #3018

• דניאל
  • דניאל's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
לגבי לגבי הרצאות לתכנון מיטבח -
בעקבות ההמלצות של רון נכנסתי לאתר של בלום.
בלינק הבא תוכלו למצוא מידע לגבי ההרצאות (ימי עיון) שהם מקיימים.
www.bluran.co.il/?CategoryID=156

בנוסף מצאתי המון מידע שימושי באתר שלהם (שווה חיטוט)
ובמיוחד באתר הראשי של בלום.
1. דעון - בעיברית
[color=]www.bluran.co.il/?CategoryID=226&ArticleID=415[/color]
2. המון מידע שימושי לתיכנון המיטבח לפי התפיסה של בלום+
תוכנה לתיכנון יעיל של המיטבח
www.dynamicspace.com/dynamicspace/en/index.html

תיכנון מהנה :)

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #3056

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
יש לי מטבח רגבה ומהסקרנות קמתי עכשיו למדוד.... כל המגירות הן 55 ולא ביקשתי שום תוספת. יש לציין שגם המטבח ישן, כבר לפני 7 שנים היה כזה גודל מגירות בסטנדרט. אל תאמין לכל מה שמוכרים לך בהרצאות
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #3068

• רון
  • רון's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
אצלי לעומת זאת במטבח עכשיו המגירות הן 50 ס"מ. וכן הלכתי לבדוק לאחר ההרצאה. אז יש כאלה שהם טובים (כדוגמת רגבה) ויש כאלה שלא. היום אני במצב שאני יכול לבוא לחברת מטבחים ולדרוש את מה שאני רוצה כאשר אם לא הייתי יודע על זה לא הייתי יכול לדרוש ואז, אם הם חברה טובה היו נותנים לי מגירות 55 ס"מ במקרה ואם הם לא חברה כל כך טובה לא היו מכינים מגירות של 55 ס"מ . אז בכל מקרה אני מציע כן להאמין למה שאומרים עם בקרה מסוימת. ותחשבי על זה!!

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 8 חודשים ago #3069

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
רגבה אולי טובה בסנטימטרים של המגירה אבל מטעה את האנשים בנוגע לחומר הגלם. אם אתה לא מתייחס לנקודה הזו לא יסבו את תשומת לבך שהולכים לספק לך מטבח מסוג של סיבית או שבבית דחוסה שהם מייצרים במיוחד והוא פחות טוב מסנדביץ'. זה יוצר מצב בו למעשה אתה משווה הצעות מחיר שאינן ברות השוואה בגלל שלא מאותו חומר גלם.
אם תרצה סנדביץ' יעלה לך הרבה יותר, והם גם ינסו לשכנע אותך לא לעשות את זה (כנראה שהם מרוויחים שם פחות).

תגובה:תיכנון דירה ומטבח 16 שנים 4 חודשים ago #5827

• אורית
  • אורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
הי

הורדנו את התוכנה SKETCHUP, ממש לא הסתדרתי.
רון כתב שיש סרטון הדרכה. ננסה...

האם למישהו יש עצה לתוכנת תכנון ידידותית?

תודה
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3