כן בוודאי,
הרישום יהיה פתוח עד 31.03
פשוט השגנו את המינימום שהציב לנו הספק מאוד מהר אז פרסמתי כבר את ההצעה.
על הדרך אני אנסה להסביר מדוע אינני יכול לפרסם את הצעה בגלוי,
חלק ניכר מהספקים אינו מוכן לפרסם בגלוי את הצעות המחיר שהוא נותן לקבוצת רכישה מכיוון שזה עלול לקבע את המחיר הזה כהנחה קבועה ו/או עלול לפגוע במו"מ שהוא אולי מבצע או בצע עם גורמים אחרים, לדוגמא ועדים ומועדוני צרכניות כגון "חבר", "אשמורת" וכו'.
נניח וההצעה שניתנה דרך "חבר" אצל ספק מסוים היא 30% הנחה
עכשיו ברור לכולנו ש"חבר" זה מועדון בעל כח צרכני אדיר...
בוא רק נניח שאני מצליח לארגן מאותו הספק הנחה של 40% ויותר...
זה מעלה שאלה, למה שהספק יסכים לכזה דבר?
ההבדל ממני ל"חבר" זה שאני מרכז כח צרכני ממוקד צורך והסיכוי שתתממש עסקה הוא הרבה יותר גבוהה מזה של לקוח של "חבר"
אך גם בכך "עליה וקוץ בה", הצרכן הישראלי רגיל או הורגל שהוא מגיע לבית עסק מסויים והצעת המחיר שהוא מקבל היא רק ראשונית וכעת מתחיל שלב של מו"מ מול הספק. אז ישנם ספקים שיעדיפו לתת הצעה יותר טובה אבל כזו שתאפשר להם עדיין בסיס למיקוח (יותר קטן אולי אבל עדיין אפשרי).
לעומת זאת יהיו ספקים הוגנים יותר שלקבוצה ייתנו את ההנחה המקסימלית שעל פי חישוביהם יוכלו לתת לצרכן.
כמובן שאלו ההוגנים הם אלו שהכי יפגעו, כי לקוח שיקבל הצעת מחיר ויבוא ממקום של "מגיע לי הנחה נוספת" ברגע שהוא לא יקבל אותה, זה עלול לייצר אצלו הרגשה של אכזבה ואי בטחון בעסקה כיוון שאולי הספק "עבד עליו" ויכל לרדת יותר במחיר. ראיתי לא מעט דוגמאות לכך, שלקוחות חשבו שמגיע להם יותר והספק ההוגן נאלץ להתפתל (ולא כמשחק כוחות), עסקה טובה זו כזו ששני הצדדים מרוצים ממנה.
אני מנסה לגשר על כל אלו, דרך מעורבות ישירה בכל ההצעות שניתנו. כמו כן גם במקרה הראשון שציינתי נקודת הפתיחה של הלקוח היא משמעותית יותר טובה מזו שאם היה מגיע לבד.
למי שחבר אצלי באתר מתאפשרת היכולת גם לדרג את הספקים איתם הוא התקשר על מנת שנוכל לאמוד את אטרקטיביות הספק והצעתו ובכל עת שספק עמו התקשרתי כקבוצת רכישה מקבל ציון נמוך, הדבר נבדק לעומק ומטופל גם מול הלקוח עד שביעות רצון מלאה.
אני בהחלט לא משאיר את הלקוח להתמודד לבד עם הבעיה, אם קרתה.
וגם הספקים נמצאים כל העת תחת זכוכית מגדלת שלי ונבחנים.
אשתדל בפעמים הבאות יהיו יותר ברוריפ,ומקווה שזה מעט סדר את הדברים.
עם פרלשטיין, המו"מ בוצע עוד טרם לכן, אך רק עם השגת המינימום הנדרש יכולתי לפרסם את ההצעה.
עם IRobot - המו"מ התבצע תוך כדי תנועה, אבל תנאי העסקה פחות או יותר נסגרו, יכול לומר שזו ההנחה המקסימלית שניתן לקבל מהספק.
עם "רב חבל" - ההנחה תסגר לאחר סגירת הרישום.
עם בדק בית מ"טרמינל" - העסקה כבר קיימת וברגע השגת המינימום הנדרש היא תפורסם לכל מי שנרשם.
ויש לי עוד לא מעט הצעות בקנה, כמעט לכל דבר אותו אנו כרוכשי דירה מקבלן צריכים ועוד נצטרך במהלך הדרך, זה בהחלט לא נגמר עם המעבר לדירה החדשה.
על מנת שחויית רכישת הדירה תזכר אצלינו כחיובית אנו מארגנים ערבי קונספט חוויתיים ואף דואגים שערבי המכירה השונים יהיו בעלי אופי חווייתי שיתן לנו את התחושה שאנחנו חשובים ועל הדרך עם אפשר תוך מתן כלים לביצוע קבלת החלטות ממקום של ידע והבנה ולא מתוך מקום של אי וודאות, אותו הקבלנים לעיתים מנצלים לטובתם, ויעידו על כך לא מעט מרוכשי הדירות בכפר סבא הירוקה, ואם זה מרגיע אתכם אתם לא לבד.
בהזדמנות זו אני מזכיר את ערבי המכירה החווייתיים שאנו עורכים ב 29.03 (יום ה' הקרוב) בROSSETTO (סניף סגולה) וב 03.04 בניופאן גורמה (מלון מנדרין, צ. גלילות)
אז שיהיה לכולנו בהצלחה רבה!
תודה למנהל האתר שאפשר לי להגיע גם אליכם דרך פורום זה.
ותזכרו שאין תחליף לשיתוף מידע, זהו הכח הכי חזק שיש לנו.